Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי המון לבטים, חפירות ושאלות בנושא הגעתי להחלטה אחרי שחסכתי כסף ורכשתי בנוסף לרמקולים שלי מערכת חדשה.

הדגם שנבחר לבסוף וענה על רב התנאים שלי הוא PIONEER 5050UB.

המחיר ששולם 770 ש"ח + 90 ש"ח על התקנה.

הרדיו דיסק מחובר לרמקולים של JBL [לא זוכר את הדגם, אשמח אם תגידו לי כיצד לבדוק אותו, אמור להיות כתוב על הרמקולים?] שעלו 650 ש"ח כולל התקנה.

בינתיים אלו הרכיבים שהמערכת שלי כוללת, אני דיי חדש בתחום ולאט לאט מתחיל להבין לאיזה עולם אני נכנס.

כרגע אני חייל בסדיר והמשכורת לא מאפשרת להתפתח קצת יותר [מגבר\סאב] לכן אני אמתין כמה חודשים מכיוון שבינתיים אני מרוצה מהסאונד.

אני אפרט קצת,

אהבתי מאד את המערכת, הוצאתי כבל USB החוצה + כבל AUX כדי שאוכל לחבר דיסקאוןקיי ואייפוד\MP3 למיניהם.

בנוסף רכשתי דיסקאוןקיי 8GB של סאן דיסק [חשוב לציין שהספק טוען שהמערכת קוראת רק 4GB אך זה לא נכון!!, שלי עובד כמו שצריך, רק חשוב לשים לב שמערכת הקבצים בדיסקאוןקיי היא FAT32 ולא NTFS].

הניווט נוח מאד בעזרת השלט, וגם דרך הפאנל עצמו, החיסרון היחידי שמצאתי בינתיים [3-4 ימים של שימוש] הוא התצוגה הקצת בעייתית, המסך קצת קטן והכל צפוף, מה גם שהיא לא תומכת עברית שזה קצת ביאס אותי שרואים סימני שאלה].

בסיכום כללי אני מאד מרוצה, תודה לאנשים כאן שכיוונו אותי והמליצו לי על המערכת, אני חושב שעשיתי עסקה טובה.

אשמח אם תתנו דעה לגבי המחיר, האם זה מחיר סביר? או שנעקצתי? :shock:

הייתי ממש לחוץ כבר להרכיב אותה כי אין לי הרבה זמן לזה [רב הזמן בצבא] אז ביציאה האחרונה עשיתי מאמצים כדי להרכיב אותה, מה גם שיש לי את עניין המלווה על הראש [עדיין לא הסתיימו 3 חודשים - יום שני הקרוב זה נגמר] אז הייתי צריך את אמא איתי.

עכשיו השאלה שלי היא כזו,

יש משהו שאני אמור לדעת לגבי המערכת? יש אופציות שאולי אני לא מכיר וכדאי לי להכיר?

כל מיני פיצ'רים ותוספות שהיא כולת אולי?

אשמח לקבל טיפים מהנהגים הותיקים כאן לגבי השימוש או אפילו סתם טיפים כללים.

לדוגמא טיפ שקיבלתי מחבר הוא להנמיך את המוזיקה באיזור שאני גר בו כדי לא ליצור באזז סביב הרכב מכיוון שזה יזמין גנבים.

בנוסף, יש לי עוד כמה שאלות של "צעיר" נקרא לזה כך,

1. מה ההבדל בין מערכת רגילה לקומפוננט? אני כל הזמן שומע קומפוננט ולא בטוח לגבי "מה זה אומר".

הבנתי שהרמקולים שלי הם קומפוננט, מה הייתרון שלהם ולמה זה עדיף ויותר יקר?

2. האם אני באמת צריך מגבר? ומה זה יתן לי?

בעיקרון הסאונד מאד חזק ועוצמתי, שומעים את השירים באופן חלק ונקי.

מה יתן לי מגבר? והאם ההשקעה של עוד 1000 ש"ח תהיה משתלמת או שלא יהיה הבדל רציני ועדיף לחסוך אותם [אחרי הכל המשכורת שלי נמוכה מאד -שוב אני חייל סדיר].

אם זה הכרחי, אילו דגמים מומלצים?

תודה לעוזרים וסליחה על החפירה.

יומיים למלווה! :-)

פורסם

אוקיי בדקתי את דגם הרמקולים [אי אפשר לערוך את ההודעה למעלה אז אני כותב תגובה] הדגם הוא GTO6507C

מה דעתכם?

