Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, מכיוון שכל אחד ממליץ על הרכב שלו, אז גם אני אמליץ על שלי 8)

סיאט לאון טורבו 4, למה ??? שימו לב !!!

מנוע - מנוע ה 1.8T הוא פנינה אמיתית, 20 שסתומים, BULLET PROOF, מגיע במקור עם 180 כ"ס, ניתן בקלילות ובזול להפיק ממנו גם 230 כ"ס רק עם צ'יפ ואינטרקולר חזית, אם משקיעים מעט יותר, כמו טורבו גדול מעט ועוד קצת מסביב (מזרקים ווסת פורק ועוד) ניתן גם לגרד 400 סוסים בתצורה המקורית.

מע' הנעה \ גיר - הלאון 4 נהנית ממערכת ההאלדקס שבתצורתה המקורית כולל הגיר 6 הילוכים O2M (בגירסה מחוזקת ל-4) מסוגלת להחזיק ללא כל שינוי כ 350 כ"ס, בנוסף, כמו שבגירה ציין, מחשב האלדקס דור שני ועוד קצת מסביב מכיילים את המערכת הבטיחותית למערכת ספורטיבית נהדרת.

מתלים - מכיוון שהשילדה זהה ל MK4, ותצורת המתלים דומה לגולף 4MOTION ואאודי TTQ, קיימים קיטים נחמדים, גם המחירים סבירים.

מערכת בלימה - מהמשובחות שיש בקונצרן, דיסקים קדמיים כפולים וענקיים של 312 מ"מ, וגם האחוריים כפולים 256 מ"מ !!!

בקיצור פנינה מוטורית ארוזה בחבילה נאה ומשפחתית של 4 דלתות והמון אביזרי בטיחות (ESP, מלא כריות ועוד)

בגירה - הרשה לי לחלוק עליך בנושא האאדי A6 ביטורבו, אתה יודע מה ? , לא לחלוק, להרהר בקול רם:

הרכב חזק מאד, לדעתי, יפה מאד - בצד הסולידי של הסקלה, , נח, ואפילו לא יקר, א-ב-ל, הגירים שובקים די מהר (כל פעם שאני במוסך אני רואה את ה A6 התורנית עם גיר מפורק) כנ"ל הטורבואים שרבים מהם משום מה מסיימים את חייהם בנסיבות מסתוריות, והפירוק שלהם הוא סיוט שלא ברא השטן (שוב, מצפיה ברכבים שבמוסך) , חשבתי לשכן אחת במשפחה הקרובה שלי, אבל החשש מהתקלות שציינתי, שכול אחת מהן עולה 5 ספרות בכסף, הפחידו אותי, וזה עוד לפני שמשפרים :shock::shock::shock::shock:, אולי בעתיד, אני אכנס להרפתקאה על אחת הספינות האלו ... אולי ....

ליאור

14car.jpg

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שחלק מהאנשים גולשים שלא במתכוון לתחום הפנטזיה עם מספרי ההספק, גם אם הם ברי השגה הרי מדובר בקצה הסקלה ובהשקעת סכומי כסף לא ראליים ל- 99% מגולשי האתר וצורך בטיונרים שלא בנמצא בארצנו.

לדעתי פלטפורמות זולות לשיפורים שנותנות תמורה טובה מאוד לשקל ומאוד מתאימות לחובבי שאינם בעלי ממון הם: 306 1.6 2.0, 106 1.6 סקסו 1.6.

ההספקים אמנם לא ירקיעו שחקים אבל יתרון המשקל הבסיסי הנמוך יחסית והתנהגות כביש טובה מאוד יתנו חבילה טובה מאוד ובזול.

מחיר הקניה נמוך, שפע של חלקי חילוף זמינים ובזול גם הם יתרון.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
אני ארחיב את מה שביטון אמר,

במוו E30, מומלץ לקחת דגם של 6 צלינדר שמאובזר במקור ועם מכלולים ברמה גבוה יותר.

