Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אבי כל הג'יפים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אב הטיפוס של הMB כמו שאנחנו מכירים היום. אב הטיפוס של חברת בנטם זכה במיכרז של בצבא האמריקאי, אלא שהחברה הקטנה יצרה כמיות קטנות מאד, וויליס ופורד יצרו את רוב הג'יפים.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/_Military-Vehicles__1941-PRE-WWII-Bantam-BRC-40-Jeep_W0QQitemZ220279196148QQadnZMilitaryQ20VehiclesQQadiZ2801QQcmdZViewItem?hash=item220279196148&_trkparms=72%3A727%7C39%3A1%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p4506.c0.m245

פורסם

יש לו כמה בנים, במצב טוב, בארץ....:wink:

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

חבר'ס...שימו לב, המדובר הוא באב הטיפוס של הג'יפ. חדי העין ומי שמעורה בענין ושים וודאי לב להבדלים בין אב הטיפוס לבין הג'יפ כמו שאנחנו מכירים היום, ומכאן גם המחיר הגבוה. ונותר עוד זמן לסיום המכירה.

אריה

פורסם

מחיר מוגזם.

החמוד הזה שבתמונה (CJ3A 1951) נרכש לפני מספר חודשים בעבור $2,500 מהבעלים השני שלו, כאשר הבעלים הראשון הוא השכן. כל ההיסטוריה של כמעט 60 שנה באה עם הרכב. הכל מקורי (פרט לגלגלים שיוחלפו בקרוב לג'נט 16 וצמיג בחתך צבאי כמו במקור)

אין מה לומר, חובבי ה JEEP יכולים רק להזיל ריר על הויליס הזה. אבל כמעט $40K זה הרבה מעבר למציאות שיש היום בשוק.

IMG_2495.JPG

פורסם

haimy, גם אם הוא יחזיר את ה CJ3A 1951 למצבו המקורי, הוא אינו יכול "להתחרות" באב טיפוס מקורי של חברת בנטם. שוקה, הג'יפים האזרחיים אינם זהים לג'יפים הצבאיים של תקופת מלחמת העולם השניה, על אחת כמה וכמה, אב טיפוס של החברה שזכתה במכרז של משרד ההגנה האמריקני. מסתבר שיש לפחות ארבעה אנשים שמוכנים לשלם מחיר גבוה על הכלי הזה...... ותאמין לי, הם לא "פריירים".

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
אם תוריד את הספייר מהצד, השמשה השלמה,נועלי הגלגלים,מדרגות הצד,הוינקרים והבדיחה מהטמבון הוא יתחיל להתקרב.

יקירי, "הבדיחה" מהפגוש הקידמי זהו וו גרירה קידמי. הזרוע הזו מתיישבת על התפוח של הרכב ממול והופכת את הג'פון לנגרר.

וכן זה מקורי של חברת OVERLAND WILLYS, המדובר בג'פ אזרחי CJ "סיביל ג'יפ" ולא באפליקציה צבאית.

פנסי האיתות על הכנפיים הם מקוריים אף הם וזאת מאחר והפנסים שבגריל מוסתרים על ידי הכננת.הגלגל הרזרבי בצד זה כך במקור משנת 1947. הדגם הזה שימש גם כטרקטור ויש לו PTO למחרשה מאחור, לכן הגלגל בצד.

לגבי שאר ההערות אני מסכים איתך (הכל קוסמטיקה), במידה ואתה מעוניין לדבוק במקור. סך הכל הבאתי דוגמא לפערי מחירים אדירים בלא כל הצדקה אמיתית.

פורסם
אם תוריד את הספייר מהצד, השמשה השלמה,נועלי הגלגלים,מדרגות הצד,הוינקרים והבדיחה מהטמבון הוא יתחיל להתקרב.

עוד משהו קטן בקשר ל"בדיחה" בבאמפר הקידמי. ראה תמונה.

IMG_2129.JPG

IMG_2130.JPG

IMG_2128.JPG

פורסם
יקירי, "הבדיחה" מהפגוש הקידמי זהו וו גרירה קידמי. הזרוע הזו מתיישבת על התפוח של הרכב ממול והופכת את הג'פון לנגרר.

