Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה-106 אכן יותר ספרטנית,בסרק היא תיהיה באמת יותר רועשת (הבעייה המוכרת של השסתומים שצריך לכוון כל 2 דקות), מעבר לזה, אל תיהיה בטוח בכלל שאתה תיהיה יותר מהיר מ-106 ספורטיבית בכביש מאתגר,את הפערים שיהיו בינכם בקטעים הישרים ה-106 תצמצם יופי בעיקולים.

כבר יצא לי פעמיים סיטואציה כזאת בעליות שלאחר צומת ערבה לכיוון דימונה, בישורת הארוכה פולו GTI ו-HGT קצת ברחו לי, 5 עיקולים לאחר מכן כבר לא ראיתי אותם במראה.

אני שוב אומר,זה לא בגלל שה-HGT לא מהירה, נהפוכו, אני מסכים איתך שה-HGT מבחינת נתונים יבשים מהירה יותר מה-106, אבל הנתונים היבשים מסתיימים בכביש הטכני,שם ה-106 מהירה יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עידן,תודה רבה לך על שהקדשת מזמנך לכתוב תגובה כל כך ארוכה ומעניינת!

למרות שעשית ממני קצת ילד בקשר לפתיחות וכו'..

לא,זה לא מה שאני מחפש..אני מחפש רכב מהנה ליומיום,

ושיהיו לי נסיעות מחוץ לעיר(ולא חסר,למרכז)שיהיה לו כוח לעליות ולכבישים פתוחים ומפותלים... :twisted:

בקיצור שיתעורר לחיים!,לא כמו כל הרכבים הקודמים שלי שבעליה ממושכת,

במהירות 100 הוא יורד ל-80 (עם דוושה מלאה :shock: ) וצוחק עליי בזמן שכולם עוקפים ומהבהבים. :wink:

ופיליפ,לא היא דווקא מהמרכז..

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם

לפותח השרשור,

לא ניסיתי לעשות ממך ילד חלילה בקטע שציינתי פתיחות,פשוט הסברתי לך מה האופציות העומדות בפנייך, מה יתן לך יותר מהירות, מה יתן יותר פאן מבחינה דינאמית ומה יתן נטו פוזה.

פיליפ,

הרכב שלי אכן היה משופר משמעותית מבחינת שילדה (מוסב מבחינת קומפוננטים ל-GTI עם חיזוק של בילשטיינים וסטראט קדמי תחתון),אבל......

המקרה שציינתי בעליות מצומת ערבה קרה הרבה לפני שהרכב עבר את השיפורים האלה, כשהשילדה היתה סטנדרטית לגמרי.

שוב, זה לא נאמר כדי לגרוע מכבודה של ה-HGT חלילה, אני חושב שזה אכן רכב מצויין (ה-HGT) ומסכים איתך שמבחינת הנתונים היבשים הוא יותר חזק, אבל בקטע הדינאמי אין הרבה מתחרות ל-106 ושם היא מפצה על חוסר הכוח, ובגדול (כמובן שזה גם פונקציה של נהג).

שורה תחתונה כאמור אין כאן שום כוונה לעשות תחרות מי מהן יותר מהירה וכו', לכל אחת יש יתרונות וחסרונות ואף אחד לא נוסע לנס הרים כדי למדוד זמני הקפות או כדי לראות למי יש יותר גדול,נוסעים לשם כדי להנות מהפאן שהרכב יכול לספק,ואת זה 2 המכוניות יודעות לספק בשפע.

פורסם

יאללה בוא נסכם את זה לשביעות רצון שנינו:

בקטע טכני פחות צפוף ויותר מהיר ידה של ה-HGT תיהיה על העליונה.

בקטע טכני צפוף והדוק יותר, ידה של ה-106 תיהיה על העליונה.

מוסכם ?

