Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[quote=KoF-sHeLeG;1922317

מכוניות סלון מהשנים האלו לא מתקרבות למחיר כזה. אז 205?

הייתי נותן לו שלושים אלף כאפות כדי להעיר אותו מהחלום שהוא חי בו.

תגיד, אתה חושב לפעמים לפני שאתה מגיב ?

מה הקשר בין מכונית סלון לבין גירסא ספורטיבית כלשהי של רכב אחר ?

בוא תגיד לי ידידי המלומד איזה היצע של מכוניות ספורטיביות אמיתיות (לא כאלה שרק נראות ככה, אלא גם כאלה שבאמת יודעות להתנהג בהתאם) מהשנתון המדובר ?

עכשיו בוא נעבור לדגם המדובר הספציפי, קרי 205GTI, כמה מכוניות כאלה יש לך במצב מעולה כיום ?

כמה מכוניות יוכלו לתת לך פאן דומה באותו שנתון ?

תפסיק כבר לכתוב תגובות מטופשות וחסרות טעם, בעל הרכב רשאי לדרוש גם 80,000 שקל אם זה מה שמתחשק לו, אתה יודע כמה כסף הושקע ברכב ?

ההשוואה ל"מכונית סלונית" בכלל אינה במקומה.

הרי ביום שאתה תחליט למכור את ה-HGT שלך אתה תמכור אותה במחיר מתחת למחירון כמו שמוכרים מכונית סלונית משנתון מקביל לשלך ?

למה לא ? מה כל כך מיוחד ברכב שלך שאתה תדרוש מעל המחירון ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואי איך נפלת עלי... :roll:

תשמע, עוד פעם אתה מערב את הרכב שלי כשהוא בכלל לא קשור לנושא. מה הוא כבר עשה לך, המסכן?

דבר שני, אתה צודק שכל אדם יכול לדרוש כמה שהוא רוצה על הרכב שלו, אבל גם לכל אדם מותר להביע את דעתו ולומר מה הוא חושב על זה.

אני חושב שזה הזוי, ומותר לי לרשום את זה. זו מדינה חופשית ופורום חופשי (אני חושב...).

אני מקבל את הדעה שלך לפיה המחיר הגיוני, אבל מה לעשות אני לא חושב כמוך.

פותח השרשור מוזמן לקנות רכב כזה בסכום כזה, אני לא אגיד לו מילה אחרי שהוא יקנה.

עד אז, אני אומר לו מה אני חושב על זה, כי הוא פתח את השרשור הזה בדיוק מהסיבה הזו - לקבל דעות של אנשים.

גל.

נ.ב. אני חושב רק פעם אחת לפני שאני מגיב, אבל זו וואחד חשיבה.

פורסם

ידידי,

אף אחד לא נופל עלייך או על הרכב שלך,הבאתי אותו כדוגמא.

אתה יכול להביע את דעתך,אבל חלק מהעניין של להביע דעה זה גם להגיד דברים רציונלים.

לא מתאים לך לשלם 30K שקל עבור מכונית מסויימת ?

אל תשלם, זה רציונלי.

להתחיל להשוות 205GTI לרכב משפחתי שכמוהו יש עוד אלפים על הכביש,זה כבר לא רציונלי ולא מקצועי (באיזה מקום בעולם משווים סחירות של רכב ספורטיבי טהור לסחירות של רכב משפחתי ?).

לציין שאתה היית נותן 30K כאפות לבעל הרכב זה גם לא רציונלי (חשבת על זה שיש מצב שהוא גם גולש בפורום ורואה את הכאפות שבא לך לתת לו ?).

אין לך כנראה הרבה הבנה בעניין סחירות של רכבים ספורטיביים ומבחינתך הסחירות של כל המכוניות בעולם (ספורט\יוקרה\על\פתוחות\משפחתיות\קומפקטיות\תאילנדיות\יפניות\אמריקאיות) זהה,וזה לא כך ידידי.

רכב ספורטיבי,בפרט אחד שהוא נדיר,ובמיוחד אם הוא שמור בצורה בלתי רגילה ביחס לשאר (מעט) האקזמפלרים הדומים שנעים על הכביש,הסחירות שלו תיהיה יותר טובה מרכב משפחתי שדגמים זהים לו או רכבים אחרים בסגמנט שלו מצויים בשפע וכפועל יוצא בעל הרכב עם הסחירות הטובה יותר רשאי לדרוש מחיר שלדעתו תואם את מצב רכבו (בלי קשר לזה שגם אם האוטו במצב חרא הוא יכול לדרוש ככל העולה על רוחו).