מנוע 2.5 עם 171 כ"ס, הנעה אחורית, עם צ'יפ וקמשפטים אפשר להגיע לאיזור ה190 כ"ס, נחמד מאוד על 1100-1300 ק"ג (תלוי באיזה מרכב בוחרים) עם הנעה אחורית.

מסכים איתך, יום אחד(אחרי שאני אמכור את הE34) אני אלך על זה:-)

bmw e34 520I, ידנית (למכירה:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=212210)

פורסם

ההמלצה שלי מושפעת קשות מסרט צרפתי כלשהו... :-)

פיז'ו 406.

רק למצוא אחת ידנית (כדי להפוך הכל לקל יותר, אבל אפשר להסב אוטומטית) ולטפל במיתלים כדי שיהיו קשיחים יותר.

הרצפה של ה-406 יכולה להתמודד עם הרבה מאוד כוח ולא לאבד מההתנהגות המופלאה של הדור הזה.

בלמים לא בעיה לשדרג, הרבה חלקי אפטרמרקט בשוק או השאלה מהסדרות המסחריות (סיטרואן ג'מפי).

יש הרבה מנועים שיתאימו, החל מ-MI16 דרך מנוע טורבו של 605 ואולי אולי אפשר להתאים את ה-V6 בנפח 3000 סמ"ק (שגם קיים ב-406).

יש אחת למכירה בלוח בפורום, מי מציע לי הצעה על הקליאו? :-)

אגב, אפשר לעשות דברים דומים עם 405 (עדיף 405 סטיישן, סליפרית אמיתית!) במתקציב נמוך יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני לא חושב שבגירה התכוון שכל אחד יסביר למה הרכב שלו הוא ה-רכב עם פוטנציאל שיפורים. זו לא תחרות ואף אחד לא מקבל גביע בסיום.

עם כל הכבוד למכוניות שלכם, וחלק מכאן יסכימו איתי (וחלק לא..), לא הייתי חושב בחלום הכי רטוב שלי להתחיל פרוייקט על כמה מהרכבים שהוזכרו כאן.

אתם צריכים להבין שכל רכב ניתן לשפר, ויעידו על כך הג'ומפי והברלינגו המשופרים שהסתובבו בארץ.

להשתיל מנוע 20VT בתוך גולף GTI MKII, זה פוטנציאל שיפורים. ב-35K ש"ח אתה מקבל רכב שיתן בראש לכל איביזה עם צ'יפ גם בקו ישר וגם בסיבוב.

פיאט טיפו עם מנוע 16V של פיאט קופה. ב-40K ש"ח מעלים לכביש חיה עם מעל 200 כ"ס ושלדה מעולה.

אופל מנטה B (בגירה עובד על פרוייקט דומה) עם מנוע C20XE מאופל אסטרה GSI. למרות השינויים שמחייבת תצורת ההנעה (קדמית מול אחורית - מנוע רוחבי מול אורכי), המנוע יושב כמעט אחד לאחד. יש צורך לטפל בכמה דברים קטנים כמו הסעפת והצנרת לדוג'. מתקבלת חיית דריפטים, עם חלוקת משקל 50-50, מנוע עם 160+ כ"ס ואפשרות להגדשה. מי שמכיר את היכולות של המנוע הזה, יודע כמה קל להגדיש אותו ולסגור עניין. הוא פשוט עמיד בצורה מדהימה!

פורסם

אני מניח שזה נורא תלוי במה רוצים להשיג בשיפור, יש כאלה שירצו רכב סופר מהנה, יש כאלה שירצו רכב סופר מהיר.

בכל מקרה, נראה לי שעדיף לא להתנצח ולהתווכח אלא פשוט לשמוע רעיונות של אנשים.

פורסם

קודם כל קצת מנהלה:

1. אין לי שום בעיה שאנשים יכתבו על האוטו שלהם כל עוד הוא רכב עם פוטנציאל שיפורים.

