Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב יש לי שאלה כזאת, שנה שעברה החימום עבד לא חזק אבל עבד סביר.

היום ניסיתי להפעיל ולא עובד בכלל כלומר אין שום שינוי בחום האויר היוצא מפתחי האיוורר.

היכול להיות שתוך קיץ אחד הרדיאטור ניסתם לגמרי ?

או שאולי יש ברז שנפתח כאשר מסובבים את המפסק לחום ואז הברז לא מתפקד .

איך זה עובד ב 205.

כמו כן קראתי פה באחד השרשורים מלפני כמה שנים ש ב-205 ניתן להחליף רדיאטור חימום ללא פירוק של כל הדש.

האם מישהו יכול לאשר את זה.

ואם כן יש ברז אז לכתוב איפה זה נמצא.

תודה מראש.

פורסם

כדי לבדוק אם הראידאטור חימום סתום תיגע בשני הצינורות שנכנסים לקיר האש, (צינורות מים קטנים שחורים) שניהם צריכים להיות חמים במידה שווה, במידה ולא (אחד קר והשני חם אז הראדיאטור סתום, בנוסף טרמוסטט תקוע במצב פתוח יגרום לחוסר חימום , מה חום המנוע ?

האם הוא בטמפ' עבודה נורמאלית?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

חום מנוע קבוע על 80+ מעלות.

לגבי הצינורות אני אבדוק מחר, שנה שעברה שניהם היו רותחים והחימום לא היה חזק אולי זה מעיד על סתימה.

או שיש איזה ברז כי נראה לי מוזר שלפני כמה חודשים זה עבד ועכשיו אין שום תגובה בכלל.

פורסם

ב205 יש ברז שמאפשר זרימה של נוזל קירור אל ומחוץ הרדיאטור חימום. אם הוא נתקע או אם השתחרר הכבל שמסובב אותו, אז כן, החימום יתקע.

לא חייבים לפרק את כל הדש-בורד כדי להחליף רדיאטור חימום. יש איזה שניים-שלושה פלסטיקים שאפשר להשאיר מחוברים :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ואיפה נמצא הברז הנ"ל.

כמו כן היכן ניתן בירושלים לקנות רדיאטור נורמאלי.

בכל מקרה אני אלך לחפש רדיאטור ממה שקראתי צריך חדש ומקורי כי שלי כנראה גם כך נוזל קצת. ואני אבדוק האם קיים ברז כזה גם אותו אחליף. מה שישאר עכשיו זה בשנה הבאה צריך יהיה רק למצא זמן לעשות את זה.

כשיצא לפועל אז גם אעלה תמונות כי הכוונה לעשות את זה עמצאית.

פורסם

הברז נמצא בתוך הדש-בורד.

לפני שאתה רץ לפרק את כל הדש-בורד תוודא שהכבל שמתחבר לידית ההפעלה לא התנתק ממנה או שהבורר לא מסתובב על ריק.

אם כבר אתה פותח את הדש שקול ברצינות להחליף גם את היחידה הפנימית של המזגן. היא צמודה לרדיאטור חימום וחבל לגלות בתחילת הקיץ הבא שהיא נוזלת.

פורסם

אני לא ראיתי שום ברז בתוך הדשבורד של 205, לא במנועי TU וגם לא במנועי XU (דגמי 1.9 \ 1.6).

אשמח לדעת איפה נמצא הברז המסתורי (שגם היצרן לא יודע על קיומו).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צביקה מתכוון לברז הויסות המחובר לבורר הטמפרטורה הידני ב- 205 (תקן אותי אם אני טועה)

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

עידכון מהבוקר, היום ניסיתי להפעיל עוד פעם את החימום והפעם זה התחיל לעבוד משום מה.

