Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מבקשת המלצה לרכב בתקציב ~ 40K, מוכנה להוסיף עוד קצת או לרדת אם אפשר בפחות.

זהו רכב שני בבית ( רכב ראשון טויוטה קורולה 2005 ).

מטרתו נסיעות לעבודה, עירוני-בינעירוני מעורב, כ-40 דקות כיוון.

חשוב לי שיהיה חסכוני בדלק, אמין ובטיחותי.

חשבתי על רכב קטן, מוכנה בהחלט לשקול ידני.

מה מומלץ לחפש? ממה כדאי להתרחק? כמה שווה להשקיע (כספית?)

תודה רבה! יעל.

פורסם

קטן,ידני,חסכוני,אמין,בטיחותי,אחזקה זולה ברור שאני יציע לך את הפונטו ספייס.

ההמלצה שלי היא פונטו ספייס elx שקיבל את הכיוני בארץ funהדגם המפואר)

מנוע: 1242 סמ"ק, 16 שסתומים. 4 לכל צילנדר קאמשפט כפול. 4 צילנדרים בטור.

הספק: 80 כוחות סוס ב5000 סל"ד.

מומנט: 11.6 קג"מ ב 4000 סל"ד.

תיבת הילוכים: ידנית 5 הילוכים. או רציפה בעלת אפשרות של מצב 6 יחסי העברה.

איבזור: הגרסה המפוארת ההמונית ששווקה כאן בארץ במספרים גדולים. ריפודים שונים, פגושים בצבע הרכב, 2 ח"ח, 2 כריות אויר. פסי מיגון בדלתות. מושב הנהג ניתן לכיוון לגובה. ABS בכל השנים.(קיבל 4 כוכבים מתוך 5 במבחני ריסוק)

+ מראות צד חשמליות, 7 יחסי העברה במצב הידני של התיבה הרציפה,בכל הדגמים בארץ קיים הגה חשמלי בעל 2 מצבים.

מיכל הדלק מכיל 47 ליטר דלק.

נתוני צריכת דלק בדגם הידני:

דגם ELX עם תיבה ידנית:

נסיעה עירונית: 13 ק"מ לליטר.

נסיעה בינעירונית: 18 ק"מ לליטר.

נסיעה משולבת: 14 ק"מ לליטר.

פורסם

מאזדה לאנטיס 323, ניסאן אלמרה או פורד פוקוס משנתון 02-01' ייכנסו לך בתקציב, נדיר למצוא אחת ידנית.

שלושתן מציגות אמינות גבוהה וזולות לאחזקה, הפוקוס בטיחותית יותר אבל לטעמי קצת פחות אמינה (מול המאזדה והניסאן).

ישנה עוד אופצייה בדומתה של הפונטו ספייס. הפונטו תהיה חסכונית יותר (מנוע 1.3, גיר ידני) ותציע לך שנתון גבוהה יותר, אפשר למצוא מודל 05' בתקציב שלך. לי אישית יש סלידה מהפיאט (נסיון רע מאוד, שלי ושל מכרים), אבל לא חסר אנשים אחרים שימליצו.

בהצלחה :-)

פורסם

מצתרף להמלצה של dj_dani.

adi_n, יש להם כבר מכונית משפחתית אחת. למה לקנות עוד אחת? במחירי דלק לא זניחים של היום, כאשר מתחזקים שני מכוניות, זה נעשה פרמטר חשוב מאוד. סופר מיני כמו פונטו ספייס, הרבה יותר חסכונית ממכונית משפחתית שציינת ועוד אוטומטית. הרי סה"כ מדובר על נסיעה מעורבת של 40 דקות בכל כיוון.

מבחינה פרקטית, פונטו ספייס כזאת ועוד ידנית, אחת המכוניות הטובות ביותר בתקציב כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צודק לחלוטין ואפילו מובן מאילו (alfa164TS).

לא שמתי לב לחלק של החיסכון בתגובה של יעלה משום מה :?

יעלה, אם אלו הדרישות שלך, אני מאמין שהפונטו כן תהיה הבחירה הנבונה ביותר.

פורסם

המון תודה! בהתאם להמלצה התחלנו לחפש ספייס חביבה בשבילי.

יש שנתון מומלץ ?

ראינו שיש ממש הבדל כל שנה שיורדים, וגם בתוך השנתונים.

אמנם התקציב שלנו הוא 40K, השאלה אם לא עדיף לחסוך ~8K ואף יותר, ולקנות מודל 04 או 03, בהנחה שהק"מ דומה.

ועוד שאלה קטנה - מה בעצם לגבי פורד פיאסטה? ראיתי שממליצים עליו כאן, אבל לי לא המלצתם...

שוב תודות :)

יעלה.

פורסם

פיאסטה 01-02 גם תיכנס לך לתקציב, אולי קצת פחות נוחה מפונטו, אבל אמינה יותר.

הכל תלוי באקזמפלר שתמצאי, אני אישית הייתי מעדיף לרדת בשנתון ואת ההפרש להשקיע ביישור קו יפה :-)

• תוכן חדש...