Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 341
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בלחימה האחרונה בעזה היה נוהל שנועד למנוע נפילת חייל בשבי אוייב - נוהל שהוא מאוד אכזרי אבל גם הגיוני בראייה כוללת.

תפסיקו לשבש את נוהל חניבעל, נוהל חניבעל מתייחס אך ורק לאקט של החטיפה, והוא מדבר בכלל על סדר פעולות שעושים מבחינה מדינית וצבאית,ולא מתייחס לפירוש שאתם נותנים לו (לירות לכל הכיוונים כדי להרוג את החוטפים,גם במחיר של הריגת החטוף,זה בכלל משהו שלא כתוב בשום פקודה מסודרת והוא מעין "קוד שבשתיקה" בין לוחמים,שנועד למנוע מצב של נפילה בשבי, הן מבחינת החייל והן כדי למנוע תסבוכת ברמה המדינית).

בדיוק כמו שיש סדר פעולות בנוהל "מתנה" יש סדר פעולות בנוהל "חניבעל", ובאף אחת מהפעולות האלה לא מדובר על להרוג את החייל החטוף,זה משהו אחר לגמרי.

עוד דבר קטן, כששופטים את העניין מנקודת הראות של המשפחה - אז ברור ששחרור אלפי רוצחים זה מחיר קטן עבור הבן.

מנקודת ראות של הקולקטיב - השחרור הזה הוא אסון שיעלה בחיים של עשרות אזרחים. צר לי אבל חברה חפצת חיים חייבת לחשוב על טובת הכלל ולא על טובת הפרט.

ברור שכל אדם היה הופך עולמות למען בנו השבוי ושהסוגיה קורעת את הלב, אבל עדיין טובת הכלל קודמת לכל.

לפי ראיית ה"קולקטיב" וראיית החברה "חפצת החיים" שלך אני יכול להגיד שכל מדינת ישראל,כולל אתה, יושבים לי על הזין (וסלח לי על ההתבטאות,כן?),הרי גלעד שליט הלך לשרת בצה"ל כשריונר ולסכן את החיים שלו יומיום כדי לשמור על עצמו נכון ?

או שאולי הוא עשה את זה כדי לשמור על אותו קולטיב וחברה חפצת חיים שעליה אתה מדבר ?

סליחה שאני אומר לך את זה, אתה חוצפן !

יצא ילד בן 18 וסיכן את החיים שלו יומיום למען המדינה, למען זה שאתה,אני ועוד איזה 7 מליון נוכל לישון בשקט בלילה, כדי שנוכל לנסוע באוטובוסים בלי להפרד מכל המשפחה לפני כן, כדי שנוכל לצאת לבלות ביום שישי בלי לסיים אותו בשקית שחורה, וזה מה שיש לך לכתוב, שזה אמנם עצוב, אבל אסור לשחרר אסירים כדי לא לפגוע בקולקטיב ?!

הלו !!

אם לא ילדים מדהימים כאלה שיוצאים ומסכנים את החיים שלהם כל יום, לא היה במדינה הזאת שום קולקטיב ושום חברה חפצת חיים !

אבל זה נוח לשבת מאחורי מסך מחשב,בבית המחומם שלך,עם כוס קפה,בין לבין לקבל איזו מציצה מהאישה ולדבר על קולקטיבים ועל זה שאסור לשחרר אסירים במטרה להחזיר הביתה ילד שכל מה שהוא ניסה לעשות זה לשמור על כך שיישאר קולקטיב...

אני מצטער על התגובה המאוד מאוד בוטה וסביר להניח שאקבל בזכותה אזהרה או איזה משחק רדיוס, אבל בתור מישהו שנושא הצבא מאוד קרוב לליבו, קשה לי לשמוע על אנשים ש"כואב להם על החטוף המסכן,אבל יותר כואב להם על ה"קולקטיב".

