Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

קניתי פונטו ספייס 2001 אוטו' ולצערי גיליתי שכאשר בולמים יש נקישה מהתיבת הילוכים, נקישה כמו שנמצאים בN ולוחצים על הברקס ויש נקישה של שחרור הנעילה של הR.

לפעמים הנקישה מלווה בזה שבצג מופיע לשניה R ואז חוזר לD, לפעמים גם עם תחילת הציפצוף של הרוורס. מישהו נתקל בבעיה דומה? מעבר לכך שזה מעצבן זה לא משפיע (בינתיים) על הנסיעה.

אגב - מישהו יודע אם באמת צריך להחליף את הפילטר שמר גיר בטיפולים או רק את השמן כפי שאנשים טוענים? יש טענות שפיאט שינתה את הדרישה לכך שהפילטר לא דורש החלפה, רק השמן.

תודה!

פורסם

1- תתניע, תוריד את הידית עד ל- L ואז תעלה את הידית חזרה עד ל- P. כל זה בעמידה עם ברקס לחוץ.

הבעיה קרוב לוודאי נפתרה. מדובר במין איפוס של תקלות במחשב הגיר. אבל, מכיוון שאתה לא כתבת שמהבהבת נורת התקלה האדומה של הגיר אז אני חושב שהבעיה אחרת:

תבדוק האם אורות הברקס מאחור עובדים כולם (תצטרך עזרה ממישהו). האם נדלקת נורה כתומה בזמן הלחיצה על הברקס. אם יש בעיה אז צריך להחליף נורת ברקס.

2- האם כאשר מפעילים אורות, איתות (ימין או שמאל) ולוחצים על הברקס (הכל באותו זמן) אז אורות מתחילים להידלק ולהיכבות בחלק האחורי. אם זה כך אז יש בעיה בהארקה של הפנסים האחוריים ובגלל זה יש את הנקישה. במקרה הזה צריך ללכת למוסך או לחשמלאי שיסדר את ההארקה.

האם יש סימנים של מים בתוך הפנסים האחוריים ?

לגבי השמן:

חובה להחליף שמן גיר (מקורי בלבד) כל 2-3 שנים או כל 40 אלף ק"מ.

אין להחליף פילטר גיר. אבל, יש מוסך מצוין של פיאט ("שמשון" ביהוד) שממליץ להחליף פילטר כזה כל 8 שנים או 120 אלף ק"מ.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

קודם כל תודה על התשובה המפורטת.

ניסיתי לבצע את האתחול לגיר - לא עזר. כמו כן לא ראיתי תופעה של אורות שמשתגעים.

עכשיו נסעתי ברכב בכביש מהיר והתופעה קרתה שוב, הפעם בלי שאלחץ על הבלמים - פתאום הופיע R במקום הD לשניה או שתיים ונעלם, כך חזר על עצמו מספר פעמים. חשוב לציין שזה לא השפיע על נסיעת הרכב בכלל.

דבר נוסף שאולי קשור, השעון ברכב רץ בערך פי שלוש יותר מהר ממה שאמור.

במוסך (מורשה) אמרו לי שצריך לבדוק מה זה וכנראה מדובר בטיפול יקר בגיר, שאולי קשור להחלפת סלואידים (או משהו שנשמע ככה..) או בעיה במחשב של הגיר.

יש עוד רעיונות?

תודה מראש!

אין צורך לצוטט הודעה עוקבת.
פורסם

האם יש עוד בעיות אחרות ברכב ? האם נדלקות בזמן נסיעה נורות אזהרה כשלהן ?

מי המוסך ?

למומחי הפורום - יכול להיות שיש בעיה של טעינת יתר ? בעיה בהארקות כלשהן ?

אני לא מבין מה הקשר לסולונואיד בתוך הגיר כי זה נשמע כמו בעית מחשב רכב או מחשב גיר או בעיה חשמלית כלשהי ברכב, הרי אתה מעיד שהרכב נוסע רגיל כלומר הגיר מתפקד טוב. אין קפיצות או מכות או משהו שיעיד על בעיה פנימית בגיר, לדעתי.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

מוסך מוטורס בראשון לציון.

