Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע/מבין מה הולך לקרות כאן ב-1 בינואר מבחינת מחירי המכוניות?

שמעתי כבר הרבה ספקולציות שהמחירים יורדים וגם כאלה שטוענים שהם דווקא יכולים לעלות?

האם הכוונה רק למכוניות חדשות או גם ליד 2?

תודה מראש לכל העונים...

"הפחד הכי גדול של בני האדם הוא נאום פומבי. מספר שתיים הוא מוות... זה אומר שאדם ממוצע יעדיף בהלוויה להיות בתוך הארון מאשר לשאת את ההספד!" (סיינפלד)

פורסם

משרד האוצר העלה את קבוצות הרישוי כך שמכוניות ה"ליסינג" כמו הגטס מאזדה 3 ועוד יתייקרו כחדשות.

מחירי המשומשות לא יתייקרו אך כנראה לא ירדו משמעותית בינואר

פורסם
משרד האוצר העלה את קבוצות הרישוי כך שמכוניות ה"ליסינג" כמו הגטס מאזדה 3 ועוד יתייקרו כחדשות.

מחירי המשומשות לא יתייקרו אך כנראה לא ירדו משמעותית בינואר

.

אם להתחשב בהצהרה האחרונה של משרד האוצר מה שכתבת הינו טעות. משרד האוצר הצהיר שלאור המצב הכלכלי (ולאור לובי מאסיבי של חברות הליסינג) לא ישתנו דרוגי שווי המס של הרכבים החדשים.

אנחנו כבעלי רכבים יד שניה, חטפנו כבר את ה"מכה" ממר לוי יצחק "הנכבד" שהחליט להוריד גם בדצמבר (לאחר שנעשתה הורדת מחירון גם בנובמבר וזה בכל שנה) כי "חזה" את מה שציינת. אך כנראה שלא כך יהיה ובעלי רכבי היד השניה הפסידו כ 12 אחוז מערך הרכב בחודשיים!

ורק חסר שגם בינואר נפסיד עוד כסף.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אתה צודק אך לא מעודכן.

בהתחלה משרד האוצר יצא בהצהרה שהוא ישאיר את קבוצות הרישוי אך אחר כך שינה אותה ועדכן את קבוצות הרישוי והעלה את הרף.

פורסם

כולכם מדקלמים דברים חסרי בסיס שבעלי עניין ואינטרסנטים מכרו לכם.

אין כזה דבר "מחירון" ואין כזה דבר "מחיר מחירון".

חברות הליסינג מוצפות במכוניות משומשות וסובלות מקשיים תזרימיים. הן מוכנות למכור אותן ב- 20%, 30% וגם 40% פחות ממחיר "מחירון".

כשאלה מציעות מאות ואלפי מכוניות בהנחה גדולה, גם מר ישראלי שמנסה למכור את מכוניתו הפרטית במחיר "מחירון" מגלה שמעט מאוד מתעניינים בה.

כל מגרשי האכסנה בנמל אילת מלאים במכוניות חדשות שלא נמכרו.

הנהלת הנמל חוכרת עוד מאות דונמים של שטחי אכסון סביב העיר כדי לאכסן את המכוניות.

הערכות מדברות על 20,000 כלי-רכב חדשים שלא נמכרו.

היבואנים שחייבים למכור את המכוניות בטרם תעבור שנה ממועד יצורן מוכרים אותן בהנחות אדירות לגורמים אחרים (טרייד-אין וליסינג) אשר מציעים מכוניות חדשות עם 0 ק"מ בהנחות גבוהות ובמבצעי מימון מרשימים.

המוציא לאור של המחירון מעדיף -מסיבותיו שלו- להתעלם ממה שידוע כבר כמעט לכל, וממשיך להדפיס מספרים שיש בינם לבין המציאות קשר רופף עד בלתי-קיים.

העולם כולו צועד לתוך מיתון לא קל. המערכת הפיננסית העולמית מתפקדת בקושי.

אלה כוחות אדירים שאפילו המונופול של לוי יצחק לא יכול להתמודד איתם.

