Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל רכב ששווה 15K ש"ח עם רשימת תקלות ששווה גם היא 15K ש"ח הוא גרוטאה.

לא מסכים. כאשר מדובר על רכבים בני 15+, צריך להחליף את כל המסביב ברכב, על מנת להמשיך לנסוע.

קח לדוגמא אלפא 164 כמו שהייתה ברשותי, רכב שאני יד שלישית. השקעתי על יישור קו 15K.

הנה קצת מהדברים שאני זוכר שתיקנתי ברכב:

1. פנסים ראשיים - 4000ש"ח (לצערי לא השגתי באותו זמן בפירוקייה משומשים ועוד מאט היה טסט). פנס אחד היה לי זכוחית בצד שבורה ואטומה עם סיליקון (זה משהו שאינני יכול לסבול), זכוכית של פנס שני הייתה שבורה גם.
  2. בקלית אחורית 500ש"ח, החלפתי כי היה סדק.
  3. צינור של משאבת קלאץ' 400ש"ח חדש מקורי, 300 ש"ח עבודה. סה"כ 700ש"ח.
  4. טיפול גדול כולל מתיחת שרשרת טיימינג, שמנים, פילטרים, רפידות 1000ש"ח.
  5. ניקוי פרופילקטי של קרטר שמן (כדי להיות בטוח שאין בוצה) - 500ש"ח
  6. החלפת מערכת הגה בגלל נזילה 1500ש"ח
  7. בעיות חשמל (ממסר של צופר, פיוזים תיקון קצרים, חיישנים וכד') 600ש"ח++
  8. מערכת נעילה מרכזית בדלת של נוסע קדמי 300ש"ח
  9. צמיגים 2000ש"ח
  10. יישור ג'נטים 800 ש"ח
  11. מראת צד נהג מפירוק 600ש"ח
  12. בולמים חדשים של מכסה מנוע 400ש"ח
  13. משאבת קלאץ' עליונה (לא זוכר כמה עלתה)
  14. צנרת דלק
  15. צינור של נוזל קירור שהתפוצץ (במזל בדיוק ברגע שהגעתי למוסך)

רק דברים האלו עלו מעל 12,000ש"ח והיו עוד תיקונים שאני לא זוכר. זה לא כולל זמן שלי וימי עבודה, זה לא כולל נסעיות למוסכים ומחיר דלק וכד'. דברים שעשיתי לרכב בסה"כ היו קטנים. אבל כל הדברים הקטנים האלה מצטברים.

בעל רכב הבא החליף באלפא הזאת משאבת דלק, משאבת מים, בוקסות אחוריות, קלאץ' ואני לא יודע מה עוד.

השבוע אני הולך למוסך לסדר משהו בבומר שלי ובכך לסגור את 15K ש"ח שהשקעתי אליו ביישור קו. שוב פעם רק דברים קטנים, בוקסות, צלחות, מייסב פה, צינור שם וכד'. זה עדיין לא כולל 4000ש"ח שאני צריך להשקיע על צמיגים.

בומר שלי רכב שמור במיוחד.

הכל תלוי לאיזו רמה אתה רוצה להביא את הרכב. אני לא מסתפק בחצי עבודה וכל עוד האוטו אצלי כל דבר שאני יכול לתקן - אני מתקן ושום קיצורי דרך, קומבינות או אילתורים אינם נסבלים בעיני. הכל חייב להיות מושלם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...