Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחכמי הפורום

לפני כ4 שבועות הבחנתי בחריקה קטנה מכיוון צירייה שמאלית קידמית,

במוסך נאמר לי שיש חופש במשולשים/בולמים/מוטות כתוצאה ממכות שאפשרי שנגרמו מעליית מדרכות,

כל הנ"ל הוחלפו לחדשים+כיוון פרונט- חור של 4000 ש"ח בכיס...

ביציאה מהמוסך הרגשתי שהרכב בולם את עצמו ואינו קליל כשהיה, נאמר לי לתת לרכב לנסוע כשבוע ולראות מה קורה...

לא רק שהענין לא נפתר אלא נוסף לו רעש בעת בלימה וחיכוך בלתי נסבל מגלגל ימיני קדמי-הרכב חזר למוסך

לאחר בדיקה נמסר שצינורית שמן בלם היתה משוחררת וליכלכה את הצלחת הימנית ויש אולי צורך בכיוון פרונט.

הרכב נלקח לכיוון פרונט מחדש-במכון הכיוון נאמר שאכן היה צורך לכוון פרונט

ביציאה מהמכון פרונט הורגש שיפור אך עדיין הרכב לא היה קליל כשהיה טרם הטיפול במוסך והמכון מסר שמבחינתו הכיוון בסדר ולפנות למוסך.

במוסך אמרו שיתכן שזה נגרם בשל השמן על הצלחת ו...לתת לרכב לנסוע מספר ימים לראות מה קורה. (מתחיל לחזור על עצמו)

לאחר מספר ימים החלו חריקות בעת בלימה מצד ימין קדמי (שוב) והרכב חזר למוסך.

הרכב ישב במוסך שבוע והמוסכניק לדבריו יצא מדעתו בחיפוש אחר התקלה והכל נראה בסדר...., לבסוף אובחנה התקלה- אום ציריה ימני קדמי היה משוחרר- לדברי המוסכניק בשל שחיקה טבעית של הרכב.ושהרפידות שחוקות אבל אולי יש עליהן עוד "בשר"

לאחר ויכוח- סוכם שבשל העובדה שבעת הטיפול הראשון (והיקר ) הוא התעסק עם האזור הבעיה באחריותו והוא אמר לבסוף שהוא יראה מה הוא יכול לעשות...

יום למחרת נלקח הרכב-המוסכניק מסר שהם טיפלו בבעיה והכל בסדר (החליפו אום ציריה לחדש)

עוד באותו הערב חזר רעש הדפיקות מאותו המקום-הרכב חזר למוסך... :evil:

המוסכניק מסר שאין ברירה צריך להחליף את הבלמים והצלחות... החלקים עלי העבודה עליו...למען ההגינות לדבריו.

התיקון בוצע ונראה היה שהשקט שב לכנו- האוטו היה קליל כשהיה והנסיעה שקטה וטובה, עד ש...:evil::evil::evil:

שוב דפיקות בעת בלימה מהגלגל הימני קדמי.

היום הסתכלתי על הצלחת הימנית קדמית ונראה לי שהרפידה נוגעת בצלחת, האם זה יעול להיות הגורם לתקלה ואם כן זה כ"כ מסובך למוסכניק לאתר את זה?!?

אולי בכלל הקליפר תפוס?,צינור בלם סתום?, אולי הבולם לא יושב טוב?!?

אני מתוסכל ורותח...

שאלותי הן:

1. מה לדעתכם הסיבה לסאגת העינויים הזו

2.מה דעתכם על התנהלות המוסך

3.מה אני יכול לעשות בנידון

4.האם יש באפשרותי להכריח את המוסך (במידה והבעיה בקליפר/צינור נוזל בלם סתום ) לבצע את התיקון על חשבונו בשל העובדה שכל הנזק נגרם בשל איבחון לקוי שלו או אי איתור בעיה או גרימה אפשרית לה בעת התיקון הראשון בו התעסק עם כל המערכת באזור, או שהוא יכול להתחמק בתואנה כלשהיא.

