Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשיון רכב עם טעויות - למי פונים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

היום קיבלנו רשיון רכב חדש לקראת הטסט הקרב ובא בפברואר. הרכב הוא מרצדס C220 CDI ברמת גימור אוונגרד. הבעיה היא שברשיון רכב מצויין שברכב 4 כריות אוויר (בפועל 6), ובחלונית "בקרת יציבות" לא מסומן כלום (יש מערכת ESP). כמו-כן רמת הגימור הרשומה היא קלאסיק ולא אוונגרד. שאלתי היא למי פונים בבקשה לתיקון הפרטים? האם מספיק להגיע למשרד הרישוי הקרוב ולדרוש תיקון?

אודה על כל פיסת מידע,

אלי.

פורסם

עד כמה שאני יודע תחילת המסלול שאתה צריך לעבור עובר אצל יבואן הרכב, שיוציא לך מכתב שמאשר את נכונות הדברים שכתבת כאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה צודק.

יש לגשת למח' הטכנית של היבואן ולבקש אישור בכתב, רצוי את טופס הרישום הראשוני של הרכב, ורק אח"כ יש לגשת לעמדה מס' 1.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תודה רבה על העזרה.

נקווה שהכל יהיה בסדר.

עריכה ושאלה נוספת:

הרכב שלנו עלה על הכביש בפברואר 2001 ומחיר האגרה הוא 2013 ש"ח. אני מכיר מישהו שבבעלותו רכב זהה שעלה לכביש בספטמבר 2002 אך אצל אותו אדם האגרה היא כ-1600 ש"ח. מה משפיע על מחיר האגרה (שתי הרכבים הם מאותה קבוצת רישוי מן הסתם)?

פורסם

אתה יכול לגשת כבר עכשיו לעמדה מס. 1.

עד שיגיע תורך, כבר תקבל את כל האישורים הדרושים מהיבואן, וכנראה תעבור גם לסטטוס של רכב אספנות :-(.

פורסם

יכול להיות שלאדם עם האגרה הנמוכה יש איזשהוא סוג של הנחה ,נכה אולי או משהו.או שהרכבים הם מקבוצת רישוי שונה.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה, צפוי לך כאב ראש לא קטן בעמדה מס' 1.:wink:

הונדה מציתה את הדמיון.:onfire:

פורסם

ברישיון הנוכחי הפרטים מדוייקים? אני חושב (לא מתוך נסיון אלא הגיון) שזה יכול לחסוך לך ללכת ליבואן. תנסה אולי קודם ליצור קשר בטלפון עם משרד הרישוי ולברר מה הפרוצדורה. אולי זה פשוט טעות במחשב ואפילו לא תצטרך לגשת פיזית ופשות ישלחו לך רישיון בדואר?

פורסם

אם קנית את האוטו מיד שניה תבדוק אפשרות חו"ח שהוא מזויף.

זה מזכיר לי שפעם הראו בכלבוטק על איזו קומבינה של סוחרי רכב, ובחור עירני הבחין שרמת הגימור שמופיעה ברישיון היא לא מה שיש בפועל וכך התגלה שהמכונית היתה גנובה ומזוייפת.

פורסם
עריכה ושאלה נוספת:

הרכב שלנו עלה על הכביש בפברואר 2001 ומחיר האגרה הוא 2013 ש"ח. אני מכיר מישהו שבבעלותו רכב זהה שעלה לכביש בספטמבר 2002 אך אצל אותו אדם האגרה היא כ-1600 ש"ח. מה משפיע על מחיר האגרה (שתי הרכבים הם מאותה קבוצת רישוי מן הסתם)?

אתה בטוח שזה לא הפוך ?

כלומש שלכם יותר חדש ושלו יותר ישן .

אם שלכם יותר חדש זה הגיוני :

אגרת רישוי (בתוך אותה קבוצת רישוי) משתנה עם גיל הרכב, יש 4 דרגות :

1. עד 3 שנים על הכביש.

