Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש סובארו 82 עם סאן רוף לא חוקי ועברתי ראשון. והבוחן שאל אותי עליו, גם המראות נופלות מעצמן ושהוא ניסה לסדר אותם הם נפלו שוב.

כיף להיות "ערס" זה תמיד משתלם.:-P

למה בכלל הבוחנים מפחדים מנער בן 18 עם שרשרת זהב ממוצא מזרחי ונוהג בסובארו ישנה? :roll:

מכוני טסט זה בית ז***ת אחד גדול והם עושים מה שמשתלם להם. אני מבלה לפחות פעמיים שלוש בשבוע במכוני טסטים ואני רואה את המאחורי הקלעים.

את מי שרוצים לתקוע תוקעים בכל מצב. את מי שמכירים בודקים את הברקסים ההיגוי והאורות. ד"א את הטסט שלי לא עשיתי במכון הנ"ל

עומר

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין סיכוי בעולם שעשו עלי קומבינה, כי האוטו הועבר בקומבינה באותו מקרה (בגלל הבדיקה שלא בסדר).

אם אתה שואל את עצמך ממה זה נובע: מכשירים מכויילים שונה.

בוא ואספר לך סיפור אמיתי:

לקחתי לפני שבועיים את רכבי שבסמלון לטסט (ראשון) הרכב מודל 2007 עם 20,000 ק"מ, כך שממש אינני זקוק ל"הנחות".

הבוחן: איזה רכב זה?

אני: נותן הסבר

הבוחן: כמה עולה רכב כזה?

אני: נוקב במחיר

הריר של הבחור נוזל והוא אומר לי "תפתח מכסה מנוע"

אני מושך בידית הפתיחה.

הבחור לא פתח לאורך כל הטסט את מכסה המנוע שנשאר אחוז על הוו.

מתחילה בדיקת זיהום אוויר, צינורית הבדיקה מוחדרת לאחד מאגזוזי הרכב והופ הודעה "משמחת" - עברת גש למשרד.

קיבלתי אישור על בדיקת זיהום אוויר בלי שפתחו את מכסה המנוע והתחברו אל המצבר, גם לא נדרשתי להעלות סל"ד ל- 2500 - כלום נאדה.

אני לא זקוק להנחות כדי לעבור טסט, הרכב באחריות כך שממש לא מטריד אותי לתקן משהו על חשבון הברון.

אני קובע נחרצות - הרכב לא עבר בדיקת זיהום אוויר אבל אישור על תקינות הבדיקה ש"נעשתה" - יש לי.

פורסם

שלום מה שאתה טוען זה שבעצם העבירו אותך בקומבינה.

תראה, אני לא אמרתי שאין קומבינות, אני רק מסביר שאני אישית עובר טסטים בכל רכב כולל רכבים ישנים בלי קומבינות.

כמו שאמרתי בפיג'ו 106 הפעלנו קשרים כדי להעביר את הרכב רישוי למרות הזיהום אויר.

לספקנים, הקומבינה הזו בוצעה עקב העובדה שהרכב נרכש באותו יום, והעדפנו לקבל רשיונות ואז ללכת לתקן את הבעיה, מיותר לציין שהבעיה תוקנה כמה ימים לאחר מכן.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני דווקא עובד בשיטה אחרת,

מגיע עם הרכב[AS IS, בלי 493 תיקונים לפני],

מתגרזן עם הבוחן על כל דבר שלא נראה לעין[וכמה דברים שטותיים יורדים],

ורק אחר כך עם 3-4 ליקויים, ניגש למוסך ומתקן.

----

פורסם

איזה סיפורי זוועה (ESTK, אם אתה לא מזוכיסט תחליף מכון טסטים דחוף!) אף פעם לא נעים לשמוע עליהם, אז אני אספר לכם סיפור טוב דווקא.

לי יש מזל, אני עושה טסטים לאוטו בצורה קבועה במכון בתל-חנן, האוטו יוצא משם קבוע אחרי 5 דקות, עובר חלק.

קודם לכן, כשאני עובר במוסך לקבלת האישור רכב מיושן מחליפים את כל הבלאי הרגיל אם צריך (כיוונים, גומיות, ברקסים) ופה מסתיימות הדאגות שלי.

