Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש פה, ומקווה שתוכלו לעזור לי.

קניתי לפני חצי שנה רכב פולקסוואגן פולו, מודל 00 (שנת 2000), עם מנוע 1,600. תיבת הילוכים אוטומטית.

כיום הוא עם קילומטרז' של 99,650.

זה הרכב הראשון שלי ואין לי הבנה כמעט ברכבים. ולהלן 2 שאלותי:

1. אני צריך להעביר את הרכב טיפול גדול באפריל הקרוב או כאשר אגיע ל-107,000 ק"מ, הקרוב מביניהם. (טיפול קטן נעשה ב-90,000).

בצ'מפיון אמרו לי שהטיפול הגדול כולל: החלפת מסננים, שמן, ובדיקה כללית של כל המערכות. עלות משוערת: 1,500 ש"ח. האם זה מחיר סביר? (והאם בכלל יש יתרון להעביר את הטיפול בצ'מפיון דווקא? במוסך פרטי שמתמחה בפולקסוואגן נתנו לי אותה הצעת-מחיר).

בנוסף, לא הוחלפה ברכב עדיין רצועת טיימינג. בצ'מפיון אמרו לי שעד 100,000 ק"מ אין צורך להחליף, ובטיפול של ה-107,000 או באפריל הם יבדקו את הרצועה ואם היא במצב טוב, מה שקורה לרוב, אפשר להשאיר אותה עד 120,000 ק"מ וכך עושים. האם זה הגיוני? אני יודע שלאחר 90,000 מקסימום מחליפים רצועה. המוסכניק בצ'מפיון טען שזה רכב גרמני ולכן המדד שונה. האם לסמוך עליו? אני חושש להגיע בסוף לטיפול הגדול להחלפת מנוע, ולא רק רצועה...

2. שכחתי בשבוע שעבר את האור דלוק ברכב (פעם אחת אור פנימי, ופעם נוספת אורות פנסים קדמיים ואחוריים).

ברגע שהתנעתי את הרכב לאחר הפעם השניה ששכחתי את האורות, התחילו צרימות חזקות מאוד מהחלק הקדמי של הרכב. ביקשתי מאדם שמבין קצת ברכבים להעיף מבט. הוא אמר שהרעש בא מאזור הרצועות (לא טיימינג) שממוקמות למטה בצידו הימני של הרכב. מישהו נתקל בתופעה כזו? הצרימות לא מפסיקות. הן נחלשו קצת לאחר ההתנעה הראשונה, אך נשמעות כעת כרעש סטאטי חלש לאורך כל הזמן, בעיקר בלחיצה על הגז, אך גם בעצירות (בהמתנה ברמזור ועוד).

האם יש לכם מושג מה זה? והאם צריך לדאוג וללכת למוסך?

תודה רבה מראש על עזרתכם!

נתנאל

פורסם

כאשר קונים רכב מיד שנייה מוטב לא להסתמך על מידע שנמסר לך ידי המוכר בעניין רצועת התיזמון שהינה רכיב בעל משמעות קריטית ברכב ויש להחליפה בהקדם האפשרי.

רצועת תיזמון רצוי להחליף לאחר 4 שנים גם אם לא הגעת ל-100K או 120K.

אני דווקא ממליץ לך לגשת למוסך רון שהינו מומחה לרכב שברשותך והמחיר יותר נוח מאשר בצ'מפיון.

פנה/י למוסך המתמחה במכוניות קונצרן VAG גולף/אודי/סיאט "מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א,

טל' 03-5373204 ובקש/י את רון שהנו גם חבר פורום זה. אתרו הנו www.rongarage.co.il

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

נתנאל שלום ,המחיר שקיבלת לעיניין טיפול גדול ללא החלפת רצועת תיזמון

הינו גבוהה במיוחד ,בערך כפול מהמחיר הסביר לביצוע של טיפול כזה .

למוסכים של צמפיון אין שום יתרון מקצועי לטיפול ברכב כמו שלך אלא להפך

ואת זה אני אומר בלשון המעטה .

הרעש שמופיע באזור הרצועות לא קשור לדעתי לעינין השארת האורות דולקים

אבל בכל מקרה מצריך מבט של בעל מקצוע כדי לוודות שהרעש לא מגיע חלילה

ממערכת התיזמון מה שיכול להוביל לנזק גדול שלא לצורך .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון ומרק, תודה לשניכם!

המידע לא נמסר לי דרך המוכר, אלא כך אמרו לי בצ'מפיון, לחכות עד 120,000 ק"מ, כי זה רכב גרמני.

זה היה נשמע לי תמוה, ולכן שאלתי.

באופן כללי, ההעדפה שלי היתה לטפל בצ'מפיון במחשבה שעוד כמה שנים כשארצה למכור את הרכב, אוכל לומר שטופל תמיד במוסך המורשה. אבל אם זה כרוך בעושק מחירים (גם כך חלקי החילוף הגרמניים גבוהים) - אני מושך ידי מצ'מפיון.

לגבי מוסך רון- הייתי שמח להשאיר את הרכב במקום שממליצים עליו,

הבעיה שאני גר בירושלים, ולכן מחפש מוסך בעיר שלי. ת"א רחוקה לי.

אם יש לכם המלצה על מוסך טוב בירושלים - אשמח לשמוע.

• תוכן חדש...