Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים,

ברשותי סיאט איביזה FR 1.8T 20VT כחודשיים.

קראתי, למדתי הפנמתי וביצעתי את הכלל של לחכות 30-60 שניות מרגע ההתנעה/סיום הנסיעה כדי להאריך את חייו של הטורבו.

שאלתי היא כזו:

אם לאחר כיבוי המנוע ויציאה מהמכונית אני חוזר אחרי פרק-זמן קצר למכונית לשם נסיעה, האם צריך לחכות חצי דקה/דקה שוב (בהנחה שחום המנוע אופטימלי לנסיעה - במקרה שלי, מד החום מורה על 90 מעלות) או אפשרי להתחיל נסיעה ישר עם ההתנעה?

שאלה נוספת: כאשר המנוע קר וברצוני לבצע נסיעה של כמה מטרים (למשל: הולך לשפר/לעבור לחניה קרובה אחרי כמה שעות שהאוטו עמד באותו מקום), האם יש טעם להמתין את פרק הזמן הנ"ל למרות שהטורבו לא יופעל בנסיעה הקצרה הנ"ל?

תודה ויום טוב,

תומר.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

כל המטרה של לחכות בתחילת נסיעה לפני לחיצות חזקות היא בשביל שהשמן יגיע לטמפ' עבודה רצויה וכך ימנע בלאי מיותר שהיה נגרם למכלולים אם השמן היה בטמפ' קרה יותר.

אם כיבית את המנוע לפרק זמן קצר יחסית וחזרת להניע, השמן עדיין חם ו"כשיר" לעבודה.

בכל מקרה, תעשה לך כלל, סע רגוע 5 דק' אחרונות של נסיעה ו-5 דק' ראשונות של נסיעה.

אם אתה מתניע ומזיז את הרכב לשפר חניה, הרי שזה נחשב נסיעה רגועה...

מקווה שעניתי על חלק משאלותיך.

פורסם
קראתי, למדתי הפנמתי וביצעתי את הכלל של לחכות 30-60 שניות מרגע ההתנעה/סיום הנסיעה כדי להאריך את חייו של הטורבו.

הכלל הזה נקבע לפני כשלושים שנה. המגדשים השתכללו מאז. כיום מספיק לחכות מספר שניות לאחר התנעה ולפני דימום. אם השניות האחרונות של הנסיעה הן ללא לחיצה על המצערת (ירידה או האטה), אז גם זה מיותר.

יוצא מן הכלל - לאחר נסיעה מאומצת (דוושה עד הרצפה למשך מספר דקות), שאז רצוי לחכות כדקה. זה מצב נדיר ביותר - אולי לאחר עליות ארוכות מאומצות וכדומה.

אם לאחר כיבוי המנוע ויציאה מהמכונית אני חוזר אחרי פרק-זמן קצר למכונית לשם נסיעה, האם צריך לחכות חצי דקה/דקה שוב (בהנחה שחום המנוע אופטימלי לנסיעה - במקרה שלי, מד החום מורה על 90 מעלות) או אפשרי להתחיל נסיעה ישר עם ההתנעה?

אין שום קשר לחום המנוע. רצוי לחכות מספר שניות בכל מקרה (שוב יוצא מן הכלל - אקלים קר במיוחד, רצוי לחכות יותר, לא כל כך שייך לישראל).

שאלה נוספת: כאשר המנוע קר וברצוני לבצע נסיעה של כמה מטרים (למשל: הולך לשפר/לעבור לחניה קרובה אחרי כמה שעות שהאוטו עמד באותו מקום), האם יש טעם להמתין את פרק הזמן הנ"ל למרות שהטורבו לא יופעל בנסיעה הקצרה הנ"ל?

אין שום קשר למשך הנסיעה, והמגדש תמיד מסתובב (אם כי לא תמיד משמיע קול).

דני

פורסם

המגד תמיד עובד, אך בנסיעה של כמה מטרים שמתבצעת בעדינות אין שום צורך להמתין.

אני בכל מקרה פיתחתי לעצמי דרך שבמסגרתה אני תמיד ממתין 10-15 שנ' לפני שאני יוצא.

בכל מקרה אני לא "לוחץ" עד שהחום מגיע לחצי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

חולק על חלק מקודמיי. טורבו נותר טורבו, והקירור שלו לא השתנה מהותית.

לאחר נסיעה מאומצת, יש להקפיד על עמידה למשך כדקה בסרק.

יחד עם זאת, אם נאמר נסעת נסיעה מאומצת, ונסעת בניחותה כחמש דקות לאחר מכן עד לחניה סופית (למשל אם לחצת באיילון, ירדת ממנו בקקל ולא לחצת עד שחנית ברמת אביב) - אין צורך להמתין.

על נסיעה מאומצת יעיד חום השמן, והוא גם המדד המכריע לעניין מתי מותר להתחיל ללחוץ לאחר שהרכב עמד.

הכלל שאני מקפיד עליו הוא שאם חום השמן נמוך מ60 מעלות יש להמנע מהפעלת הטורבו כלל, ואם השמן הגיע ל80 אפשר כבר ללחוץ חופשי.

