Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בואו נכין כאן רשימה (כל אחד מנסיונו האישי) של רכבים שאתם חושבים שיש להם פוטנציאל שיפורים גבוהה (אך ורק מהמלאי הקיים בשפע יחסי בארץ, אל תספרו לי על קונינסג בהונדורס או על איזה RX8 בודדת שיש בארץ), מיד לאחר שם הרכב ומעט פרטים טכניים תידרשו להסביר למה יש לו פוטנציאל טוב (שילדה טובה, מנוע מעולה, חלקי שיפורים נפוצים, צורת הנעה וכו').

ברור לי לחלוטין שכל העמודים הראשונים יתמלאו באימפרצות,איביזות,GTI ושאר ספורטיביות אבל אני מאוד אשמח אם יופיעו פה גם הפתעות או כל מיני רעיונות לשיפור רכבים פחות בנאלים.

אז נצא לדרך עם המועמדת שלי ל"מכונית עם פוטנציאל השיפורים הכי גדול בארץ שהכי קל להתעלם ממנה" גבירותי (יש פה?) ורבותיי, קבלו את האוודי A6 בי-טורבו קוואטרו.

נתוני בסיס:

משקל הרכב - 1550 ק"ג.

הנעה - 4X4

נעבור לפנינה?

סידור צלינדרים - V6

נפח - 2671

מספר שסתומים - 30 (5 לצלינדר).

מערכת יניקה - 2 מגדשי טורבו.

הספק - 250 כ"ס ב 5200 סל"ד.

0-100 - 6.8 שניות.

מהירות מקסימלית - 248 קמ"ש.

פוטנציאל שיפורים:

גדול מאוד, קיט בולמים וקפיצים מקורי (של S6) או של כל יצרן איכותי יהפוך את הרכב הזה להרבה יותר מעניין לנהיגה ספורטיבית.

ציפ ספורטיבי למערכת הקוואטרו יכול גם להפוך אותה מ"סתם" אביזר בטיחות למערכת שמשפרת אחיזה בצורה משמעותית מאוד.

ונחזור למנוע, הבהמה הזאת תסחוב עד 400 כ"ס על מנוע סגור בכלל בלי להניד עפעף, מנועים בחו"ל לאחר פתיחה וחיזוקים,החלפת מגדשים, הוספת מזרקים ושינוי תוכנת ניהול נוסעים על 650 כ"ס (ואפילו נתונים יותר גבוהים אבל כמובן ע"ח האמינות).

אם ניקח בי-טורבו סטנדרטית ו"סתם" נוסיף לה ציפ איכותי מגיעים להספקים מאוד מכובדים שעוברים את ה 300 כ"ס! :shock:

וכל הפלא המוטורי הזה שלכם רק ב 90K ש"ח.

חיטוט קצר ביד 2 הניב לא פחות מאשר 7 כאלה כרגע למכירה, חלקן הגדול אפילו יד 1-2.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזדה MX3:

משקל: 1171 קילו.

מנוע: V6 1.8 DOHC (24 שסתומים), אטמוספרי.

0-100 ב8.5 שניות, עד 210 קמ"ש.

106 כ"ס, מנתק ב7800, מומנט גבוה, סעפת יניקה באורך משתנה.

הנתהגות מצוינת.

נראה טוב.

החיסרון היחיד (לטעמי): הנעה קדמית.

הנה דוגמה לשיפור מוצלח (בארץ!)

http://www.bombbass.co.il/images/gallery/mx3/dscf0030.jpg

אין צורך בשדרוג מתלים.

אם מיועד למסלול, החלפת מנוע לVR6 למשל (לא שחסר מקום) תעשה לו פלאים.

אם לא, קיט טורבו מחו"ל יעשה את העבודה.

בסביבות 30 אלף.

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

פורסם

מכונית הפוטנציאל האולטימטיבית מבחינתי היא סיירה.

