Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

מעיון בארכיון הפורום, אני מגלה שהההיסטוריה חוזרת פעמים, נותנת סטירה, ואדיל אתה לא מגיב, וחוזר ,לעשות זאת שוב באותו מוסך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=209568

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום,

דווקא הפעם כן החלפתי מוסך!!

והפעם אכן הוא עבד בחברה 10 שנים ולא סתם דיבורים וזאת בהסתמך על היכרות אישית של חבר שלי ואנשים אחרים.

פורסם

ערב טוב,

עכשיו, כאשר אני מבין מה שקרה נותרה לי שאלה פתוחה אחת:

האם יש צורך להחליף את נוזל הבלמים שהינו לא כל כך ישן? ואם כן למה? הרי אם הוא רתח ונכנס למצב של אדים בחלקו, כאשר הוא התקרר הוא שב להיות נוזלי. ובאמת מפלס הנוזל לא ירד בכלל!

פורסם

לכל חומר יש תכונות משלו, למשל הנוזל בלמים יש לו צמיגות מסויימת כאשר הטמפ' בטווח העבודה שלו, לאחר הרתיחה השמן עובר תהליך כלשהו שגורם לו להיות שונה, השמן יכול להיות דליל יותר או צמיגי יותר וזה עלול ליגרום לנזק למשל.

זה כמו שתיקח ביצה,תשלוק אותה במים והיא תהפוך לביצה קשה, לעולם היא לא תחזור להיות כפי שהייתה לפני הרתיחה, מבין? ככה בדיוק גם השמן הוא רתח ועכשיו יש לו תכונות אחרות.

פורסם

אבל כאשר מחליפים אותו, הרי הם מוציאים את הנוזל רק מאזור הצמיגים הקדמיים וכך נשאר נוזל ישן במערכת! תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

אגב, במקרה הזה הוחלפו רק הרפידות בלי לחרוט את התופים. האם זה מסוכן או שרק היה עדיף גם לבצע חריטה, והיות ולא ביצענו אז עם הזמן תהיה התאמה בין התוף לרפידות. ההרגשה היא שהבלימה היא נורמלית לחלוטין.

פורסם
אבל כאשר מחליפים אותו, הרי הם מוציאים את הנוזל רק מאזור הצמיגים הקדמיים וכך נשאר נוזל ישן במערכת! תקן אותי אם אני טועה.

אדיל אתה טועה חלקית.

ראשית בסבירות גבוהה, שנוזל הבלמים הישן, איבד מתכונותיו, בגלל התחממות היתר(קרא ציטוט שנתתי מתגובתי הקודמת, שלקוח ממאמר בקישור שאתה נתת).

יש לנקז אויר מארבעת הגלגלים, וכך יובטח נוזל בלמים טרי וחדש , תקני, שיוכל לעמוד במאמצי הבלימה הבאים במקרה חרום, שלא יבוא.

אין טעם בלחסוך בנוזל בלמים, ואפילו שני מיכלים, כשמה שעומד לפנייך, זה חייך וחיי בני משפחתך היקרים.

בברכה

צביקה

פורסם

טוסטוס שלום רב!

קודמי צודק בהחלט, שהוא מסיק מכך, שמתיחת יתר של בלם היד, גרמה לקשיים בסיבוב הגלגלים האחורים, בגלל סנדלי בלימה,

שצמודים לתוף הבלימה, ומכאן הם גורמים לחיכוך, שיוצר חום, שמעלה את טמפרטורת נוזל הבלמים, עד שהנוזל מאבד את

תכונותיו להתפשט, ובכך בוא גורם לדוושת הבלם להיות ספוגית, נמוכה, ולאיבוד כושר הבלימה.

נוזל בלימה שנגיע פעם אחת להתחממות יתר מעל 3000 מעלות צלסיוס, נפגע ולכן מומלץ להחליפו.

כשטענתח שאדיל בחור חכם ופקח, וזאת מהכרות אישי איתו, ולראיה הוא יודע לעשות חיפוש, והוא ביפק קישור מתוך המגזין האינטרנטי אוטו, ומשם אני מצטט, מספר שורות המתיחסות להתחממות נוזל הבלמים, והשפעתו:

.....תופעת החיכוך מקבלת מפנה מעניין בהשפעת טמפרטורה גבוהה: מקדם החיכוך, אותו מספר המתאר את השפעת החיכוך על כוח התנועה, יורד פלאים בעלות הטמפרטורה, פוגם באופן משמעותי ביכולת הבלימה. ואם לבלום את הרכב חפצים אנו, הרי טמפרטורה גבוהה היא הרת אסון לבלמים. אשר על כן, שתי התכונות החשובות ביותר לבלמים הינן כושר ההאטה...

בברכה

צביקה

צביקה אני מסכים שכתוצאה מהחיכוך בין הסנדל לתוף אכן נוצר חום רב, אך החום התפשט לשתי מקומות:

א)לסנדלים

ב)תוף

לנוזל בלמים במקרה הנ"ל אין שום קשר ישיר לתוף או לסנדלים.

הנוזל בלמים דוחף בוכנה, שדוחקת את הסנדלים לכיוון התופים.

