Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום,

בהמשך להתייעצות שקיימתי עמכם לפני כחודש בנוגע לרכישת רכב, בה לשלב הגמר הגיעה פיז'ו 306, ברצוני לשתף אתכם בעוד התלבטות.

לאחר כ-3 שבועות של חיפושים אחר פיז'ו 306 במצב טוב, שכללו טלפונים רבים ורק 2 פגישות עם מוכרים פוטנציאלים, אני חייב להודות שהתהליך מתיש. ברגע שהחלטתי שישנם 2-3 דגמים שמעניינים אותי בשנתונים 98-01, ידעתי שאני פונה לשוק מצומצם מאוד, בו לא יהיה פשוט למצוא רכב שיעמוד בדרישות. אולם לא תיארתי לעצמי שקשה לא פחות יהיה למצוא מוכר פוטנציאלי. מכאן ששילובן של 2 הדרישות הנ"ל הפך את המשימה לכמעט בלתי אפשרית. לכן החלטתי בצעד אמיץ להגדיל מעט את התקציב כדי להרחיב במקצת את פלח השוק אליו אני פונה.

בהנחה שהתקציב הינו כ 25,000 - 28,000 ש"ח, מה דעתכם על פיז'ו 206 מודל 99-00 כמתחרה ראויה לאחותה הגדולה 306 מבחינת:

1. עלות אחזקה(להזכירכם אני סטודנט)

2. אמינות

3. נוחות נסיעה

4. צריכת דלק( 30-60 ק"מ ביום לכל היותר)

השורה התחתונה, האם ההפרש של כ 10,000 ש"ח הקיים בין מחירה של 206 שנתון 99 לבין 306 מאותו שנתון מצדיק את ההשקעה ? או שעיקר ההפרש הוא על פוזה ותו לא ?

שוב, הרבה תודה לעונים !!

פורסם

לא מדובר על פוזה.

מדובר על שני סגמנטים שונים.

206 היא סופר מיני, 306 היא משפחתית קומפקטית.

ל-206 יש "שוק" טוב, מה שמתבטא במחירה הגבוה יותר.

מכנית המכלולים דומים (מנוע/גיר), אך לא זהים (מתלים אחרים, רצפה שונה, הגה שונה).

206 1.4 עם גיר אוט' - קצת כבד. לא נורא, אבל אל תצפה להידבק לכסא בעת תאוצה.

ה-206 תוכננה כ-5 שנים אחרי ה-306, ולכן נראית ומרגישה יותר מודרנית (גם מבחינת איכות החומרים).

לזכות ה-306 עומד ניהוג עדיף (הגה בעל יכולת העברת נתונים מדהימה, כאילו מדובר בפס רחב), והתנהגות מהנה יותר (זנב נוטה יותר לכשכש), וכן מרחב עדיף למשפחה ולמטען(אם רלוונטי).

פורסם

בסכום שרשמת יהיה לך יותר קל למצוא אקזמפלר של 306 במצב טוב מאשר ב206.ה206 רכב נחמד אבל לא יתן לך את התמורה שה306 תתן לך.

פורסם

מצטרף להמלצה המדוייקת של שמר.

לדעתי, עדיף ללכת על ה-306 ובהפרש להשקיע ביישור קו יפה. מנוע ה-1.4 בשילוב גיר ידני יציג צריכת דלק יפה.

לא כ"כ רלוונטי מבחינתי, אבל קח בחשבון שביום שתחליט למכור, ה-206 תמכר מהר יותר וכמובן במחיר גבוהה יותר.

גילוי נאות: הכותב הוא בעל 306 ונהנה מכל רגע :evil:

פורסם

Adi ושמר, תודה על תגובתכם !

את האמת די אהבתי את אחד האקסמפלרים של 306 בהם נהגתי במסגרת החיפושים..וזו גם בדיוק הבעיה. שאהבתי רק אחת מתוך 2 עליהן נהגתי. והשתיים שזכיתי לראות בפועל, הן תולדה של 7 שיחות מייגעות עם מוכרים פוטנציאלים. כלומר, קשה למצוא אחת שעוברת את הסינון הראשוני לאחריו אני מחליט להתקשר...לכן החלטתי לפזול לכיוון ה-206, להן כמו שאמרתם יש שוק טוב.

