Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חריטה או חריתה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההבדל בין שני המילים?

אם נגיד אני רוצה לומר : זה יחרט(ת) לי בזיכרון כל החיים...

או : חרט(ת)י את השם שלי על העץ...

מה נכון להגיד? ולמה משמשת כל מילה?

תודה.

פורסם

אלו מילים נרדפות בהקשרן

בד"כ השימוש בחרט , הוא לסימן מוחשי הנראה לעין , על גוף , או עצם .

והשימוש ב חרת ,הוא מילולי לא מוחשי , להראות דרך חיים , שמירה בזיכרון וכו' ( מהמקורות - מעשה שמר ביאשה והלימונים )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
יכרת בזיכרונך מהמילה כריתה וייחרט בעץ מהמילה מחרטה.

יכרת? זה נשמע יותר מלשון כריתה, לכרות ברית. בספרים דווקא נתקלתי במשפט יחרת בזכרוני ולא יכרת בזכרוני.

אתה בטוח?

פורסם
שרשור חרטא !

והנה ראש הקנוניה:

falou כתב:

אבקש לתת כבוד לחרטתטן!

:-D

סליחה ויש פה כבוד :roll:

לא נכתב על שימוש בחצוצרה , לא מחצרץ ולא מחצצרץ . מקסימום זמבורה

נכון אפשר שיש מספר " גיבורי חיל " המחללים וכנראה פורטים על נבל

אבל ממש לא קנוניה :wink: סתם דוגמה להמחשה/הנפשה .ולמען הדורות הבאים כדי לחרות זאת בזיכרונם .:lol:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בשימוש במחרטה אתה מבצע חריטה בחומר.

בייצור שלט לדלת וכו' אתה מבצע חריתה (חריתת כיצוב ו/או ציור).

בברכה - רפי לין :-)

רפי, לא תפנה אותו לחרט באזור מגוריו?

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

הצדק עם רפי וזה מה שגם אני זוכר מהפעם האחרונה שבדקתי את הנושא.

חריטה היא סוג של פעולת עיבוד סיבובית בה העצם מסתובב וצורתו הסופית היא סימטרית מעגלית. בקיצור עיבוד על מחרטה.

חריתה משמעותה חקיקה, היא כל פעולה אחרת של חירוץ. חריתת שם, חריתה על מגן וכו'.

נראה לי שזה משהו שיותר שייך לעבר וכיום, בין אם מדובר בשיבוש או שיבוש שכבר אושר ע"י האקדמיה ללשון, נהוג להשתמש בחריטה עבור שני המקרים- עיבוד שבבי מסוג חריטה וגם חקיקה.

פורסם

תמיד זה מזכיר לי את המורה שהיתה לי ללשון, דרורה ברזילאי (תימניה) עם דגש על ר גרונית שיכולה להשאיר אותכם בהלם.

היא גם היתה שותה תה רותח מבעבע כשבחוץ 40 מעלות והשמש יושבת לה מעל הראש

הסחוג הזה עושה פלאים!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הצדק עם רפי וזה מה שגם אני זוכר מהפעם האחרונה שבדקתי את הנושא.

חריטה היא סוג של פעולת עיבוד סיבובית בה העצם מסתובב וצורתו הסופית היא סימטרית מעגלית. בקיצור עיבוד על מחרטה.

חריתה משמעותה חקיקה, היא כל פעולה אחרת של חירוץ. חריתת שם, חריתה על מגן וכו'.

נראה לי שזה משהו שיותר שייך לעבר וכיום, בין אם מדובר בשיבוש או שיבוש שכבר אושר ע"י האקדמיה ללשון, נהוג להשתמש בחריטה עבור שני המקרים- עיבוד שבבי מסוג חריטה וגם חקיקה.

אביב - צמד המילים הללו נמצאים בתנ"ך ,חרותים וחקוקים בדברי ימי בני ישראל אלפי שנים לפני המצאת המחרטה .

לדעתי אלו מילים נרדפות עם הטיות , כגון " הנאהבים = הנעימים " ולא אוסיף יותר :wink:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...