Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הבעיה שלי קיימת כבר זמן רב והיא אומנם מינורית, אך אני דואג שהיא תתפתח למשהו רציני יותר.

הגיר במכוניתי הוא ידני והילוך ראשון לא נכנס בצורה חלקה כשאר ההילוכים, אלא צריך להפעיל מעט כח, ולפעמים גם זה לא עוזר ויש צורך לשלב לשני ואז ראשון או ללחוץ כמה פעמים על הקלאץ'.

חשוב לציין שלעיתים ההילוך כן משתלב בצורה חלקה, ושהבעיה אינה קיימת בשאר ההילוכים. מה שפוסל בעצם בעיה כלשהי במצמד, לא?

מהיכן יכולה לנבוע הבעיה?

תודה רבה.

פורסם

לחבר שלום,

האם התופעה של קושי בהכנסת הילוך ראשון היא דבר חדש שקרה לאחרונה ?

בהרבה רכבי גולף/בורה בעלי תיבת הילוכים מסוג 02K חדשים שרק עלו לכביש קיימת תופעה של קושי בהכנסת הילוך ראשון וניתן לחיות עם זה.

כבעלים של גולף דור 4 לשעבר הבעיה מוכרת לי אישית ושמחתי הרכב הקודם של כבר עבר את 170K עם 'הבעיה'.

הייצרן מודע לבעיה ותוכל לפנות למוסך מורשה ולברר את העניין איתם (במידה והצוות הטכני קורא הוראות TSB).

ייתכן גם שקיימת בעייה בבוקסת אוקולון שנשחקת עם הזמן ונוצר חופש רב שגורם לקושי בהכנסת כול ההילוכים.

הבוקסה מחברת בין מוט ההילוכים לתיבה ועלות החלפתה הינו 50-100 שקלים (למעשה אני בטוח ב-100 אחוז שהיא כבר נשחקה ומומלץ להחליפה)

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

לא אמורה להיות בעיה עם שילוב הראשון ,אני מאמין שיש לך בעיה

עם חופש או כיוונים של מנגנון הידית .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

היי רון,

במידה והגיר 02K כמו בגולף שהייתה לי אז צר לי להגיד לך שמהיום הראשון שהרכב עלה לכביש היה קושי בהכנסת הילווך ראשון ולא רק לי גם להרבה חברי פורום.

פורסם

קודם תודה לשניכם על ההתעניינות והדעות.

לצערי, אינני יודע איזה סוג תיבת הילוכים יש ברכב. כל מה שאוכל להגיד זה שהרכב הוא בורה עם מנוע בנזין 1.6 מודל 2001.

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

אתה לא צריך להצטער אני לא ייצרתי את הרכב הזה ,

אני רק אומר שעם כיוון נכון ומנגנון מנופים תקין וללא חופשים

בדרך כלל ניתן לפתור את הבעיה הזאת ,היא לא מבנית בתוך התיבה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
נסה לדרדר את הרכב מ"מ או לקדם אותו כשקשה להכניס את ההילוך. אצלי זה עובד.

אשמח להבין את ההיגיון הטכני מאחורי העצה הזאת :|

פורסם

לא ענית על שאלתי.

האם הקושי הוא מיום עלית הרכב על הכביש או תופעה חדשה ?

הגיר המותקן אצלך ברכב הוא מסוג 02K קוד DUU או DUM אשר רבים מהם סבלו/סובלים מבעיה קלה של הכנסת הילוך ראשון מיום עליית הרכב לכביש.

במספר פגישות שביצעתי בעבר (לפני 6-7 שנים) עם היועצים הטכניים של צ'מפיון וגם עם אנשי טכניים בצ'מפיון לא נמצא פיתרון לבעיה המובנית הזו שמופיעה בדרך כלל שהמנוע קר=שמן גיר קר בתחילת הנסיעה.

שוב פעם ייתכן שאצלך זו באמת בעייה לא מובנית אלה בעיה כפי שרון צייין.

פורסם
לא ענית על שאלתי.

האם הקושי הוא מיום עלית הרכב על הכביש או תופעה חדשה ?

אינני זוכר אם הבעיה התקיימה מיום עלית הרכב על הכביש, אבל היא קיימת לפחות שנתיים-שלוש בוודאות גמורה.

פורסם

זה לא חייבת להיות "תקלה" או "בעיה" בהרבה תיבות הילוכים מטעמי חיסכון עלויות שולויות היצרן חוסך בדברים כאלו כנראה שבהילוך ראשון שלך אין סנכרון כמו בכל שאר ההילוכים זה גלגל שיננים ישר שיניים כמו הרברס. תעצור עצירה מוחלטת ואז תכניס לראשון אמור להיות חלק וקל הרבה יותר. לא במהלך נסיעה. בר

פורסם

שלום לכולם

יש לי פולו 16V, ולפני כחודשיים הייתה לי בעיה כמעט זהה

בוקר אחד ההילוך הראשון לא נכנס (כאילו משהו מנע ממנו להיכנס) לפעמים כן ולפעמים לא

יתר ההילוכים כן נכנסו כמו שצריך, שמתי לב שהבעיה קורה גם שהרכב כבוי (מה שגרם

לי לחשוב שהבעיה היא לא במצמד)

מפני שדי נבהלתי מכך שפתאום הראשון לא נכנס נסעתי למוסך מול הבית והוא קבע חד משמעית

שהלך המצמד ותמחר לי את זה ב-3.5K לא השתכנעתי ונסעתי למוסך רון

רון "שיחק" בגיר העלה את הרכב על הליפט ועשה לי כיוון הילוכים שלא ארך יותר משתי דקות

מאז ההילוכים כולל הראשון נכנסים כמו חמאה

חשוב לי לציין שרון אפילו לא לקח לי על זה כסף, אכן מקצוען אמיתי.

הייתי ממליץ לך לחשוב בכיוון הזה.

פורסם
אשמח להבין את ההיגיון הטכני מאחורי העצה הזאת :|

סידור של גלגלי השיניים בצורה "טובה" יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תעצור עצירה מוחלטת ואז תכניס לראשון אמור להיות חלק וקל הרבה יותר. לא במהלך נסיעה. בר

למה שאעביר להילוך ראשון במהלך נסיעה? :|

• תוכן חדש...