Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שטויות בשרשור אחד.

קודם כל - מה זה "עגלה"? מישהו קונה את הסקסו כדי להפוך לחבר קבוע בפורום שיפורים?

נסעתי על גירסת הדיזל במטרה לקנות אותה - לא הרגשתי שום דבר שנופל ברמתו מכל יונדאי אקסנט שיש על הכביש ולא שמעתי שאנשים בוכים.

תצרוכת הדלק של דגם הדיזל נמוכה מאוד - בסביבות 1:20 בבין עירוני וכמעט 1:15 בתוך העיר - מדוד ע"י אנשים שהיה להם ויודעים למדוד ולא מספרי סיפורים. זה אומר חיסכון שנתי מאוד גדול בהנחה ואתה נוסע 12-15 אלף ק"מ בשנה.

הדיזל כמובן משתלם החל מהק"מ הראשון ולא אחרי 30, כל החרטטנים בבקשה לשתוק - החישוב הוא פשוט מאוד.

רכב בנזין לוקח יותר ליטרים על כל ק"מ מרכב דיזל, המינימום הוא 30% פחות בתור כלל אצבע. מה שאומר שלא משנה כמה הוא מוציא כרגע על בנזין, על דיזל הוא יוציא 30% פחות.

השיקול היחיד שצריך לקחת פה כפקטור הוא כמובן הק"מ. ברור מאליו שרכב שנרכש עם 200 אלף ק"מ יצריך יישור קו כלשהוא.

אם נרכש רכב שמטופל במורשה, אזי לא יהיה צורך ביישור קו מאסיבי אלא בתיקונים כלליים.

מכיוון ששוק הדיזל בישראל מצבו גרוע, ישנה אפשרות למצוא רכב טוב שטופל באהבה וכמובן להוריד כמה שצריך מהמחירון בשביל יישור קו טוב במוסך מורשה שמכיר את הדגם.

אין אגרה מיוחדת לדיזל, אין ביטוח יותר גבוה - אני משלם 1600 ש"ח בביטוח חקלאי על הקסארה דיזל שלי ולא זכור לי ששילמתי פחות על הליאונה בנזין שאותה היא החליפה.

אם הבנאדם רוצה רכב שיחסוך לו בהוצאות השוטפות של הדלק, סקסו דיזל זה ה-רכב.

בהנחה והוא מטופל כראוי בחלקים איכותיים הוא גם יגמול לו באמינות רבה.

בהצלחה.

פורסם

א.טוב , עשיתי חיפוש תחת הקטגוריה "106" חוץ מעוד אנשים ששאלו על הרכב והבדלים בין הדגמים וכתבתם להם להריץ חיפוש , לא נמצא שום מקום שבהם מוזכרים ההבדלים

ב. אחרי חיפוש כנראה שגם הפונטו נxtz נכנסת במחשבה

אז השאלות שלי הם

א. מה ההבדל בין הדגמים של 106 ?

ב. הבדלים ככללים בין הפונטו 106 לסקסו , אחזקה טיפולים דלק כוח...

ג. מי הכי מהנה מבחינת נהיגה?

פורסם

א. ההבדל בין הדגמים הוא רמות גימור, מנוע וגיר. יש מפנקים יותר ויש מפנקים פחות (ראה מחירון יד2 להבדלים מהותיים)

ב. לרוב הטיפול בפיאט זול יותר אך לא בהרבה - הטיפול והאחזקה של שתיהן הוא פחות או יותר אותו הדבר.

ג. לכולן אחיזת כביש מעולה והגה כיפי (אם מתחוזק כמו שצריך) מנועי ה-1.4 של שני היצרנים (פיאט ופז'ו-סיטרואן) מפיקים 75כ"ס מנוע הדיזל של הסקסו מפיק 57 כ"ס הוא חסכוני מאוד (יש לי אחת, ובואו נשים סוף להשערות - היא עושה 19.5 ק"מ לליטר משולב) אך לא מספק בעליה, אוטו פריזאי לחלוטין. לשאלתך מי הכי מהנה לנהיגה - הייתי הולך על 106 - אבל אני חולה צרפתיות. סביר שמישהו ממועדון פיאט יגיד לך ללכת על הפונטו.

נתונים נוספים ומפרט טכני במחירון יד 2

http://pricelist.yad2.co.il/

פורסם
הבנזין 1.4מאובזרת יותר, שקטה ונעימה יותר, זריזה יותר.

הדיזל חסכונית ב 10% בערך, וזהו.

בדוק אם בדיזל מדובר במזגן מקורי. אם לא, אל תתקרב.

