Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני יום ראשון מוכר את הרכב שלי, ואני מעוניין לרכוש בזריזות רכב חלופי!

אני כרגע מעוניין ברכב כמה שיותר נראה "ספורטיבי" כביכול, לדוגמא פיאט בראבו, מיצובישי קולט וכו'.

וכמובן שאני מעוניין בחוזק ועוצמה של הרכב.

אני כבר כמה ימים "חופר" בלוחות רכב בחיפוש אחר הרכבים המתאים ובעל אקסמפלזר טוב!

האופציות שחקרתי הן:

רנו קילאו RSI - ירדתי מזה כרגע, לא מצאתי אחת מתחת ליד 4 במחיר ומצב סביר.

מיצובישי קולט - עדיין לא סגור עלייה!

פיאט בראבו - נכנסת יפה בתקציב בשנתון יחסית לא רע, הבעיה שאני לא יודע שום דבר עליה.

אופל קורסה GSI - אני גם לא יודע הרבה עליה.

פג'ו 106/306 - אני מעוניין בדגמים הספורטיבים שהם XSI או משהו בסגנון, הבעיה שהמחיר והיד שלהם גם כן יפים ( גבוהים).

אלה סתם רכבים שלקחתי כסגנון למה שאני מחפש, נכון שחלק פה לא קשור לחלק אחר. אבל סה"כ אני רואה שהרבה צעירים פתחו אותם תרדים עם אותו סגנון רכבים.

התקציב שלי כרגע הוא 15K , ביטוחים יש לי עוד זמן ( אני מעביר מהרכב הקיים לחדש - שזה עד יוני 2009,, יש זמן לחסוך).

אני מעוניין ברכב שיתן לי כוח על הכביש, אם אפשר גם התנהגות, וכמובן בעל אופציות שיפורים טובים! למושל הונדה סיויק (יש אנג'ל אייז, פנסי ערפל, בקליות, שיפורים למנוע וכו' וכו') .

אשמח לקבל תשובות שתצמצם את הרשימה שלי ויתאימו לי.

תודה רבה! :)

American style: Chevy corsica

Engine: V6' 3135, 160+HP

פורסם

אני לחלוטין הייתי הולך על קליאו או 106 (וכמו שאמרת קשה למצוא מהם ביד ובמצב טוב אבל חיפוש עמוק יניב תוצאות).

מיצובישי קולט- לא הייתי מתקרב כי קשה למצוא אחת שלא "טחנו" אותה ובמצב טוב.

פורסם

מה עם הקורסה GSI , אני רואה כמה שנראות לא רע,

בדקתי נתונים, מדובר על 966 קילו מרכב, עם 110 כ"ס. נתונים מרשימים לא?

פורסם

מצאתי עכשיו RSI , הבעיה שהיא יד רביעית :x

זה משהו שמאוד מפחיד אותי, כי חברים שלי אומרים שהמכוניות האלה קרועות בצורה מטורפת.

יד רביעית 195 אלף ק"מ, ב 11 אלף ש"ח.

נראה סבבה?

פורסם

לדעתי שקונים אוטו בתקציב כזה לא צריך להסתכל עלא על מספר הידיים ולא על הקילומטראז שהאוטו עבר

קח למוסך ותן שיבדקו לך..

האוטו יכול לעבור 10 ידיים שמתוכם 6 קרעו לו תצורה ו 4 ליקקו אותו וכיום האוטו במצב מצוין, לעומת זאת אתה יכול לראות אוטו יד שניה שהיד הראשונה שמרה עליו ויהד השניה טחנה אותו למוות

ממליץ על האופל קורסה אחלה של אוטו, במיוחד בגסראות הידניות שהם גם חסכניות מאד בדלק

פורסם

גבר, האופל קורסה GSI, כביכול היא הדגם ספורט של הקורסה, מנוע 1600 הזרקה, ידנית.

יש עלייה 109 כ"ס ועל הקליאו RSI יש 110 כ"ס.

האופל קורסה יש כמה שנראות דיי שמורות. וגם ב RSI יש כאלה שנראות דיי שמורות.

הבעיה שאין לי מושג מה לקחת. הבנתי שמבחינת הכל ה RSI נחשבת הרבה יותר טובה.

אבל החששות שלי הן היד, למשל שנת 95, יד 5 לדוגמא.

אני קונה, אני יד 6, זה דיי גבוה לא? ואז למכור דבר כזה, קצת בעייתי לא?

מישהו פה יכול לייעץ לי גם בקשר לזה?

פורסם

ניתן לקנות מכוניות כמו RSI, אבל צריך לשמור בצד סכום מתאים ליישור קו, למשל 15K ש"ח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לשמור בצד 15 אלף ליישור קו?! WTF

זה נראה לי קצת הסחפות. אבל כן עדיף לשמור בצד.

