Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברי פורום,ברשותי סובארו גראנד לאונה בערך כחודשיים ובזמן האחרון אני מרגיש ברעש צילצולים בכל האצה שאני מבצע ברכב, נסיתי בעזרת כמה מחברי הפורום לקבל יעוץ איך לטפל בבעיה ולצערי כלום לא עוזר,ניסיתי לעבור לדלק 98 יש שיפור קליל שמתי לפני יומיים גולד לייבל על חצי טנק ושום דבר לא עוזר ואני ממש מבואס כי יש לי את הרכב כחודש וחצי ולא בא לי למכור אותה,אז זהו אני מחפש פיתרון ואודה למישהו אים יוכל לתת לי פתרון או חוות דעת איך לתקן את זה דרך אגב האוטו אים 200000 קמ תודה לכולם.:|

imprza new age

פורסם

היי דניאל, הייתי אצל משה זר קרבורטורים והזרקות נימצא שם בחור שמיתעסק בהזרקות הוא ביצע בדיקה בסקנר שלו והוא אמר שחסר דלק במנוע,מה זה אומר מה הבעיה ומה צריך לעשות בגין זה אני באמת לא יודע.כמובן כמו שכתבתי עברתי לדלק 98 ושמתי גולד לייבל שום דבר לא עוזר.

imprza new age

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי,תחזור למשה זר,חיים יוד ידידנו כותב בפורום זה והינו בעל מקצוע מעולה,אני בטוח שבעייתך תיפתר שם.

אורן

פורסם

אתה מציין שהיית אצל "זר" , אם אובחנה בעיה (תערובת ענייה) ככל שאני מבין, מדוע לא טיפלת בה? האם ייעצו לך לבצע תיקון כלשהו?

אנא פרט

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני שלום,חיים יוד הציא לי לבצע אינפוזיה אינטנסיבית ולבדוק אים הבעיה חלפה ואים לא אז לבדוק אולי בעבר מישהו פירק את המחשב מנוע ושם בטעות חזרה מחשב מנוע של סובארו לגאסי במקום גראנד לאונה,היום למשל מישהו אמר לי שאים בעבר הרכב עבר שיפוץ ראש אז אולי הגדילו את הקומפרסיה במנוע ואז מזה נובע הצילצולים.

imprza new age

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום חגגגג 55

אני זוכר את הרכב אז אני יעשה מעט סדר וארשום את אבחנתי כדי שהמנהלים יוכלו לחוות דעתם המיקצועית וליעץ לך נכונה.

הרכב נבדק ב מכשיר 4 גזים ובסורק תקלות.

למנוע הרכב קיימת "מצוקת דלק" - למדה גבוה ונשלל משיכות אוויר ומע הפליטה אטומה.

עכשיו צריך לבדוק מדוע - לחצים, מרססים סתומים ,תיזמון מנוע, נתונים רלוונתים וכו. וכן העלתי גם את האפשרות שהוחלפה יחידת בקרה (יש לבדוק מק"ט יחידה ).

על הבדיקה הנ"ל לא נגבה כל תשלום אך ניתנה הצעת מחיר לעבודה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

לרכב יש תערובת ענייה וצריך לפתור אותה. לא נראה לי שיש פתרון בפועל דרך הכתובים כאן, אלא רעיונות בלבד.

היית אצל איש מקצוע מהשורה הראשונה, (כוונתי לחיים יוד) , ומסתבר , שאין פתרון קסם, או פתרון ברור ומיידי בהקפצה.

כדאי לבדוק מה מראה חיישן החמצן, יתכן והוא תקול ומצביע למחשב ניהול המנוע על תערובת עשירה לכאורה, מה שגורם בתגובה לתערובת ענייה. כלומר, נתוני החיישן עלולים לקצר את התהליך.

באם גם החיישן (מעבר לתוצאת מכשיר ה4 גזים) יראה נתון הדורש מאת מחשב ניהול המנוע להעשרת התערובת, הרי שהבעיה אינה בחיישן, אלא בגורם אחר.

אם אכן מדובר בגורם אחר, הרי שיש תהליכי בדיקה ברורים, ואופציות נוספות (כמו טיפול לא ראוי קודם ככל שבוצע כזה ברכב, וב"טיפול" אני מתכוון לתיקון לא ראוי/ חלקים לא מתאימים/ חוסר הקפדה, וכו.)

על הדרך, ועם או ללא קשר לתקלה זו, כדאי לבדוק שמעברי נוזל הקירור בבית המצערת, פתוחים למעבר נוזל הקירור. הם נוטים להסתם ובאופן קשה, וליצור תופעות לוואי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני זומרשטיין וחיים יוד קודם כל תודה רבה על העצות שלכם,דבר שני תוכלו להסביר לי מזה מצוקת דלק, מזה חיישן חמצן ומהו תפקידו, ולמדה גבוה, מה פירוש של כל המושגים האלו וכמובן מה התהליך הבא שעליי לעשות,ומשהו אחרון האים יכול להיווצר נזק בטווח הקרוב למנוע אים אני לא מטפל בזה :?: דרך אגב דני יש לך דש חם מחברך צביקה קרבורטורים,אז זהו אני שוב מאד מודה לשניכם על העזרה ואשמח לאיזה כיוון ספיציפי לפתרון הבעיה .

imprza new age

פורסם

אני לא מומחה אבל אני מבין קצת בתיאוריה ואולי אחסוך לבעלי המקצוע זמן יקר - תקנו אותי אם אני טועה.

