Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ביג'יבונד

:puzzled:

מה זה החומר הנ"ל בבקשה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אם תשתמש רק במלט התערובת תחלש משמעותית.

אם לא תשים חצץ תקבל תערובת מלט (טיט) ולא בטון.

לקבלת בטון חזק אתה צריך לשים 1 יחידה צמנט מלט שחור, 2 יחידות חול, 3 יחידות חצץ ומים.

אם תרצה עוד יותר חזק תשנה את היחס ל 1:2.5:2.5 (1 מלט, 2.5 חול, 2.5 חצץ)

שאני אומר "יחידה", הכוונה לכף\דלי, תלוי בכמות.

מערבבים היטב את כל החומרים המוצקים בעזרת מעדר או כף בנאים (מסטרינה :)), עד שהתערובת אחידה. תשתדל שלא יישאר מלט או חול לא מעורבב על רצפת הכלי.

תעשה גומה במרכז התערובת המוצקה ותתחיל להוסיף מים. תעשה את זה זאת לאט ובמנות קטנות, ולאחר כל הוספת מים תערבב.

צריך להגיע למצב שהעיסה גמישה ורטובה כולה, כדי שיהיה נוח לצקת אותה, אך שלא תהיה דלילה ונוזלית מדי.

בדיוק אותו דבר מכינים טחינה :lol:

חצץ מוסיפים כשרוצים לתת חוזק לבטון. בטון ללא חצץ יהיה פריך יותר.

כאשר רוצים לתת חוזק מיבני ליציקה (במקרה של חגורת בטון, או כל גוף גדול) - חובה לחזק את המבנה עם ברזל בניין בתוך היציקה, אחרת הכל ייסדק ויתפוצץ.

לגבי חוזק הבטון, יש כמה סוגי מלט. הנפוצים הם מלט לבן, שמשמש יותר במקרים בהם נדרש שימוש דקורטיבי (למשל בבנייה של לבנים בגוון בהיר, כאשר לא רוצים שהטיט יבלוט), ומלט שחור/אפור, שנקרא גם צמנט פורטלנד.

את המלט השחור ניתן להשיג בכמה תקנים של עמידות בלחיצה וכו', לדוגמא ב-300 שמשמש לבניית ממ"דים (יותר עמיד מאשר ב-200, בו משתמשים לבנייה רגילה).

דבר אחרון, לכל בעלי המסטרינות, מעדרים, ודליים. יש לי רק מילה אחת להגיד לכם:

טֶפָּלֵ'ה !!! :lol::lol:

פורסם

כאשר רוצים לתת חוזק מיבני ליציקה (במקרה של חגורת בטון, או כל גוף גדול) - חובה לחזק את המבנה עם ברזל בניין בתוך היציקה, אחרת הכל ייסדק ויתפוצץ.

ורק להוסיף מעט לפניני החוכמה של מיודענו שמר-

הסיבה לכך היא שבטון עמיד מאד בפני מאמצי לחיצה אך גרוע מאד בפני מאמצי מתיחה. הפלדה בעצם מפצה על כך.

פורסם

למדתי משהוא חדש. תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

וואלה.

ויש לי שאלה קשה.

אני בתכנון של יציקת חניה בקרוב.

כ 12 מטר על 4 מטר.

עובי הבטון כ 10 ס"מ.

החניה מיועדת למכוניות פרטיות, מבחינת מקום 3 מכוניות.

אני חייב רשת ברזל במרכז או שרק בטון מספיק.

אורך החיים המתוכנן של היציקה כשנתיים. (זה במקום שכור. וזה זמני כי זה שהחניה לא תהיה על חול. ובחורף בוץ.)

השאלה היא כזו. היציקה ללא רשת ברזל באמצע תשרוד? או שהבטון יתפרק.

אגב טפלה. (אני יודע) איך קוראים למשאית ששואבת את הבטון ושופכת אותו על גגות ומקומות רחוקים למשאית אין גישה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

הדגשתי עבורך את הקטע הרלוונטי.

פורסם
וואלה.

ויש לי שאלה קשה.

אני בתכנון של יציקת חניה בקרוב.

כ 12 מטר על 4 מטר.

עובי הבטון כ 10 ס"מ.

החניה מיועדת למכוניות פרטיות, מבחינת מקום 3 מכוניות.

אני חייב רשת ברזל במרכז או שרק בטון מספיק.

אורך החיים המתוכנן של היציקה כשנתיים. (זה במקום שכור. וזה זמני כי זה שהחניה לא תהיה על חול. ובחורף בוץ.)

השאלה היא כזו. היציקה ללא רשת ברזל באמצע תשרוד? או שהבטון יתפרק.

אגב טפלה. (אני יודע) איך קוראים למשאית ששואבת את הבטון ושופכת אותו על גגות ומקומות רחוקים למשאית אין גישה.

אתה חייב רשת ברזל עם תוכנית מסודרת מקונסטרוקטור, אחרת תהיה שקיעה.

ול "משאית ששואבת את הבטון ושופכת אותו על גגות ומקומות רחוקים למשאית אין גישה." קוראים משאבת בטון :-D

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם
אתה חייב רשת ברזל, אחרת הבטון יסדק ואל תשכח להשקות את הבטון!

משאבת בטון

מניסיון ברצפה על מצע מהודק ניתן לוותר על הזיון.

אצלי במפעל את כל הבטון שיצקנו בחצר (2000 מ"ר) יצקנו ללא זיון כלל ובעובי 15 ס"מ. עומדים עליו טונות רבות של ברזל (ערימה של 4 לולים במשקל של טון וחצי כ"א, מכונות במשקלים של עד 28 טון, תנועת מלגזות ורכבים ועוד). הרצפה כבר בת 15 ואין בה שום סדק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...