2.כל מיני הודעות בסגנון "הודה סיויק" בלי שום פרוט ימחקו.

ועכשיו לעניין, תעשו טובה תקראו עד הסוף עם ראש פתוח לפני שאתם מזמינים את האחים לבוא לאשפז אותי :wink:

המלצת היום שלי היא... פולקסוואגן ונטו TDI :shock:

תכלס, לאוטו הזה אין המון מה לעשות בשרשור הזה, אלא מה, שרובן בארץ הן מוניות לשעבר ונמכרות במחירים מגוחכים.

רכב מבריק ושמור משנת 98 נמכר ב 10K ש"ח.

רכבים בינוניים נמכרים ב 5-6K ש"ח (רכבים נוסעים עם טסט והכל)!

מה נשאר לנו עכשיו?

קיט בולמים וקפיצי הנמכה - 4K ש"ח.

מנוע 130 כ"ס - 8K ש"ח.

צמיגים - 2K ש"ח.

יישור קו עצבני (בהתאם לצורך)של ציריות, הגה, מערכת קרור ושאר בלת"מים - 4K ש"ח.

ציפ 155 כ"ס - 2K ש"ח.

מה קיבלנו? רכב איכותי גרמני עם אחיזת כביש טובה מאוד, מנוע 155 כ"ס עתיר מומנט (והספק) ועם המשך פוטנציאל שיפורים טוב מאוד וכל זה בסכום מגוחך לחלוטין של 26K ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המלצת היום שלי היא... פולקסוואגן ונטו TDI :shock:.

נשמע מענין תן לי קצת פרטים על הרכב בפרטי...

ועכשיו להצעה שתהמם את כולם בשירשור הזה:

קרייזל נאון שנת 97 מנוע 2 ליטר

לפני שתצחקו ותמשיכו הלאה הרכב הזה שהיה אצלי כמעט שנה יש כל כך הרבה פוטנציאל שאף אחד לא מבין

החלפת צלחות בלימה למאווררות, החלפת רפידות, סט צמיגים טוב, החלפת הגיר לידני, כמה נגיעות קטנות למנוע

ולחובבי ביצועים הייתי מוותר על סט בולמים וקפיצים

הרכב בצורה בסטנדרטית הוא גרוע בגלל הגיר שמסרס את המנוע, ולמנוע הזה יש גירגור כל כך יפה

לפעמים הייתי משאיר את הידית על הילוך ראשון רק בשביל להנות מהצליל של המנוע, אם שמים פילטר פתוח

הצליל רק מתגבר וזה נהיה מוזיקה

תנסו תראו תתלהבו אבל בחיים לא תקנו...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לנצ'יה תמא טורבו (הקפא כבר יקרה יותר)- אפשר למצוא רכבים ב15-K ופחות ולהוציא הספקים דימיוניים של 500כ"ס ומעלה.

היתרון המאד יחודי- האוטו נראה כמו מכונית מנהלים רגילה ,אינו מושך תשומת לב מיוחדת (שוטרים בוחנים ושאר מירעין בישין) חיסרון -הנעה קידמית.

בפ"ת היתה אחת מדהימה עם מנוע בהספק כזה...

פורסם

מתעלק על השרשור...

אני אשמח אם יפרטו על הרכב שלי(פשוט אין לי שמץ של מושג לגבי שיפורים)

מעניין אותי מה הפוטנציאל הטמון בו : הרכב שלי הוא פונטו GT אם 135 כ"ס נפח 1400

אורגנלית לחלוטין.

תודה יניב.

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם

הי,

+1, אשמח גם לדעת כמה פוטנצייל טמון ברכב שלי אם בכלל.

הרכב:

פורד פיאסטה דגם SI שנת 95.

מנוע 1600 זטק(דאבל קמשאפט) 16V, מגיע מהחברה עם 105 כ"ס.

גיר קצר.

