Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תרשו לי להתערב ולחדד את השאלה. כשקניתי רכב בן 10 עם 110K ק"מ ביצעתי בדיקה שכללה בדיקת הספק בדינמומטר, ההספק הנמדד (אני מניח שבגלגלים) היה 167 כ"ס בזמן שההספק המוצהר של הרכב היה אמור להיות 169 כ"ס (סטיה של 1.2%)

-מישהו יודע מה ההספק המוצהר בגלגלים של סובארו אימפרזה 2006?-כיצד כאן ההפרש הנמדד הוא כמעט 17%?

אני לא איש מקצוע ויכול להיות שאני מפספס פה משהו אבל נתוני מדידת ההספק ניראים לי קצת מוזרים.

פורסם
אין מה להאמין או לא להאמין, הכסת"ח מתבצע בכדי שהמכון לא יצטרך לתת אחריות על המנוע (או מכלולים אחרים).

עובדה שיש רכבים שכן רשום להם תקין ללא "כסת"ח" ,לפי מה שאתה אומר הבדיקה היא חסרת משמעות ,לראות שהבוחנים רושמים את ה"כסת"ח" שלהם וזהו הרכב תקין :?.

פורסם

לא בדיוק הבנתי. ה"בבקאנק" הוא היציאה מהתיב"ה או היציאה מהמנוע? לפי מה שקראתי, הפסדי התיב"ה הם בממוצע 5%-7% ולכן הפסד כללי (הנמדד בגלגלים) של 17% נראה לי מוזר.

ולהזכירך, לדוגמה ברכב שלי: ההספק הנמדד (אני מניח שבגלגלים) היה 167 כ"ס בזמן שההספק המוצהר של הרכב (במפרט) הוא 169 כ"ס. זו הסיבה שכל תוצאות המדידה כאן לא ממש מובנות לי,

לדעתי הלא מקצועית, אם אצלו ההפרש בהספק הוא כ17% זה אומר שהמנוע סובל מהפסדים ולא מערכת העברת הכח מיכוון שאבדן 15 כ"ס (=10KW הספק) במערכת העברת הכח (התיב"ה+ממסר) היה מבשל אותה.

פורסם

הפסד הכוח הוא סביר כ 10-15% מנתון היצרן .

זה הפסד התלוי בסוג הממסרה ( אוטו' לוקח יותר ) משקל החלקים המונעים ציריות הפסדי חיכוך וכו'.

לא מזמן התפרסמה כתבה ב Y net ( ידיעות אחרונות ) בבדיקת רכבים חדשים לחלוטין ,זה היה ההפסד בין נתון המנוע לנתון בפועל .

אבל - החלפת דלתות + כנף + כנף אחורית ופגיעת הסף - קצת לא ברורה לי :idea:

בדיקה אחת אומרת רק כנף קדמית .

בדיקה שניה - דלתות , כנף קדמית , כנף אחורית + סף .

יש פירוט יותר מדוייק או הסבירו לך מה היה התיקון .

וכמה הם מוכנים להוריד על הנזק/ים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

דינמומטר שלדה מחשב הפסדים של מערכת העברת הכוח ובמידה והבדיקה בוצעה נכון ובהילוך ישיר( לא לכל רכב יש הילוך ישיר) אזי תוצאות הבדיקה אמורות להיות מהימנות גם להציג נתון סופי ואמיתי של הספק/מומנט המנוע.

זה די מקובל, גם בקבלת נתון מדוייק, שהתוצאה נמוכה מנתוני היצרן ולרוב הסטייה היא עד 5%.

פורסם

לדעתי הסטייה בהספק היא הגיונית.

בדרך כלל רכבים עם כ100 כ"ס יוצאים עם כ80 כ"ס בגלגל בבדיקות לפני קניה.

הייתי מודאג רק מנורת ה CHECK ENGINE שיכולה להצביע על מגוון רחב של בעיות כפי שמרק ציין,

חשוב שהבעיה תטופל על חשבונם.

כמו כן, התעקש על צמיגים חדשים זהים במקום צמיגים מכל מיני יצרנים שונים - ניתן לקבל את זה דיי בקלות מחברות השכרה / ליסינג.

כל שאר הבדיקה תקינה.

