Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני רוצה לספר על מקרה אישי שקרה לי לפני 4 ימים.

לפני 4 ימים הרכב שלי היה במוסך וחברה שלי לא הרגישה טוב על הבוקר ואמרתי לה שאני אקח אותה לבסיס.

המרחק הוא קצר וזאת נסיעה בפקקים של ג'בוטינסקי למי שמכיר את האיזור משהו כמו רבע שעה.

אמרתי לעצמי שאני אקח רכב של אחד ההורים ולא חשבתי על זה שאין ביטוח,כמובן שידעתי אבל לא עלה לי בראש שמשהו יכול לקרות כי ת'אמת מדי פעם הייתי לוקח את אחד הרכבים לנסיעות קצרות בתוך העיר וכו'.

בכל מקרה אני בא נוסע איתה ופתאום הרכב שמלפניי,הונדה סיויק בת חודש על הכביש בולם בפתאומיות לא שמרתי מרחק נכנסתי בו והוא נכנס ברכב שלפניו,תאונת שרשרת קטנה.

הכניסה הייתה קצת חזקה נשבר לו הטמבון ועלה לו המכסה של התא מטען והוא די נשבר,כמו כן הלכה לו הלוחית רישוי מקדימה ולרכב שהוא פגע בו נמעך הטמבון.

אני צריך לציין שלרכב שנסעתי בו היה ביטוח מקיף הכל רק לא ביטוח נהג צעיר.

בקיצור בגלל כל הסיפור שאני בלי ביטוח קצת נדפקתי ולמזלי הוא לא הלך להצהיר על פגיעות גוף.

כמובן שחברת הביטוח שלי לא יכלה לכסות את זה והיה אומדן נזק של 8 וחצי אלף שקל (אוטו חדש לא עושים פפחות צבע),אני לא זוכר אם זה לפני מע"מ,ולצערי הרב זה אמור לצאת מהכיס שלי כי אין חברה שמכסה לי את זה והבחור שהתעקם לו הטמבון סיכמנו שאני אשלם לו פחחות צבע.

מה שאני בא לומר מי שקרא את זה וגם מדי פעם נוסע בלי ביטוח ואומר לעצמו שזה לא יקרה לו שיחשוב פעמיים אני גם הייתי עם ביטחון עצמי מופרז וזה מה שקרה.

הדבר היחידי שאני מתנחם בו זה שהוא לא הלך להתלונן על זה שהוא נפגע או משהו כי היה הולך לי הרשיון אבל לצערי הרב אני עדיין צריך להיפרד ממשהו קרוב ל10K.

מקווה שהכנסתי קצת חומר למחשבה לכל מיני אנשים שלפעמים עושים את הטעות ונוסעים בלי ביטוח.

יום טוב.

פורסם
אז ככה אני רוצה לספר על מקרה אישי שקרה לי לפני 4 ימים.

לפני 4 ימים הרכב שלי היה במוסך וחברה שלי לא הרגישה טוב על הבוקר ואמרתי לה שאני אקח אותה לבסיס.

המרחק הוא קצר וזאת נסיעה בפקקים של ג'בוטינסקי למי שמכיר את האיזור משהו כמו רבע שעה.

אמרתי לעצמי שאני אקח רכב של אחד ההורים ולא חשבתי על זה שאין ביטוח,כמובן שידעתי אבל לא עלה לי בראש שמשהו יכול לקרות כי ת'אמת מדי פעם הייתי לוקח את אחד הרכבים לנסיעות קצרות בתוך העיר וכו'.

בכל מקרה אני בא נוסע איתה ופתאום הרכב שמלפניי,הונדה סיויק בת חודש על הכביש בולם בפתאומיות לא שמרתי מרחק נכנסתי בו והוא נכנס ברכב שלפניו,תאונת שרשרת קטנה.

הכניסה הייתה קצת חזקה נשבר לו הטמבון ועלה לו המכסה של התא מטען והוא די נשבר,כמו כן הלכה לו הלוחית רישוי מקדימה ולרכב שהוא פגע בו נמעך הטמבון.

אני צריך לציין שלרכב שנסעתי בו היה ביטוח מקיף הכל רק לא ביטוח נהג צעיר.