מבחינה עקרונית, אין לי בעיה לשלם מעט יותר על "סגמנט שונה" כהשקעה ראשונית בהנחה שעלות האחזקה/אמינות/צריכת דלק דומים בין שני הדגמים. אין לי כמובן כל עניין ברכב עם תא מטען גדול, שכן לכל היותר אסע עם חבר ללימודים..השאלה היא איך ה-206 לעומת ה-306 מבחינת הפרמטרים שהזכרתי(להזכירכם מדובר בגיר ידני) ?

לאחר שקיבלתי רושם מאוד חיובי על 306, אני משום מה מתקשה לקבל רושם דומה בנוגע ל-206....

שוב תודה !

פורסם

"בגדול", כמו שאומרים, התמורה ביותר לכסף היא לא ה 306 ולא ה 206 - עם כי הקסארה.

הקסארה היא האחות של ה 306 מבית סיטרואן - והיא עברה מקצה שידרוגים בשנת 2001. היא אומנם מעט גדולה יותר מה-206 - אבל מציעה הרבה יותר ובפחות כסף.

בתקציב של 28K שח ניתן למצוא מכונית שהיא גם חזקה יותר משמעותית, צעירה יותר ובטוחה יותר מ 306 זה בטוח.

המחירון של הקסארה הוא דיי פרוץ והכל נקבע בהתאם לק"מ, יד ומצב הרכב. ב 28K אין בעיה להשיג מודל 2002 כשהיתרון המשמעותי ביחס ל 206 הוא קודם כל במנוע (1600 עם 16 שסתומים ו 110 כ"ס) ובאבזור (4 כריות אויר, ABS, בקרת אקלים, שליטה על הרדיו מההגה וברובן יש גם בקרת שיוט).

במחירים הללו אין לייחס חשיבות לירידת ערך או "שוק" - מדובר במכוניות שהן או ישנות או שוות כקליפת השום - ובשביל להגיע למכונית יפאנית מקבילה במודל ובאבזור או ביתרונות, תצטרך להוסיף עוד המון כסף.

בכל מקרה אל תשכח שאם אתה הולך לכיוון 206 שנת 99 או 306 אתה מתעסק עם מכוניות בנות 10 שנים - כך שתשים כמה אלפים בצד ל"יישור-קו" (צמיגים, טיפול וליקויים שמתגלים במהלך בדיקה או לאחר קניה וכד'). ההמלצה תקפה גם למכוניות אחרות שתקנה, אפילו אם הן יותר צעירות.

ההמלצות שלי עבורך הן:

306 עם מנוע 1.4 או 1.6 או 2.0

206 עם מנוע 1.4 גיר רגיל או 1.6 גיר אוטומט.

קאסרה: בכל המודלים 1.6 עם גיר אוטומטי (אם אתה רוצה גיר רגיל ומצאת - מה טוב). מ 1.8 עדיף להימנע בכל מקרה (מנוע עייף, אנמי ולא אמין במיוחד).

בהצלחה !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה על תגובתך.

אומנם לא ציינתי זאת, אך לרגע לא פסלתי את הסיטרואן קסארה וסקסו כאפשרויות. אם כי הקסרה ניראת לי גדולה מדי עבור סטודנט. מאיך שאני רואה את הדברים הבעיה עם סיטרואן כי כפולה:

1. מחירן נמוך עד כדי כך שהדבר לכשעצמו מחשיד..ואנשים מתחילים להירתע.

2. גם אם קיים שוק של סיטרואן ידניות, אני לא מצליח לאתר אותו. לפחות לא בשנתונים 98-02.

גילוי נאות - כרגע אני נוהג על Zx Aura 1.6 ידנית ומרוצה מכל רגע :wink:

הסיבה בגינה החלטתי לפזול לצדדים מה-306, היא ההיצע המצומצם הקיים בשוק. אך לצערי אפשרויות כמו סקסו וקסארה כמעט ולא מגידול בכלל את פלח השוק אליו אני פונה. בלית ברירה אני מתחיל לחשוב על פולו, אם כי אני יודע שאומנם קל למצוא אחת, אבל קשה לתחזק.

• תוכן חדש...