פורסם

תתחדש על הר"ד.

לגבי הסט - חביב למדי (יש לי את הגרסה הקודמת שלו [GTO6506CE] ואני די מבסוט).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קודם כל תתחדש על הרכישה ומזל טוב על גמר המלווה בעוד יומיים.

בקשר להבדל בין קומפוננט לבין רמקול רגיל (קואקסיאלי) אז בגדול ההבדל הכי גדול בינייהם הוא שברמקול קואקסיאלי (רגיל) כל טווח התדרים יוצא מאותו המקום והוא בנוי מרמקול אחד וברמקול קומפוננט יש כמה חלקים לפחות 2 כלומר טוויטר לתדרים הגבוהים ומיד וופר לתווך הביניים ותדרים הנמוכים,ישנם גם קופוננטים שמורכבים משלושה חלקים כלומר טוויטר וופר לתדרים הנמוכים ומיד באס לתדרי הבייניים.

מבחינת איכות צליל בעיקרון קומפוננט שמותקן נכון,מוגבר נכון ומכוון נכון מבחינת האוזן קרוס ואקולייזר ישמע יותר טוב מרמקול קואקסיאלי אבל זה מאוד תלוי באופי הצליל שאתה אוהב

מה זאת אומרת אמרו לך שהרמקול שלך הוא קומפוננט? אתה יודע איזה דגם יש לך של jbl?

לפי המחיר אני מנחש שיש לך סט קומפוננט.

בקשר למגבר אני אישית חושב שכדאי אם התקציב מאפשר,האיכות לרוב תשתפר ותשמע יותר טוב.

אל תסתכל שניה על העוצמה של הצליל אלא על האיכות שלו ועל העיוותים של המגבר שיושב אצלך ברדיו דיסק,עדיף שתקנה מגבר שני ערוצים פשוט של jbl או mac-audio או אולי משהו טיפה יותר טוב אבל מיד שניה ותראה איך הצליל יהיה יותר טוב ויותר נקי בטווח שהרמקולים אמורים לנגן מבלי ליצור עיוותים מוגזמים.

בקשר לתוספות ולפיצ'רים שיש למכשיר הזה אז יש לך כמובן את החוברת שמגיעה עם המכשיר,תקרא אותה זה מאוד מומלץ ככה תכיר יותר טוב את המכשיר שאתה משתמש בו ביום יום.

בקשר לטיפים אז אישית תנסה תמיד לקחת איתך את הפאנל של הרדיו דיסק בשביל שלא יסתכלו יותר מדי פנימה וירצו לגנוב אותו או משהו בסיגנון.

פורסם

תודה רבה על הפירוט הנרחב.

לא "אמרו לי שיש לי קומפוננט" אני יודע את זה, פשוט שאלתי מזה.

ואת הדגם כתבתי בתגובה אחת אחרי, כי לא הייתי בטוח לגביו, כן הרמקולים שלי אכן קומפוננט.

אתה אומר שמגבר טוב מעבר להגברת הווליום ישפר את איכות הצליל וימנע עיוותים?

כיצד אתה מגדיר עיוותים?

לא ממש ברור לי למה הכוונה, שומעים אצלי מצויין ולא שמתי לב לצלילים חריגים מהרגיל. [או שצריך אזן מקצועית בשביל להבין על מה אתה מדבר].

בעיקרון כמה אמור לעלות מגבר ממוצע כמו שציינת? משהו שיתאים לי לרכב ולא יהיה יקר מידי ובנוסף יתן את התמורה שאני מחפש.

לגבי הטיפ, כן אני עושה זאת תמיד :)

תודה.

פורסם

בקשר לקומפוננט מקווה שזה יעזור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=211811

תראה,לרדיו דיסק שלך (HU) יש מגבר פנימי המגבר הוא כמובן קטן ומוגבל בכוחו מכורח המצב

התחום הנקי שתשמע הוא בערך עד 85 אחוז מהווליום האפשרי,כלומר אם הווליום מגיע עד 60 התחום הנקי ללא עיוותים שישמע הוא עד כ45 מהסקאלה

ישנו אחוז עיוות לכול מגבר - מעל 1% הוא נהיה שמיע,לרדיו דיסק יש בסביבות ה10% ואף יותר

הרבה אנשים שלא מבינים חושבים שהעיוותים בווליום גבוה נגרמים מהרמקולים ש"לא עומדים בעומס" ואז מחליפים לאחרים בעלי יותר "וואט" וחושבים שזה המקסימום ו"420WATT זה פצצות לגבות" (שגם זה אגב לא מדוייק)

הרמקולים מסוגלים לעמוד בהרבה יותר מזה,ההגברה (החלשה והמעוותת) של הרדיו דיסק זו נקודת התורפה

הHU אגב לא מפיק 50X4 WATT הוא מפיק כ20WATT RMS X4 שזה הנתון שאתה צריך להייחס אליו,נקרא לזה WATT נקי,נומינלי.