אני זקוק לעזרתכם המהירה נואשות ומאוד אודה ואעריך אותה

אה.. ודרך אגב הסתכלתי היום גם על האום ציריה לראות אולי הוא שוב השתחרר אבל לא ראיתי סימנים לזה והוא לא נראה חדש כלל וכלל... חלוד כמו החבר שלו מהצד השני:evil::evil::evil::evil:

אולי זו הבעיה הרכבת אום חד פעמי שוב? עם חומר הדבקה?!

נ.ב. מדובר בפורד פוקוס 2000

שלושה דברים אסור להרוס-כלי נגינה ישנים רכבים ישנים ויצירות אומנות,אבל בעצם הסעיף האחרון כולל את שני הראשונים...

פורסם

המוסך הזה לפחות לדעתי אינו מספיק מקצועי,גם אם לקח חלק בתיקון באחריות כביכול זה לא מחפה על חוסר המקצועיות שלו-אם רכב נמצא במוסך לאיתור תרלה כזו שבוע כמה זמן היה לוקח לו להחליף מנוע או גיר ,חודש ?

בעייתך עדיין לא נפתרה למרות החלפת כל החלקים ושילמת מחיר די יקר.

כדאי לפנות למוסך שמתמחה ברכב הזה -או מוסך מורשה יבואן או מוסך כללי עם התמחות לפורד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

השאלה מה אני יכול לעשות בנידון והאם יש לך השערה מה הבעיה?

שלושה דברים אסור להרוס-כלי נגינה ישנים רכבים ישנים ויצירות אומנות,אבל בעצם הסעיף האחרון כולל את שני הראשונים...

פורסם

לגבי התנהלות המוסך, לפי התאורים שלך בהחלט מדובר בחוסר מקצועיות. אום צירייה לעולם לא תיפתח מעצמה אלא אם כן לא נסגרה כמו שצריך, כנ"ל לגבי צינור בלם לא נסגר ודלף.

חזרת ודווחת על בעייה הנסיעה לאחר התיקון והמוסך אפילו לא ביצע נסיעת מבחן? חמור מאוד!

כאשר נוסעים עם אור צירייה משוחחרת זה בדר"כ גורם לנזק למיסב גלגל וליעתים גם לטבור אופן עצמו ו/או ליד הסרן.

אם תתאר יותר במדויק מתי הרעש מופיע נוכל אולי לתת לך תשובות טובות.

פורסם

בהתחלה כשהרכב רק יצא מהמוסך אז לא היה רעש כלל, לאחר פחות מיום החל רעש דפיקות חלש בשעת הבלימה והבעיה התפתחה לרעש דפיקות חזק יותר בעיקר בשעת בלימה אבל לעיתים גם לא בזמן בלימה.

הכל מכיוון צד ימין קדמי.

היום סתכלתי מקרוב על הרפידות ועושה רושם שהן נוגעות בצלחת, זו יכולה להיות הבעיה?

רוקנתי מעט שמן ברקס מהפיטמה ולא היתה תזוזה בקליפר- ככה שנראה לי שהבעיה לא הידראולית, לא רציתי להתעסק עם הבוכנה של הקליפר. הצלחות והרפידות בנתיים ללא נזק...

תודה

פורסם

אני חושש שאולי עשו עלי כיפה אדומה...:x

פורסם

למה ריקנת שמן מהפטמה?!

גם אם תרוקן את כל השמן לא תהיה תזוזה בקאליפר.

כדי לכווץ את הבוכנה חזרה פנימה צריך לדחוף אותה עם הידיים חזק או עם כלי ייעודי.

אל תבצע פעולות שאתה לא מבין בהם, ועכשיו יש סיכוי שניכנס אוויר למערכת הבלמים! מצב מסוכן.

בקאליפר תמיד הרפידות נוגעות מעט בצלחץ זה טבעי, לעולם לא תיראה חופש, אך תוכל להרגיש שהרפידה משוחררת מעט ורופפת ממש מעט.

