Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודמיי דיי קלעו למטרה. הראלי היא מכונת נהיגה מדהימה בסיבובים אבל היא קצת חלשה, לא בטוחה ומאוד ספרטנית מבחינת אבזור (על הרגשה כללית אני לא מדבר כי זה תלוי למה כל אחד רגיל).

דבר אחרון שאפשר להגיד על הראלי זה שהיא "מפלצתית". כן, היא מתנהגת למופת ולא כ"כ מסוכנת ונושכת לנהג חדש (לעומת קליאו לדוגמא, שבה אם אתה לא יודע מה אתה עושה אתה תגמור מהר בתוך עמוד/מעקה).

הפונטו והפולו בעלות ביצועים טובים מאוד אך לוקות בחסר בתחום התקשורת (הגאים לא מתקשרים) ואין להם את "שמחת הזנב" שיש לראלי (אבל את זה אפשר חשנות ע"י בולמים וצמיגים, תקשורת זה משהו שלא ניתן "לשפר" בד"כ). מכיוון שהפונטו והפולו יהיו משנתון גבוה יותר מהראלי הם יהיו יותר בטוחות ויותר מאובזרות.

אני לדוגמא מאוד מתאכזב מרכבים עם הגה חסר תחושה ולכן מאוד התאכזבתי מהקליאו החדשה. למרות כל הסנפירים, כ"ס ואביזרי בטיחות שהוסיפו לה הפכו אותה לרכב טוב יותר אבל בשורה תחתונה, אני מרגיש איזשהו פיספוס. כאילו אם לא היו מוותרים על התקשורת של ההגה אולי הייתה יוצאת להם יצירת מופת. אני הייתי מוותר על התוספת של הכ"ס ומכניס את המנוע 172 כ"ס הישן (ומוותר על הביצועים) רק בשביל לקבל איתו ביחד את ההגה המצויין של הדור הישן.

עכשיו יש הרבה אנשים שלא פאנאטים כמוני ולכן רכבים כמו פונטו ופולו יתנו להם בדיוק מה שהם מחפשים. לכן אני ממלית לך ללכת לעשות נסיעת מבחן על מספר רכבים כדי להרגיש את ההבדל.

תודה רבה לך על התגובה הארוכה והמעניינת,

אני בהחלט יקח את עצה שלך ברצינות!

לגבי ה''מפלצתית'' אולי קצת הגזמתי אבל תראה את הסרטון הבא איזה ביצועים מרשימים יש לראלי(שאולי משופרת במקצת)...

או:

http://www.youtube.com/watch?v=dgNJPxNgQXY

יניב.

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תתייחס לסרטונים הנ"ל המנועים שם משופרים הרבה.

כסטנדרטית היא לא יכולה להאיץ ככה.

תשכח מזה.

מה שהראלי יודעת לעשות הכי טוב זה את זה :

http://www.youtube.com/watch?v=DaMvqoMeA2c דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אל תתייחס לסרטונים הנ"ל המנועים שם משופרים הרבה.

כסטנדרטית היא לא יכולה להאיץ ככה.

תשכח מזה.

מה שהראלי יודעת לעשות הכי טוב זה את זה :

DaMvqoMeA2c דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וואלה בשני מילים,

מתאים לי!

:-)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן !

אני עדיין בהמשך הגישושים וההתלבטויות...

בדיוק חזרתי מנסיעת מבחן בפיג'ו 106 GTI,שנת 97

סטנדרטית עם כ-150ק''מ יד 5

הרכב נוסע הרבה מעבר לציפיות,פשוט חלום..

נראה כמו מציאה מבחוץ ומבחינה מכנית וגם פנימי..

המחיר המבוקש הוא 33K לפני הבדיקה,בנוסף הטסט נגמר בינואר..

(ידוע לבחור על פגיעה בקצה שילדה''לא רצינית''להגנתו..,כמה ירידת ערך?)

מה אתם המומחים אומרים? ללכת על זה לוותר? יש על מה להוריד עוד קצת במחיר?

תודה רבה,

יניב

פורסם

לדעתי לאחר בדיקה נהיה יותר חכמים :)

לפי דבריך גם הרכב נשמע מועמד כדאי להשקעת תשלום הבדיקה.

!AWDSOME

פורסם

עם כל הכבוד זאת לא סתם עוד 106

זאת GTI!!!

אבל בכל זאת היה חסר לי התססססס של הפורק מהחילזון...:?

הייתי פעם ב-WRX והיא באמת הדביקה אותי לכיסא!