בקיצור בגלל כל הסיפור שאני בלי ביטוח קצת נדפקתי ולמזלי הוא לא הלך להצהיר על פגיעות גוף.

כמובן שחברת הביטוח שלי לא יכלה לכסות את זה והיה אומדן נזק של 8 וחצי אלף שקל (אוטו חדש לא עושים פפחות צבע),אני לא זוכר אם זה לפני מע"מ,ולצערי הרב זה אמור לצאת מהכיס שלי כי אין חברה שמכסה לי את זה והבחור שהתעקם לו הטמבון סיכמנו שאני אשלם לו פחחות צבע.

מה שאני בא לומר מי שקרא את זה וגם מדי פעם נוסע בלי ביטוח ואומר לעצמו שזה לא יקרה לו שיחשוב פעמיים אני גם הייתי עם ביטחון עצמי מופרז וזה מה שקרה.

הדבר היחידי שאני מתנחם בו זה שהוא לא הלך להתלונן על זה שהוא נפגע או משהו כי היה הולך לי הרשיון אבל לצערי הרב אני עדיין צריך להיפרד ממשהו קרוב ל10K.

מקווה שהכנסתי קצת חומר למחשבה לכל מיני אנשים שלפעמים עושים את הטעות ונוסעים בלי ביטוח.

יום טוב.

אני מוריד בפניך את הכובע על היכולת להודות בטעות וללמוד לקח, מבלי לחפש תירוצים :mm_yeah:.

זו תכונה שהפכה נדירה במנטליות הישראלית ואני מקווה שרבים ילמדו ממך.

לצד זאת, התעלמת מפרט חשוב לא פחות.

התאונה שעשית לא היתה צריכה להתרחש כלל וכלל. אם מישהו היה פוגע בך הגם שניתן למנוע גם זאת במרבית המקרים, אז ניחא. אבל לקחת אוטו לא שלך ובידיעה שאינך מבוטח, ולנהוג בו בקלות ראש (כן לפי עוצמת הפגיעה זה לא היה פספוס של טעות אנוש), זה כבר סיפור אחר.

לכן, אני מציע להפיק 2 לקחים מהאירוע:

א. לעולם לא לעשות שימוש ברכב כשאינך מבוטח.

ב. לעולם א לנהוג בקלות ראש אלא תמיד במשנה זהירות, כך שאם בחרת לדלג על סעיף א' לפחות תשאר עם סעיף ב'.

קח את זה ברוח טובה ותשמש דוגמא גם לאחרים.

דני G.

פורסם
להודות בטעות זו גדולה.

כל הכבוד!

ירון

+1

כואב בכיס, וללא כאבי גוף.

הפעם זה הצליח.

סע בזהירות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

טעות בידייך, הפעם זה לא הצליח, הפעם דרווין נכשל.:evil:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המורה בפתחית השרשור הייתה שאנשים יבינו שעדיף לא להסתכן.

ובקשר לזה שרשם על העניין עם אחד ההורים,כן זה משהו שחשבתי עליו לומר לך את האמת גם אם והייתי עושה את זה לא הייתי רושם את זה פה בגלל שזאת הונאת ביטוח ולך תדע מי קורא פה את ההודעות.

לא שאני הייתי בונה על זה שמישהו היה עולה על זה דרך הפורום אבל לך תדע כבר היו דברים מעולם.

פורסם

לי דווקא נדמה שלא למדת לקח בכלל. לפי כל מה שנכתב כאן אתה רחוק מלהבין את המשמעות האמיתית והכבדה של נסיעה בלי ביטוח. שמונה-וחצי אלף שקל? הו, כמה שיצאת בזול.

היית מבין את זה בדרך הקשה אילו היית פוגע בהולך-רגל והופך אותו נכה. מעבר לעובדה - הזניחה במקרה כזה - שהיית מאבד את רשיונך לתקופה ארוכה, החיים שלך ושל המשפחה שלך היו נהרסים בגלל הסכומים שהייתם צריכים לשלם. זה בלי להביא בחשבון איך היו נראים החיים אם אתה היית נפגע באופן משמעותי.

טל 

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

טל, הוא ציין במפורש שלרכב שבו הוא נהג היה ביטוח, רק ללא סעיף נהג חדש.

