Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, תודה לשלומי ולעומר, מנהלי הפורום, שהסכימו לתת במה לנושא זה.

שנית- הייתי בטוח שכבר פרסמתי פה הודעה בנושא. מסתר שיצאתי חומוס.

ולעניינינו:

שמי סימון ואני מתנדב פעיל במד"א מזה 10 שנים, כמע"ר, מדריך, חובש ונהג אמבולנס.

באחרונה קיבלתי מייל שפונה אל המתנדבים בבקשה להרתם למבצע גיוס כספים עקב המלחמה האחרונה בה היו למד"א הוצאות אסטרונומיות.

ציטוט מהמייל שקיבלתי כמתנדב:

מגן דוד אדום, ארגון ההצלה הלאומי, השקיע משאבים רבים בטיפול בנפגעים בדרום הארץ במהלך מבצע "עופרת יצוקה".

מד"א הינו מלכ"ר הפועל במימון מכירת שרותים ותרומות וכמעט ללא כל תמיכה ממשלתית.

ההוצאות הישירות למד"א בגין כל יום לחימה היו 300 אלף שקל

בסה"כ ב-21 ימי המבצע למעלה מ-6 מיליון שקל.

(מלכ"ר=מוסד ללא כוונת רוח.)

במהלך המבצע גייס מד"א את יחידות המילואים שלו, העביר צוות מוסק לדרום, הכשיר כלי ימ"ח ונקט המון פעולות שקצרה היריעה מלפרטם ושעלו המון כסף.

(כמובן ששגרת העבודה המשיכה להתנהל במקביל ומקרי השגרה קיבלו מענה טוב כתמיד)

לכל נפילה בשטחי הארץ יצאו צוותים. לעיתים לשטחים פתוחים וללא נפגעים, לעיתים לפגיעות ישירות מהן נפגעו ונהרגו חיילים ואזרחים.

כאחד שיצא למספר לא מבוטל של נפילות (רובם ללא נפגעי גוף), ישן עם הצוותים במקלט והייה בכוננות בהתנדבות, כאחד שהאזין לקשרים ולמירסים וקיבל אינספור הודעות בביפר, כאחד שכיבס בביתו את הכביסה של חלק מהמילואימניקים שהגיעו לאיזור, כאחד שחי את הארגון הזה כבר 10 שנים ויודע באיזה מצב הארגון נמצא היום מצאתי לנכון לפנות אליכם.

כל מי שהדבר בליבו מתבקש לשלוח SMS עם המילה "מדא" (ללא גרשיים) למספר 8855

בעשותכם זאת אתם תורמים 10 שקלים לארגון.

אני מודה לכל מי ששולח את ההודעה.

כל מי שיש לו שאלות כאלה ואחרות בעניין, אשמח לענות ע"פ ידיעתי והרשאותי,כאן או בה"פ.

מכיוון שטעיתי וחשבתי כי כבר פורסמה כאן הודעה בנושא, המצב כרגע הוא שנותר יום אחד בלבד למבצע ההתרמה.

המבצע יסתיים היום (18.02.09).

קישור לאתר מד"א .

תודה רבה לכולכם ויום מצויין.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

שלחתי.

(קיבלתי חזרה - "מד"א מודה לך על תרומתך")

חבל שלא ידעתי לפני כן, יכולתי לפרסם דבר כזה "עד הבית" במרבית קיבוצי עוטף עזה ( בהם כל הבתים מצויידים בביפרים של פיקוד העורף )ולגלגל את זה גם במיילים, אני בטוח שהמון היו תורמים, כולנו אסירי תודה על פועלכם ! ומאוד מעריכים את פעילות האירגון והמתנדבים בפרט.

ים סוסנה, קיבוץ מפלסים (עוטף עזה).

פורסם

סיימון - אני גם התנדבתי במד"א לפני מספר שנים באזור הצפון במשך זמן לא מבוטל ודעתי האישית היא שלטרום למד"א זה פשוט בושה אחרי כמה שגובים מבן אדם לנסיעה.