הנוזל בלמים מתחמם כתוצאה מדחיסתו, במקרה הנ"ל הנוזל בלמים לא עשה שום עבודה מכאנית ועל כן אין שום סיבה שהוא יתחמם.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
טוסטוס שלום רב!

קודמי צודק בהחלט, שהוא מסיק מכך, שמתיחת יתר של בלם היד, גרמה לקשיים בסיבוב הגלגלים האחורים, בגלל סנדלי בלימה,

שצמודים לתוף הבלימה, ומכאן הם גורמים לחיכוך, שיוצר חום, שמעלה את טמפרטורת נוזל הבלמים, עד שהנוזל מאבד את

תכונותיו להתפשט, ובכך בוא גורם לדוושת הבלם להיות ספוגית, נמוכה, ולאיבוד כושר הבלימה.

נוזל בלימה שנגיע פעם אחת להתחממות יתר מעל 3000 מעלות צלסיוס, נפגע ולכן מומלץ להחליפו.

כשטענתי שאדיל בחור חכם ופקח, וזאת מהכרות אישי איתו, ולראיה הוא יודע לעשות חיפוש, והוא סיפק קישור מתוך המגזין האינטרנטי אוטו, ומשם אני מצטט, מספר שורות המתיחסות להתחממות נוזל הבלמים, והשפעתו:

.....תופעת החיכוך מקבלת מפנה מעניין בהשפעת טמפרטורה גבוהה: מקדם החיכוך, אותו מספר המתאר את השפעת החיכוך על כוח התנועה, יורד פלאים בעלות הטמפרטורה, פוגם באופן משמעותי ביכולת הבלימה. ואם לבלום את הרכב חפצים אנו, הרי טמפרטורה גבוהה היא הרת אסון לבלמים. אשר על כן, שתי התכונות החשובות ביותר לבלמים הינן כושר ההאטה...

בברכה

צביקה

צביקה אני מסכים שכתוצאה מהחיכוך בין הסנדל לתוף אכן נוצר חום רב, אך החום התפשט לשתי מקומות:

א)לסנדלים

ב)תוף

לנוזל בלמים במקרה הנ"ל אין שום קשר ישיר לתוף או לסנדלים.(האומנם?)

הנוזל בלמים דוחף בוכנה, שדוחקת את הסנדלים לכיוון התופים.

הנוזל בלמים מתחמם כתוצאה מדחיסתו, במקרה הנ"ל הנוזל בלמים לא עשה שום עבודה מכאנית ועל כן אין שום סיבה שהוא יתחמם.

טוסטוס שלום רב!

הנוזל בלמים לא עושה , אף פעם פעולה מכנית,אך חיכוך סנדלי הבלימה בתוף, בגלל

הצמדתם באופן קבוע לתוף, גורמות חיכוך, חיכוך כידוע גורם חום, כושר פיזור החום מוגבל, בעת נסיעה עם רפידות צמודות לתוף, ולכן הטמפרטורה באזור התוף, גבוהה, מהטמפרטורה, שבו נוזל הבלמים , יכול לעמוד בכושר הדחיסה, ולכן הדוושה נופלת ונהפכת להיות רכה וספוגית, קרא ציטוט נוסף מהכתבה:

התכונה החשובה ביותר של שמן ברקס הוא טמפרטורת רתיחה גבוהה, שכן תנועת השמן בצנרת, תחת לחץ, יוצרת חיכוך גדול שתוצאתו עליה בטמפרטורה באופן משמעותי. הואיל והעיקרון של נוזל בלתי דחיס הוא תנאי הכרחי לתפקוד מערכת הבלמים, הרי רתיחת השמן והפיכתו לאדים תגרום לאובדן הבלמים ותחושה של דוושה ^שהולכת על ריק^. ,

בברכה

צביקה

פורסם
התכונה החשובה ביותר של שמן ברקס הוא טמפרטורת רתיחה גבוהה, שכן תנועת השמן בצנרת, תחת לחץ, יוצרת חיכוך גדול שתוצאתו עליה בטמפרטורה באופן משמעותי. הואיל והעיקרון של נוזל בלתי דחיס הוא תנאי הכרחי לתפקוד מערכת הבלמים, הרי רתיחת השמן והפיכתו לאדים תגרום לאובדן הבלמים ותחושה של דוושה ^שהולכת על ריק^. ,

בברכה

צביקה

באופן כללי השמן רותח בעקבות הלחץ העצום שמופעל עליו. במקרה שלנו לא הופעל שום לחץ על נוזל הבלמים.

נכון שבמקרה שלנו נוצר חום גדול באזור התוף, אך מכיוון שאין לנוזל הבלמים קשר ישר עם הסנדלים או התוף קשה לי להמין שהנוזל בלמים הגיע ל 300 מעלות.

מה שכן יכול להיות שהנוזל בלמים ישן מאוד, ועם הזמן הנוזל ספח אליו מים.

כידוע מים מפרקים את הנוזל בלמים ומורידים את טמפ' הרתיחה של נוזל הבלמים.

ישנה סבירות שהטמפ' רתיחה של הנוזל אשר ספח לתוכו מים, ירדה משמעותים וזה אולי מסביר את אופצית רתיחת הנוזל כתוצאה מהחום שסרר באוזר התוף.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...