Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3148846,00.html

למה לא לבקש ישירות מהקוראים - "לכו קנו מכוניות, היבואנים המסכנים תקועים עם סטוקים של מכוניות, אפילו חברות

הליסינג מדירות את רגליהן מהם. באמת מסכנים, חבל, לי זה עלה יותר (היבואן)."

זו תמצית (של חלק) הכתבה.

אותי זה מרגיז.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

צר לי, אבל אני ממש חולק על דעתך.

הכתבה הזו עניינית למדי, נכון שהיבואנים מדברים מהפוזיציה, אבל גם אין אדם אחד שלא מבין את זה.

אני הרבה יותר מוטרד מכתבות שעושות רצח אופי/מרוממות פוליטיקאים. שם אין לי אפילו יכולת להעריך מה מדויק בכתבה ומה סתם זבל שעיתונאי ממלא בעיתון כי הוא צריך להשלים את מיכסת המילים שלו, או שגרוע מזה הוא נמנה על חצרות אחד הפוליטיקאים.

פורסם

אם תעיף מבט על השערי מטבע תראה שזה אמת. זה שהקהל בוחר להמר, זה כבר בעיה שלהם.

לדעתי האישית ההנחות שהיו עד עכשיו, ושרובן בוטלו אגב, שיקפו נאמנה את המחיר הריאלי.

STI 2004

פורסם

סליחה מראש לכול אלו שחושבים שהיבואנים וכלכליסט עושים שירות לציבור , אבל הנה מספר ציטוטים מהכתבה , ופירושם המעשי :

1 ""רוכשי מכוניות פרטיים מהססים להוציא כעת את כספם, מכיוון שהתקשורת מייעצת להם לא לקנות. אך לאוכלוסיה זו, שמשלמת עבור המכונית באמצעות הלוואות, יהיה קשה יותר לרכוש את המכונית בינואר. כללי המשחק והריביות יהיו אז שונים. עם זאת, לא כל המחירים יזנקו בינואר - ישנם יבואנים שעדיין ייתקעו עם מלאי בינואר, והם ימתינו מעט לפני שייקרו את מחירי הרכב".

ממתי אתה יודע ששערי הריבית יעלו ? הרי כולם רואים שבנק ישראל כ"כ מפחד ממיתון עד שהוא הוריד את הריבית ? סביר להניח שבינואר או שהריבית תהיה כמו היום או תירד , אז למה לי לקנות היום ?

היבואנים שיתקעו עם מלאי לא יעלו מחירים ?!!!!!! למה שלא תגיד במפורש שיש סיכוי שלחץ של בנק מבוהל יאלץ אותם למכור בהפסד ? למה שלא תספר שהאגדה האורבנית שהבנקים לא יעיזו לחסל חברת ליסינג הופר ? ולחסל יבואן רכב זה יותר קל ?

2 צבי זימרמן, מנכ"ל קמור רכב: "כדי לסגור את שנת 2008, ניאלץ להפסיד כסף על חלק גדול מן הדגמים שבמלאי. לדעתי, ההמלצה להמתין לינואר פוגעת בצרכן. מי שלא מנצל את ירידות המחיר יצטער בשנים הבאות. כיום אני כבול מכיוון שיש לי התחייבויות מכירה כלפי היצרן, אך מלאי זה יאזל וניאלץ להעלות מחירים". תגידו זה רק אני או שהבנאדם סותר את עצמו , ואפילו לא מתבייש ? למה שאני אצטער אם לא קניתי עכשיו ? מה יש ? אם אמתין עוד שנה עד שאחליף רכב , אני רק אעשה לעצמי טובה , כי אני לא יודע מה יהיה המצב הכלכלי , לא אצלי ולא אצל מקורבי ואולי אצטרך את הכסף? למה מכונית זו השקעה ? אני מבין שאם מישהו אומר לי מי שלא יקנה מנית GE עכשיו יצטער בעתיד , אז הוא צודק , אבל מי שאומר שאם לא אחליף עכשיו מכונית אלא אמשוך את זה עוד שנה שנתיים אני אפסיד ?!!!

יש שם עוד , אבל האמת הפשוטה שכבר נמאס לי לחלוטין לקרוא את זה . לענ"ד זו תעמולה פשוטה שנעשית בחסות עיתונות שאמורה להיות הוגנת ולמעשה נהפכה לשופר לבעלי ההון :evil:. דמגוכגיה בהתגלמותה

בברכה יהודה

פורסם

זה באמת מגעיל, אפילו אם ימכרו את הרכבים במחיר "מבצע" עדיין יש להם הכנסות יפות מאוד מכל רכב, כל כך יפות שבא לי להקיא.