כל סיירה יכולה להפוך בקלות לקוזוורט'. אפילו עם גיר של 1.6 (ויש כאלו בארץ). תענוג.

עוד אופציה היא פולקסוואגן גולף GTI דור שני / פולקסוואגן קוארדו.

שלדה טובה, מראה קלאסי, היסטוריה שמעידה על עיסתה, וכמובן האפשרות להשתלת 20VT ו-VR6. תענוג כבר אמרתי?

אני יכול לזרוק פה בקלות עוד עשרות סוגים של רכבים בעלי פוטנציאל רב לשיפורים (ובקלות), אך זה לא יראה רציני כמו ההודעה של בגירה ולכן אני משאיר זאת לכם.

פורסם
MX3:

הנה דוגמה לשיפור מוצלח (בארץ!)

הMX3 אכן פוטנציאל לשיפור- אם תמצא אחת במצב סביר להתחיל ממנו.

התמונה שנתת היא ממש לא דוגמא לשיפור מוצלח- אלה יותר למראה מנופח שמאבד את היופי האמיתי של הרכב.

ודרך אגב, מה שמשנה זה מה שעושים מתחת למכסה המנוע ולא עם מכסה המנוע עצמו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אז אני אספר על מה שאני מכיר

:wink: – מזדה MX5 מיאטה.

מיאטה דור אחרון (נוכחי) שוקלת לא יותר מדיי כ-1300 קילו ומגיעה כבר עם הנעה אחורית, LSD, גיר טוב, בלמים מעולים ומנוע ~160 כ"ס.

המרכב כמעט ולא דורש חיזוקים נוספים ומדובר ברכב מודרני בעל אמינות ובטיחות טובים.

החלפת קפיצים ומוטות מייצבים משפרת את התנהגות.

החלפת כל מערכת פליטה ותוספת של פילטר פתוח ו-UNTAKE מוסיפים לה איזה 30-35 כ"ס.

בסוף מתקבלת חבילה לא רעה.

חסרונות:

- מחיר רכישה לא מאוד זול (ביד שניה משהו כמו 140,00 ש"ח יותר)

- היא כבר לא מרגישה "קארטינג" כמו המיאטה המקורית

מיאטה דור שני (NB שנים 2003-2005)

יש LSD.

גיר 6 הילוכים.

בלמים מוגדלים (לא "הכי הכי" אבל לא רע)

משקל של כ-1200 קילו.

נוחה, די מפנקת, כייפית לנהיגה.

מבחינת שיפורים בעיקר עוסקים במתלים (קפיצים, מוטות) ומע' יניקה (שהישיפור שלה לא ברור ב-100% אבל הצליל שזה עושה די ממכר).

שיפורי מנוע כאן פחות נפוצים בגלל יחס דחיסה מוגדל ו-VVT.

חסרונות:

- מחיר רכישה יחסית לא זול – 100,000 לפחות. בד"כ יותר. מי שקונה רק לפי מחירון יתקשה מאוד מאוד למצוא כאן את מבוקשו.

- 145 כ"ס זה נחמד אבל השלדה הזו מבקשת יותר.....

מיאטה דור ראשון.

רכב כיפי וקל משקל.

גרסא ישראלית (מאובזרת מאוד) שוקלת משהו כמו 1,100 קילו.

הגדולה של הרכב הזה ביכולת לקבל שדרוגים כמעט להכל ויש מבחר עצום של מוצרים.

בתחום המתלים מחליפים לה בולמים ואם רוצים גם קפיצים.

גם מוטות מייצבים זהו שיפור מבורך – אם כי די נדיר שמגיעים לזה.

את כיוון גלגלים קדמיים וגם אחוריים אפשר לבצע כמעט איך שרוצים – יש גמישות כמעט מלאה (זה נכון לכל הדורות של מיאטה)

ההנעה הינה אחורית ורכבים היגיעו לארץ ללא LSD – הפתרון הוא למצוא LSD וגיר 6 הילוכים של דור שני או לרכוש LSD יעודי שבנוי עבור דור ראשון.