בושה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא יודע מה אתה עשית בצבא , אני במשך 4 חודשים טיילתי להנאתי באזור החטיפה בין הר דוב לחרמון ( שלושת חיילי הנדסה), ובמשך שנה ושמונה חודשים טיילתי בעזה בשני צידי הגדר .

חרב החטיפה מרחפת מעל ראשך כל הזמן .

אני משתוקק לשמוע שגלעד שוחרר , אבל אני מפחד ממה שיקרה אחר כך , כי כשאתה מבצע עיסקה כזו אתה מקדם את החטיפה הבאה .

זו שיטה , לא מקרה , זה לא חייל שנפל בשבי במהלך קרב, זו חטיפה מותכננת מראש למטרת מיקוח , ואם לא יהיה מיקוח לא יהיו חטיפות.

תסתכל ברחוב על חיילים , תוך שנה שנתיים אחד מהם או מהמחלקה שלהם , אלמוני היום אבל השם שלו יהיה מוכר לך מאוד בתור גלעד שליט הבא.

לגבי נוהל חניבעל , אני לא זוכר מאיזה סרט זה , אבל יש שם משפט על נוהל שהיה באיזה בסיס אמריקאי , והסנגור מוכיח שהנוהל לא קיים בספר הפקודות , אז התובע מבקש לראות בספר הוראות איך להגיע לחדר אוכל ...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
עומדים לשחרר אלפי מתכנני ורוצחי אלפי יהודים קדושים עבור גלעד שליט :

וכמה כסף זה עלה למשלמי המיסים ?

תחשבו שדבר ראשון שהרוצחים האילו יעשו זה לתכנן את הפיגוע הבא -

סוף סוף יש רגיעה ואין אוטובוסים מתפוצצים , עכשיו אף אחד לא יוכל לנסוע באוטובוס בידיעה שאלפי רוצחים השתחררו.

.

אני קוראת את מה שאתה כותב ואני עדיין המומה מכל מילה שלך.

כסף? זה מה שכואב לך בכיס , לעומת חיו של חיל שיצא להגן על המדינה כדי שתוכל ללכת לישון בשקט בלילה?

ולידיעתך, זה שאתה נועל רוצח ומתכנני פיגוע מאחורי סורג ובריח, זה לא אומר שנעלת וכלאת לו את קו המחשבה, בדיוק באותו האופן שאנשי העולם התחתון מנהלים את עסקיהם מהכלא, ראשי החמס יכולים לנהל את הפיגוע הבא כשהם מאחורי סורג ובריח.

אוטובוסים מתפוצצים היו בעיקר בשנים 95-96 וסביב שנים אלו, הסיבה שהפיגועים באוטובוסים הצטמצמו, היתה חיסולו של המחבל הנתעב "יחיא עייש" המכונה "המהנדס".

לסיכום, היתי רוצה לראות את גלעד שליט בבית עם משפחתו, ולדעת שכל חיל אם יפול בשבי מדינת ישראל תעשה הכל כדי לשחררו, ולא תפקיר אותו.

גם אם זה בעד שיחרור מחבלים עם דם על הידיים, כמו ששיחררו את יאסין והוא חוסל לאחר מכן, כך השב"כ יעלה על עקבותיהם עם מערכת המודיעין שלו ויטפל בבעיה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

"עשיתי" בצבא (לוחם בגבעתי ובהמשך מ"כ,קצין,וכרגע אני מ"מ במילואים בגדוד חי"ר).

אני יודע היטב מזה לצאת למשימה ב-2 בלילה כאשר אתה מודע טוב מאוד לכך שיש סיכוי טוב שלא תחזור הביתה, במקרה הטוב תחזור בשקית ובמקרה הכי נורא לא תחזור בכלל אלא תהפך לשבוי.

בתור אחד שלחם (אני מתכוון אלייך אומי), אתה בטוח יודע שחלק ממה ש"הרגיע" אותך בכל משימה היתה העובדה שיש לך סוג של גב, אם תיפול בשבי יילחמו כדי להביא אותך הביתה.