לגבי הדפיקות קצת קשה לדעת מהי הבעיה מבלי לבדוק.

צריך לעלות את הרכב על ליפט ולבדוק חופשים במתלים, אני מציע שתחפש מוסך אחר המוסך שהיית בו ממש לא מקצועי שבוע שלם על בעיה כזאת?!

מעניין כמה זמן לוקח לו להחליף מנוע.

פורסם

אל תעסק עם מערכת הבלמים, לא מספיק המוסך עשה שגיאות? גש למוסך אחר לתיקון הליקוי, לדעתי הרכבה לא נכונה של הבלמים או קליפר פגום של צד שימין גורם לבעיה.

פורסם
למה ריקנת שמן מהפטמה?!

גם אם תרוקן את כל השמן לא תהיה תזוזה בקאליפר. אתה לא צודק! פרוט בהמשך.

כדי לכווץ את הבוכנה חזרה פנימה צריך לדחוף אותה עם הידיים חזק או עם כלי ייעודי.

אל תבצע פעולות שאתה לא מבין בהם, ועכשיו יש סיכוי שניכנס אוויר למערכת הבלמים! מצב מסוכן. גם אתה לא מבין!!!

בקאליפר תמיד הרפידות נוגעות מעט בצלחץ זה טבעי, לעולם לא תיראה חופש, אך תוכל להרגיש שהרפידה משוחררת מעט ורופפת ממש מעט. לא נכון אתה טועה ולא יודע!

לגבי הדפיקות קצת קשה לדעת מהי הבעיה מבלי לבדוק.

צריך לעלות את הרכב על ליפט ולבדוק חופשים במתלים, אני מציע שתחפש מוסך אחר המוסך שהיית בו ממש לא מקצועי שבוע שלם על בעיה כזאת?!

מעניין כמה זמן לוקח לו להחליף מנוע.

שלום.

לפעמים יש תופעות מוזרות ברכב שיכולות לטמטם את הבן אדם!

ברור שקימת בעיה יתכן שאולי אפילו פשוטה אבל המכונאי כבר לא יכול לראות את האוטו בעינים וצריך להרגע.

שים לב בחור!

אם צינור גמיש סתום הדרך הנכונה היא לפתוח את הניפל [פיטמה] ולראות אם יוצא מעט נוזל בלם והגלגל מישתחרר והבוכנה בקאליפר חוזרת אחורה.

אם היתה מבין ומיתמצא לא היתה כותב שטויות.

אין דבר כזה הדיסקיות "נוגעות קלות" בצלחות זו המצאה בלעדית שלך תרשום עליה פטנט.

אם הדיסקיות יגעו קלות הם יתחממו ישחקו ויבלמו את הרכב.

שמע לי לך ללמוד את המיקצוע לפני שאתה נותן הסברים מצוצים מהאצבע.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

איפה ההסבר של זה:

"גם אם תרוקן את כל השמן לא תהיה תזוזה בקאליפר. אתה לא צודק! פרוט בהמשך."

לא תהיה תזוזה בקאליפר כאשר פותחים את הפטמת ניקוז, וזה בדוק.

"אל תבצע פעולות שאתה לא מבין בהם, ועכשיו יש סיכוי שניכנס אוויר למערכת הבלמים! מצב מסוכן. גם אתה לא מבין!!! "

אם הפטמת ניקוז פתוחה מעט והוא ילחץ קלות על דוושת הבלמים ועוד איך יכנס אוויר דרך הפטמה.

פורסם

תרשו לי שוב לעשות סדר, בוכנת הבלם בקליפר לא תזוז במידה ואין תקלה במערכת הבלמים ונפתח את בורג ניקוז האויר.

אך אם צינור הבלם לא תקין ונלכד לחץ לכוון הבוכנה בהחלט היא תנוע (תחזור לאחור) כאשר הבורג הניקוז יפתח.

