Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מעניין אותי הנושא של הטיפולים לאוטו שלי, ביבואן כשקנינו את האוטו אמרו לנו שטיפולים לאוטו כל 15K.

היום שוב פעם לקחתי את הספר רכב, הפעם זה שבאנגלית, ושם כתוב שטיפולים (בעיקר שמנים) זה כל 10K.

למי להאמין?!

האם היבואן סתם עשה טריק שיווקי כדי למכור יותר יחידות כי מרווח טיפולים גבוה יותר?

ועוד משהו על שמנים למנוע.

כתוב שם שאפשר להשתמש בצמיגויות של שמנים הבאים:

0w-40 0w-30 0w30 - / ל -30C ל 40 ומעלה מעלות C.

יש עוד המלצה ל:

ו 5w-30 ו 5w-40 לאותם טמפ'.

ועוד המלצה ל :

10w-30 ו 10w-40 ל -20 ומעלה.

למה כ"כ הרבה אפשריות יש לאוטו?

וכתוב להשתמש בשמן ACEA מישהו מכיר את השמן הזה?

פורסם

כמה בלאגן... תמכור תמכור.

עכשיו ברצינות.

יש סוגי שמנים כי צריך למצוא את האופטימלי למזג האוויר באיזור בו הרכב נמצא. אחרי הכל הרכב נמכר בכל העולם ויש הרבה סוגי אקלים.

אני לא ממש מכיר שמנים חוץ מליקווי ופרסטון.

פורסם
שלום לכולם.

וכתוב להשתמש בשמן ACEA מישהו מכיר את השמן הזה?

ACEA= דרישות התקניים האירופאים לגבי צמיגות השמן ובעיקר איכות השמן ומפרטי בדיקה.

בדרך כלל רשום A1,B1,A5,B5 ACEA

על כול מיכל שמן רשומים מספר תקנים/מפרטיים שהשמן עומד בהם כגון:

API SL/CE

VW 505.00

BMW 1234

FORD 1234

ACEA A3/B3

צירפתי לך תמונה של שמן שיש ברשותיי תוצרת חברת ESSO ורשימת המפרטים עבור שמן סינטטי מלא 5W40.

אנא ציין במדוייק את מה שרשום בספר הרכב לגבי התקן ACEA.

צמיגות השמן שנראית לי בחירה נכונה לתנאי הארץ עבור הרכב שלך הוא 5W30 או 5W40 בדרגת איכות SM.

לגבי מירווח הטיפולים תתייחס למה שרשום בשפה העברית כלומר כול 15K.

יש מדינות שבהם הייצרן ממליץ על מירווח טיפולים שונה בהתאם לתנאי מזג האוויר וסוג המנוע המותקן ברכב.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

יש שם שתי אפשרויות SAE\ACEA לפי תקן אירופה וחוץ מאירופה, ורשום מומלץ להשתמש בשמן של

תוצרת הונדה.

לא הצמיגות המומלצת פה זה 10W-40?

והטיפולים במרווח 15K בלבד.

פורסם

תודה על התמונה.

אני יעלה את מה שכתוב בספר הרכב. לגבי השמנים.

לגבי המרווח טיפולים בכלל לא רשום בספר בעברית כמה ק"מ, יתכן ורשום בספר רכב שהוא באוטו כרגע.

img0893iw1.th.jpg img0894gc8.th.jpgimg0895zx8.th.jpg

הוספתי גם הוכחה שהטיפול הוא לא ב 15 K בלבד, מעניין מאיפה היבואן בארץ הוציא את הנתון של 15K

פורסם

צמיגות השמן שנראית לי בחירה נכונה לתנאי הארץ עבור הרכב שלך הוא 5W30 או 5W40 בדרגת איכות SM.

לפי מה אתה קובע? כי רוב הרכבים לפי האקלים פה זה צמיגות שציינטי בקודם.

פורסם
לפי מה אתה קובע? כי רוב הרכבים לפי האקלים פה זה צמיגות שציינטי בקודם.

לא רק הטמפ' החיצונית קובעת אלה גם סוג המנוע .

היום קיימת מגמה של ייצרני הרכב במיוחד הייפנים לעבור לשמנים בעלי צמיגות יחסית נמוכה גם מסיבות של צריכת דלק וגם מבנה המנועים החדשים מתאימים לצמיגות נמוכה.

פורסם

תומך לגמרי במרק10 לגבי צמיגות השמן 5W/40 ,ואם חסכון בדלק מאוד חשוב לך אז 5W/30

API SL או SM

ממליץ על סינטטי מלא בלבד במרווח החלפה 10-15 אלף ק''מ, או חצי-סינטטי במרווחי החלפה כל 7,500 ק''מ (תלוי כמה שנים תרצה להחזיק ברכב).

על תשבור את הראש למה באנגלית מומלץ משהו אחד ובעברית משהו אחר. היבואן לוקח אחריות על ההמלצות שלו, שהן מתואמות מול היצרן. ביננו, אם אתה רוצה לשמור על הרכב היטב תבצע החלפות שמן ומסנן לעתים קרובות יותר מהמומלץ, כנ''ל נוזל גיר אוטומטי ונוזל קירור.

המלצות מבוססות על פיתוח טכני של הרכב, אך נגועות בקטע שיווקי של הוצאות אחזקת הרכב לטווח הארוך. הגורם הזה פחות משפיע על הלקוח בארץ לפני רכישת הרכב, אך בעולם המפותח הגורם הזה משפיע מאוד. כמובן שבין המכונאים ומקצוענים בתחום זה שנוי במחלוקת.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
לא רק הטמפ' החיצונית קובעת אלה גם סוג המנוע .

היום קיימת מגמה של ייצרני הרכב במיוחד הייפנים לעבור לשמנים בעלי צמיגות יחסית נמוכה גם מסיבות של צריכת דלק וגם מבנה המנועים החדשים מתאימים לצמיגות נמוכה.

אז מה אתה אומר הבחירה הכי אידיאלית בשביל הונדה סיויק 2008 1.8 ל'?

5W40 או 30, סינטטי מלא, דרגת איכות SM?

פורסם

תלוי בסביבה בה הרכב יהיה בשימוש. במקומות חמים במיוחד (ערד, אילת, עין גדי) עדיף 5W/40, במקומות האחרים בארץ מספיק 5W/30. לטווח הארוך ל-5W/30 תהיה עדיפות מבחינת חסכון בדלק, ל-5W/40 תהיה עדיפות בסיכה של המנוע בתנאי הסביבה שכבר ציינתי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ההמלצות שרשמתי בתחילת האשכול הם נכונות וורק עכשיו ראיתי את המלצות הייצרן מצילום מתוך ספר הרכב ואכן ההמלצות שלי תואמות 1:1.

לגבי מירווח טיפולים שים לב להערה מספר 1 מתחת לטבלת הטיפולים שבו מצויין שההנחייה לטיפול כול 10K נכונה רק לגבי מדינות מסויימות ורשום שיש לבדוק את ההנחיות מול הייבואן בארץ (בערך זה מה שמתכוון הייצרן) לכן כמקובל היום אצל רוב הייצרנים טיפול כול 15K.

• תוכן חדש...