אז אתה מודע לכך שמאז יוני 2006, אין את הידיעה הזאת לחיילי צה"ל ?

כי הפכנו למדינה של "כן,אבל אם נשלם כדי להחזיר אותם,זו תיהפך לשיטה".

ומה, היום חטיפות חיילים זו לא שיטה ? מה, המצאנו את הגלגל ?

חטיפות חיילים ולקיחת חיילים בשבי מוכרות עוד מתקופת מלחמת העולם הראשונה, ואני אפילו לא רוצה ללכת איתך יותר רחוק בדפי ההיסטוריה.

חטיפות חיילים לא מונעים ע"י אי-כניסה למשא ומתן ואי-נכונות לשלם מחיר.

חטיפות חיילים מונעים ע"י מוכנות מבצעית,ע"י שמירה על כשירות,ע"י היצמדות לנהלים.

שלא תבין לא נכון, אני לא בעד לשלם מיד.

אבל ב-2 החטיפות הקודמות לא שילמו מיד,בחטיפה הראשונה יצאנו למבצע,לאף אחד לא היה ברור מה מטרתו,אבל יצאנו.

בחטיפה השנייה יצאנו למלחמה.

את החטופים מה-12 ליולי קיבלנו בשקים הרבה אחרי שהסתיימה המלחמה.

את גלעד שליט אפשר לקבל על 2 רגליים,נכון לעכשיו.

אני בהחלט בעד להנחית מכה כואבת אחרי אירוע חטיפה, אבל, וזה אבל גדול, מוצו כל המהלכים הצבאיים לשחרור החטופים ?

גש לפתרון המדיני ושלם מה שצריך ותשיב את החטופים הביתה.

החזרת החטופים הביתה יותר חשובה למורל הלאומי בכלל ולמורל של החיילים בפרט מאשר הסיכון שבזו תיהפך להיות שיטת עבודה (גם ככה זו שיטת עבודה מוצהרת של אירגוני הטרור,כך שכל שנותר לעשות זה להיות במוכנות).

זה שלא תעשה מיקוח לא ימנע את החטיפה הבאה,ולהיפך,זה יעשה לך יותר נזק לאורך זמן,כי אירגוני הטרור יודעים טוב מאוד שלישראלים כואב כאשר חייל נופל, ומצד שנים הורים לנערים מתבגרים יסרבו לשלוח אותם ליחידות קרביות משום שידעו שאם חלילה יפלו בשבי,המדינה לא תקיים משא ומתן כדי להשיבם.

ושיילכו כל המחבלים כפרה על החיים של גלעד שליט,אף מחבל לא שווה חצי אחוז מהסבל שהוא עובר (בלי קשר בכלל לאם מתעללים בו או לא),שישחררו את גלעד ולאחר מכן יצאו למשא ציד חדש, אם הבאנו את המחבלים האלה פעם אחת נביא אותם עוד פעם.

אגב, שאלה לרוטנברג שכל כך מוטרד מכמה כסף יעלה למשלם המיסים לשחרר את האסירים, לא מטריד אותך כמה כסף עולה למשלם המיסים שכר הלימוד של אותם מחבלים בדיוק,שבזמן שהותם בכלא הישראלי מוציאים תואר אוניברסיטאי על חשבונך ? (לא מאמין ? תשאל את סמיר קונטר).

ולא מפריע לך שאותו מחבל מקבל תואר בחינם בזמן שסטודנט ישראלי משלם FULL PRICE?

פורסם
רוטנברג,

היכן שירתת בצבא ובאיזה תפקיד ?

טירונות בבה"ד 13 קדומים במשטרה צבאית.

לאחר מכן סוהר משטרה צבאית בכלא קציעות בדרום (אנצר) כלא של מחבלים (למי שמכיר)

בהמשך עברתי לאוגדה 252 ולסיום השירות בחיל האוויר בס"א 18 .

