Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין משהו מיוחד מידי עם תיבת הפיוזים

אצלי לדוג פיוז כיוצא פועל מתפקידו נשרף , אבל על הדרך התיך את הבית פיוז שלו איתו

בפועל: הפסיק לפעול לי מאוורר אחד והמנוע התחמם .

פיתרון: עצרתי במקום, איש של שגריר הצליח לקבע לי זמנית פיוז אחר, המאוורר החל לעבוד והייתי צריך למלא את המים במיכל המים שהתאדו מהחום

יום לאחר מכן בקרתי אצל מוסך מורשה, חיברו לי תיבת פיוזים חדשה והכל בא על מקומו בשלום.

לאחר שהמקרה קרה , נוכחתי לדעת שלעוד אנשים היו הבעיות האלה.

אני לא חושב שזו מחלה כזאת רעה, אם בכלל זו מחלה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

חברים אשמח לשמוע תגובות נוספות!

לאחר הרצת חיפושים רבים בפורום ולמידה מעמיקה בנושא, אני עדיין מתקשה לבחור בין שתי הפיינליסטיות שלי:

1. סיאט איביזה 3 דלתות 1600 סמ"ק, גיר ידני(דגם ה-100 כ"ס)

2. רנו מגאן קופה 1600/2000 סמ"ק, גיר ידני

*השנתון המבוקש הוא 2001-2002

הנה כמה דברים שאני כבר יודע:

באיביזה: מחלות נפוצות-מנגנון הרמת חלון נדפק לאחר כמה זמן, פלסטיקה מתקלפת וידיות נשברות.

במגאן: מחלות נפוצות: סאנ רופ שנדפק לאחר זמן מה, חלונות חשמל אחוריים מתקלקלים, בעיות בפיגמנט של הצבע.

למי מכם שבאמת מבין, אבקש להתייחס לצריכת הדלק ברכבים הנ"ל, עלויות ביטוח, עלויות חלפים ותיקונים נפוצים-תיחזוק, אמינות והתנהגות על הכביש.

תודה רבה מראש, איגור. :-)

פורסם

אני חושב שמאוד נסחפתה עם המחלות, זה לא שבאיביזה כל יום נופל חלון זה ממש לא! זה יכול לקרות כמו שלכל רכב זה יכול לקרות, בוא נגיד ככה זה לא היה השיקול שלי בקניית רכב אם אני יצטרך אי פעם להשקיע 350 שח על כל חלון,

פורסם

לא אמרתי שזהו שיקול אך אם תבדוק את העניין תגלה שבכל הסיאטים וה-vw עניין החלונות נפוץ מאוד והוא בהחלט מוגדר כמחלה ברכבים מסוג זה. מבחינת ה"מחלות" ברכבים השונים, כשאנחנו קונים רכב אנו מחליטים על אילו מחלות אנחנו מתפשרים ועל אילו לא..כמו שציינתי קודם איביזה היא הבחירה הראשונה שלי יחד עם מגאן קופה, כך שנפילת החלונות זה בטוח לא משהו שימנע ממני לרכוש רכב מסוג זה.

פורסם

שלום

עמדתי במקום דומה לשלך לפני שנתיים, ואגיד לך את האמת

אם הייתי מוצא רנו מגאן קופה מנוע 2000 במצב טוב הייתי רוכש אותה ולא את האיביזה, צורה יפה יותר, מנוע חזק יותר והרבה יותר זיקה ספורטיבית מאיביזה 1600.

אבל לא מצאתי, והיחידות שמצאתי היו בעיקר 1600 טחונות לגמרה ולכן פניתי לקהל האיביזות, הרבה אופציות, מחירים שפויים ובסופו של דבר נהנתי מאוד

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בתור בעלים של איביזה נפל לי פעם אחת ב3 שנים החלון, לעומת זאת חבר שלי עם ב.מ.ו 2002 החליף את כל המנגנונים של החלונות כי כולם נפלו, ודרך אגב באיביזה החלון לא נופל כולה הקליפס נשבר והחלון נתמך בקליפס אחד כך יוצר מצב שרק צד אחד של החלון עולה ולכן הוא לא עולה עד הסוף לעומת הגולף ששם החלון ממש נופל, לך על האיבזה לדעתי,

פורסם

היתה לי איביזה 2000 עם בגאז' (הקורדובה...),לאורך כמעט 100K ק"מ. הרכב היה 1600 100כ"ס ידני. רכב נפלא, אמין, מהנה לנהיגה.

אל תתרגש מהחלונות כי אני מניח שהתקלה תוקנה בכל רכב מהשנתונים האלה שעל הכביש כיום. זאת לא תקלה חוזרת (גם אני עברתי את זה...).

בחר רק רכב שטופל במוסך מורשה. תקפיד על כך שברדיאטור יש רק נוזל ייעודי של פולקסווגן.

הרכב שלי היה ברמת גימור גבוהה, סיגנו, עם המסך בדש בורד ומערכת בקרת אקלים אלקטרונית. תתרחק מזה: כל מתג קטן שנופל מחייב את החלפת כל המערכת(פתרתי את הבעיה כשקניתי בגרושים מפרוקיה מערכת דומה והחלפתי את המתגים בעצמי, זה קל מאד). בסטלה (איביזה 2001 של אחד מילדיי) המערכת מיכנית, אמינה ובלי קישקושים.

דבר נוסף, כבל המצמד במכוניות מהשנתונים האלה נוטה להקרע. אם הרכב שאתה מחפש עבר את זה אז יש לך מנוחה מהעניין.

בסיכום, אני נוהג ונהנה מהקורדובה השלישית ברצף.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תודה על התגובה המפורטת!

בקשר למתגים נופלים, על אילו מתגים אתה מדבר בדיוק? לא הבנתי אותך בעניין הזה.

שמעתי גם על בעיות פלסטיקה וידיות שנשברות. יצאת לך להתקל בדברים כאלה עם הקורדובה?

• תוכן חדש...