עכשיו אמרנו שהמכשיר מכניס כ10% עיוות שמיע,ניקח מגבר הכי פשוט בעל אחוז עיוות לא שמיע (מה שרובם מוצהרים) באותו הספק - 20RMS לכל יציאה (4 כמו הרדיו דיסק לצורך העיניין) ותחשוב שתוכל להרים את הווליום בHU עד הסוף ולשמוע צליל נקי וחזק עד סוף סקאלת הווליום - כי זה בדיוק מה שיקרה

עכשיו ניקח מגבר שמפיק כ100RMS ליציאה (כפול 5 מההוא שיותר טוב אפילו מהרדיו דיסק) והרמקולים יזוזו בניצולת מלאה שאז באמת תרגיש את ההבדל בין אלמנט (רמקול) בהספק זעיר לבין אלמנט בהספק תואם (גם בעוצמה נמוכה)

אפשר לומר ככה בשביל לסבר את האוזן שלא תרגיש ממש הבדל גדול באיכות בין רמקול איכותי לרמקול פשוט יחסית ללא הגברה (כלומר בחיבור לרדיו דיסק) בהגברה לעומת זאת כל רכיב מנגן בצורה האופטימלית וכשם שתוכנן וההבדל גדול מאוד

מקווה שעזרתי

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

בעיקרון לא ההבנתי את התגובה במלואה, אך את הכיוון הבנתי.

יש כאן נתונים או מושגים שאני לא כ"כ בקיא בהם אבל את מה שרצית להעביר אליי הצלחת.

לפי מה שאתה אומר בתוספת מגבר הסאונד ישמע בצורה האופטימלית ביותר, מה שלא קורה ללא המגבר.

העיוותים בסאונד יתבלטו בעיקר כאשר אגביר ואסחט את הרמקולים לעוצמה גבוה יחסית "בסקאלה" של המכשיר.

המכגבר יאפשר לי למנוע עיוותים אלו ואוכל למשוך את הסקאלה כביכול קצת יותר.

לפי מה שאתה אומר מצד אחד אני צריך מגבר מכיוון שהסאונד אמור להשתפר פלאים וכך אוכל לנצל את הרמקולים שלי בצורה האופטימלית ביותר, אך מצד שני בHU הנוכחי אני לא עובר את ה38 כשאני מגביר, מה גם שזה מאד מוגזם ובדר"כ אני בסביבות ה25-30.

ברור לי שבכל HU זה אחרת ושמה שכתבתי כרגע לא אומר הרבה, אך המטרה היא להבהיר שמבחינת ווליום ועיוותים אני אפילו לא מתקרב לסחוט את הרמקולים במלואם.

המטרה הראשונית שלי הייתה לשמוע סאונד נקי ואיכותי בווליום מספק, אני לא מועדון נייד ואני חושב שההשקעה שעשיתי נותת לי תמורה מלאה ואפילו מעבר למה שציפיתי לקבל.

אני שמח על ההסברים, החכמתי קצת אפשר לומר.

בשלב זה אני אדחה את עניין המגבר [למרות שלא וויתרתי עליו סופית] ממניעים כלכלים [משכורת חייל סדיר].

מאמין שעוד כמה חודשים אני אחזור לכאן עם כל מיני שאלות בנוגע למגברים מומלצים במחירים טובים.

ולחשוב שהתחלתי כאן עם רצון לרכישת רמקולים בסביבות ה300 ש"ח בסה"כ.

ויצאתי עם רמקולים בשווי 650 ש"ח + מערכת בשווי 770 ש"ח + אופציית הרחבה לעתיד.

אין לזה סוף...

תודה לכולם.

פורסם

אין פה מושג של "ללחוץ את הרמקולים" זה לא נקרא ללחוץ זה פשוט לתת להם את ההספק המתאים

וגם אותך לא באתי ללחוץ,תהנה! (כן... גם אני הייתי פעם חייל) :-)

רצית לקבל מושג כללי,לא?

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...