איך על כל מכירת רכב הם עושים עשרות אחוזים של הכנסה גולמית, הם רק יבואנים אלוהים ישמור!

מעניין איך יבואן במספר שנים מועטות מצליח להפוך למולטי מיליונר עם בית בהרצליה פ.

זה עצוב שאין בארץ נציגות של חברות היצרן זה היה מוריד את מחירי הרכבים בשוק בעשרות אחוזים.

נראה מה יקרה אחרי שיתחלו למכור לנו מלכודות-מוות סיניות ב-10 ש"ח לקילו...

פורסם

שערי מט"ח נכון ל-1 לינואר 2008:

דולר אמריקאי 3.861 ש"ח

אירו 5.67118 ש"ח

100 יין יפני 3.462 ש"ח

שערי המטח נכון להיום:

דולר אמריקאי 3.928 ש"ח

אירו 4.9204 ש"ח

100 ייו יפני 4.1011 ש"ח

הדולר נשאר כמעט ללא שינוי, האירו ירד, היין עלה. היין מהווה גורם יותר משמעותי בסל המט"ח של רכישת הרכב מאשר האירו. אין בידי את הנוסחה המדוייקת של משרד העוצר לצורך חישוב קבוצות שווי השימוש. אבל אילו 1-לינואר 2009 היום, - הערכה כי הרף העליון של קבוצה 2 - 114 ש"ח נראת לי הגיונית בהחלט.

יש לזכור כי היין מתחזק למרות הריבית הנמוכה ביותר. ז"א אין לממשלה היפנית הרבה מה לעשות עם עליית המטבע המקומי ולכן האנליסטים מנבים כי זה ימשיך ויתחזק.

אינני שחקן בשוק ההון ואייני אנליסט. אבל אני אוהב לעקוב אחרי הדברים ולנתח אותם. חלק מין הדברים של היבואנים נראים לי הגיוניים. ובכן המחירים בסופו של דבר כנראה עלולים לעלות. השאלה מתי זה יקרה וגם מה יקרה בדרך. ובכן - אני צופה כי יש סיכוי לא רע להמשך המבצעים גם השנה וגם בשנה הבעל"ט. אבל כאשר יגמרו המלאים שנצברו בתקופה השבע - אלוקים גדול.

פורסם

יהודה, בלי קשר לריבית של בנק ישראל, תנסה ללכת לבנק לקבל היום הלוואה ותראה כמה הם מפחדים לתת, את העובדה שהם כמעט ולא מאשרים בכלל הלוואות מעל ל60-70 אחוז מהמחיר המלא,

שהתנאים שהם נותנים, בלשון המעטה, מאוד לא אטרקטיביים - ותבין שככל שניכנס יותר למשבר הנוכחי, סביר להניח שהתנאים יהיו גרועים יותר.

הריבית שבנק ישראל מוריד עוזרת רק למי שכבר לקח בעבר משכנתא שצמודה לריבית במשק.

העניין הוא שב1 לינואר, היבואנים צריכים לשחרר את המכוניות מהמכס. בין אם זה אומר ללקוחות או לרשום את הרכבים על שם עצמם.

משמע המכוניות שהיום תקועות בנמל, יהפכו להיות יד ראשונה ע"ש היבואן - וימכרו לציבור כרכב משומש (יד שניה) ולא חדש.

רכבים חדשים שיגיעו, יהיו כבר ברמת מחיר חדשה, לפי שער הדולר/יורו/יין החדש (שבינתיים, כל השלישיה עולה) - ולכן בהחלט אפשרי ויתכן שיעלו יותר מהרכבים היום שעושים עליהם מכירות חיסול.

לגבי מנכ"ל קמור, מה שהוא אומר בעצם זה שיש לו X רכבים במלאי והוא חייב למכור אותם.

גם אם זה אומר שהוא צריך להפסיד על כל רכב 5-10 אלף שקל במקום להרוויח עליו 70-80-100 אלף שקל.

בשנים הבאות, הוא פשוט מלכתחילה יקנה פחות רכבים, ככה שהוא לא יתקע עם סטוק גדול -

ולכן לא יוריד את המחירים לרמת הזנות שלהם היום (וכשסדרה 7 חדשה עם חבילת איבזור מלאה נמכרת ב550 אלף שקל, לפני הנחות, זה בהחלט זנות).