שיפורי פנים וחוץ – יש מבחר גדול מאוד של שיפורים ותוספות, כולל body kits יפים יותר ויפים פחות.

ועכשיו לפנינה – המנוע.

לא שהוא שר יפה או מרובה בוכנות.

הגדולה שלו שהוא מקבל תוספת כוח גדולה ללא צורך בחיזוקים.

המנועים האלו של מזדה (גם של לנטיס) מקבלים מגדשים (טורבו או "על") ובקלות (הכל יחסי, כן?) מגיעים ל-220-240 כ"ס.

את המנועים האלו מביאים גם לאיזורים של 350 כ"ס – אבל אז זה דורש חיזוקים רציניים (לא שחסר כאלו שעושים את זה).

יתרון נוסף שיש כמה וכמה חברות שמתמחות בבניית קיטים יעודיים למיאטות אשר מפשטים מאוד את החיים (אם כי זה בה על חשבון מחיר לא נמוך)

חסרונות:

- רכב לא כזה נדיר היום אבל למצוא אקזמפלר במצב סביר זה לא כזה טריוויאלי ואם גם מחפשים מחיר מציאה – אז זה בכלל סיפור.

הכי עצוב לראות מיאטות שחוטות שנראות מוזנחות ומופקרות ואחרי תאונות קשות שמבקשים עליהם הרבה הרבה מעל המחירון.

- תא מנוע צפוף ומע' קירור "לא משהו" דורשים התייחסות ראויה לקירור הולם (במיוחד עבור מנועים מוגדשים)

- כמעט כלום לא זמין בארץ ולכן צריך לרכוש מחו"ל - עם כל הקשיים ועלויות שיש בזה

- כל הקיטים המקצועיים ורציניים הם ממש לא זולים – כמעט כל אנשים מופתעים לשמוע שקיט עולה 4,000-5,000 $$$$ ומספרים סיפורים על חברים שמתקינים מגדשים ב-5,000 ₪ - אבל מצד שני לא בטוח עד כמה זה באמת חסרון הרי ברור שאין שום חריג בכך שמוצר טוב שלא מפוצץ לך מנוע עולה לא זול......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

גולף MK2 קופה עם מנוע V6 של הפורמושן+אלדקס,טורבו ל700כ"ס וכול זה על רכב שלא שוקל יותר מטון מאה+-.

יש כבר אחת כזו בארץ רק בלי אלדקס.

זה מה נקרא סליפר אמיתית...לא צריך יותר מזה:twisted:.

אני לא מחפש רכב ספציפי (בטח שלא כשמדובר בפרויקט של איזה 80K ש"ח) אלא דגם מסוים עם פרוט על שלל השיפורים הפוטנציאלים שלו.

עם בא לך לפרט על פוטנציאל השיפורים של ה MK 2 אתה מוזמן.

בגירה

פורסם

205 GTI... רכב מיושן אבל עם התנהגות כביש שתשאיר חיוך לכל המבקש...

קיט בולמים קפיצים יעלה 4600... ואז יש לכם קרטיג לשחק איתו (אני אישית אהבתי יותר את ההתנגות בסטאופ המקורי)

שיפור בלימה- סט ברלינגו כולל נאבות 1.4,מייסבים, קליפרים, צלחות ודיסקיות יעלה עד 1000 ש"ח. תוסיפו משאבה מוגדלת עד 400 ש"ח ועל רכב ששוקל 815 קילו תקבלו יחס בלימה מעולה +

מנוע ה1.9 בתוספת מזרקים ווסט צ'יפ סעפות וצנרת תגיעו ל150 כ"ס +- יחד עם גיר 1.6 תקבלו גם רכב לקו ישר..

לא מספיק? פרוייקט מנוע RGX 2.0 טורבו יעלה כ20K ומשם גודשים ועולים עם הזמן והכסף...