אני תמיד ידעתי שהייתי באיזור קציעות בדרום מקום מבודד ורחוק מאוד שתמיד צריך להיות בכוננות ושתמיד איזה מחבל יכול לחטוף מישהו.

צר לי מאוד על גלעד שליט ומקווה שישחררו אותו אבל רק תמורת אסירות וללא רוצחים שטבחו יהודים .

אני לא יודע באיזה מצב היה גלעד שליט שחטפו אותו אם היה יכול להילחם בחוטפיו או לא ועד כמה הוא היה פאסיבי או לא , בכל אופן חייל צריך להיות תמיד בהיכון , בכל מקרה אין להשוות לרון ארד שהיה לוחם אמיתי וצנח ממטוס מתרסק ללא נשק וללא אפשרות להילחם בשטח לבנון.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
טירונות בבה"ד 13 קדומים במשטרה צבאית.

לא חשבתי אחרת (או יותר נכון,לא חשבתי שיותר מזה,ואל תעלב,זה לא נאמר בכוונה לפגוע).

לאחר מכן סוהר משטרה צבאית בכלא קציעות בדרום (אנצר) כלא של מחבלים (למי שמכיר)

מכיר מעולה, יכולתי לעשות לך שלום מהבט"ר שיש על הגבעה מעלייך.

בהמשך עברתי לאוגדה 252 ולסיום השירות בחיל האוויר בס"א 18 .

אני תמיד ידעתי שהייתי באיזור קציעות בדרום מקום מבודד ורחוק מאוד שתמיד צריך להיות בכוננות ושתמיד איזה מחבל יכול לחטוף מישהו.

הדבר היחיד שיכל לאיים עלייך בקציעות זה שתיקח מנת יתר כתוצאה מסמים שתקנה ממבריחי הסמים ממצרים שעוברים שם באיזור או שתקבל איידס מהזונות שמבריחים שם אותם אלה שמבריחים את הסמים.

מחבלים לא אמורים להטריד אותך שם.

צר לי מאוד על גלעד שליט ומקווה שישחררו אותו אבל רק תמורת אסירות וללא רוצחים שטבחו יהודים .

באמת יפה מאוד שצר לך על גלעד שליט,מי אתה שתקבע אם לשחרר מחבלים עם דם על הידיים או רק אסירות ?!

אני לא יודע באיזה מצב היה גלעד שליט שחטפו אותו אם היה יכול להילחם בחוטפיו או לא ועד כמה הוא היה פאסיבי או לא , בכל אופן חייל צריך להיות תמיד בהיכון , בכל מקרה אין להשוות לרון ארד שהיה לוחם אמיתי וצנח ממטוס מתרסק ללא נשק וללא אפשרות להילחם בשטח לבנון.

אחרי הפיסקה הזאת לא נותר לי אלא לומר שאתה אדם קטן,אבל ממש ממש קטן.

מבלי חלילה לזלזל ברון ארד, גלעד שליט לא היה לוחם ?! כמדומני הוא היה בטנק בעת שנחטף,לא ?! אני כמעט בטוח שבמהלך כל השירות הצבאי שלך לא הזעת והתאמצת אפילו לכדי 10% ממה שגלעד שליט עבר בכל יום במהלך המסלול הצבאי שלו.

עליו אתה מעיז "לרמוז" שהוא לא לוחם ?!

שמע, אתה קטנטן...

אגב, טייסים בחיל האויר עוברים סדרות הישרדות שמדמות נפילה בשטח אוייב,וטייס בפעילות מבצעית נושא אקדח (כן כן, אקדח).

שוב, חלילה מבלי לזלזל אפילו לשנייה בנפילה של רון ארד בשבי.

אתה אדם אגואיסט וסוציומט.

מראש מתנצל, אני יודע שאסור לצטט הודעות מעלי,אבל קשה לי שלא לצטט,עם הערות בגוף ההודעה.

פורסם
יצא ילד בן 18

אם לא ילדים מדהימים כאלה .