אין פה כעס אישי או רצון ליפול עלייך ידידי,אבל תבין שחלק מהדברים שאתה כותב מוטעים ומטעים אחרים.

פורסם
להתחיל להשוות 205GTI לרכב משפחתי שכמוהו יש עוד אלפים על הכביש,זה כבר לא רציונלי ולא מקצועי (באיזה מקום בעולם משווים סחירות של רכב ספורטיבי טהור לסחירות של רכב משפחתי ?).

לא השוותי לרכב משפחתי, השוותי לרכבי סלון מאותם השנים, כמו ב.מ.ו סדרה 7 וכו'.

אתה מסכים איתי שכחדשה ב.מ.ו כזו בשנת 92' עלתה טיפה יותר מ-205GTI?

אז אוקיי, הפג'ו נדירה, אבל לדעתי זה עדיין לא מצדיק מחיר שכזה.

לציין שאתה היית נותן 30K כאפות לבעל הרכב זה גם לא רציונלי (חשבת על זה שיש מצב שהוא גם גולש בפורום ורואה את הכאפות שבא לך לתת לו ?).

חשבתי על זה, וזה לא הטריד אותי יותר מדי.

כל עוד זה מצחיק... :-P

וברצינות, הכוונה הייתה מטאפורית לחלוטין. דבריי אלה לא נועדו לקבל פירוש מילולי, וחלילה לא לפגוע באף אחד.

כל אחד רשאי לבקש כמה שהוא רוצה על רכבו, ויכול להיות שזה יתאים למישהו.

אגב, המרירות שלי בנושא הזה לא מכוונת ספציפית למותג פג'ו.

לדוגמא אותי אישית זה מתסכל לראות מחירים שמבקשים על פיאט קופה. מנותקים לגמרי מהמציאות.

פורסם

ידידי,

גם ההשוואה בין פז'ו 205 לב.מ.וו סידרה 7, היא נראית לך במקומה ?

הרי רכבי יוקרה הם הרכבים שמאבדים הכי הרבה כסף,גם מבחינת השווי הכספי של אחוזי ירידת הערך (הרי 5% שיורד ממחיר של ב.מ.וו שעולה חצי מליון זה לא 5% מפיאט קופה ששווה נגיד 100K שקל) וגם מהבחינה שרכבי היוקרה לא מקבלים מחירי מחירון וכמעט כולם נסחרים הרבה מתחת למחיר המחירון.

הבוס שלי קנה SLK 350 שהיתה שנה וקצת על הכביש,עם 18,000 קילומטר ב.......80K שקל מתחת למחירון (זו לא טעות, שמונים אלף שקל מתחת למחירון לרכב שנת 2005).

פורסם

קוף שלג, אתה פשוט יורה שטויות בצרורות.

אם נמשיך עם הקו המחשבה שלך עוד קצת אז בוא נשווה בין טויוטה קורולה שנת 2000 שעולה כ-50K ש"ח במחירון ואופל אומגה שנת 2000 ששווה 30K ש"ח במחירון (ובמציאות תוכל לקנות גם בפחות). אני רוצה שתמצא לי נתון אחד רציונלי למה להעדיף את הטויוטה על פני האופל? האומגה יותר בטוחה פאסיבית ואקטיבית, יותר מהירה, יותר מפוארת, יותר מרווחת, יותר יפה, יותר מאובזרת וכו'. אז למה השווי שוק שלה חצי מהטויוטה? מהסיבה הפשוטה, אלו כוחות השוק (היצע וביקוש).

לאף אחד לא אכפת שהאופל היא פי 5 יותר רכב מהקורולה (בדיוק כמו שאתה אומר שבמוו סדרה 7 היא יותר רכב מפיזו 205GTI) אבל עדיין כל ישראלי ממוצע יקח את הקורולה הרבה לפני האומגה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום רב יש לי פולו 16v שנת 98 במצב חדש לגמרי אחלה אוטו עם סאן רוף ומגנזיום עם אתה מעוניין אתה יכול ליצור איתי קשר 0506929056 ארן

פורסם

אוקיי. לי זה לא נראה הגיוני. סבבה? מותר לי?

