Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

ברצוני לשתף אותכם במה שקרה איתי היום ולבקש הבהרות והסברים לתופעה:

מדובר בלנסר 93, אוט'. היום נכנסתי למוסך פרטי שמטפל רק במיצובישי ויונדאי (עבד במוסך המרכזי 10 שנים), עשיתי טיפול גדול שכלל בין היתר כיוון בלם היד, בגלל שהיה חלש מאוד. המכונאי פתח את התופים האחוריים בדק אותם (הכל הוחלף לפני 6000 ק"מ), ניקה אותם וכיון אותם כך שהגלגל בקושי הסתובב! הוא גם פתח את מיכסה נוזל הבלמים כדי לבדוק אם חסר וסגר אותו.

עשינו נסיעת מבחן, הכל בסדר. נסעתי הביתה, גם כן הכל בסדר עד הצומת האחרונה, אני רוצה לעצור אין בלמים בכלל! הדוושה יורדת עד הרצפה! עצרתי עם בלם היד בשלום והתקשרתי אליו. לקחנו את הרכב בחזרה למוסך, לדבריו הדוושה במהלך הנסיעה חזרה לתפקד רגיל.

יש לציין שכאשר יצאתי מהמוסך האוטו נסע כאילו הסלם יד מורם למעלה, ז"א, ב- D הוא לא זוחל בכלל. וכאשר עצרתי היה קצת עשן מכיוון הצמיגים האחוריים!

בבדיקה לא נמצאו שום נזילות, לא חסר נוזל בכלל, משאבות יבשות, אך כאשר פתח את התופים בחזרה מצאנו שהסנדלים כאילו "נאכלו" היו שקעים ושברים בהם וריח מוזר. אני ביקשתי שיחליף אותם ואכן הוחלפו בחדשים. לדבריו מעולם לא קרה לו דבר כזה, והוא גם שולל אפשרות שהסיבה היא בגלל הידוק יתר של הבלמים מאחור!

בכל מקרה עכשיו הוא לא הידק עד הסוף והגלגל הסתובב רגיל, הוא חיזק את הידית מבפנים קצת. נסיעת מבחן תקינה. וגם עד עכשיו הכל לכאורה תקין!!

מוזר? אשמח לשמוע מהמומחים את דעתם, והאם יש לבדוק או לעשות עוד משהו כדי לנסוע בלי יד על הלב?

פורסם

שום דבר לא מוזר.

הבעיה היא שהוא כיוון את הרפידות שהם יגעו בדראם וזה מסוכן!!

הנוזל בלמים רותח במצב כזה ואחרי שהוא רותח הדוושה צונחת.

הייתי מיד בורח מהמוסכניק החאפר הזה!

הוא סיכן את החיים שלך, אסור שהרפידות יגעו בדראם, הגלגל צריך להסתובב בחופשיות.

פורסם

קודם כל תודה,

אם אכן זה ההסבר למה שקרה. האם החלפת הסנדלים היה מספיק או שהיה צורך גם בהחלפת התופים או נוזל הבלמים?

פורסם

אם התופים נישחקו או התעוותו אז יש צורך להחליף.

מעבר להחלפת הסנדלים יש צורך בכיוון הסנדלים מחדש אבל כיוון מקצועי ולא חאפרי כמו שעשו לך שהסנדלים לוחצים את הדראם חזק מידי.

פורסם

איך אפשר לדעת אם התעוותו או נשחקו? לאחר החלפת הסנדלים וכיוון נורמלי איכות הבלימה הינה רגילה ולא מורגשת חולשה או משהו כזה.יש לציין שבסך הכל נסעתי איזה 6-7 ק"מ עד האירוע.

פורסם

פנה למוסך אחר לבדיקת בלמים, בדרך כלל לוקחים על זה משהו כמו 100ש"ח אבל אתה תדע שתהיה בראש שקט.

שיפתחו את הדראמים ושיבדקו שהכל מכוון כהלכה, אפשר רק לפי סיבוב הגלגל בלי פירוק רק לפי ההתנגדות אם הסנדלים מכוונים.

פורסם

אדיל שלום רב!

אם לא הייתי מכיר אותך אישית, בתור לקוח שלי, הייתי חושב שאתה תמים, ללא הבנה כלל ברכב, ומבקש תגובה מקצועית, והסבר למה שקרה.

מכיוון שאני מודע לכך שאתה לא תמים, ואתה פקח, ובעל הבנה מינמלית ויותר ברכב, את ה מודע לכך שהמכונאי במוסך, שגה, במתיחת בלם היד, עד לתפיסת הבלמים שהתחממו ,גרמו לרתיחת נוזל הבלמים, עד לאובדן כושר הבלימה, ושחיקת הסנדלים, כמו שהגיב במקצועיות קודמי, העעתי ממליץ להחליף מוסך ומיד.

השאלה הנשאלת האם שלמת על החלפה מחודשת, של סנדלי הבילום וחריטת התופים, שוב מחדש, או בעל המוסך, לקח

את העלות כל עצמו, כפצוי?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שום דבר לא מוזר.

הבעיה היא שהוא כיוון את הרפידות שהם יגעו בדראם וזה מסוכן!!

הנוזל בלמים רותח במצב כזה ואחרי שהוא רותח הדוושה צונחת.

הייתי מיד בורח מהמוסכניק החאפר הזה!

הוא סיכן את החיים שלך, אסור שהרפידות יגעו בדראם, הגלגל צריך להסתובב בחופשיות.

איך הגעת למסכנה שהנוזל בלמים רתח? לנוזל בלמים לא היה שום תפקיד כאן.

הרפידות כנראה שנגעו בדרמים ולכן נאכלו עד תום.