:wink:

פורסם
מבחינת פאן נטו, אין לי ספק שה-106 מהנה יותר, מתקשרת יותר. מבחינת זמנים, הגעה מנקודה A ל-B אני לא בטוח בעליונות של ה-106.

:-)

פיליפ, את מי בדיוק מעניין מהירות מירבית בהגעה מ-A ל-B בכביש ציבורי ?

מה שכן חשוב ומעניין זה איך עובר עלייך ה-A ל-B, כלומר עד כמה היא יכולה להנות אותך.

אם אתה יותר רוצה כוח בקו ישר ומוכן להתפשר מעט על היכולות הדינאמיות (התנהגות), ה-HGT,והפולו GTI יעשו את העבודה יותר טוב,הן אכן מכוניות יותר בטיחותיות,יותר מודרניות,ויהיו יותר מפנקות מגרסאות הראלי של ה-106.

אם אתה יותר אוהב את ה"לוק" הספורטיבי ופחות מחפש להשתולל עם הרכב בכבישים "מאתגרים" (נס הרים ושות'), רכבים דוגמת יונדאי קופה,מאזדה MX3 וכדומה יוכלו לעשות את העבודה היטב,יש להם "פוזה" של רכב ספורטיבי,אף ששניהם-לא.

אם אתה מחפש את הרכב שיתן לך פאן בקטע הספורטיבי במחיר שפוי ובהתפשרות מסויימת על הביצועים, 106 ראלי יוכל לעשות את העבודה היטב,כמו כל הגירסאות הספורטיביות של ה-106,גם הראלי כמובן ניחנה בהתנהגות מופתית,הרכב מאוד מהנה ומאוד קל ללמוד אותו וללמוד איך לשחק איתו,הרכב לא שופע כוח שזה אכן אחד החסרונות שבו,אבל מאידך זה גם אחד היתרונות שלו,כי בגלל שאין בו "עודף" כוח,גם אם עושים טעות קטנה הרכב לרוב לא נושך (הוא כן יחשוף שיניים ועלול לטלטל אותך קצת,אבל הוא לא יינשך)-כמובן שגם זה לא יעזור לך אם תנהג כמו אידיוט.

חסרונות נוספים הם שהרכב מרגיש מאוד זול מבפנים וגם מבחוץ צריך לאהוב את המראה ה"מינימליסטי" שלו (אין מגנזיום,רק חישוקי פח פשוטים ולבנים וכדומה).

אם בכל זאת חשקה נפשך בהרגשה קצת יותר "עשירה" גרסת ה-GTI (או ה-XSI בשנתונים המוקדמים יותר) תתאים לך יותר, שם תמצא ריפודי קטיפה\עור, סאנרוף מקורי וכו'.

מבחינה בטיחותית אכן ה-106 לא ממש מצטיינת למרות שבשנתונים המדוברים יש כבר 2 כריות אויר ו-ABS, לא הייתי רוצה להיות ברכב הזה (או בכל רכב אחר למען האמת) בהתרסקות במהירות גבוהה.

אם חשקה נפשך גם ביכולות דינמיות גבוהות וגם בביצועים מעולים-אין לך הרבה תחליפים לקליאו ספורט,הרכב חזק (172 כ"ס על משקל עצמי נמוך), הגה מבריק (בדורות החדשים יותר-פחות מבריק) והתנהגות ספורטיבית מאוד מהנה.

הקליאו ספורט זה לרוב האבולוציה למי שסיים את שלב ה"106 הספורטיבית",כיוון שכמו ה-106 יש לו יכולות דינאמיות מאוד גבוהות והתנהגות מהנה,אבל יש שידרוג מבחינת רכב יותר מתקדם\חזק\בטיחותי.

דבר חשוב, אל תעשה את ה-106 משהו שהיא לא, ואני מתכוון לכך שהיא לא מפלצתית.