עדיין החימום די חלש יחסית לחום של הצינורות מים במנוע (ולחום של מכוניות אחרות) ובנוסף לזה יש חשש לדליפה מאוד קטנה ביחידה מכיוון שיש העלמות מאוד קטנה של מים. המנוע נבדק ולא משם הנזילה, ובנוסף כמו שכבר כתבתי פה יש הצתברות של שכבה שומנית על החלונות ובמוסך אמרו לי שיש סיכוי לא רע שזה כתוצאה מדליפה מזערית ברדיאטור חימום שמתאדה ומתעבה חזרה על החלונות.

מצאתי פה פרויקט של פירוק של כל המכלול של מיזוג\קירור. לפי מה שראיתי יש צורך לפרק את הקונסולה האמצעית ואת הפלסטיקים של הרגלים אך לא צריך לפרק את כל הדש העליון.לפי מה שראיתי מהתמונות הרדיאטור חימום יושב ממש בחלק החיצוני של היחידה הנ"ל (סימנתי באדום) ובשתי התמונות אני לא ראיתי שום ברז או חיבורי כבלים לברז . את יחידת המזגן אני לא אחליף מכיוון ש (טפו טפו טפו) המזגן מקרר מצויין את הפירוק אני אעשה, ואם אפרק את יחידת המזגן זה סתם יסבך את העניין במיוחד שאין בכלל שום העלמות גז מהמערכת בשנה שהרכב אצלי (מולא שנה שעברה ונבדק השנה).

אם מישהו יוכל להראות בתמנוה המצורפת איפה יש ברז כזה אני אשמח.

תודה בכל אופן.

DSCF0008.jpg

DSCF0014.jpg

פורסם

מניסיון אני יודע שבחלק מהדגמים של ה 205 אפשר לשלוף את יחידת החימום ללא פירוק כל הדש, דורש בדיקה נקודתית.

צביקה מתכוון לברז הויסות המחובר לבורר הטמפרטורה הידני ב- 205 (תקן אותי אם אני טועה)

זה לא ברז, זה תריס.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, הכוונה שלי היא לבורר (או ברז, או ווסת, או כל שם שתרצה לתת לו) ששולט על זרימת נוזל הקירור בתוך הרדיאטור הפנימי. חייבת להיות יחידה כזאת אחרת החימום היה מופעל באופן תמידי ברכב.

עריכה: אם אני מבין נכון אז אתה אומר שהזרימה של נוזל הקירור בתוך הרדיאטור הפנימי קבועה והתריס בורר את ערבול האוויר. עד כמה שאני יודע זה לא ככה ב205, ויש שליטה על זרימת הנוזל. לפחות זה מה שאני זוכר מה205 שהיתה אצלי. יכול להיות שיש הבדל בין מזגן אלכס למזגן מקורי?

פורסם

בתמונות לא רואים את הברז, אם יש כזה בכלל בדגם רכב זה וכן רואים שפרקו את היחידה ללא פירוק לוח מכוונים.

לפני פירוק יחידה החוצה הייתי מנסה לעשות ניקוי עם צינור גינה ליחידת חימום פנימי ע"י זרימה אחורית (backflush) דרך חיבור צינורות החימום, יתכן וזה יעזור.

פורסם

ניקיתי אם צינור גינה בשנה שעברה וזה שיפר משמעותית את עוצמת החימום אך עדיין זה מספיק בקושי לירושלים (די קר בחורף) במיוחד ברכב שהבידוד שלו לא שווה כלום, וכמו שאמרת יש גם כנראה נזילה קטנה ברדיאטור הפנימי.כרגע זה לא משמעות אך בטח שאם הזמן זה כן יהיה.

אני גם אגש למורשה ואבקש לבדוק לפי מספר רכב האם לדגם שלי יש ברז או לא.

תודה בכל אופן.

פורסם

אאל"ט, בתמונה הזו:

attachment.php?attachmentid=128529&d=1222503567

רואים את הרדיאטור הפנימי (מעבה) של המזגן, כאשר בחזית יש את שסתום ההתפשטות ואילו יח' החימום נמצאת מאחור (ניתן לראות מצד ימין את צינור הכניסה והיציאה של נוזל הקירור.

• תוכן חדש...