רפידות בלם אינן נוגעות בצלחת במצב תקין, היא קרובות ליד ולכן בני צודק לחלוטין.

אויר לא ממש יכול להכנס אם נפתח את בורג הניקוז במערכת תקינה, אך אם נלחץ קלות על דוושת הבלם ונשחרר זה עלול לגרום לאויר לחדור למערכת.

פורסם

אני התכוונתי בדיוק למה שדניאל אמר.

חוץ מזה שפה טעיתי ואני מודה: "רפידות בלם אינן נוגעות בצלחת במצב תקין, היא קרובות ליד ולכן בני צודק לחלוטין."

הרפידות מאוד קרובות לצלחת, ז"א שלפי העין זה ניראה שהרפידות נוגעות בצלחת.

פורסם

היום בבוקר הרכב נסע ללא רעשים... אבל עדיין מורגשת כבדות בתנועה כאילו הוא ניבלם ולא נוסע חלק

לגבי ריקון שמן מהפיטמה - אז בוצע ריקון של כמות קטנה בלבד והפיטמה נסגרה מייד כך שאויר לא חדר למערכת

לגבי המרחק של הרפידות מהצלחת- דף ניר לא עובר ברווח יתכן והוא קיים ואפסי או שלא... קשה מאוד לדעת.

כמובן שלשם כך פרקתי את שני הגלגלים הקדמיים.

כפי שציינתי הצלחות והרפידות חדשות ומקוריות (כלומר אורגינליות של פורד)

נאמר לי שיתכן שהצלחות פגומות ( מה שקורה אחת ל..) וזה יכול להיות מקור הרעש, הן נרכשו לפני שבוע ואני לא רוצה לחרוט עליהן אז אם הרעש יחזור אני אפנה למוכר ואדרוש שיחליף אותן, או שהן הורכבו לא טוב ואז יתכן שעצם הפירוק וההרכבה שלהן על ידי סידר את זה ?!?

נאמר לי שיתכן והרעש יעלם לבד כאשר הבלמים ישתפשפו קצת- אבל לא נראה לי שהיצרן ייצר בלמים לא מוכנים מייד לשימוש.

ואל חשש, אני לא מתעסק עם מערכת הבלמים אבל גם לא רציתי להיות אנטילופה שאומרים לה שיש בעיה במחזיר שטגוינגים של הרכב והיא קונה את זה.

פורסם

בוקר טוב,

הרעש חזר:-(

עוד יום שישי במוסך...

מה לעשות????

יש משהוא ספציפי שאני צריך לדרוש מהמוסך? בדיקה כלשהיא?

נגמר הדלק כבו פנסים, עד מתי דפיקות מבולמים...

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לבסוף הענין נפתר בזה שהלכתי למוסך אמיתי אשר מבין ברכב, הם פתרו את הבעיה בקלות

הם גילו שאחת הציריות הקידמיות עקומה כתוצאה ממכה חזקה במדרכה.... (שמעולם לא בוצעה על ידי ואני הנהג היחידי ברכב... ולא היתה קיימת טרם הביקור במוסך הראשון...) כמו כן גילו סימנים ונזקים חמורים ואף מסכני חיים של עבודה חובבנית מאוד על הציריות והבולמים שבוצעו על ידי המוסך הקודם..., בעל המוסך החדש לא הופתע לגלות מי שאחראי על העבודה הגרועה שבוצעה על ריכבי, נמסר לי שנפלתי על מוסך מפוקפק בעל עבר של מקרים דומים.:evil: ואף גרוע מזה והמבין יבין.

המוסך החדש פתר את הבעיה תוך בזמן קצר באופן מקצועי ואדיב והתקלה לא חזרה שנית.

הלקח שעלה לי 7000 שקל הוא לא ללכת למוסכי מדרכה מפוקפקים ולא משנה כמה נחמדים הם למראית עין:-(

רפי גינת- מאחוריך.

• תוכן חדש...