הקטע הוא האם יד 4 זה לא מוגזם?

אני כמעט סגור על ה RSI או הקורסה GSI.

השאלה מי יותר טובה

פורסם

מכונית ישנה שעברה חיים לא קלים, 15K ליישור קו זה לא הגזמה.

הנה דוגמא: ג'נטים ברכב "ספורט" שנהג בו צעיר סביר להניח שיהיו עקומים ולא במיטבם, ליישר זה לא כדאי, כי בארץ לא יודעים לעשות את זה כמו שצריך (ד"א תהליך לא זול: 800ש"ח ל-4 ג'נטים). ג'נטים חדשים עולים 3K+ למשהו איכותי.

החלפת בוקסות, 4 בולמי זעזועים, מצבר, צמיגים, טרמוסטט, טיפול גדול עם טיימינג, החלפת צנרת קירור ודלק ייבשה, משאבת מים, אלטרנטור, תיקון בעיות חשמל בסיסיות, נזילות שונות, רפידות וצלחות בלמים, קלאץ' וכד'.

כל זה ביחד יכול לעבור 10K בקלות. זה רק דברים לתקופה הקרובה. ברכב ישן צריך לחדש הרבה חלקים, כדי שיהיה אמין וייתן את הביצועים שהיה נותן פעם ולפחות שיתקרב לזה, הרי בדרך כמה סוסים ברחו להם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יד רביעית לרכב בן 14 זה כלום ועוד רכב שמוגדר לרכב ספורט,

בדרך כלל אנשים קונים את הרכבים האלה מחזיקים אותם שנה גג שנתיים,

בסך הכול יד רביעית לרכב בן 14 זה בסדר וגם 190 אלף קילומטר זה בסדר תחשב

לפי 20 בשנה אתה עובר את זה בהרבה!

פורסם

יד 4 זה לא הרבה, בראבו וקולט תמצא ביד 5 ומעלה בלי בעיה.

על אף שאני מציע להתרחק מהקולט והבראבו במידה ואתה מחפש משהו יותר אמין ושפחות "קרעו" אותו.

הקליאו נשמעת אופציה טובה.

פורסם
מכונית ישנה שעברה חיים לא קלים, 15K ליישור קו זה לא הגזמה.

הנה דוגמא: ג'נטים ברכב "ספורט" שנהג בו צעיר סביר להניח שיהיו עקומים ולא במיטבם, ליישר זה לא כדאי, כי בארץ לא יודעים לעשות את זה כמו שצריך (ד"א תהליך לא זול: 800ש"ח ל-4 ג'נטים). ג'נטים חדשים עולים 3K+ למשהו איכותי.

החלפת בוקסות, 4 בולמי זעזועים, מצבר, צמיגים, טרמוסטט, טיפול גדול עם טיימינג, החלפת צנרת קירור ודלק ייבשה, משאבת מים, אלטרנטור, תיקון בעיות חשמל בסיסיות, נזילות שונות, רפידות וצלחות בלמים, קלאץ' וכד'.

אתה מגזים.

זה נכון שספורטיבית מתישנת תעלה לא מעט כסף באחזקה שוטפת. זה נכון שהיא גם לא מתכון לאמינות מקסימלית והוצאות אחזקה נמוכות. אבל רכב ששווה 15K ש"ח עם רשימת תקלות ששווה גם היא 15K ש"ח הוא גרוטאה. אולי גרוטאה שניתנת לשיפוץ, אבל עדיין גרוטאה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה מגזים.

זה נכון שספורטיבית מתישנת תעלה לא מעט כסף באחזקה שוטפת. זה נכון שהיא גם לא מתכון לאמינות מקסימלית והוצאות אחזקה נמוכות. אבל רכב ששווה 15K ש"ח עם רשימת תקלות ששווה גם היא 15K ש"ח הוא גרוטאה. אולי גרוטאה שניתנת לשיפוץ, אבל עדיין גרוטאה.

אני לא כל כך בטוח שהוא לא צודק

כשרכשתי את ה BX שלי היא הייתה במצב נסיעה וסה"כ תקינה, ממש לא דומה לBX אחרות הבעלים הקודמים מממש השקיע ושמר עליה ובכל זאת הוצאתי עליה 8000 ש"ח בכדי להשמיש אותה ושתהיה אמינה לנסיעות ושאני לא אתקע איתה כל שבוע, אז נכון זה סכום גבוה אבל העדפתי לעשות טיפול מונע ולא להתקע איתה באיזה חור באמצע הלילה.

עד היום ההוצאה הוכיחה עצמה ולא ניתקעתי עם הרכב אפילו פעם אחת

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אצלי זה יותר גרוע, הרכב שווה 4000 ש"ח והשקעתי עליו 8

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...