Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אבי כל הג'יפים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה לכל מורי.

נ.ב

בשנות ה-40 היה וו גרירה עם תפוח לרכב צבאי ? זאת לא המצאה אזרחית לקמפרים ?

לא רכב צבאי.

ראשית שנות החמישים.

1947, וו גרירה אחורי של WILLYS מיוצר ב OVERLAND OHIO. כן,ממש על אותו קו יצור של התצורה הצבאית.

הוו הקידמי נולד באמצע שנות החמישים לאחר שנולד הצורך לגרור את הכלים החקלאיים בשורה, (כמו העגלות של המזוודות בשדות תעופה על המסלולים). מאוחר יותר אומץ בהרחבה על ידי הקמפרים.

0063_12.jpg

cd5a_12.jpg

ece4_12.jpg

Rear.jpg

vav1.jpg

פורסם
ואם כבר לדיק...כננת לא חוברה לגל הארכובה. הכננת המכנית התחברה אל אותו המקום שאליו חובר ה pto וזה אל פתח שנימצא באחורי תיבת ההעברה. משם ניתן היה להוציא ציר לאחורי רכב ולהניע בו כל שרוצים, או להוציא ציר אל פני הרכב ולחבר לכננת כפי שאכן נעשה. אני בחרתי להתקין לפתח הזה overdrive מה שעושה את הנסיעה למהירה יותר ושקטה יותר. וגם חסכונית יותר.

ובאשר לאפשרות לגרור רכב כמו שידידנו שוקה ציין. אחלה רעיון. ראיתי את האמריקנים גוררים כך ואני יכול רק לקנא. אצלנו...אין..אין סיכוי שמישהוא יאשר דבר כזה. יתרה מכך, יש אפשרות בארה"ב לגוג גם רכב אטומטי באותה צורה, ואז כך אומרים לי שיש משאבה חשמלית שמספקת לחץ לגיר .

אריה

אצל דורון סגל (ובאנגלית) - ווינץ'

אצל אריה (ובעברית) - כננת

ואצל בני (ובגרמנית) - הספל....:-)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אריה, תרגע....:x

קפסטן ווינצ', אכן מחובר לפולי של המנוע! זה שמורכב על גל הארכובה.

Capstan Winches

The capstan winch is invariably driven by engine power. If mounted on the front, as on this 1948 Land Rover, the power usually comes from the front of the engine crank-shaft pulley via a dog-clutch. The rare, rear-mounted capstan winch is driven by a transfer-case power take off (PTO

קפסטן ווינץ.gif

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בנושא וו גרירה קידמי. זה עתה עילעלתי בספר שמספר על ההיסטוריה של הג'יפ, וראו זה פלא (גם אני לא האמנתי בתחילה) ביותר מתמונה אחת, הוו גרירה הקידמי הותקן בויליס (MB) כבר ב1944 בחלק מכלי הרכב שהשתתפו במערכה באירופה.

אני מתנצל על ההטעיה שלי שמדובר בהמצאה משנות ה50.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בנושא הוו גרירה הקידמי. לא שכחתי ובקרוב אעלה תמונה ממלחמת העולם השנייה של ג'יפים אמריקאים באירופה מצויידים בו.

אז לכל מי ששאל אותי בה"פ, עוד מספר ימים.

(הסורק שלי הלך)

פורסם

שוקה, שלא תגיד שלא עוזרים לך...:wink::lol:

מוט גרירה קדמי.jpg

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

• תוכן חדש...