1.למרות שדעתי חלוקה ביותר (לשחרר או לא ובאיזה מחיר)ולמרות שאני לא חולק על 90% ממה שכתבת יש לי בהחלט מה להגיד על הקטע שבציטוט.

אחת החולות הרעות בחברה הישראלית בשנים האחרונות היא הפסקת ההסתכלות על חיילים בתור לוחמים אלא בתור הילדים שלנו שאתמול עשו קקי בסיר והנה פתאום הם במדים.

צבא תפקידו להלחם!

חיילים תפקידם להילחם בקרב!

במהלך הלחימה חיילים עלולים להיהרג, להיפצע וליפול בשבי!

זאת דרכו של עולם מאז שאיזה קוף התחיל ללכת זקוף ופינה יד בשביל הרים מקל על חיה אחרת.

אבל מה שקורה פה בשנים האחרונות שכל מפקד בכיר בצבא לוחם ומפעיל כוחות כאילו הוא הולך על ביצים מתוך פאניקה צרופה שאולי איזה חייל ישרט או שחו"ח יקנס לו קוץ מסירה קוצנית, לא רק מגוחך אלא גם מגביל מאוד את פעולות הצבא.

2. גם אני לחמתי, הגב היחידי שאתה יודע שיש שם הוא של החברים שלך, אתה יודע בוודאות שאם הם לא יעזרו ותיפול בשבי, אתה אבוד ולכן נוהל חניבעל הלא כתוב.

3. הדיון הוא דיון ערכי-ישראלי-פנימי ולכן כל אלא שכל הזמן מנסים לסחוב אותו בכח לכיוון של יחסי ישראל-פלסטין, אנא מכם, יש כבר 2 שרשורים כאלה אז נהלו את זה שם.

4. אם אני זוכר נכון, שם הסרט הוא "בחורים טובים" עם טום קרוז וג'ק ניקולסון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ל EDAN , מודה שהשירות שלי לא היה קרבי ולמרות זאת להיות סוהר בכלא של מחבלים זה לא בדיוק בית זונות אני יודע שאם הייתי נופל בשבי לא הייתי מסכים שישחררו רוצחים תמורתי וגם הייתי אומר להוריי שלא יעשו כל פעולה לשחרר אותי אלא אם כן אילו לא אסירים עם דם על הידיים.

תחשוב שאבא שלך או אמא שלך היו נרצחים בפיגוע חלילה והיו משחררים את הרוצח שלהם ושעוד יעשה לך סימן של V באוטובוס עם חיוך גדול ושיניים צהובות ...

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

אין לי בעיה עם הרוצחים המשוחררים היו חו"ח רוצחי קרוב משפחה, וגם לא עם החיוך הגדול עם השיניים הצהובות (איזה תיאור יפה בחרת, בכלל לא סטראוטיפי) ואפילו לא עם הטרנינג הכחול שהם יקבלו מאיתנו.

יש לי בעיה רצינית מאוד עם המספר. 1400 מחבלים מביא את החמאס בבת אחת למצב יותר טוב מאשר לפני הלחימה בעזה וכמו כן יוצר תקדים ודחיפה מוראלית אדירה לחטיפה הבאה.

לאור האמרה העלובה הזאת שלך:

אני לא יודע באיזה מצב היה גלעד שליט שחטפו אותו ...בכל אופן חייל צריך להיות תמיד בהיכון , בכל מקרה אין להשוות לרון ארד שהיה לוחם אמיתי וצנח ממטוס מתרסק ללא נשק וללא אפשרות להילחם בשטח לבנון.

אני הייתי מחפש מהר את האבן שזחלתי מתחתיה, חוזר בחזרה לשם ועושה קולות של חול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

BAGIRA,

נתפסת לציטוט הלא מתאים,ואסביר לך למה.

השתמשתי בו רק לצורך הדיון פה,בגלל שרוטנברג התחיל לדבר על קולקטיבים וכו', ומה לעשות, חיילי צה"ל הם הילדים של כולנו (קצת אירוני עבורי להגיד את זה בתור בחור צעיר,אבל זה כך).

