Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם

אתמול לפני השינה צץ במוחי פרויקט חמוד אבל אני לא יודע אם הוא יעזור במשהו לכן רציתי לעלות אותו ולקבל תגובות עליו.

הרעיון נובע עקב ברקסים שלא מספקים אותי (כבר החלפתי שמן דיסקים ורפידות)

הרעיון המרכזי מאחורי הפרויקט הוא לספק אוויר קר מקדמת האוטו על ידי הבניית קונסי אוויר בפגוש והעברתו בצינור פלסטיק לברקסים (נו טוב לא ממש לברקסים כי זה יפריעה לגלגל בפניה)

כדי שיקרר יותר מהר/אפקטיבי את הברקסים כי הם מתחמים די מהר ואז בקושי עוצרים.

ראו ציור של הרעיון הכללי (מצד שמאל - קדמת הרכב , מצד ימין -צד הרכב).

מה אתם חושבים על זה ?

זה יעזור במשהו בכלל?

זה חוקי(ניתן לעבור עם זה טסט)?

2בנייה שניה.jpg

לא חשבתי על משהו מקורי

פורסם

When I had a Peugeot 309 I had the same problem of brakes that don't last long enough under hard use.

I replaced the front brakes with vented discs and calipers from a 106 Rallye.

They are the same diameter, but perform better because of the internal cooling afforded by the vented disc.

Note that you need longer bolts for the calipers.

It should be easy to find used 106 Rallye brake calipers for sale from someone who has upgraded his 106 to Berlingo brakes.

I would recommend to use new discs and pads.

This modification made a significant improvement in preventing brake fade, and I don't think there is any 'Bohen' who would notice the change.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

גרמי ידידי שלום רב !

אין לך מקלדת בעברית, או מקלדת ווירטואלית?

אשמח לתרגום לתגובתו של גרמי, מאחד מחברי הפורום,

גם תרגום מילולי מתומצת, יספק אותי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
When I had a Peugeot 309 I had the same problem of brakes that don't last long enough under hard use.

I replaced the front brakes with vented discs and calipers from a 106 Rallye.

They are the same diameter, but perform better because of the internal cooling afforded by the vented disc.

Note that you need longer bolts for the calipers.

It should be easy to find used 106 Rallye brake calipers for sale from someone who has upgraded his 106 to Berlingo brakes.

I would recommend to use new discs and pads.

This modification made a significant improvement in preventing brake fade, and I don't think there is any 'Bohen' who would notice the change.

בתרגום חופשי ומקוצר: להחליף לקליפרים ודיסקים של 106 ראלי.

פורסם

ג'רמי תודה על העצה שלך.

אך תשובתך מעלה אצלי עוד שאלות:

אמרת שכדי לי להחליף לברקסים של 106 ראלי (צלחות וקליפרים)וגם להצטייד עם ברגים יותר ארוכים.

השאלה היא האם צינורות של נוזל הברקס יתאימו לשם או שיהייה צורך להחליפם גם?

וגם אם לא יהייה צורך בהחלפה של יותר חלקים חוץ משנהם?

והאם יש צורך ברישום במשרד התחבורה על השינוי זה? אפילו שהבוחן לא ישים לב לזה

תודה רבה לצביקה על הכוונה לעזור בתרגום.

לא חשבתי על משהו מקורי

פורסם

Sorry about the English.

I'm currently on a business trip in Germany, and I don't have access to my Hebrew keyboard at home.

My laptop doesn't have Hebrew.

You don't need to change the brake fluid pipes. The original ones will fit.

Although if your car still has the original pipes then it is probably a good idea to fit new ones.

Apart from what I already mentioned there is no need to change anything else.

There is no point trying to officially register the change.

As far as I know the car registration does not specify if the brakes are vented or not, so even if you were to try and register it, there wouldn't be anywhere to do that.

To officially register such a change you would need an 'Ishur' from Lubinski Technical department to approve the change.

As Dror from the technical department has a good relationship with PSI club, and is happy to assist the club members (www.psi.co.il if you don't yet know the club), he might give you such an approval, but he is more likely to recommend officially not to make the change.

Unofficially he would probably say just to go ahead and make the change, make sure it's done by a professional who knows what he's doing, and keep quiet about it.

Don't make things more complicated than they need to be.

Just remember that in every other country in the world, you can make this kind of modification without needing any kind of approval or registration...

Edit: One more thought - use performance brake pads. They will wear down quicker and won't brake much harder, but they will perform better and longer in demanding conditions.

And to Zvika: On Thursday night I'll be back home. If by then nobody has translated then I'll post a Hebrew version

פורסם

טוב, חזרתי מחו"ל - עכשיו לתגובה בעברית.

כשהיה לי 309 גם סבלתי מבלמים שאיבדו מיכולתם די מהר בשימוש מאומץ.

החלפתי את הדיסקים והקליפרים הקדמיים בסט בלמים מאווררים של 106 ראלי. הם בעלי אותו קוטר דיסק, אבל בעלי ביצועים יותר טובים בזכות צלעות הקירור הפנימיים של הדיסק המאוורר.

כשביצעתי את השינוי הזה, היה שיפור משמעותי בביצועי הבלמים תחת עומס לאורך זמן. אם קודם הבלמים איבדו מהיכולת שלהם אחרי יעף אחד של כביש בירנית-אלקוש, אחרי השיפור הם החזיקו מעמד ב- 3 יעפים רצופים.

חשוב לשים לב שצריך ברגים ארוכים יותר מהמקוריים בשביל לחבר את הקאליפר של הראלי.

לא צריך להיות קשה למצוא קליפרים משומשים של 106 ראלי ממישהו ששדרג את הבלמים של ה 106 שלו לבלמים של ברלינגו ("שיפור" נפוץ למדי).