בכל אופן ההיגוי מדהים,והתאוצה לא פחות..

אז מה GTI 106 עם פגיעה קלה בקצה השלדה (לדבריו) לא שווה את המחיר?

יניב

פורסם

בדיוק עכשיו ראיתי פרק מהעונה החדשה של טופגיר,עונה 11 פרק 1

ושוב פעם ההפקה נתנה להם כסף לקנות משומשת לצורך משימות,

אז ג'רמי קנה פיאט קופה טורבו בנזין ב-900 ליש''ט!!!

*סתם דוגמה קלה בין שוק המכוניות פה לשם(בריטניה)...

:|:-(:?::shock::evil::x:twisted:

פורסם
עם כל הכבוד זאת לא סתם עוד 106

זאת GTI!!!

אני לא בא להתווכח איתך.

אם אתה חושב שהרכב שווה סכום שכזה, אז לך על זה.

אני לא הייתי משלם אפילו חצי מהסכום הזה.

בהצלחה.

פורסם

ידידי קוף השלג,

אתה יודע על מה אתה מדבר או שאתה סתם מקליד מתוך התלהבות ואהבת המותג בו אתה נוסע (HGT) ?

לא היית משלם אפילו 15K עבור GTI עם קצה שילדה ?

אני מוכן לעשות איתך הסכם כאן ועכשיו,ואתה יכול לקחת את כותבי השרשור כעדים:

אם אתה מוצא לי 106GTI,שעברה עד 150K ק"מ (אמיתיים) ועם מנוע וגיר תקינים,ומכת קצה שילדה במחיר עד 15K שקל, אני מוכן לקנות את הרכב הזה באמצעות העברה בנקאית+5000 שקל שאני נותן לך עמלת תיווך.

מתאים ?

ובקיצור, אל תדבר שטויות.

דבר שידוע לכולם הוא שחלק ניכר מהאקזמפלרים ב-106 עם מכת שילדה,הודות למיקום קורות השילדה ממש צמוד לטמבונים.

חלק ניכר מאותן פגיעות קצה שילדה התקבלו כתוצאה ממכות חנייה פשוטות (הטמבון נלחץ,לחץ על קורת הרוחב\אורך=קצה שילדה).

כל עוד זה רק קצה שילדה,לרוב אין לזה שום משמעות בטיחותית,וגם בטופס הבדיקה זה יופי תחת "פגיעות בעלות משמעות נמוכה".

היי, גם ב-106 שלי היה קצה שילדה !!!

מבטיח לך שבחלומות הכי וורודים,שום HGT לא התנהגה כמו הרכב שלי בכביש מפותל,ושלא נדבר חלילה על ג'ימאקנה (וכדי שלא תחשוב שאני "סתם" מדבר, אתה מוזמן לבדוק את העניין עם אנשים שנסעו ברכב שלי על המגבלות ולשאול אותם איך הרכב התנהג שם).

אז העיקר לרוץ ולהגיד "אנשים נפלו על הראש".

ועם כל הכבוד לכוח שאתם מייחסים ל-HGT, למעט כביש הסרגל ו\או כביש הערבה, כנראה שכל 106 ספורטיבית תיהיה מהירה מכם בכל כביש "טיפל'ה" מאתגר,למרות הפרשי הכוח בין הרכבים.

לפותח השרשור,

ידידי, אתה צריך לעשות לך סדר עדיפויות מה יותר ומה פחות חשוב לך.

אם אתה יותר רוצה כוח בקו ישר ומוכן להתפשר מעט על היכולות הדינאמיות (התנהגות), ה-HGT,והפולו GTI יעשו את העבודה יותר טוב,הן אכן מכוניות יותר בטיחותיות,יותר מודרניות,ויהיו יותר מפנקות מגרסאות הראלי של ה-106.

אם אתה יותר אוהב את ה"לוק" הספורטיבי ופחות מחפש להשתולל עם הרכב בכבישים "מאתגרים" (נס הרים ושות'), רכבים דוגמת יונדאי קופה,מאזדה MX3 וכדומה יוכלו לעשות את העבודה היטב,יש להם "פוזה" של רכב ספורטיבי,אף ששניהם-לא.