כן, כשתפתח ברמזור,רוב המשפחתומטיות ישארו מאחורייך (חלק מהן בגלל שלא ידעו שיש "פתיחות" אבל זה כבר משהו אחר..), לא תרגיש מחסור בכוח ביציאה לעקיפה (הילוך 3 ויש לך יופי של משיכה בין 80 ל-120) והרכב בקלות יגיע למהירויות שמעבר ל-160 קמ"ש, אבל אל תטעה, בקו ישר, רוב המכוניות הספורטיביות ישאירו אותך מאחור.

כל עוד אתה בכביש יחסית טכני אתה תעמוד יופי עם לא מעט רכבים ואפילו תיהיה יותר מהיר מלא מעט רכבים שיותר חזקים ממך,אבל בכביש פתוח תקבעו נקודות מפגש,אחרת אתה תיסע רוב הדרך לבד,ומאחורי כולם,לא בגלל שיש לך רכב חלש,בגלל שיש להם רכבים יותר חזקים (משפחתית מודרנית 1.6 מוציאה 100-120 כ"ס על משקל עצמי הרבה יותר גבוהה משל 106,סתם לנקודת יחוס).

שורה תחתונה,

אם אהבת את הסירטון של ה-106, אזי מומלץ לך ללכת על ה-106 או על הקליאו,הן יתנו לך הכי הרבה פאן.

לגבי ה-GTI שראית, אתה חייב לבדוק מה פשר הפגיעה שיש לרכב בקצה שילדה, אם מדובר במשמעות נמוכה וללא השפעה בטיחותית,הרכב יכול להיות מעניין דווקא.

מסכים עם עידן, ורוצה להוסיף רק שכסטנדרטיות פונטו HGT לא זריזה יותר בקו ישר מ-106GTI.

לירן, נהיגה יפה.

אביחי

אכן, בסרטון הנ"ל זה ראם נוהג על האוטו של הבעלים הקודם שלי.

33K ל-106 עם פגיעת שלדה.

אנשים נפלו על הראש... :screwy:

צריך לבחון כל מקרה לגופו, אם זה קצה שלדה שלא פוגע בטיחותית,

המחיר טוב בשביל רכב כזה למי שמחפש קטנה חמה אמיתית,

ותסלח לי, עם כל הסימפטיה, פונטו HGT היא לא כזאת.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

עידן, אני לא השוואתי בין HGT ל-106GTI, אז על מה ההתלהמות?

אני רק ציינתי שאני לא הייתי משלם סכום כזה (וגם לא סכום קרוב לזה) על הרכב הספציפי הזה.

ידידי, אתה צריך לעשות לך סדר עדיפויות מה יותר ומה פחות חשוב לך.

זה משפט המפתח, שיכול לפתור כל אי הסכמה שיש בינינו.

עבורי - הפונטו מתאימה יותר. בעיקר בגלל שכרכב היא הרבה יותר מודרנית מה-106.

אפילו הדור הקודם של הפונטו (ה-GT) יותר מודרני מה-106.

בעיני ה-106 נראית כמו קופסת שימורים על גלגלים, ולמרות שהיא מתנהגת מעולה ומהנה לנהיגה, כרכב ליום יום לא הייתי בוחר בה.

אם היה לי כסף מיותר, הייתי בכיף רוכש אחת לג'ימאקנה.

פותח השרשור צריך להחליט איזה רכב הכי מתאים לו, מכל הבחינות, ולהחליט.

לפי התגובות שלו אני חושב שתתאים לו 106GTI. אני רק הבעתי את דעתי לגבי המחיר השערוריתי לכל הדעות שביקשו על הרכב הספציפי שהוא הזכיר.

פורסם

המחיר לא כל כך מוגזם(אולי מוגזם טיפה,כי מבחינת השנתוך ביחס למחיר הוא גבוה לעומת המתחרות..),

אבל הרכב הוא דיי נדיר פה בארץ,ממש מדי פעם צצה אחת למכירה,

ולפי חיפושי עד לפני כמה חודשים וגם כיום המחירים שהיו/מבקשים עליהן הן 42-45K...

