Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אבקש את המלצתכם.

ההתלבטות היא כזאת.. אני מתכנן לרכוש רכב והאופציות הן כאלה: רנו מגאן קופה, סיאט איביזה 3 דלתות או פיאט בראבו.

הדגם המבוקש הוא שנתון 2001-2002, נפח מנוע 1600 סמ"ק, גיר ידני בתקציב של עד 35 אלף ש"ח.

אשמח אם תתיחסו לדברים הבאים:

צריכת דלק

תחזוק הרכב-זול או יקר(או בינוני..)

הספק

התנהגות על הכביש ואחיזה

אמינות

מחלות הידועות בקרב הרכבים הנ"ל

אשמח אם כמה שיותר מכם תיענו להודעה זו..מי מכם שבאמת מבין!! תודה מראש. :smile:

פורסם

שלום,

אני אתייחס רק לאיביזה שנת 01-02, אחת שהיתה בעבר באחזקתי

מבחינת מחיר , יתאים לך בול ואפילו ישאיר לך קצת עודף.

מנוע: 1600 SR מתוצרת פולקסווגן, מנוע אמין מאוד שממעט לעשות בעיות, שימש באותם שנים גם את הפולקסווגן גולף

הספק: 100 כ"ס, ממליץ מאוד על הגירסה הידנית.

גימור: STELA, היתה ברשותי, ב2002 נוסף ABS, ישנם חלונות חשמל מקדימה, כריות אויר וכו', בסיגנו נוספו מראות בצבע הרכב ופנסי ערפל, כמו גם מחשב דרך.

מחלות: חלונות נופלים- לא משהו נורא אבל אני נתקלתי בזה בעצמי, התכה של תיבת פיוזים- קרא לי גם, לא רציני מידי ועולה יותר מידי לתקן, פלסטיקה מתקלפת- מחלה של ואג

התחזוקה דיי קלה, ביטוח דיי זול והטיפולים לא יקרים מידי

צריכת הדלק סבירה לגמרי

ברמת ההתרשמות האישית, מבחנתי הרכב היה מעולה, נהנתי מאוד לנהוג עליו, למעט מעט בעיותקלות הכל היה בסדר, האחזקה לא היתה קשה מידי, היציבות על הכביש הייתה בסדר(תגדיר יציבות- אני מזכיר זה לא רכב ספוקטיבי), הספק הרכב יחסית למכוניות באותה קטגוריה בשנתון המדובר גבוה.

יחסי העברת ההילוכים קצרים והמומנט יחסית גבוה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
שלום,

אני אתייחס רק לאיביזה שנת 01-02, אחת שהיתה בעבר באחזקתי

מבחינת מחיר , יתאים לך בול ואפילו ישאיר לך קצת עודף.

מנוע: 1600 SR מתוצרת פולקסווגן, מנוע אמין מאוד שממעט לעשות בעיות, שימש באותם שנים גם את הפולקסווגן גולף

הספק: 100 כ"ס, ממליץ מאוד על הגירסה הידנית.

גימור: STELA, היתה ברשותי, ב2002 נוסף ABS, ישנם חלונות חשמל מקדימה, כריות אויר וכו', בסיגנו נוספו מראות בצבע הרכב ופנסי ערפל, כמו גם מחשב דרך.

מחלות: חלונות נופלים- לא משהו נורא אבל אני נתקלתי בזה בעצמי, התכה של תיבת פיוזים- קרא לי גם, לא רציני מידי ועולה יותר מידי לתקן, פלסטיקה מתקלפת- מחלה של ואג

התחזוקה דיי קלה, ביטוח דיי זול והטיפולים לא יקרים מידי

צריכת הדלק סבירה לגמרי

ברמת ההתרשמות האישית, מבחנתי הרכב היה מעולה, נהנתי מאוד לנהוג עליו, למעט מעט בעיותקלות הכל היה בסדר, האחזקה לא היתה קשה מידי, היציבות על הכביש הייתה בסדר(תגדיר יציבות- אני מזכיר זה לא רכב ספוקטיבי), הספק הרכב יחסית למכוניות באותה קטגוריה בשנתון המדובר גבוה.

יחסי העברת ההילוכים קצרים והמומנט יחסית גבוה

בן

בן אני מחזק את מה שאמרת לגבי האיביזה בשנתונים הנ"ל שוב פעם חשוב לבדוק הסטוריית הטיפולים וזהו בעיקרון.

בן אפשר לדעת איזה רכב יש קיום ברשותך?.

יניב

פורסם

הבנתי אותך. עזרת לי מאוד. מה שכן, רשמת לי שהטיפולים והביטוח לא יקרים מדי, שזה קצת מנוגד למה ששמעתי עד היום. שמעתי שבגלל שהחלפים הינם גרמניים עלותם די יקרה יחסית וכן הביטוח.

לגבי צריכת הדלק-תוכל לפרט על יחס של ליטר לקילומטרים?

פורסם

אני לא סגור לגבי הצריכת דלק בדיוק, אבל אם אני לא טועה זה היה 1-10 אל תתפוס אותי במילה, אני הייתי נוסע רק בעיר באותה תק' ומיליתי בין 2-3 מיכלים בחודש

לגבי החלפים- תלוי מאוד, כשהותכה לי התיבת פיוזים עלה לי 500 ש"ח לדוג' לתקן אותה במורשה(חדשה מהשקית)- אז זה יקר יחסית לחתיכת פלסטיק אבל לא יקר מידי

כשהלך לי מנגנון הרמה של חלון הם נתנו לי אחד מחודש עם אחריות במכיר מצחיק, מצד שני רציתי פלסטיקה חדשה לפנים הרכב ואז הם פתחו לי את השושנה

לסיכום, לא משהו מיוחד, טיפול שנתי קטן במורשה עלה לי 900 ש"ח.

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

הבנתי שמנגנון הרמה של חלונות זו מחלה מאוד נפוצה בקרב כל הסיאטים והפולקסוואגנים. כמה מנגנון חדש כזה עלה לך במורשה?

פורסם

האמת שאני לא בדיוק זוכר אבל זה תלוי אם זה חשמלי או רגיל, אבל זה לא היה משהו מטורף, אני זוכר שזה היה מכיר שפוי, מה גם שהם נותנים לך משומש עם אחריות לכמה חודשים וזה מוזיל את העניין עוד יותר, קיצר לא משהו רציני

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

לגביי האיביזה המחלה הנוספת היא הידיות הנשברות חוץ מזה אחלה רכב שותה 1- 11 בעיר

זריז מאוד (כן יותר מהמגאן לגבי הבראבו אני לא יודע אבל יותר חזק מרוב מכוניות המנהלים כדוגמת ה6 וכד')

לגביי החלונות 350 שקל עולה מנגנון מפירוק, לגבי הנתיכים אפשר לעשות מעקף עם בית פיוז חיצוני.

• תוכן חדש...