Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה ברצוני לעדכן אותכם בנוגע לתשובה שקיבלתי מחברת הביטוח

ראשית, לאחר בדיקה שנעשתה על ידם לא נמצא החלק המקורי (מערכת הכוללת מסך תצוגה, רדיו ומערכת בקרת מיזוג)

לכן ביקשו ממני לגשת לצ'מפיון לקבל הצעת מחיר של כל מערכת חדשה,קיבלתי הצעת מחיר של כ 12000 ש"ח. לאחר שחזרתי לסוכן הביטוח עם ההצעת מחיר(קיבל חום). הוא חשב מספר ימים ומצא פתרון : אמר לי שאני אגש לחשמלאי רכב והוא כבר יסדר לי את הבעיה , בלשון אחרת , החשמלאי כבר ישים לי מתג (לא מקורי ,לא חליפי )של מערכת בקרת האויר (בטח ישפצ"ר לי משהו מכוער) בנוסף יתקין לי רדיו אחר במיקום אחר ברכב.(מתחת להגה, בתוך התא כפפות)

אני לא מוכן לקבל תיקון שכזה!, מערכת בקרת המיזוג היא חלק אינטגרלי מהרכב מה לעשות שבאיביזה היא יקרה וכוללת גם רדיו?? (הטענה שלהם שעל רדיו יש לי כיסוי של עד 1500 ש"ח), אני לא ידעתי את זה ואולי גם לא הסוכן , אך מכיוון שהוא ביטח אותי הוא צריך, לשאת בעלויות של התיקון.

חשוב להבין ממה שהסבירו לי בצ'מפיון, המערכת המדוברת בעלת שני חלקים :

א. חלק פנימי קופסת מתכת סגורה הכוללת בתוכה :

1. יח' בקרה של מזגן.

2. יח' רדיו + אנטנה.

שתי היח' משולבות!- מקבלות חשמל ביחד וכו'.

ב. חלק חיצוני - מסגרת- הכוללת מסך המציג את התצוגה של הרדיו והמזגן ביחד.

לכן אי אפשר להפריד בין החלקים! - דברי גורם מוסמך במוסך צ'מפיון, אם רוצים לשים חלקים אחרים כמו שרוצים לעשות לי צריך לבצע שינויים חשמלאיים , מעקפים וכו' , לנתק את כל החלק של הרדיו ולהעביר את כל הכבלים למקום אחר ברכב, ובדומה גם למזגן.

חבר'ה מה עושים ?

האם אני צודק בדרישותיי?

בנוסף, החלקים שהוא מביא לי בנוסף(כל מיני פלסטיקים שגנבו/שברו) הם לא מקוריים ולא תחיליפיים חדשים ( הבנתי שיש כזה דבר תחליפי חדש) , אלא משומשים ,הטענה שלו היא שרכב מעל שנתיים על הכביש אפשר לשים לו חלקים משומשים האם זה נכון ?

הפוליסה שלי היא פוליסה סטנדרטית הכוללת הרחבות.(במסמך שקיבלתי מסוכן הביטוח על הביטוח המקיף לא רשום כלום על מקרה של גניבה/פריצה)

אשמח לקבל חוות דעת מקצועית בנושא

תודה

פורסם

נסה לחפש את החלקים המקוריים בפירוקיות וביד 2. יש סיכוי (קטן) שאם תחפש ביד 2, תצליח למצוא את החלקים מהרכב שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודיע לסוכן הביטוח שלך (שלפי מה שרשמת הוא יצא מעפן), שהחלק הנ"ל הוא לא מערכת שמע בלבד אלא כל הקונסולה של הרכב כלומר, מיזוג אויר, בקרת שמע ומד טמפרטורה חיצוני.

חובתם לקנות לך חלק חדש (במידה ואין משומש), זה לא רדיו דיסק בלבד אלא מחשב ששולט על המערכות המרכזיות ברכב.

ותנסה להסביר לסוכן ביטוח שלך שאף אחד לא יקנה ממך את האוטו במידה ויעשו לך מעקפים וקומבינות אצל החשמלאי רכב.

פורסם

כן הרכב שלך בן שנתיים ומעלה ולכן מותר לשים לך חלק תחליפי

אבל והוא מגיע בטיסה ישירה, הוא חייב לתאום אחד לאחד , משמע שאם יש אופציה להביא לך את אותה הקונסולה כשאר היא אינה מיוצרת ע"י צ'מפיון, על הכיפק, אבל היא חייבת לתאום בדיוק את המקורית, במידה ולא ניתן לעשות זאת, מחוייבים להתקין לך את החלק המקורי(קונסולה, טומבון, פנס ערפל וכו'...) יעלה ככל שיעלה

וזאת על פי החוק, אי אפשר להציע לך כל מיני תחליפים שלא יביאו את הרכב למצבו הקודם

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

ואם היו גונבים לך את המנוע? הוא היה מציע לשים מנוע 1.3 של סובארו DL כי זה עולה לו פחות? ואם היו גונבים את הדלת? אפשר הרי לסגור עם שרשרת.

