Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בהמשך לכותרת, עקב המצב הכלכלי אני מוכרחת לרדת בשנתון ולעבור לרכב ישן (ישן מאוד לדעתי) יותר וידני. כרגע יש לי רנו מגאן 2001 ששווה 30000 ש"ח ואני מחפשת רכב בסביבות ה-10000 ש"ח.

אני מודעת לבעייתיות שברכבים ישנים אך אין לי ממש ברירה.

הרכב משמש כרכב שני במשפחה וכמובן שאני מחפשת, כמו כולם, שיהיה חסכוני אמין ובטיחותי למרות שאני לא מאמינה שיש כזה בשנתונים הללו.

עיינתי בלוחות הרכבים באינטרנט ויש לי כמה אופציות, אודה לכם מאוד אם תוכלו להמליץ לי מה כדאי יותר.

אופל אסטרה

אוודי 80

מאזדה 323

מיצובישי סופר לנסר\לנסר\צ'אמפ

סובארו DL האגדית.

כולן ידניות, מנוע בנזין וחגות בשנתוני 90-94.

אשמח מאוד אם תוכלו למקד אותי על רכב אחד מתוך הרשימה.

תודה רבה

פורסם

לפי דעתי סובארו DL האופצייה העדיפה. חלקים זמינים בשפע, מלא מוסכים יודעים לטפל, רכב אמין באוםן כללי ויש לו שוק לא רע.

מזדה 323 אופצייה מאוד מעניינת גם.

אודי 80 כמובן רכב הרבה יותר מהנה וסולידי, אבל אחזקה שלו תהיה יקרה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם זה רכב שני, האם לא יספיק גודל של סופר מיני ?

אגיד לך מה דעתי ותגיד לי אם היא נכונה.

קודם כל שמתי לב שבשנים האלה אין הבדל משמעותי במחיר בין רכב משפחתי למיני. לדוגמא DL מול ג'אסטי.

ודבר שני , רכב גדול יותר אמור להיות בטוח יותר מקטן.. צודקת?

אז אני מעדיפה שיהיה משפחתי (ועם בגאז' גדול אם כבר.. לא כמו של המיני).

tzvipper

גם אני נוטה לבחור בסובארו למרות שאני נרתעת מהצורה שלו, החיצונית והפנימית, בכל זאת, אני יורדת משנת 2001..

מה לגבי האוודי 80? תצרוכת דלק גבוהה? אמינות?

פורסם

ה-80 תהיה יקרה לאחזקה (מכל בחינות).

אמינות ברכבים כאלה תלויה יותר בהיסטוריית הטיפולים של אותו האקזמפלר הספציפי.

אני מצטרף להמלצה על ה-DL, אם את נרתעת מהצורה שלו (אגב, זה לא מדד) אז תלכי על ה-323 במידה ותמצאי אחת עם קילומטראז' נורמאלי.

אגב - רכב גדול יותר לא אומר בהכרח שהוא בטיחותי יותר.

פורסם

האופציה שתתאים לכמה שיותר קטגוריות כאן היא ה323.

בקשר לבטיחות אין מה להסתמך על הDL בכלל.

(ולא שאני אומר שה323 היא שיא הבטיחות, פשוט ברור שהיא יותר טובה)

האסטרה אמורה להיות הכי בטיחותית, ועם מנועים סופר-אמינים. עם זאת אני לא יודע פרטים לגבי שאר המרכב.

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

פורסם

לגבי הגודל והבטיחות יש מן האמת בדבריה. כלומר הגודל לא קובע אבל אם כל שאר הפרמטרים זהים או דומים רכב גדול יותר יהיה בטיחותי יותר. לדוגמא הג'סטי וDL שתיהן לוקות באבזור ותכנון בטיחותי אבל לטעמי עדיף להיות בDL בזמן תאונה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

רכב חדש יהיה לרוב יותר בטוח מישן.

עם זה, השאלה היא מה הצרכים שלך. אם את צריכה בגאז' גדול, אז השיקול נכון (למרות שיש סופר מיני'ס עם בגאז' מגודל כמו קליאו קלאסיק, סיאט קורדובה ועוד).