לגבי מה שכתבת על זה שצבא ולוחמים תפקידם להלחם, אין מישהו שיוכל להסכים עם זה יותר ממני,ואני יכול לומר לך משהו, אתה קצת טועה בהערכה שלך למה שלוחמים עוברים היום בהכשרה שלהם, אמנם נכון שהמציאו כל מיני חוקים ופקודות כדי לשמור על החיילים, אבל הסר דאגה מלבך, הם עובדים קשה וזוחלים יופי גם על שיחי גן עדן.

מפקדים לא מפחדים כמו שאתה חושב מכך שחייל יפצע באימונים או משהו כזה, יש נהלי בטיחות מסודרים שבמסגרתם יש מרחב פעולה רב למפקדים.

רוטנברג,

אני בטוח שאם חלילה היית נופל בשבי הדבר הראשון שהיית חושב עליו זה שלא ישחררו עבורך אסירים עם דם על הידיים,אתה צודק.

זה שמחבל יישב 50 או 70 שנה בכלא לא יעשה לי את ההבדל אם חלילה היה מדובר בפגיעה בהורים שלי, הייתי מעדיף שהוא ישוחרר כדי לסייע לשפר את המצב של חייל חטוף.

קיבינימאט,כבר אין שום ערכים במדינה הזאת.

BAGIRA,

אתה מדבר על זה שפעם היו עושים לחיילים מה שרוצים בלי לחשוש, אל תשכח שפעם למשפט "לא משאירים חיילים בשטח" היתה משמעות עליונה,ונכון,אמנם הגב האמיתי שלך היה החברים שלך שאיתך בפעילות, אבל תמיד ידעת שיש על מי לסמוך גם ברמה המדינית.

היום למשפט הזה אין שום ערך.

פורסם

לפי ראיית ה"קולקטיב" וראיית החברה "חפצת החיים" שלך אני יכול להגיד שכל מדינת ישראל,כולל אתה, יושבים לי על הזין (וסלח לי על ההתבטאות,כן?),הרי גלעד שליט הלך לשרת בצה"ל כשריונר ולסכן את החיים שלו יומיום כדי לשמור על עצמו נכון ?

סליחה שאני אומר לך את זה, אתה חוצפן !

יצא ילד בן 18 וסיכן את החיים שלו יומיום למען המדינה, למען זה שאתה,אני ועוד איזה 7 מליון נוכל לישון בשקט בלילה, כדי שנוכל לנסוע באוטובוסים בלי להפרד מכל המשפחה לפני כן, כדי שנוכל לצאת לבלות ביום שישי בלי לסיים אותו בשקית שחורה, וזה מה שיש לך לכתוב, שזה אמנם עצוב, אבל אסור לשחרר אסירים כדי לא לפגוע בקולקטיב ?!

בושה.

עידן, הבושה בתגובה שלך היא רק שלך.

גם אני יצאתי מבית ההורים בגיל 18 (וחצי - אם זה משנה משהו), גם אני שירתתי בצבא, גם אני בתורי הפסקתי להיות ילד והפכתי לחייל.

היה רק הבדל אחד, להבדיל ממך ומחיילי השוקולד שיש היום, לנו לא היו מכשירים סלולריים, אני כשרציתי להתקשר הביתה, נזקקתי לחסדיה של מרכזנית מצ"א שתחבר אותי ותחייג בעבורי, את זה הצלחתי לעשות במקרה הטוב פעם בשבוע - שבועיים.

עוד עניין קטן - מהתיאור שלך אני מסיק שדרגתי הצבאית גבוהה משלך ואני זכאי להצדעה ממך.

אז תרגע ילד.

פורסם
BAGIRA,

קיבינימאט,כבר אין שום ערכים במדינה הזאת.