אין בעיות נוספות. לפעמים כאשר קופץ לR ניתן לראות הבהוב קצר מאוד של נורת האזהרה על בעיה בגיר, אבל לא תמיד.

בגלל שהבעיה לא משפיעה על הנסיעה וגם יש את התופעה של השעון זה נראה לי יותר כמו בעיה חשמלית, לא?

אני לא רוצה להוציא סתם אלפי שקלים על תיקון גיר מיותר.

מה אומרים?

פורסם

אולי הם מתכוונים לסולונואיד שאחראי על שיחרור נעילת הידית ממצב P. זה שעושה את הנקישה שאתה שומע. אבל אני לא מאמין שזה אלפי שקלים.

אבל אז מה הקשר לשעון הזמן. לדעתי הדברים קשורים איכשהו.

ידוע לך על איזה בעיות חשמל או בעיות מיוחדות אחרות שהיו לרכב בעבר ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אני חושב שהחליפו סט כבלי הצתה אבל לא ידוע לי מעבר לכך.

אם הסולונואיד קשור לנעילה רק אז גם לי זה לא נשמע קשור כי לפעמים זה קופץ גם בלי שאלחץ על הברקס וגם למה מופיע R בצג?

מוזר..

אולי הם מתכוונים לסולונואיד שאחראי על שיחרור נעילת הידית ממצב P. זה שעושה את הנקישה שאתה שומע. אבל אני לא מאמין שזה אלפי שקלים.

אבל אז מה הקשר לשעון הזמן. לדעתי הדברים קשורים איכשהו.

ידוע לך על איזה בעיות חשמל או בעיות מיוחדות אחרות שהיו לרכב בעבר ?

פורסם

מצאתי קבלה של בדיקה מלפני חודשיים - רשום בדיקה ע"י EXM, ביטול מפלי מתח וחיזוק מינוסים.

יכול להיות שזה קשור?

פורסם

בהחלט קשור.

עשו בדיקת מחשב לרכב. וחיפשו בעיה בהארקות.

כנראה שאו שלא עשו את זה מספיק טוב או שזו לא הבעיה.

לדעתי האישית, הגיע הזמן להחליף מוסך. הייתי ממליץ לך על מוסך שמשון ביהוד ואם לא אז על המוסך המרכזי ברמת החייל, ת"א. אני לרוב לא ממליץ על המרכזי אבל עדיין יש להם הרבה ניסיון באיתור תקלות. תתחיל משמשון.

עוד כיוון שצריך לבדוק הוא כפי שאמרתי את מצב המצבר והטעינה. זה קל ומהיר. שנית לבדוק את ההארקה של מחשב הגיר עצמו. נמצא מתחת לחיפוי הפלסטיק מתחת לשטיח הגומי של רגלי הנוסע. הגישה קלה - שלושה ברגים לאחר הסרת כיסוי הבד של תחתית הדשבורד.

האם שמו, למיטב ידיעתך, חוטי הצתה מקוריים ? האם הבעיה התחילה בסמוך לזה ?

תבדוק גם שמתחת לשטיח הגומי של הנוסע אין רטיבות (תסתכל על השטיח מאחור שהוא לא רטוב). יש בעיה בספייס 2001 של רטיבות באיזור הזה בגלל פגם ייצור.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

הי,

מעדכן: חזרתי עכשיו מהמוסך של שמשון. חיים ישר ידע שמדובר בבעיה במעגל של הפנס האחורי והחליף אותו. סיכמנו שאם לא פותר את הבעיה אחזיר את הפנס. זה שירות!

תודה רבה על כל העצות ועל ההמלצה על המוסך, מעכשיו אלך רק לשם. השירות שם מצוין ורואים שמדובר באנשים ישרים, שזה הכי חשוב.

בינתיים לא נתקלתי בבעיה שוב ואם לא אכתוב כאן שוב בנושא סימן שנפתרה.

תודה לכולם!

• תוכן חדש...