כדאי להשתחרר מהקיבעון לפיו איש אחד יכול להגיד לכם מה יהיו המחירים של מכונית משומשת בעוד חודש, בעוד שבוע ואפילו מחר.

עכשיו זה משחק של כוחות השוק החופשי, ואלה כוחות גדולים מאוד.

גדולים מדי.

פורסם

"כדאי להשתחרר מהקיבעון לפיו איש אחד יכול להגיד לכם מה יהיו המחירים של מכונית משומשת בעוד חודש, בעוד שבוע ואפילו מחר."

אכן אני מסכים איתך אך כפי שגלילאו גליליי אמר: "אף על פי כן נוע ינוע" משמעו שלמרות שיש כאלו כמוך וכמוני שמוכנים לצאת בתביעה יצוגית כנגד מר לוי יצחק, רוב "עמך" ישראל סוחר ברכבים ע"פ המחירון שלו. ולכן אחד כמוני שרוצה למכור רכב ולקנות רכב, מתקשה בהתאם. כי לא אתה הקונה וגם לא המוכר. ועדין שואלים אותי מה המחירון וכמה אתה מוריד? להזכירך לא כולם קונים רכבים מליסינג- שם מדובר בשנתונים גבוהים. יש גם את אלו המחפשים רכב 5-6 שנים על הכביש מה שבליסינג אין.

הלוואי שיתעוררו כולם, אך עד אז מוכר מחיר מחירון.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

המוציא לאור של המחירון מעדיף -מסיבותיו שלו- להתעלם ממה שידוע כבר כמעט לכל, וממשיך להדפיס מספרים שיש בינם לבין המציאות קשר רופף עד בלתי-קיים...עכשיו זה משחק של כוחות השוק החופשי, ואלה כוחות גדולים מאוד.

גדולים מדי.

אני מסכים עם האמרה, אבל לדעתי יש מקום לציין שבעלי חברות הליסינג וגורמים אחרים המחזיקים בצי כלי רכב, הינם גורמים בעלי אינטרס כלכלי מובהק שמחיר המחירון ישאר גבוה. מכאן, היות ומדובר בגופים חזקים כשלעצמם שהתאגדו למען מאבק משותף, במקרה זה ברצונו של מר לוי יצחק לעדכן את המחירים, אז טבעי הוא ששיקוליו של מר לוי יצחק יהיו נתונים ללחצים והשפעות.

מנק' מבט צרכנית יש לומר שכל התחשבות בלחצים כלכליים המופעלים ע"י גורמים אינטרסנטיים הינה פסולה. אולם לדעתי יש לקחת בחשבון את היותה של חברת "לוי יצחק" חברה מסחרית, ולהכיר בגמישות מסויימת אותה היא נאלצת להפגין במהלך עדכון המחירים.

בשורה התחתונה, לדעתי לפחות, על מוציא המחירון להישאר נאמן לכוחות השוק ולא לגורמים אינטרסנטים. במיוחד היות והמוצר במקרה זה(המחירון) מתיימר להציג את המחיר האובייקטיבי עליו מסתמכים הצדדים למו"מ.

פורסם
יש גם את אלו המחפשים רכב 5-6 שנים על הכביש מה שבליסינג אין.

הלוואי שיתעוררו כולם, אך עד אז מוכר מחיר מחירון.

רק תסביר לי מה שווה אותו מחירון אם במחיר שהוא מציע לשלם על מכונית מודל 2002 אפשר לקנות את אותה מכונית ממודל 2006?

אני אומר שוב: אין כזה דבר "מחירון למכונית משומשת".

אין, ולא יכול להיות.

רק בישראל אנשים כל כך מפחדים להיות פראיירים שהם יעדיפו להתקע חצי שנה עם מכונית שהם לא מצליחים למכור, ובלבד שלא יצטרכו להציע אותה במחיר נמוך מ"המחיר שכולם מבקשים - זה שכתוב במחירון".

בחברות מסחריות בהן אין שום עניין של אמוציות אלא רק של תזרים מזומנים, מבינים זאת היטב ומוכרים מכוניות במחיר מחירון.