איך אני יכול להבחין אם המזגן מקורי או לא? (חוץ מלשאול את המוכר)

דרך אגב איך המזגן בסקסו דיזל ?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

המזגן (המקורי) בסיטרואנים הוא מקפיא ופשוט תענוג.

לוקח ללא ספק את המזגן של הפונטו בסיבוב.

אגב - אתה מוזמן לבדוק קצת נתונים על הקסארה. אתה תגלה שהיא עולה כמעט כמו הסקסו.

בסופו של דבר ויתרתי על סקסו שנת 2000 לטובת קסארה 98 - אין לי ספק שעשיתי בחירה נכונה למרות צריכת הדלק הגבוהה יותר של הקסארה. הרכב יותר יפה ויותר מפנק.

(כמובן שזה מתבטל אם אתה זקוק ספציפית לרכב קטן)

פורסם

הנה מה שאני הצלחתי למצוא בשלושים וקצת שניות של חיפוש - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=527942&postcount=4

אני לא יודע באיזה פונטו נהג ד"ר סובארו, בכל הפונטואים שפגשתי המזגן היה טוב וקירר בצורה טובה גם בעומסי חום כבדים ביותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מוצא סקסו שעשה פחות מ 200k קילומטר,

עד כמה חשוב העיניין עם הקילומטר, האם אפשר לוותר עליו, ?

איזה מכלולים הולכים אחרי 200 k קילומטר?

פורסם

מישהו?

עד כמה קריטי ברכבי דיזל עניין הקילומטר, כל הרכבים שלמכירה נושקים ל300k

???

מה כדאי לבדוק ברכב שמגיע לקילומטר? איזה מכללולים נהרסים בדרך כלל?

חוץ מעיצוב מה ההבדלים בין הרכב לפני מתיחת פנים לבין אחריו?

פורסם

עד כמה חשוב העניין של הק"מ? הוא לא חשוב לדעתי.

מה שחשוב זה המצב הנוכחי של הרכב שאתה לוקח לבדיקה.

הקסארה שאני קניתי עברה שיקום רציני (שלקחתי בחשבון) וכיום הק"מ מייצג היסטוריה בלבד, לא את מצב הרכב.

להגיד לך שיש הרבה רכבים כמו שלי כיום על הכביש? לא בטוח.

צור קשר בפרטי, אני אעזור לך עם הסיפור הזה.

פורסם

בקילומטרים כאלו זה פחות חשוב לדעת מה יכול להתקלקל (כי בשורה התחתונה כמעט כל דבר יכול להתקלקל) אלא, כמו שניסה להסביר הדוקטור לנושאי סובארו שנוהג דווקא בסיטרואן, מה שכבר הוחלף.

ברכב כזה אתה חייב להכין כסף נזיל לתחזוקה שוטפת ולהכין את עצמך נפשית לעובדה שתקלה גדולה יכולה להגיע בכל יום, גם במכלולים שכבר הוחלפו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מישהו?

עד כמה קריטי ברכבי דיזל עניין הקילומטר, כל הרכבים שלמכירה נושקים ל300k

???

מה כדאי לבדוק ברכב שמגיע לקילומטר? איזה מכללולים נהרסים בדרך כלל?

אני לא מסכים עם דוקטור סובארו.

קילומטרז' הוא קריטי מאוד, ואחרי 300 אלף ק"ם רוב המכלולים גומרים את החיים שלהם, ודורשים החלפה, ופה הבעיה הגדולה.

דוגמא :

נניח, אחרי 250 אלף הלך אלטרנטור. מחליפים כמובן לאלטרנטור משופץ, שאורך החיים שלו לא ידוע.

נניח, אחרי 260 אלף הלך רדיאטור, מחליפים כמובן לחליפי, (גם במוסך מורשה) כי המקורי עולה 2500 ש"ח. אורך חיים של הרדיאטור החליפי גם הוא קצר יותר.

ב 270 הלכה משאבת סולר, משפצים אותה עם קיט אטמים סיני, והשיפוץ מחזיק זמן קצר בלבד.

באיזשהוא שלב אחר כך הלכו ציריות, מחליפים לציריות סיניות ב 250 ש"ח, שגם הן בעלי אורך חיים קצר מאוד.

אם הולך המדחס, מחליפים למשופץ או מפירוק.

ככה זה בכל המכוניות, גם בכאלו, שטופלו במוסכים מורשים.

תוצאה של המצב הזה היא שרכב עם קילומטרז גבוה דורש תחזוקה קבועה ורבה מאוד, וגם אם הוא מטופל והוחלפו בו מכלולים כאלו ואחרים, בקרוב יתחיל סבב החלפות שני, שלישי וכו'.

• תוכן חדש...