Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

למי שלא מכיר הרכב אצלי משו כמו חצי שנה

מאז הושקע ברכב כמעט 6000 ש"ח (נקנה ב-20000) על תיקונים למניהם.

בתחילה היה נקישה קלה מהמנוע מס' מוסכים המליצו לי שמוקדם לפתוח את המנוע והרעש שולי ביותר.

לאחרונה הרכב התחיל לאכול שמן בצורה לא רגילה.(חצי מדיד ל-800 ק"מ בערך), רעש התקתוק גבר

וכבר היה מאוד קרוב למונית דיזל שעברה 600,000 ק"מ.

הלכתי למוסך שמשון בעקבות ביקורת טובה שראיתי בפורום (שהייתה בעצם התגלמות המציאות :))

תחילה הדבר היה אמור להסתיים בכיוון שסתומים ופלאשינג למנוע מרוצה עד מעל הראש הכנסתי את הרכב לטיפול.

כשחזרתי מארוחת בוקר קלה חשכו עיניי, חיים מסר לי שהכיוון שסתומים לא פתר את הבעיה והאפשרות שלי היא לעשות אוברול שיעלה משו כמו 6,000 שקלים חדשים!.מריר ועצבני יצאתי מהמוסך.

ביררתי במס' סוכנויות יבוא וחלפים לגבי מנוע משופץ/פירוק מצאתי במקום אחד (שהומלץ ע"י רפי לין) והם דורשים 3000 לא כולל מע"מ על מנוע מפירוק ,3 חודשים אחריות והם לא יודעים להגיד לי את היסטורית המנוע, או לחלופין ק"מ שעבר,איך הגיע הרכב שמימנו פורק וכו.

כמובן שחשבתי על אפשרות למכור את הרכב במצב הזה אך ההצעה הגבוה ביותר הייתה 17K.(כמובן בידיעה מלאה על מצב המנוע). הדילמה שלי היא כזאת.

אני בקרוב יתחיל ללמוד אני צריך אוטו זול ומהבחינה הזאת הפונטו הייתה אידיאלית בשבילי.

1)למכור במחי שחיטה כזה לגרד עוד כמה אלפים ולמצוא רכב ישן אחר שבטוח גם בו יצוצו בעיות למניהים.

2) לתקן את הרכב.

שגם פה יש דילמה האם להשקיע 6K על אוברול וליהיות יותר שקט , או למצוא חתול מת בתוך שק פלדה שקוראים לו מנוע בעלות 4.5K (בערך כולל עבודה).

אני מזכיר מאז שקניתי את הרכב השקעתי 6000 ש"ח לתיקונים ועכשו הסיפור הזה. לא צריך לציין את מחירה היורד באופן דרסתי של הפיאט עם השנים.

וזה רכב ראשון שלי.

תודה רבה לעוזרים.

דודו.

פורסם

אכן דילמה, אבל אלו דעותי:

המחיר של 6000 ש"ח לשיפוץ המנוע הנו כולל מע"מ, חלקים והעבודות והנו לשיפוץ בסיסי שלא כולל אביזרי משנה כרצועת תזמון (טיימינג) ומותחניה, מש' מיים וכו' וזאת צריך יהיה לראות אם צריך להחליף לפי היסטוריה של הרכב.

מנוע משומש,שכאמור לא ידוע עליו דבר, עולה כולל מע"מ 3465 ש"ח (3000 + מע"מ) ובו ברור שצריך להחליף מע' תזמון

(תשלום נוסף) וכן צריך גם לשלם למוסך שיבצע את עבודת החלפת המנוע.

במקרה שיתגלה פגם במנוע המשומש בתקופת 3 חודשי האחריות תאלץ לשלם שוב למוסך עבור החלפת מנוע (כי לא הוא סיפקו לך).

מכל זאת נראה לי ששיפוץ המנוע כדאי יותר מרכישת מנוע משומש וזאת לפי המחירים שציינת.

ברור שאם תמצא מנוע רק ב 1500 ש"ח (בחלום ורוד) אז התמונה משתנה.

המתן לעוד חוות דעת נוספות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני תמיד בעד לסדר את המנוע שלך ולעשות לו יישור קו (ולהחליף עוד כמה דברים על הדרך) מאשר להכניס מנוע שלך תדע מה בדיוק עבר עליו וכמה זמן הוא יחזיק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבעיה עם מנוע מפירוק הוא ההימור.

 

לרוב עדיף מנוע סגור עם 40,000 ק"מ למשל על מנוע שעבר שיפוץ "בינוני". אלא שמפירוק,ברוב המקרים לא ניתן לדעת כמה ומה באמת עבר על המנוע וזהו שורש הבעיה.