ביטוח חובה בכל מקרה מכסה נזקי גוף, אלא אם הביטוח היה ספציפית לאדם מסויים (כמו ברכב רפואי של נכה, למשל).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נכון,

ציינתי שהיה ביטוח רק לא לנהג צעיר אז לפני שמישהו מסיק מסקנות ורושם משהו שיבדוק מה רשום.

אבל בקשר לזה שלא היו נפגעים אני לא יודע את האמת מה היה קורה אני לא יודע אם החובה מכסה את זה או לא.

ותאמין לי שלמדתי לקח מהתאונה הזאת.

לדוגמא נפרץ לי האוטו שבוע שעבר והתאונה הקטנה הזאת באה על חשבון המערכת שהייתי אמור לקנות במקום זאת שגנבו לי וזאת רק דוגמא.

אני בטוח לא אעלה יותר על רכב בלי ביטוח אני אעדיף לשלם לחברה שלי מונית ולא לקחת אותה בלי ביטוח(סתם דוגמא).

אבל באמת למדתי את הלקח שלי וזאת גם הסיבה שפתחתי את השרשור הזה שאנשים גם יבינו מה יכול לקרות וזה באמת נחשב לנזק ממש קטן.

שכן שלי שילם 350K נזק ל4 רכבים ביניהם X5 בגלל זה המחיר הגבוה,הוא גרם להם נזק כשהוא עשה תאונה באשמתו וגם בהשפעת אלכוהול, אבל פה הסיפור אחר הוא היה מבוטח אך חברת הביטוח לא מכסה נהג שמצוי תחת השפעת אלכוהול.

פורסם

על טעויות משלמים.

8,500 ש"ח זה עוד זול,

בהתחשב בעובדה שזה יכול היה להיגמר הרבה יותר גרוע.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כפי שהוכח פה, לנסוע בלי לפחות ביטוח צד ג' זה לא חכם.

אבל אתם יכולים להירגע בעניין הביטוח חובה: ביטוח חובה (למעט מקרים ספציפיים שלא רלוונטיים פה) מכסה כל נהג מזדמן.

כך ש:

1. פותח השרשור לא ביצע שום עבירה על החוק בכל שנסע ברכב (רק עבירה על השכל הישר...).

2. אם חו"ח היו נזקי גוף ביטוח החובה בהחלט מכסה.

העובדה שהבחור לא מכוסה ע"י המקיף רק מוכיחה שהוא נהג "מזדמן" ולא קבוע על הרכב הנ"ל. (במקרה הלא סביר שחברת ביטוח החובה היתה מנסה להתנער)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לא עדיף לארגן הסדר עם הנהג ולקבוע ביחד שאחד ההורים שלך נהג?

כולם פה יוצאים מרוויחים.

זה לא חוקי

תעשה לעצמך טובה ואל תציע דברים כאלה בפורום הזה.

כאן שומרים על החוק

פורסם

נראה לי שWIL אמר פה משהו שהרבה אנשים לא ידעו(כולל אותי)

וטוב לדעת שהחובה מכסה אבל עדיין אסור שזה יעודד אנשים לנהוג בלי ביטוח ולחזור על המקרה שקרה לי.

סתם חבל לקחת ת'סיכון הקטן הזה גם בנסיעה של 10 דק'.

ובכלל שמדברים על נסיעות קטנות לא חסר גם אנשים שנוהגים בלי רשיון ועוד מקרים דומים כי הם חושבים לעצמם כולה 5-10 דק' מה הסיכוי שיקרה משהו.

אז תמיד צריך לקחת בחשבון את הסיכוי הקטן הזה כי רגע אחד של חוסר עירנות יכולה לגרום לכל דבר.

ואני באמת מקווה שאם יש מישהו שנוסע לפעמים בלי ביטוח/רשיון שלמד משהו מהסיפור הזה כי אם כן אני שמח שחסכתי לאנשים כאבי ראש עתידיים וסתם סיכונים מיותרים.

פורסם

כל הכבוד אני שמח שאתה כותב את זה ואני מקווה שיהיו כאלה שילמדו מזה .

אתה עוד בסדר אני מכיר נהגים צעירים שלא מבטחים את עצמם בכוונה בגלל העלויות היקרות .

• תוכן חדש...