אם אתה מחפש את הרכב שיתן לך פאן בקטע הספורטיבי במחיר שפוי ובהתפשרות מסויימת על הביצועים, 106 ראלי יוכל לעשות את העבודה היטב,כמו כל הגירסאות הספורטיביות של ה-106,גם הראלי כמובן ניחנה בהתנהגות מופתית,הרכב מאוד מהנה ומאוד קל ללמוד אותו וללמוד איך לשחק איתו,הרכב לא שופע כוח שזה אכן אחד החסרונות שבו,אבל מאידך זה גם אחד היתרונות שלו,כי בגלל שאין בו "עודף" כוח,גם אם עושים טעות קטנה הרכב לרוב לא נושך (הוא כן יחשוף שיניים ועלול לטלטל אותך קצת,אבל הוא לא יינשך)-כמובן שגם זה לא יעזור לך אם תנהג כמו אידיוט.

חסרונות נוספים הם שהרכב מרגיש מאוד זול מבפנים וגם מבחוץ צריך לאהוב את המראה ה"מינימליסטי" שלו (אין מגנזיום,רק חישוקי פח פשוטים ולבנים וכדומה).

אם בכל זאת חשקה נפשך בהרגשה קצת יותר "עשירה" גרסת ה-GTI (או ה-XSI בשנתונים המוקדמים יותר) תתאים לך יותר, שם תמצא ריפודי קטיפה\עור, סאנרוף מקורי וכו'.

מבחינה בטיחותית אכן ה-106 לא ממש מצטיינת למרות שבשנתונים המדוברים יש כבר 2 כריות אויר ו-ABS, לא הייתי רוצה להיות ברכב הזה (או בכל רכב אחר למען האמת) בהתרסקות במהירות גבוהה.

אם חשקה נפשך גם ביכולות דינמיות גבוהות וגם בביצועים מעולים-אין לך הרבה תחליפים לקליאו ספורט,הרכב חזק (172 כ"ס על משקל עצמי נמוך), הגה מבריק (בדורות החדשים יותר-פחות מבריק) והתנהגות ספורטיבית מאוד מהנה.

הקליאו ספורט זה לרוב האבולוציה למי שסיים את שלב ה"106 הספורטיבית",כיוון שכמו ה-106 יש לו יכולות דינאמיות מאוד גבוהות והתנהגות מהנה,אבל יש שידרוג מבחינת רכב יותר מתקדם\חזק\בטיחותי.

דבר חשוב, אל תעשה את ה-106 משהו שהיא לא, ואני מתכוון לכך שהיא לא מפלצתית.

כן, כשתפתח ברמזור,רוב המשפחתומטיות ישארו מאחורייך (חלק מהן בגלל שלא ידעו שיש "פתיחות" אבל זה כבר משהו אחר..), לא תרגיש מחסור בכוח ביציאה לעקיפה (הילוך 3 ויש לך יופי של משיכה בין 80 ל-120) והרכב בקלות יגיע למהירויות שמעבר ל-160 קמ"ש, אבל אל תטעה, בקו ישר, רוב המכוניות הספורטיביות ישאירו אותך מאחור.

כל עוד אתה בכביש יחסית טכני אתה תעמוד יופי עם לא מעט רכבים ואפילו תיהיה יותר מהיר מלא מעט רכבים שיותר חזקים ממך,אבל בכביש פתוח תקבעו נקודות מפגש,אחרת אתה תיסע רוב הדרך לבד,ומאחורי כולם,לא בגלל שיש לך רכב חלש,בגלל שיש להם רכבים יותר חזקים (משפחתית מודרנית 1.6 מוציאה 100-120 כ"ס על משקל עצמי הרבה יותר גבוהה משל 106,סתם לנקודת יחוס).

שורה תחתונה,

אם אהבת את הסירטון של ה-106, אזי מומלץ לך ללכת על ה-106 או על הקליאו,הן יתנו לך הכי הרבה פאן.

לגבי ה-GTI שראית, אתה חייב לבדוק מה פשר הפגיעה שיש לרכב בקצה שילדה, אם מדובר במשמעות נמוכה וללא השפעה בטיחותית,הרכב יכול להיות מעניין דווקא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בדיוק עכשיו ראיתי פרק מהעונה החדשה של טופגיר,עונה 11 פרק 1

זו העונה הקודמת, שנה שעברה. עכשיו כבר משודרת בבריטניה עונה 12. ניתן להוריד באינטרנט.

ה-106 שראית מב"ש?

עידן, תיהיה בטוח שה-HGT תיהיה מהירה מ-XSI וראלי סטנדרטיות על כל כביש! אני מוכן לנדב את הרכב שלי לצורך בדיקה. וזה בלי לדבר עם ההרגשה והתחושה בניסעה בשני המכוניות, 106 הישנה יותר, והרבה יותר ספרטנית, רועשת וכו'.

• תוכן חדש...