לדעתי ברגע שהבחור לחץ על הברקס, הנוזל בלמים שיוצא בלחץ גבוה מהמשאבה בחר ללכת למקום בעל ההתנגדות הנמוכה ביותר.

במקרה שלנו מכיוון שהרפידות האחוריות נאכלו, לא היית התנגדות מצד הבלמים האחוריים.

לכן רוב הנוזל עבר לשם, ושטח הפתיחה של הבוכנות האחוריות גדל בעקבות מילוי הבוכנה בנוזל בלמים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

ערב טוב צביקה, ותודה על התגובה.

קודם כל הוחלפו רק סנדלים (חדשים לא משופצים) ללא חריטה של התופים אשר נחרטו והורכבו לפני כ- 6000 ק"מ (אני מקווה שזה מספיק). הפעם הכיוון היה נורמלי כך שהגלגל הסתובב חופשי עם התנגדות מינמלית ביותר ע"י אותו מכונאי כמובן. מוזר שפאשלה כזאת בוצעה ע"י מישהו העבד 10 שנים במוסך המרכזי של החברה!

מבחינת העלויות, אני שילמתי על זה. קודם כל כי לא רציתי להתווכח איתו ובסך הכל רציתי לפתור בעיה (שאני יודע ובטוח שהוא גרם אותה), דבר שני הוא לא חושב שהידוק היתר גרם לנפילת הדוושה ולדבריו זה היה יכול לגרום לנעילת הבלמים בלבד!

פורסם

תגובה ל tostos,

קודם כל הדוושה נפלה עד הרצפה, ולאחר עמידה של כעשר דקות חזרה לתפקד רגיל( בדרך חזרה למוסך). דבר שני ברפידות לא נאכלו עד תום! בסך הכל נאכלו בצורה לא הומוגנית והיו בהם שקעים כאלה.

פורסם

אם כל זה שהבחור כמעט וגרם לתאונה קטלנית בגלל עבודה לא טוב שלו

ולאחר מכן העיז לבקש כסף על הנזק שהוא גרם נראה לי הזוי ביותר

פורסם
איך הגעת למסקנה שהנוזל בלמים רתח? לנוזל בלמים לא היה שום תפקיד כאן.

הרפידות כנראה שנגעו בדרמים ולכן נאכלו עד תום.

לדעתי ברגע שהבחור לחץ על הברקס, הנוזל בלמים שיוצא בלחץ גבוה מהמשאבה בחר ללכת למקום בעל ההתנגדות הנמוכה ביותר.

במקרה שלנו מכיוון שהרפידות האחוריות נאכלו, לא היית התנגדות מצד הבלמים האחוריים.

טוסטוס שלום רב!

קודמי צודק בהחלט, שהוא מסיק מכך, שמתיחת יתר של בלם היד, גרמה לקשיים בסיבוב הגלגלים האחורים, בגלל סנדלי בלימה,

שצמודים לתוף הבלימה, ומכאן הם גורמים לחיכוך, שיוצר חום, שמעלה את טמפרטורת נוזל הבלמים, עד שהנוזל מאבד את

תכונותיו להתפשט, ובכך בוא גורם לדוושת הבלם להיות ספוגית, נמוכה, ולאיבוד כושר הבלימה.

נוזל בלימה שנגיע פעם אחת להתחממות יתר מעל 3000 מעלות צלסיוס, נפגע ולכן מומלץ להחליפו.

כשטענתח שאדיל בחור חכם ופקח, וזאת מהכרות אישי איתו, ולראיה הוא יודע לעשות חיפוש, והוא ביפק קישור מתוך המגזין האינטרנטי אוטו, ומשם אני מצטט, מספר שורות המתיחסות להתחממות נוזל הבלמים, והשפעתו:

.....תופעת החיכוך מקבלת מפנה מעניין בהשפעת טמפרטורה גבוהה: מקדם החיכוך, אותו מספר המתאר את השפעת החיכוך על כוח התנועה, יורד פלאים בעלות הטמפרטורה, פוגם באופן משמעותי ביכולת הבלימה. ואם לבלום את הרכב חפצים אנו, הרי טמפרטורה גבוהה היא הרת אסון לבלמים. אשר על כן, שתי התכונות החשובות ביותר לבלמים הינן כושר ההאטה...

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ערב טוב צביקה, ותודה על התגובה.

קודם כל הוחלפו רק סנדלים (חדשים לא משופצים) ללא חריטה של התופים אשר נחרטו והורכבו לפני כ- 6000 ק"מ (אני מקווה שזה מספיק). הפעם הכיוון היה נורמלי כך שהגלגל הסתובב חופשי עם התנגדות מינמלית ביותר ע"י אותו מכונאי כמובן. מוזר שפאשלה כזאת בוצעה ע"י מישהו העבד 10 שנים במוסך המרכזי של החברה! מי אמר שהוא אכן עבד 10 שנים ?. אל תאמין לסיפורים שלו. הדייגים החובבים מרחובות גם מספרים תמיד, שדגו טון דגים בחוף פלמחים.:-P

מבחינת העלויות, אני שילמתי על זה.חבל ששילמת על התיקון החוזר, זה יפגע בלקוח הבא אחריך. בכך לא תרמת לעצור את החוצפה של המכונאי. קודם כל כי לא רציתי להתווכח איתו ובסך הכל רציתי לפתור בעיה (שאני יודע ובטוח שהוא גרם אותה), דבר שני הוא לא חושב שהידוק היתר גרם לנפילת הדוושה ולדבריו זה היה יכול לגרום לנעילת הבלמים בלבד!

התגובה באדום.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...