פורסם
יאללה בוא נסכם את זה לשביעות רצון שנינו:

בקטע טכני פחות צפוף ויותר מהיר ידה של ה-HGT תיהיה על העליונה.

בקטע טכני צפוף והדוק יותר, ידה של ה-106 תיהיה על העליונה.

מוסכם ?

:wink:

אני ואתה הסכמנו :-)

שאתה אומר קטע טכני אתה מתכוון לאחד כמו ג'ימיקאנה במקום קטן יחסית? או נניח לנס הרים :-P

לירן, בשבילי ועוד הרבה אחרים גם חשוב הזמן שאתה מגיע מ-A ל-B, לכן העדיפויות האישיות נכנסות לתמונה.

בשבילי הפונטו מהנה לנהיגה, אני בטוח שאתה אפילו לא נהגת על אחת. פרט להגה שדי מתרגלים אליו( כמובן שהוא נופל ביחס לצרפתיות) הרכב מהנה, האחיזה גבוהה, הזנב אוהב לכשכש, מבחינתי זה מהנה ובנוסף מהיר.

פורסם

תשמע אני בטוח שאתה נהנה ממנה,

לרכב יש שלדה חביבה, מרכב קצר ו-1.8.

אכן אין לי ניסיון רב עם הרכב הנ"ל, אבל נהגתי עליה פעם אחת, כחול בהיר מודל 01'.

נחמד מאוד ביחס להרבה רכבים אחרים במחירים האלו,

אבל שוב, מרגיש קצת פרווה בהשוואה לצרפתיות.

לגבי ההגה, ההוט-האצ' היחידה שאני מוכן לקבל אותה עם הגה חשמלי ממה שראיתי עד כה זאת הקליאו RS החדשה,

וזה רק בגלל מצויינות שאר סעיפי הנהיגה כולל שאר סעיפי ההגה עצמו (מהירות, דיוק, משקל...)

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

פותח השרשור- יש בפורום מכירה כאן, 205GTI מדהימה ושמורה מאוד מודל 92' למכירה.

הוא מבקש 30K.

שווה בדיקה- נראית כמו פנינה רצינית.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הנה עוד דוגמא, נראה לכם הגיוני 30K על רכב משנת 92'?

מכוניות סלון מהשנים האלו לא מתקרבות למחיר כזה. אז 205?

הייתי נותן לו שלושים אלף כאפות כדי להעיר אותו מהחלום שהוא חי בו.

פורסם
הנה עוד דוגמא, נראה לכם הגיוני 30K על רכב משנת 92'?

מכוניות סלון מהשנים האלו לא מתקרבות למחיר כזה. אז 205?

הייתי נותן לו שלושים אלף כאפות כדי להעיר אותו מהחלום שהוא חי בו.

פה אני חייב להסכים איתך!המחיר הוא באמת קצת הזוי,

אבל כל אחד זאת זכותו לבקש כמה שהוא רוצה!

ומי שיהיה מוכן לשלם,והוא יהיה מרוצה,מבחינתו הוא עשה את עסקת חייו..

ולדעתי אין הרגשה יותר טובה מזאת..

:roll:

אפרופו מציאות...

זאת לא יכולה להיות בשבילי אופציה נחמדה?!

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=970828

אני מכונאי ועובד במוסך,

כמה יעלה לי גיר משופץ/לשפץ/חדש/מפירוקיה,והאם בכלל ניתן למצוא?

האם כדאי ''להכניס ראש בריא למיטה חולה''?!:arrow::?

אני בינתיים לוקח את הזמן(בתקווה למצוא בקרוב,למרות שהפעם נשבעתי שלא המהר!),

למרות שמאוד קשה לי בלי רכב,ומחירי הדלק ירדו דרסטי מאז שמכרתי...:twisted::evil:

יניב

• תוכן חדש...