לסופר מיני תהיה בד"כ צריכת דלק קטנה יותר.

פורסם

ד"א, בתקציב כזה אפשר להוסיף לרשימה לגאסי ומיצובישי לנסר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ד"א, בתקציב כזה אפשר להוסיף לרשימה לגאסי ומיצובישי לנסר.

רוב המיצובישים שראיתי עם יד גבוהה... 4 ומעלה. מה גם שאיני מכירה כלל את המיצובישי.

לגאסי באמת בתקציב אך גם עליו לא שמעתי בכלל. תוכל להמליץ?

פורסם

נתחיל מבטיחות.

בהשוואה לרכבים מודרנים - אין.

יש מבחן ריסוק חזיתי מפורסם של וולבו מראשית שנות ה-90 מול המכונית הכי קטנה של רנו כיום (המודוס, שלא נמכרת בארץ). הרנו לקחה בהגנה על הנוסעים.

מעבר לכך, אין כריות אוויר ואין ABS. אבל, מה שכן צריך להתעקש עליו, למרות המצב הכלכלי, אלו צמיגים טובים. לא מצוייינים, טובים. כלומר, לא זבל סיני עלום שם. צמיגים טובים עושים יותר הבדל בבלימה/האצה/אחיזה מכל גורם בודד אחר ברכב.

לגבי המלצה, בין ה-DL ל-323, הייתי הולך על האחרונה, מבחינת נהיגה (את השאר אני לא מכיר). ה-323 היא רכב קטן (יתרון בעיני), זריז וחביב ויש לה מוניטין אמינות טוב וצריכת הדלק אמורה להיות טובה בשל המשקל הנמוך והגיר הידני.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

החיסכון אשר את מכוונת אליו הוא על הנייר בלבד, ולמעשה את מחליפה רכב מטופל שאת מכירה ונוהגת בו יום יום, בעל 4 כוכבי ריסוק, במשהו נחות ומסוכן יותר, שלא בהכרח יקל עליך פיננסית.

הסבר קצר, את מחיר המחירון לא תקבלי על הרנו, במצב של המשומשות היום אולי תקבלי K25 על הרכב וגם זה לא יהיה מיידי.

נניח שתמצאי רכב במצב טוב בעלות של 10K , יישור קו מינימאלי לרכב על מנת להביא אותו למצב טוב אשר תרגישי בטוחה שלא יהיו לך הפתעות איתו יהיה בסביבות 5K.

כלומר במקרה הטוב את כביכול חוסכת 10K על הנייר במידה והרכב המיושן שאת תקני יחזיק מעמד ולא יסבול מבלאי שונה עקב גילו המתקדם.

במצבך הייתי נשאר עם הרכב הקיים, ומצמצם נסועה על מנת להוריד את עלות ההחזקה שלו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

היו לי את כל הרכבים הללו (323, DL, לגאסי).

ה- 323 יתן התנהגות ו"ביצועים" טובים יותר מה-DL והלאגסי.

ללגאסי מנוע מודרני יותר מה-DL, אבל בגלל מישקל הרכב תצרוכת הדלק תהיה הגרועה בשלישיה.

אני מאמין שיהיה יותר קל למצוא DL במצב טוב, מתוחזקת ועם ק"מ נמוך מאשר 323, והטיפולים יהיו במעט זולים יותר.

אצלי ברחוב יש 2 DL למכירה, ואף 323 - לא מדד, אבל ניראה לי שזה משקף.

אייל

---

לגאסי 91'

פורסם
החיסכון אשר את מכוונת אליו הוא על הנייר בלבד, ולמעשה את מחליפה רכב מטופל שאת מכירה ונוהגת בו יום יום, בעל 4 כוכבי ריסוק, במשהו נחות ומסוכן יותר, שלא בהכרח יקל עליך פיננסית.

נקודת מבט טובה אבל לא נכונה.

היא כנראה צריכה לגייס כסף ועכשיו.

לא מדובר כאן על חסכון לאורך זמן.

מובן שאין הרבה הבדל בעלויות אחזקה.

הייתי מחפש 323. אולי F. הייתה לנו במשפחה שנת 93. רכב שעבד כמסחרית ולא התלונן.

• תוכן חדש...