Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

מה דעתכם, האם רכב משומש עם קילומטראג' נמוך (למשל רכב בן 4, עם 5000 ממוצע לשנה) בהכרח יותר טוב מרכב זהה שנוסע ממוצע (נניח 15000 בשנה)? האם זה אומר שמבחינה מכנית, למשל, הוא יותר שמור?

או, אם נשאל זאת מזוית קצת אחרת: האם זה מוצדק להוסיף למחיר הרכב על כך שבעליו נהג בו מעט (הפרש שיכול להגיע לשנת דגם שלמה)?

"הפחד הכי גדול של בני האדם הוא נאום פומבי. מספר שתיים הוא מוות... זה אומר שאדם ממוצע יעדיף בהלוויה להיות בתוך הארון מאשר לשאת את ההספד!" (סיינפלד)

פורסם

תלוי מה מצב הרכב, תלוי גם אם השוק שלו טוב וגם תלוי איך הוא טופל.

אבל הפרש שיכול להגיע לשנת דגם שלמה? נשמע קצת יותר מדיי.

אם תוכל לפרט על מה מדובר ומה עומד נגד מה על הפרק אז יהיה יותר קל להבין אותך.

אבל לפי מה שאני הבנתי זה פחות או יותר שניי רכבים האחד חדש יותר עם קילומטראז' קצת יותר גבוה והשני הוא שנתון נמוך יותר עם פחות קילומטראז.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אני בסה"כ רוצה להבין מבחינה מכאנית: האם רכב שנוסע מעט מאד (יחסית לממוצע) הוא בהכרח יותר טוב מאותו רכב שנוסע הרבה (יחסית לממוצע).

לדוגמה, קורולה בת 4 עם 20000 ק"מ. האם רכב כזה הוא בהכרח יותר שמור מכאנית ("כמו חדש") מאותו רכב עם 100000 ק"מ (בהנחה ששני הרכבים טופלו לפי הוראות יצרן וכו')?

"הפחד הכי גדול של בני האדם הוא נאום פומבי. מספר שתיים הוא מוות... זה אומר שאדם ממוצע יעדיף בהלוויה להיות בתוך הארון מאשר לשאת את ההספד!" (סיינפלד)

פורסם

בהכרח שמור יותר - לא.

אין כאן שחור ולבן. לרוב רכב עם קילומטראז' נמוך מאוד יהנה מבלאי קטן יותר בחלק מהמכלולים. אבל זה לא מבטיח כלום, גם נסיעות קצרות יוצרות בלאי לרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רכב עם ק"מ נמוך - רבהסיכויים שהוא בילה את רב חייו בנסיעות קצרות; רכב עם ק"מ גבוה - רבהסיכויים שהוא בילה את רב חייו בנסיעות ארוכות יחסית.

האם זה לא נכון שרכב שעבר הרבה נסיעות קצרות שחק את המנוע שלו לא פחות מאשר רכב שעשה נסיעות ארוכות?

פורסם

כמו שאמרו זה לא אומר כלום. ופה אני אומר את דעתי לא בתור מבין ברכב (כי אני לא) אלא סתם בתור נהג מהשורה.

לדעתי מישהו שכמעט לא נוסע באוטו שלו, בד"כ (ואני מכליל) משקיע פחות תשומת לב ברכב, וכנראה גם מתחזק אותו בפחות קפדנות מאשר מישהו שנוסע הרבה, אולי מתוך חוסר אכפתיות של מישהו שנוסע מעט ואולי מתוך הנחנה מוטעית שבגלל שהוא נוסע מעט אפשר קצת להזניח את האוטו. מישהו שנוסע הרבה ברכב בד"כ יקפיד יותר על התחזוקה בגלל שהרכב משרת אותו הרבה ולתקינות שלו יש ערך גבוה יותר בעיניו.

למשל, אבא שלי גם כמעט ולא נוסע ברכב בכלל, אפילו לא לעבודה, ובגלל זה הוא מתחזק את האוטו במינימום, אבל באמת המינימום ההכרחי. הוא לא ילך עם האוטו למוסך בגלל בעיה עד שהיא ממש תפריע לרכ לנסוע או עד שהרכב נתקע. זו מעין תפיסת עולם מעוותת כזו.

פורסם

בקצרה - אם אין לך היכרות עם אופי הנסיעה של הנהג(ים) הקוד(מי)ם של הרכב - אתה לא יכול לדעת.