כדי שהמנוע יעבוד בצורה האופטימלית צריך יחס מסויים בין אויר לדלק - ככה מובטחת בעירה נכונה ואחידה של התערובת.

חיישן הלמבדה מודד את רמתם של חומרים שונים בגז הפליטה - שוב פעם, אני מקווה שאני לא טועה אבל מדובר בחמצן, תחמוצות חנקן, פחמימנים וחד-תחמוצת הפחמן. המטרה היא לוודא שהבעירה במנוע טובה. לפי מה שאני מבין, מחסור בדלק מתאפיין ברמות חמצן ותחמוצות חנקן גבוהות.

מחשב ניהול המנוע קובע את כמות האויר והדלק לפי הנתונים המתקבלים מחיישנים. לכן, אם חיישן החמצן מצביע על תערובת עשירה מכפי הקיים, זה יטעה את המחשב ויגרום לתערובת ענייה.

כשחיים אומר שצריך לבדוק לחצים הוא מתכוון (נראה לי) ללחץ במערכת ההזרקה, המכניסה לתוך תא הבעירה את הדלק - אם אין לחץ גבוה מספיק לא יכנס מספיק דלק. בדומה, אם המזרקים סתומים לא ייכנס מספיק דלק ומה שכן ייכנס לא יתפזר ו\או לא יתערבב עם האויר בצורה טובה (ואז הבעירה לא תהיה אחידה).

בתזמון מנוע הכוונה יכולה להיות מספר דברים - נראה לי שהכוונה היא לתזמון ההצתה. מערכת ההצתה מציתה את התערובת באמצעות הפלאגים שיוצרים ניצוץ. יש מספר רכיבים במערכת הזאת וזה יכול להיות כל אחד מהם. יכול להיות, אבל לא נראה לי, שחיים מתכוון לתזמון ההזרקה והשסתומים. הניצוץ, ההזרקה ופתיחת וסגירת השסתומים נחוצים בנקודה, או מהלך, מסויים של הבוכנה. אלה נקבעים ע"י גורמים שונים, חלקם מכאנים וחלקם אלקטרוניים.

בית המצערת הוא המכלול שדרכו עובר האויר אחרי שהוא עובר את מסנן האויר, ולפני הגעתו למנוע. המצערת קובעת את כמות האויר הנכנסת.

מקווה שלא עשיתי מעצמי אידיוט... אבל טועים בשביל ללמוד.

פורסם

יונתן לילה טוב תודה על התגובה המפורטת עזרתה לי להבין פחות או יותר איך מיתנהלת כל פעולת הזרקת הדלק אני מודה לך מאד אשמח גם אים אחד שחברי הפורום ניתקל בבעיה כזאת בעבר ברכבו ואיך הוא הצליח להתקן את זה.

imprza new age

פורסם

נראה לי מדברי חיים ודני, שהם בהחלט מומחים בתחום, שצריך קודם כל לאבחן מה בדיוק גורם לבעייה - אמרנו עד כה שמקור הבעייה יכול להיות בחיישן, מחשב, מערכות ההזרקה וההצתה (שכל אחת מהן מורכבת ממספר רכיבים)... גם אם היו לחבר כזה או אחר בפורום צלצולים במנוע, זה לא מתחייב שהם נגרמו מאותה סיבה.

פורסם

קיבלת הסבר מדוייק מחיים. מיהם החשודים בגרימת התקלה, מה נבדק עד כה, ומה יש לבדוק הלאה.

לא הבנתי אילו רעיונות אתה מחפש עכשיו? אם היית בעל ידע מספיק - כל הרמזים שהוא נתן לך עד כה, היו מביאים אותך לפתרון הבעייה.

מכיוון שאתה לא מבין מספיק - אין לך ברירה אלא להיכנס לבעל מקצוע - שזמנו, המכשירים שרכש ובעיקר הידע שלו - עולים כסף.

מה בדיוק אתה מצפה עכשיו? שיעשו לך אבחון בטלפתיה? לקבל עבודה של איש מקצוע בחינם?

פורסם

שמר בוקר טוב אתה צודק אגש בהקדם האפשרי לחיים יוד לבצע טיפול למערכת,אבל בינתיים עד שבוע הבא האים אני גורם נזק למנוע שאני נוסע ככה :?: יום טוב לכולם.

imprza new age

פורסם

כן אתה גורם נזק.

צילצולים ניגרמים כתוצאה מהצתה מוקדמת.

ז"א שהתערובת ניצתת לפני שהבוכנה מגיע ל נ.מ.ע אז מה שקורה זה שהבוכנה דוחסת תערובת שבשלבי הצתה(פיצוץ), זה מקשה על הבוכנה לדחוס, ולכן היא רועדת לצדדים ואלה הצלצולים שאתה שומע.

• תוכן חדש...