הייתי ממליץ להתקין דיסקים ורפידות חדשות, ולהשתמש ברפידות "ספורט". הם יישחקו מהר יותר והם לא יבלמו הרבה יותר חזק, אבל הם יתנו עמידות יותר טובה בתנאים מחמירים (קרי התגרזנות בכבישים מפותלים).

השינוי הזה הוא שינוי שאף בוחן של המשטרה או במכון רישוי לא יעלה עליו. הם בכלל לא מחפשים דברים כאלה, והבלמים נראים סטנדרטיים לחלוטין.

אבל חוץ מזה, אין טעם לנסות לרשום את השינוי. קודם כל כי למיטב ידיעתי לא כתוב ברשיונות בשום מקום איזה סוג דיסק יש לאוטו, אז גם אין איפה לרשום את השינוי.

הסיבה השניה זה שצריך אישור מלובינסקי כדי לאשר שינויים כאלה, ואני מניח שהתגובה הרשמית של דרור מהמחלקה הטכנית תהיה שלא תעשה את השינוי, אם כי אני מנחש שבאופן לא רשמי הוא יגיד שאין בעיה לעשות את השינוי, רק לוודא שזה ייעשה כמו שצריך ע"י מכונאי מקצועי, ואף אחד לא ראה ולא שמע. (תוספת: אני מנחש שאף מוסך מורשה של לובינסקי לא יסכים לעשות לך את ההחלפה הזאת)

למחלקה הטכנית יש קשר טוב עם מועדון PSI (לינק: www.psi.co.il למקרה שאתה לא מכיר) ודרור שמח לסייע לחברי המועדון במסגרת הסביר וההגיוני.

אין טעם לסבך את העניין הזה מעבר למה שהוא.

תזכור גם שאין כנראה אף מדינה אחרת בעולם שבה צריך אישור בשביל לעשות שינוי כזה באוטו.

דרך אגב, השינויים היחידים שעשיתי ב 309 שלי היו הבלמים, החלפת מושב הנהג (שלי היה דגם גראפיק עם מושב חרא) והחלפת צמיגים למידה 175/60/14. אה.. וגם החלפת ידית ההילוכים לאחת מאלומיניום מוברש, והגה של 205GTI.

אלה דברים שבהשקעה מינימאלית עוזרים להפיק את המקסימום מהאוטו הזה.

אני לא רואה טעם להשקיע סכומים יותר גדולים מאלה על אוטו כזה.

פורסם

ג'רמי תודה רבה על התגובות המהירות ועל פירושן.

בהודעה האחרונה רשמת ששינית את מידת הצמיגים ל175 R14 האם שינוי זה לא הביא לצריכת דלק גבוה?

לגבי הברקסים אני יראה את מצבי הכלכלי אחרי "הראש מנוע" שצץ לי בלי התראה מוקדמת(יום ראשון האוטו נכנס למוסך).

יש לי עוד שאלה מה אתה אומר על הרעיון השני שעלה לי באותו היום?קישור לרעיון

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=78054

לא חשבתי על משהו מקורי

פורסם

לא. המידה החדשה לא הביאה לשינוי מורגש בצריכת הדלק, וגם לא פגעה בנוחות.

זה כן חידד את ההיגוי ושיפר את האחיזה.

חוץ מזה, אם אתה נהג שנוהג באופן כזה שהברקסים של ה 309 מתעייפים לך, אז מה פתאום צריכת דלק זה שיקול אצלך?

אם אתה נוהג בדר"כ מתוך נסיון לצמצם את צריכת הדלק, אז שיפור הבלמים לא צריך להיות חשוב לך.

לשרשור השני אני אגיב בשרשור השני.

פורסם

הפרוייקט נשמע מעניין אבל לא יעיל. ומה קורה בנסיעה בעיר, כשהמהירות לא גבוהה אבל השימוש בברקסים מתרחש לעתים קרובות? הרעיון יהיה יעיל, במקרה ותגיע למהירויות יחסית גבוהות, מעל כ-70 קמ"ש לפחות, אחרת אפקט הקירור ע"י כניסת אויר כמעט ולא ישפיע ואם כבר אתה מגיע למהירויות גבוהות, אז לא נראה לי שתצטרך לבלום לעתים כה קרובות (בכביש מהיר כמעט ולא בולמים). אבל את הרעיון אהבתי :wink:

פורסם

ג'רמי וניקיטאלס תודה על התגובות

אך לצערי יש לי עוד שאלה קטנה כאשר מחליפים ל175 R14 מה תיהייה סטיית המד מהירות ? ניתן לכוון את המד שיראה את המהירות הנכונה?

לא חשבתי על משהו מקורי

פורסם

אתה מתעקש להסתבך כשאין צורך הא?

הסטייה שתגרם ע"י החלפת מידה כמו שאמרתי היא 0.8% (היקף גלגל גדול יותר ב 0.8%)

תהיה בטוח שהסטייה הטבעית של מד המהירות שלך גדולה יותר מ 0.8% במצבו הטבעי. אין מה לכייל כאן.

דרך אגב, נזכרתי שלא ניתן לאשר חוקית את המידה 175/60/14 לפיג'ו 309 בישראל.

ניתן לאשר מידה 175/65/14 (מה שיביא לסטייה של כמעט 4%). אני נסעתי בכל זאת עם 175/60/14, כשברשיונות היה כתוב 175/65/14. הייתי מחליף גלגלים עם הברלינגו של השכן לפני הטסט השנתי.

קבל קישור לחישוב ההשפעה של שינוי מידת צמגים:

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

• תוכן חדש...