Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

הסיפור התחיל בבוקר כאשר הנעתי את הרכב, הסלד עולה ככה לאזור 1300-1400 ולפתע אני שומע מן שריקה (כמו ביום של רוח וסוגרים את החלון אבל משאירים ס"מ פתוח) מאזור המנוע יותר מכיוון החגורות (האלטרנטור יושב צמוד לחגורות) יכול להיות שזה מהאלטרנטור, אבל אני אישית לא בטוח.

גם כשהמנוע התחמם אני עדיין שומע את השריקה.

חשבתי לבדוק את המתח של המצבר והאלטרנטור, התוצאה הייתה 11.25, מפה הבנתי כבר שישנה בעיה.

יש לי מצבר של שנפ שנקנה לפני כנה וחודשיים 80 אמפר, הצבע של הנורה שלו שחורה כלומר המצבר לא טעון.

אחרי זמן קצר נסעתי וכביתי את הרכב ואז אני מנסה להניע את הרכב ואני לא מצליח, אין סטרטר, לארח כ-10 נסיונות בערך הצלחתי להניע את הרכב והצלחתי רק שהיה הנעה קשה כאילו שאין כוח לסטרטר. חצי שעה לפני זה כשבדקתי את המתחים יצא לי כמה פעמים לכבות ולהניע את הרכב וגם אז ההנעה הייתה כאילו אין כוח לסטסטר.

הגעתי הביתה כביתי את הרכב בשביל הספורט רציתי לבדוק מה יהיה עכשיו, והופ שוב לא מניע.

בסוף הנעתי עם קבלים, בדקתי שוב מתחים רק שעכשיו המתח היה 12.80. כאשר הרכב מונע.

מה הקשר בין השריקה לכל המצב הזה?

איך אני ממשיך מכאן?

כרגע הרכב לא מניע.

פורסם

השריקה המדוברת מעידה ככל ניראה על רצועה לא מתוחה. חוסר הטיענה הוא כנראה תוצאה ישירה של הרצועה הרפויה. מתח את הרצועה, קרוב לוודאי שהטעינה תחזור והרעש יעלם.

יתכן שהרצועה בלוייה ויש להחליפה.

בהצלחה.

פורסם

בדקתי את הרצועה מחשש שהיא דווקא יותר מידי מתוחה, אבל היא מתוחה היטב, כמו כן החלפתי רצוע לפני כ-5 חודשים.

מישהו מכיר תופעה שאלטרנטור מתחיל לשרוק? יכול להיות בכלל מצב כזה?

דרך אגב, יש לי אלטרנטור מרכב סאני שהושבת רק הבעיה היא שהוא כולו מלא משמן מנוע, מישהו יודע איך אני יכול לנקות אותו מהשמן מבלי לפגוע בו?

תודה רבה על העזרה.

לילה טוב.

פורסם

אחלה. מחר אני אפרק אותו ואבדוק אם הוא באמת תפוס. אגב בבוקר לפני שהנעתי את הרכב בדקתי מתח, היה 12.0, אחרי ההנעה זה היה 14.2. אחרי נסיעה קצרה זה עמד על 13.5, ואחרי שכביתי את המנוע זה עמד על 12.7. על מה כל זה מעיד?

פורסם

את הטעינה בודקים כשהמנוע פועל במידה והטעינה היא 13.5 זה עדיין תקין אני ממליץ לבדוק טעינה אחרי הפעלת צרכנים כמו אורות מגבים מפוח פנימי אני מקוה שעזרתי לך המשך יום נעים.

• תוכן חדש...