וכן זה מקורי של חברת OVERLAND WILLYS, המדובר בג'פ אזרחי CJ "סיביל ג'יפ" ולא באפליקציה צבאית.

פנסי האיתות על הכנפיים הם מקוריים אף הם וזאת מאחר והפנסים שבגריל מוסתרים על ידי הכננת.הגלגל הרזרבי בצד זה כך במקור משנת 1947. הדגם הזה שימש גם כטרקטור ויש לו PTO למחרשה מאחור, לכן הגלגל בצד.

לגבי שאר ההערות אני מסכים איתך (הכל קוסמטיקה), במידה ואתה מעוניין לדבוק במקור. סך הכל הבאתי דוגמא לפערי מחירים אדירים בלא כל הצדקה אמיתית.

מחרשה לא צריכה PTO אולי מתחחת, משאבה, מכסחת .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מה שמיחד את את הכלי הוא היותו אב טיפוס, ובהיותו כזה מן הסתם יצורו כמה בודדים. וכים הבדל בין אב הטיפוס לבין אלה שיוצרו ביצור סידרתי.

יש הרבה מאד ג'יפים ישנים ומשופצים להפליא. אבא יש רק אחד. מה שמסביר את המחיר. אחרי הכל עוד אחד כזה לא יהיה.

אריה

פורסם

וכדי לחזק את דבריהם של אריה ודורון, הדבר דומה לחיפושית "מצוייה" ואחת מהחיפושיות המועטות שניבנו לפני מלחמת העולם השניה.

הערך המוסף של הבנטם הוא הסטורי. הרכב מאד נדיר ולכן יש הצדקה לפערי המחירים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

טיפה סדר בדברים.....

בדגמים האזרחיים, הועבר הגלגל החילופי לצד הג'יפ, לא בגלל pto, אלא לפנות מקום לדלת אחורית. כמו כן הוסר הגריקן המפורסם. את משולש הגרירה הקדמי, התקינו בג'יפים בתקופת המלחמה, במקום המגן הקדמי, כך חיברו שני ג'יפים בשביל ליצור כוח גרירה כפול. לצורך גרירת תותחי שדה, להבדיל מתותח נ"ט, שנגרר על ידי ג'יפ בודד.

מאחר ונשארו המון חלקי ג'יפים אחרי המלחמה, יצרו ג'יפ שנקרא "אגרי ג'יפ", בתרגום חפשי ג'יפ לחקלאות. הוסיפו לו pto וכן צמיגים עם פרופיל של טרקטור.

כמו כן לפי הצורך, התקינו משולש גרירה קדמי מעל המגן המקורי ולא במקומו, כמו גם "ווינץ" חשמלי, במקום זה המכני שחובר לגל הארכובה בג'יפים הצבאיים.

ובאשר לחקלאות, גם למחרשה יש לעיתים מערכת הידראולית להרמה וקביעת עומק התלמים.....

פורסם

ואם כבר לדיק...כננת לא חוברה לגל הארכובה. הכננת המכנית התחברה אל אותו המקום שאליו חובר ה pto וזה אל פתח שנימצא באחורי תיבת ההעברה. משם ניתן היה להוציא ציר לאחורי רכב ולהניע בו כל שרוצים, או להוציא ציר אל פני הרכב ולחבר לכננת כפי שאכן נעשה. אני בחרתי להתקין לפתח הזה overdrive מה שעושה את הנסיעה למהירה יותר ושקטה יותר. וגם חסכונית יותר.

ובאשר לאפשרות לגרור רכב כמו שידידנו שוקה ציין. אחלה רעיון. ראיתי את האמריקנים גוררים כך ואני יכול רק לקנא. אצלנו...אין..אין סיכוי שמישהוא יאשר דבר כזה. יתרה מכך, יש אפשרות בארה"ב לגוג גם רכב אטומטי באותה צורה, ואז כך אומרים לי שיש משאבה חשמלית שמספקת לחץ לגיר .

אריה

• תוכן חדש...