HFturbo

פורסם

יש לי שאלה -

ברשותי קיה קרניבל טורבו דיזל ,בספר רכב כתוב לחכות דקה לפני תחילת נסיעה ,או עד שלוש דקות אחרי נסיעה.(יש שם כמה אפשריות)

עכשיו אני מתלבט האם להקשיב להם? זה לא איזה איביזה טורבו ואני בקושי עובר את ה2500 סל"ד.

מה אתם ממליצים לעשות ?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני חוזר ואומר שהכללים המקובלים נקבעו מזמן. ליתר דיוק - לפני שהוסיפו קירור מים למיסבי המגדש.

במגדשים מהדור השני והלאה (בערך מאמצע שנות השמונים), יש קירור מים. במגדשים כאלה אין צורך להמתין יותר מאשר מספר שניות לפני דימום המנוע - היצרנים בדרך כלל ממליצים לחכות עד שהמנוע חזר לסיבובי סרק, ותו לא; אני מחמיר קצת.

הסיבה שהמליצו - לשון עבר - לחכות חצי דקה, או אפילו 5 דקות, היא שבמגדשים ישנים ללא קירור מים היתה בעיה של שריפת שמן במיסבים לאחר כיבוי מנוע מאומץ, במיוחד בדיזלים גדולים (משאיות, טרקטורים וכדומה). היו נהגי משאיות שהיו מחכים למעלה מעשר דקות לאחר נסיעה ארוכה, או לחילופין - לא מדוממים את המנוע בעצירות קצרות. שוב: זה היה טוב ומועיל במגדשים ישנים ללא קירור מים, אבל לא נחוץ היום.

במגדש עם קירור מים המיסבים לא מתחממים כל כך מלכתחילה, ומאידך ממשיכים להתקרר גם אחרי דימום המנוע בגלל שהמים זורמים קצת בגלל הפרשי חום, גם ללא שאיבה. השילוב של שני אלו הפחית את בעית שריפת/התפחמות השמן במיסב, ולכן אין צורך (ואין תועלת) בהמתנה ממושכת לפני דימום, אלא אם כן המגדש התחמם מאד - עד כדי קבלת צבע אדום. בנסיעה מאומצת של מספר דקות, או נסיעה ארוכה אבל לא מאומצת, זה לא קורה. אני מדגיש: גם אם מאמצים את המנוע למספר שניות, המגדש לא מתחמם עד כדי קבלת צבע אדום (אלא במקרה של תקלה, בדרך כלל כיוון הצתה לא נכון או יחס אוויר/דלק לא מתאים).

לגבי ההמתנה לפני תחילת הנסיעה - מאחר שהיום משתמשים בשמנים סינטטיים שאינם צמיגים כל כך כאשר הם קרים, אין הרבה תועלת בהמתנה אחרי שלחץ השמן מגיע לכל חלקי המנוע והמגדש, וזה קורה תוך פחות מעשר שניות (בדרך כלל הרבה פחות). במקרים של טמפרטורה שהיא הרבה מתחת לאפס, רצוי לחכות יותר - אבל כמה פעמים בישראל החום יורד מתחת ל 10- מעלות?

אני מסכים עם ההמלצה לא לאמץ את המנוע לפני שהתחמם - גם אם אין לו מגדש!

דני

פורסם

זה לא מדוייק, ומכמה סיבות.

בעוד גארט למשל משתמשים בקירור שמן ומים הרי שגם בדגמים נוכחיים של KKK למשל ניתן למצוא טורבו רק עם קירור שמן גם היום.

בנוסף, קירור במים לא פותר הרבה עם דימום המנוע, כי כמות המים בתוך הטורבו זניחה ביחס למסת המתכת הלוהטת, ובשימוש מודרני בטורבואים עם מיסבים כדוריים ורסטריקטורים המצמצמים מאד את כמות ומהירות זרימת לחץ השמן הנכנס עדיין יש חשש לשריפת שמן והצטברות משקעים, שגם כמות מינימאלית מהם תשבש את האיזון של הטורבינה ותגרור בלאי מואץ.

לפיכך - עדיף להמתין קצת לפני הכיבוי כפי שכתבתי, ומי שבוער לו שיקנה טורבו טיימר וזהו.

HFturbo

פורסם
זה לא מדוייק, ומכמה סיבות... גם בדגמים נוכחיים של KKK למשל ניתן למצוא טורבו רק עם קירור שמן גם היום. בנוסף, קירור במים לא פותר הרבה עם דימום המנוע, כי כמות המים בתוך הטורבו זניחה ביחס למסת המתכת הלוהטת... לפיכך - עדיף להמתין קצת לפני הכיבוי כפי שכתבתי, ומי שבוער לו שיקנה טורבו טיימר וזהו.

כפי שאמרתי, המים אינם מאפשרים לחום לעלות כל כך מלכתחילה, ללא קשר לכמות המים הנשארת לאחר דימום. אע"פ כן, אם עדיין יש דגמים ללא קירור מים, אז נכון שצריך לחכות לפני הדימום.

החכמתי, תודה!

דני

פורסם
אגב, סובארו ממליצים לחכות כ 30 שניות לפני תחילת הנסיעה ו 90 שניות לפני דימום המנוע.

הם ממליצים את זה רק ברכבי הטורבו? או גם ברכבים אחרים שלהם?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...