כשקניתי את האוטו היה לו המון מה לסדר, והוא היה בלי טסט שנה וגם לא נסע שנה, כשנגשתי לטסט הראשון אחרי שהאוטו התחיל לנסוע, הבוחנים שם עברו איתי דבר דבר על כל תיקון שצריך לעשות, הבוחן שהיה בבור אשכרה קרה לי למטה להראות לי את החלודה שצריך לתקן.

מהרגע שהאוטו עבר יש לי מהם שקט.

בטסט האחרון, יצא לי להחליף כמעט את כל הגומיות באוטו (לא יודע איך אבל כמעט כולן היו קרועות) וברקסים חדשים, מסתבר שאת הגומיה של ההגה לא חיברו טוב והיא יצאה מהמקום שלה, בבור, הבחור צועק לי בקשר לגומיה.

האוטו עבר חלק, הבוחן ראה שכל הגומיות חדשות ושהבעלים של הרכב לא חוסך בו וידע שאיך שאני אצא מהטסט אני אנסע למוסך (וכך היה).

לדעתי, כל מי שמרגיש שאצלו זה לא המצב ושמחפשים רק איך להוציא ממנו כסף פשוט שיחפש מכון אחר, מכון הוגן, גם אם המשמעות לנסוע עשרות קילומטרים יותר.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

מצטער על ההתעלקות:

אפשר בבקשה לקבל תשובה ברורה לשאלה אם פסי "שמור מרחק" זוהרים זה חובה, או לא?

כי א) עברתי כבר שני טסטים בלי ב) ראיתי מלא רכבים שמסתובבים בלי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שלום מה שאתה טוען זה שבעצם העבירו אותך בקומבינה.

תראה, אני לא אמרתי שאין קומבינות, אני רק מסביר שאני אישית עובר טסטים בכל רכב כולל רכבים ישנים בלי קומבינות.

אני לא אומר שום דבר כזה.

הרכב חדש ועדיין באחריות ובמצב שמור ביותר. אין לי צורך בקומבינה, לא ביקשתי קומבינה ואני לא מעוניין בקומבינה (למה לי קומבינה? הרי אם יש ליקוי ברכב הוא יתוקן בחינם, כך שכדאי לי לעשות את זה עכשיו).

את התיאור של מה שעברתי במכון קראת ואני בטוח שאתה מבין את המסקנה לבד.

תעודת זיהום אוויר יש - בדיקה לא הייתה (גם אם הייתה זה לא היה משנה דבר כי הרכב היה עובר אותה בקלות).

פורסם
שלום פסי "שמור מרחק" הינם חובה ברכב שנת יצור עד 95 כולל, ברכבים מסחריים החובה היא גם על רכב חדש.

"שמור מרחק" הינם רשות בלבד ולא חובה.

"שמור מרחק" אינם יכולים לבוא כתחליף לפסים זוהרים(זברות) מאחר ואורכם קצר יותר מהתקן.

כל סוגי הרכב חייבים בפסים זוהרים עד שנת יצור 95'(כולל). רכבים מסוג פרטי פטורים לחלוטין מכל סוג של פס זוהר כזה או אחר.

את התיאור של מה שעברתי במכון קראת ואני בטוח שאתה מבין את המסקנה לבד.

תעודת זיהום אוויר יש - בדיקה לא הייתה (גם אם הייתה זה לא היה משנה דבר כי הרכב היה עובר אותה בקלות).

פשוט מאד תופעה של בוחן עצלן ורכב חדש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הבעיה לדעתי נעוצה בזה שישנם בוחנים אשר נותים ל"וותר" על ליקויים לאחר ויכוחים עם בעל הרכב ופה קבור הכלב, אם יש ליקוי אמיתי,אז איך בדיוק מוותרים עליו לאחר ויכוח קצר??

במידה והליקוי ברכב הוא אמיתי,אין שום ספק שאין כאן משחקים ויש צורך לתקן/להחליף/לסדר..אבל מכיוון שישנם מכונים/בוחנים שנותים לפסול גם לא בצדק דברים שבודקים בטסט(ואני לא יודע אם כבדרך נוהל לעובדים או סתם נסיון לגבות מס' ג'ובות על גב הלקוחות-או שבעצם זה אותו דבר),נוצרת בעיה חמורה מול הלקוחות,אמינות המכון נפגעת..