כסאות ספורט, לא יודע של איזה חברה אבל סטייל ריקארו(מקוריים כמובן).

מידות צמיגים: 185X55 R14

אנטי רולבר מקדימה ומאחורה.

2 דלתות כמובן.

מומחים? מה אומרים?

פורסם
מזדה MX3:

משקל: 1171 קילו.

מנוע: V6 1.8 DOHC (24 שסתומים), אטמוספרי.

0-100 ב8.5 שניות, עד 210 קמ"ש.

106 כ"ס, מנתק ב7800, מומנט גבוה, סעפת יניקה באורך משתנה.

הנתהגות מצוינת.

נראה טוב.

החיסרון היחיד (לטעמי): הנעה קדמית.

הנה דוגמה לשיפור מוצלח (בארץ!)

http://www.bombbass.co.il/images/gallery/mx3/dscf0030.jpg

אין צורך בשדרוג מתלים.

אם מיועד למסלול, החלפת מנוע לVR6 למשל (לא שחסר מקום) תעשה לו פלאים.

אם לא, קיט טורבו מחו"ל יעשה את העבודה.

בסביבות 30 אלף.

כמה שטויות אתה מדבר.

הנתונים הנכונים, מהיכרות טובה עם MX-3 השייכת לחבר של המשפחה וקצת חיפוש באינטרנט בעקבות כך:

משקל: 1133 ק"ג.

מנוע: 1.8 V6 DOHC 24 שסתומים.

הספק: בדגמים מסויימים 136 כ"ס ובדגמים אחרים 150 כ"ס.

מומנט: 16.1 ק"ג.

0-100: 8.6 שניות.

מהירות סופית: 220 קמ"ש.

לא יודע מאיפה הקרצת את ההחלפה למנוע VR6 של VW, אבל זה ברור כשמש שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

זה בערך כמו לומר, "הא, התפוצץ לי הגלגל, במקום צמיג רזרבי אני אשים את הגלגל ים הפרחוני של הבת שלי."

2.כל מיני הודעות בסגנון "הודה סיויק" בלי שום פרוט ימחקו.

הונדה סיוויק. :lol:

הרכבים שהגיעו לארץ הם בעלי מנועים המתחילים מ-90 כ"ס ועד ל-125 כ"ס (בהתאם לגודל המנוע).

השיפור המוכר דווקא בארץ הוא הקיט של בונבונירה, לדחוף טורבו וזהו.

למעשה השיפור הטוב ביותר לטעמי הוא החלפת מנוע קלה מאוד למנוע B16A המפיק החל מ-157 כ"ס ועד ל-168 כ"ס (תלוי בשנים) או למנוע B16B המפיק 186 כ"ס וזאת אך ורק מנפח צנום של 1.6 ליטר.

כמובן שישנם המון אפשרויות נוספות כמו מנועים משולבים (LS-Vtec), בלוק של B18 ( מנוע 1.8 ) עם ראש של מנוע B16 מה שנותן מנוע גדול עם ראש טכנולוגי הרבה יותר שנושם הרבה יותר טוב.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

DaMN סליחה על הבורות אבל של איזו חברה המנועים B16A ו-B16B ואיזה נפח הם והאם בכלל זה אפשרי וחוקי לעשות את זה בארץ?

אחינו הנהג סע מהר - אם לא , יתפוס אותך שוטר.

פורסם

הונדה כמובן!

הינה אתר עם דגמי המנועים של הונדה ופרטים עליהם: http://www.streettuners.com/curve/engine/engine_specs.html#civic

אפשרי? בוודאי, ההשתלה פשוטה מאוד, הכל מתאים (תושבות, גיר וכ"ו).

כתבתי כבר איזה נפח הם, קרא את הודעתי הקודמת בשנית.

חוקי? אפילו שפריצרים עם לדים לא חוקיים, אתה מצפה שהחלפת מנוע כן תיהיה חוקית?

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תוכן חדש...