Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר לא מעט פעמים קרה לי שאני מחליף עטים בגלל שהם לא עובדים כמו שצריך בכתיבה מהירה, אני לומד במכללה והמורה מכתיב המון ובמהירות וקורה שאני כותב במהירות ופיתאום הדיו לא יוצא ולמורה זה לא מעניין ואני עושה סלט אחד גדול במחברת...... כרגע אני משתמש בעטי הפיילוט 0.4 בצבע כחול, אלו לא ממש עוזרים לי (זה מה שיש).

בנוסף עטי הפיילוט שאני מדבר עליהם נוטים להתחכך יותר בנייר מה שגורם לאי החלקה והתאמצות היד.

אז אני מעוניין שתמליצו לי על עט טוב (אני יודע שזה נראה ממש שירשור דבילי, אבל לא מצאתי לזה פיתרון בעצמי לכן אני שואל) והדרישות הן:

*כמה שפחות מתחכך על הנייר.

*גודל סביב ה-0.5.

*נוח לאחיזה.

תקציב עד 20 שקל.:lol::-P:-)

(אם יש עט שעדיף להגדיל בשבילו את התקציב אז רק תגידו).

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

pilot g-2 .יש אותו ב 0.5 ו0.7 . לומרות שכתיבה זה עניין מאוד אישי ,אבל אתה מוזמן לקחת אותו לנסיעת מבחן בחנות מכשירי כתיבה הקרובה לביתך. כמו כן קח דף נייר גדול ותנסה את כל העטים שם ותראה מה אתה מעדיף.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

תקשיב, אני בדיוק כמוך, כותב המון (המון), ורגיש לעטים שאפילו מאמצים אותי טיפה.

כל העטים שאני אמליץ כאן הם מה שנקרא needle-point (מחט) ולא רולר, שהרבה פחות מדוייקים לטעמי.

אני לא אוהב את הפיילוט 0.4 GTEC - הם גם עולים יקר (איזה תשעה שקלים) וגם נגמרים ממש מהר. (הדיו שם יורד כמו שעון דלק של יונדאי גטס :lol: סליחה על המטאפורה הטיפשית, אבל אחרי כתיבה רצופה של 7-8 שעות רואים בעין שהדיו נגמר בצורה ניכרת).

קבל 2 סוגים טובים: יש את הפיילוט 0.5, שכחתי איזה סוג בדיוק, אבל העטיפה שלו היא עם ציור כזה של עננים.

עוד עט שאני אוהב (ומאוד חסכוני!) הוא UB165 UNIball (במקרה נמצא אצלי על השולחן, העתקתי לך את הדגם) - שים לב שזה עט מחט ולא כדורי (שנוטה להימרח, וגומר את הדיו מאוד מהר (בגרסת ה-0.7) - תוך 7 שעות כתיבה אני גומר בכדורי שליש עט).

עט אחרון שהפתיע אותי מאוד לטובה - SNOW WHITE - חברה חדשה שנכנסה עכשיו והעטים שלה ממש זולים (3 שקלים). מדובר על עט מחט עם פקק שקוף בצבע העט.

עטים שלא אהבתי הם הפיילוט VTEC (הונדה העתיקו מהם :lol:) והסופרגריפ, שהוא עט כדורי סתמי, נגמר מהר וממש יקר.

כל העטים שציינתי עולים 6-7 שקלים.

אגב, הייתה תקופה שהייתי כותב בעטי נוצה עם מילויים נשלפים - מבחינת נוחות, העטים הזולים טובים מהם.

פורסם

מתנצל מראש על הסטיה מהנושא, אבל נגעת כאן בנקודה מעניינת.

המצב שאתה מתאר, כתיבה תו"כ הרצאה במהירות גבוהה, בד"כ לא תורם ללימוד אפקטיבי.

אני תוהה, האם יש לך בכלל זמן להקשיב למה שהמרצה מספר, או שאתה רק כותב כל היום?

וכשאתה מתכונן לבוחן או מבחן לאחר מכן, האם אתה לומד או משנן?

אינני מכיר אותך ואני מבין שלכל אחד יש את סגנון הלימוד שלו, אבל מה שתיארת פשוט נשמע

כמו פורנוגרפיה אקדמית. הוא מדבר, אתה כותב, האם בתוך התהליך הזה מישהו מתעניין בכלל

בתוכן הדברים?

בכל אופן, אם נחזור לענייננו, אני תמיד העדפתי את העטים של פרקר, למרות שהם היו נגמרים

מהר וכל מילוי היה עולה 12 ש"ח. עם זאת, טרם מצאתי תחליף לשקט הנפשי שנותן לי העט הזה.

זה אולי נשמע קצת דבילי, אבל זה העט היחידי שתמיד יכולתי לסמוך עליו שיכתוב מהרגע שהוצאתי

אותו מהכיס, ועד להודעה חדשה, בלי הפסקות ובלי בעיות.

עם זאת, במקרה שלך, הייתי שוקל לקנות טייפ מנהלים.

פורסם

מעט מאוד מבינים בהרצאה , בכל מקרה תצטרך לעבור על החומר, אז עדיף שיהיה כתוב .