 

שיפוץ מקצועי באמת ומלא (כלומר חריטה+בוכנות+מיסבי או חריטה ומיסבי גל ארכובה+טיבול בראש המנוע) מביא את המנוע

למצב קרוב מאד לזה של מנוע חדש.

מאידך שיפוץ לא מקצועי או אפילו בינוני עלול להביא אותך למצב של לא לכאן ולא לכאן והכל אחרי שהוציאת הרבה כסף.

 

ההפרש של כ-1500 ש"ח הוא מצד אחד משמעותי לכיסו של סטודנט אבל מאידך אין לו משמעות אמיתית כשמסתכלים מנקודת מבט של שקט נפשי והיעדר תקלות והוצאות במשך 3 שנות לימודים שהרכב ישמש אותך (40 ש" לחודש...) ואח"כ גם תוכל למכור אותו עם מנוע טוב משום שמנועי הפונטו הם מנועים טובים,אמינים למדי בטיפול נכון ומאריכי ימים יחסית (אך נראה שלרוע מזלך נפלת על רכב "לימון" שמאכיל אותך חצץ ושדרש הוצאות רבות).

בגלל שאף אחד כאן לא יכול ל"המר" בשבילך על המנוע שתקבל מפירוק או על טיב השיפוץ שיעשה במנועך,השיקול הוא שלך.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני יכול רק לספר לך מנסיון אישי:

 

ברשותי היה רכב מסוג איסוזו 2500 דיזל החלטתי להשקיע בשיפוץ ולא לקנות חתול בשק, לצערי האוברול לא הצליח כמובן הוסך לא לקח אחריות ויצאתי עם נזק גדול.

 

חשבתי שלמדתי משהו, וכרגע הגיע סוף ימיו של מנוע הטרנספורטר בנזין.

החלטתי לשפץ את המנוע בזול, ולמכור את האוטו אבל השיפוץ מנוע יצא לא טוב.

החזיק זמן קצר ושוב המנוע.

החלטתי טוב נקנה מנוע "מיבוא" כדי לא לקחת סיכון שילמתי יותר והמוסך הוא גם מי שמביא את המנוע, סכום נכבד יצא.

והאוטו חזר עם מנוע "חדש" המנוע לא יצא טוב.

 

המכונאי הפעם מילה טובה הסכים והחליף את המנוע.

 

הרכב חזר שוב עם מנוע "חדש" ועדיין לא תקין.

 

כמו שאמרו לפני הרכב "לימון" וזה מהמצבים שאף אחד לא יכול להמר בשבילך.

 

אתה והמזל שלך.

 

בהצלחה.

מי שנוסע על

ביודיזל

 

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

תראה, לפי דעתי יש מקום לקומבינציה שאולי, אם דגש על רוב הסיכויים, יכולה להבטיח לך שקט אחרי האוברול.

 

אם אתה מביא מנוע מפירוק ב 3500 ש''ח ואתה לא בטוח עד כמה מצבו טוב, תוכל לבקש מהמוסך בו יוחלף המנוע לפרק אותו

 

כדי לראות מה מצבו, וגם לעשות בדיקת קומפרסיה לפני השתלתו לאוטו. יש לך לזה 2500 ש''ח.

 

אני לא בטוח עד כמה פרוצדורות האלה מבוצעות ונפוצות במוסכים, אבל בשני התרחישים שקודמי העלו כאן אין ודאות מוחלטת

 

או קרובה לכך שהן המנוע מפירוק והן המשופץ יחזיקו מעמד. מה שכן, ואת זה אני לא יודע, כמה עולה פירוק ראש מנוע או בדיקה

 

מקיפה אחרת.

 

זאת כמובן דעתי, וזאת אפשרות שחשבתי עליה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

 

פאפואס בלאט...

פורסם

תלוי מה הנזק במנוע ומה דרוש תיקון. אם מדובר רק בהחלפת טבעות בוכנה ושיפוץ ראש המחיר יהיה נמוך ממחיר של מנוע מפירוק ויעשה את העסקה לכדאית כולל אחריות של המוסך לעבודה (לרוב יותר מאשר נותנים על מנוע מפירוק).

פורסם

אני הייתי מחליף מנוע ולא משפץ את הקיים מהסיבה היא שאין לדעת איך השיפוץ יצא וכמה זמן זה יחזיק.

 

לדעתי כדאי יותר ליקנות מנוע מפירוק(מגיע איתו 3 חודשי אחריות, אפשר להיות רגועים) לבדוק את מצבו מחוץ לרכב לפני ההרכבה, בדיקות קומפרסיה,קורוזיה,בוצה אם יש וכו.

 

לבצע למנוע החדש(מהפירוק) טיפול טיימינג ויישור קו כללי.

 

לדעתי זה יהיה הרבה יותר כדאי מלשפץ את המנוע הקיים.

×
×
  • תוכן חדש...