BAGIRA,

אתה מדבר על זה שפעם היו עושים לחיילים מה שרוצים בלי לחשוש, אל תשכח שפעם למשפט "לא משאירים חיילים בשטח" היתה משמעות עליונה,ונכון,אמנם הגב האמיתי שלך היה החברים שלך שאיתך בפעילות, אבל תמיד ידעת שיש על מי לסמוך גם ברמה המדינית.

היום למשפט הזה אין שום ערך.

עידן -

תפקיד הצבא להגן על המדינה ( אזרחים )

בפועל זה מבוצע ע"י החיילים .

לוחם תפקידו לבצע את תפקידו כך זה היה בזמני ובכל מחיר - חתירה למגע ופגיעה בתוקפים .

יש מצבים אפורים ופה נכנסת רוח היחידה -

אנחנו מגינים על המדינה , לא המדינה עלינו , אנחנו הקו הראשון והאחרון :idea:

- זה הערך שעליו גדלנו אומנו והעברנו לחיילים -

וכאשר נהיה אזרחים - לוחמים אחרים יבצעו את המשימה כרוחה וכלשונה .

נהדר שיש עוד יחידות התומכות בנו , ואפילו צבא שלם העומד לצידנו

אבל ברגע האמת , לוחם מבצע את תפקידו לפי הפקודות בכל מחיר .

מעולם לא שאלנו או דנו בנושא - מה יעשה הדרג המדיני עבורנו

הצבא הוא כלי חזק , אשר מעניק אפשרויות בידיו של הדרג המדיני .

( כמובן שלמדינה אחריות שילוחית מלאה , וחובתה לעשות הכל למען החזרת שלוחיה )

זו כבר החלטה מדינית - אבל אסור לפגוע בכושר המיקוח של המדינה ע"י ציור חייל , כילד מסכן .

זה חלק ממחיר הלחימה , כשם שיש הרוגים ולהם משפחות סובלות , ופצועים קשה - אשר סובלים כל יום מחדש

מה הטעם בשחרור מאות ואלפי רוצחים שוב לרחובות ולסיכון אזרחי מדינת ישראל .

הרי החיילים שילמו בגופם כדי לתפוס את הרוצחים הללו .

צריך לשלם מחיר - אבל לא כל מחיר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מעדיף להיות בצד שמקדש את החיים ומוכן לשלם מחיר (גם כבד) כדי להחזיר את החיילים ילדים הביתה בסופו של יום.

החוזק שלנו כחברה, כעם כצבא הוא הנכונות שלנו לשלם מחירים כבדים מאוד על כל אחד ואחת מאיתנו על מנת להחזירם אלינו הביתה. וזה לא משנה מה הצד השני חושב על כך או איך הוא רואה את המעשה. חשוב לי יותר לקום בבוקר להסתכל במראה ולדעת שאני זה לא הם.

מאותה סיבה אני עומד בהסכמים ולא שם לאף אחד רעל עכברים באוכל. מאותה סיבה אני לא מקיף את חיילנו במגן אנושי בדמות נשים וטף וגם נמנע ככל האפשר מירי על אוכלוסיה (לצערי זה לא תמיד מצליח).

אין ספק שכפי שרשם מישהו מעלי יש בהסטוריה שלנו גם מקרים אחרים שבהם לא עמדנו בהתחייבות. אך אם כבר, המקרים הללו מסמנים לנו מדוע כן עלינו להיות ערבים זה לזה. לראיה היא העובדה שהמקרים מוזכרים בקונוטציה שלילית.

אין לי בעיה להילחם שוב באותם אלף + אסירים משוחררים ובלבד שלא זנחנו שם אף חייל. כי אם אדע שביום המבחן רוטנברג יחשב את חיי לפי עלות תועלת פיננסית (הרי הושקע המון כסף בתפיסתם לטענתו) יכאב לי הגב ואוציא 'ג'. ואני לא אהיה לבד.

דרך אגב, להחזיקם בשבי עולה יותר.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...