למי מי שיקנה מניית GE (התכוונת אולי לGM?) עכשיו יצטער בעתיד? ואם הממשל האמריקאי יעזור, הוא שהציבור האמריקאי, שידוע ברמת הפטריוטיות שלו, יחליט להתגייס למען מותגים מקומיים,

ובמקום לקנות זבל סיני יחליט להוסיף או כמה דולרים ולקנות תוצרת מקומית?

אז הם ימכרו יותר, ירוויחו יותר, יצאו מסכנת פשיטת רגל - והמניה תקפוץ במאות אחוזים.

להגיד שזו לא תעמולה? בטח שכן.. ככה זה כשהיחצ"ן של יבואן הרכב הוא גם היחצ"ן של המו"ל של העיתון ההוא.

והבעלים של החברת ייבוא-רכב ההיא עושה על-האש ימי שישי בצהריים בחצר של הבעלים של העיתון הזה.

אין מה לעשות, השוק בישראל פיצי - וכולם מכירים את כולם.

אבל מכאן ועד להגיד שהם מדברים שטויות ומשקרים לציבור - זה רחוק מאוד.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

למיטב זכרוני מדובר על עד שנה אחת במכסני המכס.

כיוון שב1.1.2009 הרכבים שיעלו על הכביש יחשבו למודל 2009, רכבים אשר נמצאים במלאי עוד מ2008 יהיו מחוייבים להרשם כמי שעלה על הכביש ב31.12.2008 - כמודל 2008.

פורסם

ולכן, למיטב זכרוני, רכב ש"נחת" בארץ במהלך שנת 2008 לא יכול להרשם כמי שעלה על הכביש בשנת 2009.

פורסם

אותי זה מרגיז.

אל תתרגז, כי ככה זה.

חלק גדול מאוד מהכתבות בעיתונות הכלכלית הם כתבות "מטעם". אם זו פרסומת סמויה אם זו כתבה שמייצגת בעל עניין כזה או אחר וכו'. אם עוסקים בזה גם לומדים עם הזמן איזו עיתונאי משרת אילו גורמים ולומדים לזהות את הפרסומים. בנוסף, יש להזהר מאוד מלקבל את מה שכתוב כעובדות.

בזמנו, כשעבדתי בתחום ולא היו לא The Marker ולא "כלכליסט", על מעריב וידיעות אחרונות אסור היה לסמוך בכלל. לפעמים הכתבות שלהם, גם בעמוד הראשי, היו אוסף של שטויות (מבחינת עובדות נטו, כן?!). "גלובס" היה תלוי בכותב ועל המדור הכלכלי של "הארץ" ניתן היה לסמוך.

אני לא יודע מה המצב היום, אבל אל תתייחס לעיתונות הכלכלית כאובייקטיבית.

נכון, מאז השתנה לא מעט בעיתונות הכלכלית בארץ. יש הרבה מידע באינטרנט והרבה יותר כותבים ומביעי דעה (שזה טוב), אבל העיקרון המנחה צריך להיות "קריאה ביקורתית" ורצוי להשוות בין העיתונים/אתרים השונים כדי לנסות לקבל תמונה יותר מאוזנת (וזה יותר קל היום).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה באמת מגעיל, אפילו אם ימכרו את הרכבים במחיר "מבצע" עדיין יש להם הכנסות יפות מאוד מכל רכב, כל כך יפות שבא לי להקיא.

איך על כל מכירת רכב הם עושים עשרות אחוזים של הכנסה גולמית, הם רק יבואנים אלוהים ישמור!

מעניין איך יבואן במספר שנים מועטות מצליח להפוך למולטי מיליונר עם בית בהרצליה פ.

זה עצוב שאין בארץ נציגות של חברות היצרן זה היה מוריד את מחירי הרכבים בשוק בעשרות אחוזים.

נראה מה יקרה אחרי שיתחלו למכור לנו מלכודות-מוות סיניות ב-10 ש"ח לקילו...

למה כואב לך שאנשים מרוויחים?! הם לא אמורים לשאת פרי מעבודתם? זה לא עסק כלכלי? כלל לא בטוח שנציגות יצרן הייתה מורידה את המחיר, שכן גם ליצרן היו את עלויות התקינה, הקמת רשת המוסכים, מלאי החלפים וכל דבר אחר בו הוא מחוייב על פי חוק. בקיצור, קנאה וצרות עין לשמה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מקווה שיתחילו לייבא מהודו קטנה כמו שכתוב בכתבה , יבואן מכשירי תנועה ייבאה את סוזוקי ONE שיוצרה בהודו והייתה מעולה.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• תוכן חדש...