או שאני חייב לחשוב כמוכם?

אתם מוזמנים להמשיך להמליץ על רכבים כאלה במחירים כאלה, ואני אמשיך להביע את דעתי בעניין.

שני רכבים, שאחד עלה יותר מפי 5 מהשני כשהם היו חדשים, לא הגיוני שימכרו באותו הסכום לאחר 17 שנה.

וזו דעתי.

זו לא תורה מסיני ואין כאן אמת של מי צודק ומי לא.

כל אחד רואה את העניין מנקודת מבט אחרת.

אני חושב שלשלם 30K על פג'ו 205 (או על כל רכב משנת 92, לצורך העניין), ולא משנה איזה דגם וכמה הושקע בה, זה מוגזם.

אם אתם חושבים אחרת, שיבושם לכם.

אני מתחיל לחשוב שאתם מונעים מסגידה עיוורת לנישה הזו של רכבי הסופר-מיני הצרפתיים משנות ה-90'.

אבל למרות זאת, לא נראה לי שאתם הייתם משלמים סכום שכזה על הרכב הזה, וגם לא הייתם ממליצים עליו לחברים הקרובים שלכם במחיר הזה.

פורסם

איך בדיוק הסקת שאני סוגד לפיז'ו ישנות כאשר בדוגמא שנתתי לך דיברתי על רכב גרמני ויפני? אני אגלה לך עוד סוד קטן, בחיים לא הייתה בבעלותי פיז'ו.

ידידי, אתה כנראה לא חווית עדיין את ההרגשה של רכבים שנותנים לך משהו מעבר למעבר בין נק' A ל-B. גם אני בעבר חשבתי כמוך ולא האמתי כאשר לפני 6 שנים כשהייתה בבעלותנו אומגה בת 3 שנים, היא נמכרה במחיר של טויוטה קורולה מהשנתון שלה. כן, אומגה חדשה (ברמת גימור שהייתה לנו) עלתה 250K ש"ח חדשה מהסוכנות, אנחנו קנינו אותה אחרי שנתיים על הכביש ב-125K ש"ח ומכרנו אותה אחרי שנה ב-85K ש"ח (שזה היה בדיוק המחירון של קורולה בת 3 שנים, שעלתה כחדשה 120K ש"ח).

אתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה עד מחר אבל אלו כוחות השוק. למה נראה לך המחירון של המיאטות הישנות לא יורד? מכיוון שיש לרכבים האלה "פוזה" וכתוצאה מהפוזה הזו יש להם דרישה גבוה בשוק ולכן המחירון לא יורד. בניגוד לאומגה, שכמו רוב רכבי היוקרה הדרישה שלהם כמשומשת היא נמוכה מאוד (עלויות אחזקה מנותקות מהמציאות), במיוחד כאשר דגמים חדשים יוצאים (אתה תודהם לגלות עד כמה אנשים שקונים רכבים בסכומים שאתה רק מדמיין עליהם מושפעים מהעובדה שזה "הדגם הישן", כי מקדם ה"פוזה" מאוד חשוב להם).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,וחג אורים שמח!

לקחתי שלושה ימי חופש,בתקווה למצוא את הרכב הבא שלי..

סיכמתי עכשיו עם בעל הפיג'ו 106 GTI לקחת את הרכב לבדיקה מחר על הבוקר.

עכשיו אני זקוק לעזרתכם בנוגע למכון בדיקה שאליו אנו נלך,אני לא מכיר במרכז שום מקום(אני מב''ש),

יש מקום טוב שאתם ממליצים עליו?אחד שאפשר לסמוך עליו?(עדיפות לאיזור ראשון/חולון)

וכמה תעלה הבדיקה?

תודה רבה,

ובהצלחה לי :wink:

יניב

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם

וכמה אמור לעלות?

בב''ש המחירים נעים בין 600-900 שח

מישהו יכול לפרט בבקשה מה תהליך הבדיקה מה בודקים?

קומפרסיה?כ''ס?CO?

פשוט אף פעם לא הייתי בבדיקה...

תודה רבה.

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם

חבר עשה בדיקה לאלפא 147 בקומפיוטסט בראשון, 420 ש"ח.

עושה רושם שהם יודעים את העבודה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...