יש מספיק תורמים שתורמים אגפים, אמבולנסים וציוד, לא צריך שמד"א יתחיל לבכות שחסר לו כסף.

זה ארגון שמנוהל בצורה לא נכונה ועוד בוכה שחסר לו כסף כשיש לו כל כך הרבה מתנדבים.

רוב המתנדבים לא נהנים מתנאים כאלה טובים במשמרות, העובדים "הפשוטים" לא מרויחים משכורות טובות, והבחירים עושים חיים.

זו דעתי האישית

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם
סיימון - אני גם התנדבתי במד"א לפני מספר שנים באזור הצפון במשך זמן לא מבוטל ודעתי האישית היא שלטרום למד"א זה פשוט בושה אחרי כמה שגובים מבן אדם לנסיעה.

יש מספיק תורמים שתורמים אגפים, אמבולנסים וציוד, לא צריך שמד"א יתחיל לבכות שחסר לו כסף.

זה ארגון שמנוהל בצורה לא נכונה ועוד בוכה שחסר לו כסף כשיש לו כל כך הרבה מתנדבים.

רוב המתנדבים לא נהנים מתנאים כאלה טובים במשמרות, העובדים "הפשוטים" לא מרויחים משכורות טובות, והבחירים עושים חיים.

זו דעתי האישית

אני לא רוצה לפתוח פה דיון ארוך בנושא, אני אגיב כי שאלת.

אין לך מושג כמה כסף עולה להחזיק ארגון כמו מד"א.

עלות החייאה (לצורך העניין) יכולה לנוע מ-700 ש"ח עד 27,000 ש"ח. הפער בעלויות הוא עקב עלותן של תרופות מסוימות ושל ציוד מסויים, תלוי במשך ההחיאה ובתגובת החולה לטיפול.

תאר לך כמה על מד"א להוציא כל נסיעת אט"ן \נט"ן.

תאר לך כמה ציודים מושקעים בפצועים בת"ד כל יום.

תוסיף למשוואה אחזקת הרכבים ותדלוקם, משכורות לנהגים, לפראמדיקים, לרופאים, לתורני המוקד וכד'.

יש לך מושג כמה עולה להעלות את המסוק של מד"א לאוויר?

בנוסף, חלק גדול מתשלומי אגרות הנסיעה באמבולנס מוחזרות ע"י ביה"ח, קופות החולים, ביטוחים וקרן שזוהי מטרתה.

עוד לא דיברנו על עלות הכשרת המתנדבים (כ-15,000 ש"ח לחניך בקורס חובש\ נהג) כ 6,000 ש"ח למע"ר.

לגבי ה"בכירים שעושים חיים", תאמין לי שאין לך מושג באיזה שעות מנהלי המחוזות ואיזורים או סגניהם חוזרים הבייתה, שלא לדבר על מנכ"ל מד"א, סגניו ועוזריו.

אני מכיר חלק מהם מקרוב מאוד, חלק מקרוב פחות אך לכולם אים חיים קלים.

המשכורות אמנם לא מהגבוהות במשק, הפנסייה לעומת זאת -כן.

גם משכורות הבכירים לא כאלה בשמיים כמו שאתה חושב. לשם השוואה- מקביליהם בכיבוי והצלה ובמשטרה מקבלים הרבה יותר, מה גם שלשני הארגונים הללו יש תמיכה ממשלתית בעוד שבמד"א היא נעדרת כמעט לחלוטין.

אז עם כל הכבוד לדעה הרווחת, אני חושב שכל סכום בין 600-1000 ש"ח (תעריפים שונים ע"פ שעות וסוג האמבולנס) הוא הוגן מאוד לתשלום לארגון שמציל את החיים שלך.

לא סכנת חיים? לא צריך אמבולנס? סע במונית.

(כל האמור פה הוא על סמך הידע האישי שלי ועל תשובות שקיבלתי לשאלות ששאלתי, אין האמור פה בא לייצג את הארגון בכל צורה שהיא)

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

• תוכן חדש...