אגב מעולם לא ראיתי את המלה : "תקין" בסעיף המנוע, תמיד רושמים שם ערימה של כסת"חים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
עובדה שיש רכבים שכן רשום להם תקין ללא "כסת"ח" ,לפי מה שאתה אומר הבדיקה היא חסרת משמעות ,לראות שהבוחנים רושמים את ה"כסת"ח" שלהם וזהו הרכב תקין :?.

ממש לא. תעבור על ההודעות שלי שוב ותריץ חיפוש, כי לא הבנת בכלל למה אני מתכוון.

ישנו כסת"ח קבוע (שוב, תריץ חיפוש) ומעבר לזה קיימים עוד 1001 ליקויים שיכולים להופיע בבדיקה, מעבר לכסת"ח.

ברגע שיש ספק הכי קטן לגבי המנוע (או הגיר), מופיע הכסת"ח (לפעמים גם אם הכל תקין לחלוטין), בכדי שאותו מכון לא יצטרך לשאת באחריות במידה ואותו חלק אכן יתקלקל.

פורסם
כל הבדיקה יצאה טוב באופן מחשיד משהו. הרכב נלקח למכון לפי בחירתך, כן?

עדי ערב טוב

מה דעתך להגיד לבן אדם סחתן תתחדש או לפי הבדיקה הרכב ניראה במצב טוב.

עד מתי תהיו ציניקנים תפרגנו הבן אדם הלך למכון שהו רצה ולא שלחו אותו למכון מטעמם.

יש אצלי בפלוגה מחלקה של מז"פ אם אתם רוצים לעבוד שם אני מוכן להתעניין אבל תפסיקו לבעס אנשים.

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

פורסם

קודם כל תודה לכולם, גם לך גיל.

אני מעט רגוע יותר עכשיו וכמובן שאני לא מוותר על בירור התקלה של ה"CHECK ENGINE".

אני אשב למוסך המורשה שאליו שולחת החברה את הרכב על הווריד כדי שלא יסבנו אותי.

אני אבקש דו"ח מפורט על מהות התקלה שהם גילו בעזרת חיבור למחשב דיאגנוסטיקה.

על מה מעידות רעידות יתר במיתלה אחורי?

פורסם

עדי ערב טוב

מה דעתך להגיד לבן אדם סחתן תתחדש או לפי הבדיקה הרכב ניראה במצב טוב.

עד מתי תהיו ציניקנים תפרגנו הבן אדם הלך למכון שהו רצה ולא שלחו אותו למכון מטעמם.

יש אצלי בפלוגה מחלקה של מז"פ אם אתם רוצים לעבוד שם אני מוכן להתעניין אבל תפסיקו לבעס אנשים.

לבעס? :roll:

גילי היקר, זה מה ששאלתי - האם הרכב נלקח למכון שהוא בחר בו.

הניסיון שלי גדול למדי בתחום הזה, וההודעות שלי לא סתם, אשמח לשתף אותך בכמה "קומבינות" שנחשפתי אליהם די מקרוב.

אני חושב שבקניית רכב עדיף להיות בררן מאוד, ולא אדיש.

פורסם

עדי,

אני הבנתי טוב מאוד למה אתה מתכוון אבל עזוב חבל הזמן של שנינו הנושא הזה נטחן מס' פעמים ולא יצא מזה כלום.

חלק אומרים שיש כסת"חים בגלל שלא ראו בדיקה נקייה וחלק אומרים שזה לא כסת"ח אלא מה שבאמת איבחנו ברכב, בקיצור חבל על הזמן.

שבוע טוב

וחג שמח

שי

פורסם

ובא לציון גואל.... המוסך בדק ונמצא שהתקלה היא בחיישן חמצן. מנהל המוסך אמר לי שבדרך כלל אסור לו לומר לי את תוצאות הבדיקה בטרם הוא דיווח על כך לחברת ההשכרה מימנה אני עתיד לרכוש את הרכב(נו מה... צריך לתת להם זמן לחשוב איך לכסתא"ח את התקלה... לא במקרה שלי). בכל מקרה הוא אמר שהרכב עדיין באחריות יצרן אז יתכן שיקח קצת יותר זמן לשחרר את הרכב כי צריך לשלוח בקשה לאישור החלפת החלק באחריות, לפחות זה יהייה מקורי...

• תוכן חדש...