או עשרה אחוז פחות.

או עשרים.

או שלושים וארבעים.

או במלים אחרות - במחיר שבו המוכר והקונה מסכימים להיפגש.

שוק חופשי, אתה יודע.

פורסם

ארנון. אני קצת לא מסכים עם זה. הסתובבתי במגרשי מכירות של ליסינגים.

הם עדיין בונקרים ודורשים מחירים יותר גבוהים מאלה שניתן למצוא בשוק הפרטי.

10-15% ולא יותר.

פורסם
עד אז מוכר מחיר מחירון.

כנראה שהתכוונת שעד אז אתה מנסה למכור או מפרסם במחירון כי למכור במחירון לא תמכור.

אפילו מכוניות נחשקות מאוד שבאופן מסורתי נמכרות הרבה מעל המחירון (מיאטה, קליאו ספורט, 106, איביזה טורבו וכו') נסחרות היום הרבה מתחת.

ארנון. אני קצת לא מסכים עם זה. הסתובבתי במגרשי מכירות של ליסינגים.

הם עדיין בונקרים ודורשים מחירים יותר גבוהים מאלה שניתן למצוא בשוק הפרטי.

10-15% ולא יותר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יום וחצי לא הייתי וכבר כ"כ הרבה תגובות - יפה לכם! :-P

היום דיברתי עם כמה חברה בעבודה ומהם שמעתי שישנה כוונה, כנראה ביוזמתם של הכרישים הגדולים בעולם הרכב המקומי, להגביל את ירידת הערך של הרכבים לאחוז קבוע בשנה (עד 8%) וזה גם אמור להתפרס באופן שווה, פחות או יותר, ע"פ 12 חודשים. כלומר, ירידת ערך "קבועה" של 0.5-1% בחודש. ההסבר, כך לדברי ה"מקורבים", שזה ממש לא הגיוני, עד מטורף, שרכב חדש (120K~) מאבד כשליש מערכו במהלך השנתיים-שלוש הראשונות!

האם משהו מכל זה נשמע לכם הגיוני?? :?

"הפחד הכי גדול של בני האדם הוא נאום פומבי. מספר שתיים הוא מוות... זה אומר שאדם ממוצע יעדיף בהלוויה להיות בתוך הארון מאשר לשאת את ההספד!" (סיינפלד)

פורסם

כן כרישים, לא כרישים, כוחות השוק חזקים מהם ואחרי שבוע שהם לא ימכרו רכבים (כמו שקורה בדיוק עכשיו) הבנק ילחץ, הם יילחצו ופתאום תראה מכירות ב 35% פחות מהמחירון (בדיוק כמו עכשיו).

אני מבטיח לך שכרישים גדולים כמו קמור (יבואן BMW)היו שמחים למכור במחירים שהם קובעים (או אפילו במחירי מחירון)אבל לא רק שבשקט בשקט בלי פרסום הם נותנים באולם התצוגה הנחות ע-נ-ק, אלא שעכשיו הם תקועים עם רכבי 2008 ופתאום אתה שומע על מבצעי מכירות ב BMW ברדיו ובעיתונים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תרשו לי להמר בזהירות (אינני רוצה לאכול את הכובע אם אתבדה). ב-1 לינואר נתעורר עם עליית שווי קבוצות הרישוי. כי הרי לקראת סוף השנה האירו התחזק משמעותית. היין גם המשיך לעלות, כפי שחזיתי. אגב מפי החבר שעובד בחדר עיסקות של בנק גדול נודע לי כי יבואני הרכב החלו לרכוש לאחרונה את היין על מנת שזה יעלה. הדולר אומנם ירד, אך גם מהר סוגר את הפער. אך ההנחות מתחת לשולחן בסוכנויות מסוימות ימשכו בגדול עוד זמן מה. נראה גם חגיגה של רכבים חדשים בסוכנויות טרייד-אין (למרות שלדעתי זו עיסקה די רעה - רכב יד 1 מהחברה. עדיף לתפוס את הרכב יום לפני שהוא עובר לשם, בעודו עדיין נחשב ליד-0)

מי שממתין לרכישה של רכב ליסינג עדיף שימתין עוד קצת. לדעתי יהיהו המציאות, אבל כמובן לא במרתוני המכירות הגדולים. המציאות לא נמצאות ברשות הרבים וקל וחומר לא דרך הטלפון. יש להגיע למשרדי החברה, לדבר בשקט עם אנשי המכירות, להציב להם את התנאים (הבלתי-מופרזים כמובן!) ולהמתין עד שהם ימצאו את הנדרש.