אני עברתי לעיפרון חודים (עט עפרון בלשון העם ), לא נגמר הדיו באמצע, מה שלא ברור אפשר למחוק ולתקן אחר כך .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני נאמן כבר שנים לאותו עט בדיוק, שאף פעם לא מאכזב:

uni-ball "eye" micro של... מיצובישי. :-)

http://eshop.ambroweb.com/store/product_info.php/products_id/1829

(תתעלם לגמרי מהמחירים המופיעים בקישור, בארץ הוא עולה 6-7 ש"ח, כמו פיילוט).

היתרון העיקרי והחשוב ביותר של העט הזה הוא העובדה שהוא "מת" בבת-אחת,

בניגוד לפיילוט, שלקראת סוף חייהם כותבים פעם כן, פעם לא.

ברגע שהמיצובישי מתחיל לקרטע, אתה יודע שנותר לך עוד דף וזהו...

עט מצוין.

עטי נוצה יקרים/יוקרתיים למיניהם נראים מאוד יפה בחלון הראווה,

אבל הם נועדו במקרה הטוב לנסיעה מנהלתית בשבת בבוקר.

אין מה לעשות אתם באוניברסיטה, במיוחד לאחר שמפילים אותם

פעם-פעמיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני עם ההוא שמעליי - עטים של חדי הביצה פשוט מצויינים.

נראה לי שהדקים שלהם הם 0.5.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

ה-0.5 מצויינים, אבל ה-0.7 לטעמי מבזבזים המון דיו.

אני גם המלצתי על עט יוניבול EYE, אבל על דגם 165 שיותר מוצלח (וחסכוני!) לטעמי.

פורסם

אני אמליץ לך על עט שאני כותב איתו בלימודים, גם לא מעט.

Pilot BPS-GP F, או M.

0.7 ו0.5 בהתאמה.

עט כדורי שמחליק על הדף, כותב מדוייק בלי מריחות, אפילו אם משאירים את העט שנייה שתיים באותו מקום.

נ.ב אמנם אתה כותב עם 0.4, אך גם ה 0.7 של עט זה הוא דק למדי.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

זה יישמע טיפה הזוי אבל זה נכון.

BIC CRISTAL.

אני לא בטוח אם מוכרים אותם בארץ. מוכרים אותם בקופסאות של 50 עטים.

אני לא מדבר על החיקויים המוזרים שיש בארץ אלא עם המקוריים.

1) הוא כמעט אף פעם לא נגמר, ואם כן אז לוקחים אחר.

2) נוח מאוד ביד.

3) בגלל שאתה קונה אותם בחבילות של 50, תמיד יש לך עליך לפחות 3.

300px-03-BICcristal2008-03-26.jpg

פורסם

לא יצא לי לכתוב 7 שעות (!) רצוף אבל העט שבתמונה נראה ממש לא נוח לכתיבה ממושכת.

היה לי Snow White אבל לא התלהבתי ממנו, עדיף לדעתי יוניבול/פנטל.

ראיתי פעם באיזו חנות של מתנות לגבר (כן, איפה שמוכרים גלובוס, דגם של ספינה, כדור חשמל, אם אין לך את זה אתה לא גבר) עטים מטורפים שפשוט ממכר לכתוב איתם, המחיר שלהם מגיע למאות שקלים. אולי למי שכותב כ"כ הרבה שווה להשקיע :-)

פורסם
לא יצא לי לכתוב 7 שעות (!) רצוף אבל העט שבתמונה נראה ממש לא נוח לכתיבה ממושכת.

היה לי Snow White אבל לא התלהבתי ממנו, עדיף לדעתי יוניבול/פנטל.

ראיתי פעם באיזו חנות של מתנות לגבר (כן, איפה שמוכרים גלובוס, דגם של ספינה, כדור חשמל, אם אין לך את זה אתה לא גבר) עטים מטורפים שפשוט ממכר לכתוב איתם, המחיר שלהם מגיע למאות שקלים. אולי למי שכותב כ"כ הרבה שווה להשקיע :-)

ואם אתה מאבד אותו?!:lol::roll::-o

תודה לכולם, אם מישהו רוצה שיוסיף, אני ייעשה לי רשימה של דגמים ואני אלך לחנויות מובחרות ואנסה את כל הדגמים.

רק שתידעו עט טוב באמת יכול להפחית במאמץ בלימודים, כי המורים בקושי כותבים על הלוח והרוב מכתיבים ואתה מנסה להשיג אותם והם רק ממהרים, לוקחים קוו אווירי לשום מקום....:?

אין איזה עט ב-30 שקל או 40 וכו'....?

אני יודע שיש עטים בערך עד 10 שקל או עטים בכמה מאוד שקלים.

כאילו מה?! אין משהו ביניים שיכול בהחלט לספק, כי ניסיתי המון עטים ועדיין לא מצאתי את העט האולטימטיבי להכתבה מאסיבית.:|

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

ביומיום אני משתמש בפרקר.

זה עולה 19 שקל באוניברסיטה.

הבעיה של איבוד עטים היא רצינית מאוד. אצלי בבית אני משאיר את העט כל פעם באותו מקום. הבעיה היא שכשאבא שלי מגיע לארץ למשל, הוא לוקח את העט ולא מחזיר :evil:.

ככה התקציב שלי לעטים הוא בערך 30 ש"ח לחודש.

• תוכן חדש...