2. 4 עד 6 שנים על הכביש.

3. 7-10 שנים על הכביש.

4. מעל 10 שנים על הכביש.

אני מניח, שהמרצדס היא קבוצה 6, ובאמת יש הבדל של כ 500 ש"ח באגרת רישוי בין רכב שהוא 4-6 שנים על הכביש לרכב שהוא 7-10 שנים על הכביש.

אם אין לך טעות והמרצדס שלכם יותר ישנה אז :roll:

ולגבי הטעות ברישיון רכב :

כמעט בכל המכוניות שלנו היו טעויות כאלו ואחרות ברישיון רכב.

בקליאו של אמא שלי רשמו בריבוע של בקרת יציבות את מס' הדלתות - 5

באוטו אחר הייתה טעות בנפח מנוע, וברמת גימור רשמו את דגם הרכב (נניח, אם זו הייתה מזדה, אז ברמת גימור הופיע "3")

באוטו שלישי היייתה טעות בגוון של הצבע - כוחל מטלי במקום ירוק מטלי.

אני לא מתכוון לשרוף את הזמן שלי ולא מתכוון להטריח את עצמי ליבואן ולעמדה 1 כדי לתקן את זה, עד שלא תיהיה דרישה מפורשת של מכון רישוי.

פורסם

זה דבר עד כדי כך נפוץ? הטעויות ברשיון הרכב? נראה שהגיע הזמן לבדק בית קטן.

יהיה ממש מתסכל אם ישלחו את אמא שלי לעמדה 1 להוכיח שהרכב ללא גג נפתח.

באמת מדהים איך שעם קצת נסיון ודבק נגרים אפשר להפוך סיגמא "עם גג נפתח" לסדאן רגילה ומגושמת.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

2pac - אין סיכוי לזה. אבא שלי מכיר את הרכב מהיום הראשון שעלה לכביש.

Buki - בטוח לחלוטין. הרכב הוא קבוצה 7 (מצויין ברשיון רכב). לגבי הטעות - קיים הפרש (לא קטן) במחיר בין הקלאסיק לאוונגרד. כעת נגיד ואני מעוניין למכור את הרכב, וקנה פוטנציאלי רואה שרשום "קלאסיק" ולא "אוונגרד" לא ירצה לשלם את התוספת במחיר - וזו הסיבה למה עניין הפרטים ברשיון רכב משנה לי.

משהו נוסף ששמתי לב אליו היום הוא שבמחירון יצחק לוי כלל לא קיים C220 אוונגרד אלא רק קלאסיק, האופציה אפילו לא קיימת.

איך ייתכן שרכב שנרכש דרך היבואן בארץ כלל לא מופיע במחירון? מה עלי לעשות אם אני מעוניין לדעת את מחירו המשוער? לקבל הערכת מחיר משמאי רכב?

פורסם

GOLF,

אתה יכול לשער את מחירו +- לאור דגמים ושנתונים דומים/סמוכים.

אתה יכול לגשת לשמאי שיעריך את הרכב. מי שרוצה להתהדר בנוצות - הולך ללוי יצחק.

אתה יכול להתקשר ללוי יצחק - לפעמים הם עונים בטלפון/פקס (בעיקר אם אתה מנוי שלהם).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עדכון קטנטן:

עוד באותו יום שלחתי מייל לכלמוביל עם תיאור הבעיה. עד כמה שאני לא מאמין ששליחת מיילים זוכה ליחס כלשהו, חזרו לאבי כבר היום. אחרי בירור קצר מה היה מספר הרכב עוד כשהיה מונית, קיבלנו פקס עם מפרט מלא ובו רשומים בין השאר כל התוספות שיש באוונגרד לעומת הקלאסיק וכל שאר הפרטים שהיו חסרים.

עכשיו נשאר רק לבקר בעמדה מס. 1. :roll:

• תוכן חדש...