פורסם

מכיוון שאנשים נמצאים פה בכל מני דמיונות לגבי רכבים ולגבי דירות (שתי דברים שונים) אנסה להסביר לכם כיצד הדברים עובדים.

כל רכב שמגיע לארץ ללא קונה שהזמין מראש ממומן רובו ע"י הבנק. אני מתאר לעצמי שלפני הבלאגן המימון היה בסביבות 15-20% הון עצמי על כל רכב (מחיר קניה מהיצרן לא המחיר שמוכרים לנו).

לאחר שהבנו את זה, הבנק לא יאפשר ליבואן למכור מתחת לגובה ההלוואה של הבנק ולא משנה מה! לכן, על מספר רכבים מסויים היבואן/ליסינג יספוג הפסד אבל במצב כיום חברות הליסינג והיבואנים (שחברות הליסינג חייבות להם הרבה כסף) לא יכולים לספוג. והבנק לא יאפשר להם בשום מצב למכור במחיר שלא יחזיר את החובות לבנק (לא פיר מכונית אלא קבוצות מכוניות).

הבנק יעדיף פשיטת רגל של החברה מאשר למכור בהפסד. אותו דבר עם קבלנים.

מה יהיה? יבואנים יביאו רכבים רק אחרי הזמנה, זאת אומרת המתנה לכל רכב 2-4 חודשים. לא יחזיקו מלאי ובטח ובטח שלא יפרסו תשלומים לליסינג.

מה זה אומר על שוק המכוניות החדש שלנו? רכבים חדשים יהיו זולים יותר בגלל המיתון העולמי (היצרן מוריד מחירים) ובגלל עלויות הייצור שירדו חזק (ברזל ירד ביותר מ-50%). היבואן יתן אשראי זול לרוכשים פרטיים.

מה זה אומר על שוק המכוניות יד-שניה שלנו? לצערנו המחירים ירדו בצורה חזקה בנוסף לכל מה שקרה מסיבה הפשוטה שפשיטת רגל של חברות הליסינג (יורופקאר, דורנט... והיו עוד. מישהו אמר אלבר?) מציפה את השוק במכוניות יד-שניה במחירים מצחיקים. שיורפקאר פשטה רגל השתחררו בערך 1,200 רכבים בתוך יום אחד לתוך השוק. רכבים שהמוכר לא רוצה להחזיק רגע.

בקיצור בשוק הפרטיות תיהיה ירידה קלה אבל בגלל שיש פה רק אדם אחד שקובע את מחיר הרכב שלנו והוא לא עושה הפרדה מוחלטת בין רכב פרטי לבין רכב ליסינג (בגלל זה יש חברים) אזי כולנו בעלי הרכבים הפרטים נסבול מכך. בעולם אחר הירידה של הפרטים הייתה מתונה בהרבה ומצד שני הליסינג היה מתרסק וגורם להרבה פשיטות רגל וחובות אבודים לבנק. מצחיק, שאדם אחד מחזיק את כל השוק הזה בשיניים. אבל לדעתי זה לא ימשך עוד הרבה זמן. אם הוא לא יבצע שינוי בזמן הקרוב, יצחק לוי לא יהיה רלוונטי בכלל בשביל הפרטיים. כי אף אחד לא אוהב שדופקים אותו בשביל חברות גדולות יותר והבנקים.

יום טוב!

נ.ב. לא בשביל משהו. אני כלכלן תואר שני ויזם נדל"ן.

• תוכן חדש...