דווקא לגבי קומפיוטסט באזור תעשיה ישן בראשל"צ אין לי מילים רעות,לי לא הייתה שם מעולם בעיה,כאשר הייתה בעיה והבוחן הראה לי שהליקוי אמיתי,אפילו ויכוח לא היה והליקוי תוקן,אולם היו מכונים גם באזור השפלה וגם באזור השרון שפשוט חיפשו לפסול על משהו למרות שהיה תקין ולאחר דין ודברים עימם ,לפתע הליקוי "נעלם".... אז לצערי ישנם מכונים אמינים יותר וישנם פחות והדרך לגרום למכונים הלא אמינים לסור מדרך הרעה היא להצביע ברגליים (או בגלגלים) ולא להגיע לשם.

פורסם
בוא ואספר לך סיפור אמיתי:

לקחתי לפני שבועיים את רכבי שבסמלון לטסט (ראשון) הרכב מודל 2007 עם 20,000 ק"מ, כך שממש אינני זקוק ל"הנחות".

הבוחן: איזה רכב זה?

אני: נותן הסבר

הבוחן: כמה עולה רכב כזה?

אני: נוקב במחיר

הריר של הבחור נוזל והוא אומר לי "תפתח מכסה מנוע"

אני מושך בידית הפתיחה.

הבחור לא פתח לאורך כל הטסט את מכסה המנוע שנשאר אחוז על הוו.

מתחילה בדיקת זיהום אוויר, צינורית הבדיקה מוחדרת לאחד מאגזוזי הרכב והופ הודעה "משמחת" - עברת גש למשרד.

קיבלתי אישור על בדיקת זיהום אוויר בלי שפתחו את מכסה המנוע והתחברו אל המצבר, גם לא נדרשתי להעלות סל"ד ל- 2500 - כלום נאדה.

אני לא זקוק להנחות כדי לעבור טסט, הרכב באחריות כך שממש לא מטריד אותי לתקן משהו על חשבון הברון.

אני קובע נחרצות - הרכב לא עבר בדיקת זיהום אוויר אבל אישור על תקינות הבדיקה ש"נעשתה" - יש לי.

מזכיר לי משהו: את הסוזוקי DR600 העתיק שהיה לי, ש"העבירו אותו טסט" בעודו קשור בנגרר, כי לא היה להם כוח לחכות שאשחרר ואוריד אותו מהנגרר.

אני בהחלט מצטרף לשוקה עם הרעיון שלו לסלק את המוסד המסואב והמיותר של הטסט השנתי ממדינת ישראל.

פורסם

לא צריך לוותר על הטסט עדין זה חשוב, למרות שאחוז גדול מאוד מאוד מתאונות הדרכים זה בגלל נהגים מטומטמים ולאו דווקא מליקויים ברכב,

אבל צריך לעשות את זה בפחות נוקשות.ולא לחפור יותר מידי.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

סיפור מעניין מהטסט האחרון שלי במכון רישוי "אפק" בשפרעם:

ניגשתי לראשונה עם הסיטרואן קסארה שלי לטסט, אומר לי הטסטר לפתוח מכסה מנוע.

פתחתי מכסה מנוע, אחרי כמה זמן ניגש אלי הבוחן ושואל אותי אם החלפתי מנוע.

עניתי לו שלא, ואז מתחילה סאגה - מיד עם הסיום של מסע הבדיקות.

הביאו בוחן נוסף, שבחן את הרכב וכל פעם שאלו אותי האם החלפתי מנוע כי המספר לא תואם.

ראוי לציין שהרכב נבדק במכון בדיקה ובמוסך מורשה של לובינסקי - ומדובר במנוע המקורי של הרכב, גם לפי רישומי המוסך שמתוארכים עד לשנת 98.

בקיצור - חארטה.

לי יש הרגשה שרצו להלביש עלי איזו אגרה מיוחדת של שינוי מספר מנוע מול משרד הרישוי או משהו כזה.

בסופו של דבר נאלצתי לשקר שאני מכיר את הרכב וקניתי אותו מחבר שהחזיק אותו ב-6 שנים האחרונות ולא הוחלף שום מנוע.

כמובן שהרכב עבר טסט כמו גדול...

אני אישית לא יודע אם כדאי לי לחזור לשם שוב. מצד אחד הייתי מאוד מרוצה במשך השנים ממכון הטסטים הזה, מצד שני - מפחיד אותי שינסו שוב להלביש עלי את הסיפור עם המנוע (למרות שהפעם כבר יש חותמת שלהם על התעודה הנוכחית שלי).

• תוכן חדש...