אוטו שנסע הרבה, הוא לא אוטו שנסע בהכרח מחוץ לעיר (ניקח דוגמא קיצונית - מונית. היא נסעה הרבה, אבל חלקן נוסעות כל היום בתוך העיר).

בדיקה מכנית היא העדות למצב הרכב, ולא (רק) מד הקילומטרים.

פורסם

אוי ואבוי, אני מסכים עם שמר :roll:

כדי לקבוע אם רכב במצב מכני טוב צריך להסתכל על מכלול של גורמים, הקילומטראז' של הרכב הוא רק אחד מהם.

אם כדאי לשלם יותר על רכב במצב טוב? לדעתי כן. אני מעדיף לשלם 2000 ש"ח יותר במעמד הרכישה ולקנות רכב במצב טוב יותר ולא לשלם 3000 ש"ח פחות אבל להתרוצץ בין מוסכים, חשמלאים ופחחים כדי להתעסק עם תיקונים אחרי הקנייה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חיטטתי בארכיון ההודעות ומצאתי שחבר מכובד כאן (העונה לשם ארנון) ענה בדיוק על מה ששאלתי. לכל המעוניינים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=978491#post978491

ארנון, בהפרש של כמעט 3 שנים - תודה על התשובה!

פורסם

את הרכב הראשון יד שניה קניתי בלי לייחס משמעות. השקעתי 3K ביישור קו והייתי בטוח שאני בסדר.

בהתחלה הלך שסתום לחץ בגיר. אחר כך אטם ראש מנוע. אחר כך היו בעיות במרימי שמשות. כל זה נבע משימוש מוגבר במכלולי הרכב.

במשך 8 שנים אחרונות, כשיש בבית גם ליסינג וגם פרטי, הרכב הפרטי נוסע פחות מ10K בשנה. כי אין מה לעשות. טוחנים את הליסינג ומשתדלים לא לנסוע בפרטי בלי צורך. כל הרכבים טופלו לא לפי מרחקים אלא לפי הזמן. פעם בשנה במוסך מורשה יבואן כי פעם בשנה אני יכול להכנס למוסך ולשלם קצת יותר גם על רפידות מקוריות וגם על מגבים. פעם בשנה הרכב מצופה בציפוי טפלון או אקריל כי יש עטלפים באיזור.

שתי המכוניות מכרתי במחירים גבוהים מהממוצע בשוק כי היה להם יתרון בולט של טיפול מועט אבל מכל הלב וסבירות נמוכה שהגיר או מכלול רציני אחר יתקלקל ישר אחרי הקניה . פעם בן אדם גם היה מוכן לשלם לי, לעשות העברת בעלות ולחכות שבועיים עד לקבלת רכב חדש של אשתי.

פורסם

גם אני מסכים אם שמר....

אבל, הבעיה שלי זה לא הבדיקה המכנית שתראה עד כמה האוטו שמור, או חלילה, שחוק.לא זה העניין.

הבעיה שלי היא הקביעה האוטומטית גם של המחירון וגם של רב הקונים והמוכרים: קילומטראג' נמוך - זה מצויין, ואוטומטית המחיר קופץ, והרבה.

דוגמה: לפני מספר חודשים שקלתי לקנות רכב בטרייד-מוביל; זאת היתה אלמרה פקפקט 04, יד 1, עם 30000ק"מ. המחירון היה 62K ואילו הק"מ הנמוך והיד הקפיצו ישר ל-69K! הפרש של שנתון שלם! למה?! לא נראה לי הגיוני בעליל.

פורסם

דוגמה של ארנון,זה רק דוגמה למקרה אחד.

אותו רכב עם קלומטראז' נמוך, יכול להיות שעשה רק בנסעיות בין ערוניות.

או לדוגמה מקרה שלי (רכב הקודם) כל הנסעיות היו יחסית קצרות,אבל כולם מחוץ לעיר. לעבודה וחזרה. עם חימום מנוע לפני כל נסיע.

הרכב היה עם קלומטראז' נמוך ובגלל זה,נמכר מעל המחירון.

וכאן אפשר לחזור לאמירה,שהכול תלוי במצב הרכב.

למרות שלרוב (לפי מה שאני ראיתי) מקרים של ארנון,הם מקרים די נדירים.

לכן,לא סתם יש תוספת למחיר מחירון לרכב עם קלומטראז' נמוך.

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...