תסביר לו שלא מדובר פה על מערכת סטריאו רגילה אלא על יחידת הפיקוד המרכזית של המזגן ושאתה לא מוכן לפתרונות "יצירתיים וזמניים" (שזה קומבינות) אלא לאותו החלק בדיוק.

אסף

פורסם

שלום לפי דעתי המקצועית השמאי גורביץ טעה הפוליסה התקנית מכסה כל חלק אינטגראלי ברכב.

(זאת אומרת שאם המער' שמע היא אינטגראלית ולא תוספת באת הרכיש של הרכב) היא מכוסה בפוליסת הביטוח שלך. כמו כן בודאי אם היא כיחידה אחד ביחד עם מע' בקרת אקלים.

"

פרק א':

ביטוח הרכב

1. מקרה הביטוח [תיקון: תשס"ג]

מקרה הביטוח הוא אבדן או נזק שנגרם כתוצאה מאחד הסיכונים המפורטים להלן, בתקופת הביטוח, לרכב הנקוב במפרט לרבות מזגן האוויר שבו ואבזריו הצמודים אליו או הנמצאים בו מכוח דין (להלן - הרכב);

-------------------------------

[הערת מערכת תקדין: הרישא של ס"ק(א) כנוסחה להלן תכנס לתוקף ביום י' בניסן התשס"ד (1 באפריל 2004), והיא תחול על חוזי ביטוח שייכנסו לתוקף במועד זה או לאחריו.

(ר' תיקון תשס"ג)]

מקרה הביטוח הוא אבדן או נזק שנגרם לרכב הנקוב במפרט, לרבות למזגן האוויר שבו, לאמצעי המיגון שהותקנו בו לפי דרישת המבטח או לאבזריו הצמודים אליו או הנמצאים בו מכוח דין (להלן - הרכב), כתוצאה מאחד הסיכונים המפורטים להלן, ובלבד שהמבוטח לא ויתר על הכיסוי לפי סעיף זה, כולו או חלקו, בדרך האמורה בתקנה 1(ב):

פורסם

שווי הרכב הוא כ24000 ש"ח עלות תיקון הנזק הוא כ14,000 ש"ח (לא נמצאו בינתיים חלקים משומשים) כאשר מתוך זה הקונוסלה המרכזית עולה 12000.

הסוכן עושה בעיות, נכון לעכשיו הוא לא מוכן לשאת בעלות התיקון , במקום זה הוא מציע שיפצורים אחרים .

רדיו אחר ,לא מקורי, בתא כפפות וכו' מה עושים ?

פורסם

פנה לשמאי גורביץ, הוא הציע לעזור.

כדאי לשלם כמה מאות שקלים עבור עזרה ולא לקבל את עמדת הביטוח.

ואגב... אם ככה מתנהג הסוכן שלך, כדאי לך מהר מהר להחליף אותו ואת חברת הביטוח שלך.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

+1 לזה שמעל זה שמעלי וגם לזה שמעלי.

הביטוח מתחמק מלשלם לך, איך הביטוח היה מגיב אם אתה היית מתחמק מתשלום?

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

תשאל את הסוכן ביטוח (המשעשע) שלך אם אחרי שתתקין בתא הכפפות את הרדיו התחליפי את אמור לבנות קיר גבס במקום הקונסולה החסרה,ואם כן אז האם חברת הביטוח מכסה את עלות השיפוצניק (ואם כבר קיר גבס,תקע שם גם איזה ספוט ככה בשביל היופי).

:roll:

ובנימה מעט יותר רצינית,

כמו שכבר הציעו לך, פנה לעורך דין,שלם לו על מנת שינסח לך מכתב רישמי בו אתה דורש מחברת הביטוח באמצעות סוכן הביטוח שלך לשלם את מלוא הנזק הנגרם לרכבך בתוספת שכר טירחת העורך דין,ושיציין במכתב שבמידה וחברת הביטוח לא תענה לדרישת התשלום, העניין יעבור לבוררות בבית משפט,וכן יפורסם בכלי התקשורת, על מנת לידע מבוטחים אחרים.

זה עצוב, אבל חלק מחברות הביטוח מבינות רק איומים בתביעה משפטית ופרסום בכלי התקשורת.

ולפותח השרשור,

אחרי שיסתיים העניין (ותיהיה בטוח שתקבל את הכסף לידיים,במיוחד שלשופטים רבים יש סלידה מחברות הביטוח שעושות שרירים על המבוטחים), זה השלב להפטר מסוכן הביטוח שלך ביחד עם חברת הביטוח,ולעבור לאחת יותר סימפטית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני רוצה להבין משהו.

הרכב שווה 24000 ש"ח והנזק הוא 14000 ש"ח,כמעט 60 אחוז מערך הרכב.

נראה כאילו לביטוח משתלם לשלם את שווי הרכב ולקבל אותו ("את שרידיו").

אין אפשרות להשיג את החלקים במחיר יותר זול?רק צ'מפיון מוכרים חדשים?

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

במישה ובעל הרכב אוהב את רכבו, זאת אופציה שהייתי מציע להזהר ממנה ככל האפשר

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...