אם לא נלמד איך נדע

פורסם

מיאטה דור אחרון (נוכחי) שוקלת לא יותר מדיי כ-1300 קילו...

מיאטה דור שני (NB שנים 2003-2005)...משקל של כ-1200 קילו.

מיאטה דור ראשון....משהו כמו 1,100 קילו.

כל המיאטות מכל השנים שוקלות בין 1000 ל-1100 ק"ג. (למעט NC גג קשיח השמנמנה, והמיאטות הממש ראשונות שחלקן קצת פחות מטון.)

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

BMW E30 למיניהן 6 צילייגר לא פשוט למצוא כאלה ידניות אבל הפוטנציאל גבוה המחיר נמוך (יחסית)

מי שלא מפחד להשקיע כסף בפרויקט כזה יכול "לבנות" כלי שיניב לא מעט שעות של כיף בהשקעה יחסית לא גבוהה .

כנ"ל מרצדס E קלאס של שנות השמונים,פוטנציאל לכלי מאוד כייפי תלוי ברמת ההשקעה (או "סתם" מונית כמו של יאשה :wink:).

כנ"ל אופל מנטה לדורותיהן.

פורסם

אני ארחיב את מה שביטון אמר,

במוו E30, מומלץ לקחת דגם של 6 צלינדר שמאובזר במקור ועם מכלולים ברמה גבוה יותר.

מנוע 2.5 עם 171 כ"ס, הנעה אחורית, עם צ'יפ וקמשפטים אפשר להגיע לאיזור ה190 כ"ס, נחמד מאוד על 1100-1300 ק"ג (תלוי באיזה מרכב בוחרים) עם הנעה אחורית.

אפשרויות השתלה:

M50B25 , מגיע מה525 92+, 325i E36, בנפח 2.5 ו192 כ"ס (ה2.8 מגיע עם דאבל וונוס, וההבדל בכוח הוא כ"ס 1)

נכנס בדיוק בE30 , רק להתאים צמת חוטים של המחשב. וכשנמאס מהכוח המנוע הנ"ל בסיס מצויין לטורבו.

M30B35 - מגיע ב535i, 635csi, 735i

מנוע ביג בלוק 3.5 עם 218 כ"ס, הרבה מומנט ופוטנציאל.

יותר בעייתי מM50, צריך 2 תושבות מיוחדות מחו"ל, וגיר ידני של מנוע M30.

כמו כן יש מנוע נדיר יותר M106, שזה בעצם M30 טורבו, הוא נדיר יותר הגיע ב745i E23 עם 255 כ"ס ופוטנציאל עצום.

זה הבסיס בעקרון בלי להכנס לעומק הדברים, יש עוד הרבה אפשרויות תלוי בעומק הכיס.

BMW E30 325i Coupe

פורסם
כל המיאטות מכל השנים שוקלות בין 1000 ל-1100 ק"ג. (למעט NC גג קשיח השמנמנה, והמיאטות הממש ראשונות שחלקן קצת פחות מטון.)

הייתי מאוד רוצה שכך זה יהיה - אבל זה לא נכון.

אתה רוצה להיווכח? תארגן משקל ואני אארגן לך 3-4 מיאטות.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
קבלו את האוודי A6 בי-טורבו קוואטרו.

מנסיון קצרצר שיש לי עם אאודי אול-רואד, המבוססת על אותה שלדה, עם מנוע זהה, הייתי מעדיף אותה על פני ה-A6, ולו רק בגלל יכולת ההגבה הנוחה בנסיעות שבילים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

איך אפשר בלי ניסאן 200SX (סילביה)

מנוע מדהים! 2000 סמ"ק עם מגדש טורבו - 200 כוחות סוס.

שלדה מדהימה!

הגה מתקשר.

דיפרנציאל מוגבל החלקה.

וכמובן, הנעה אחורית!

ה200SX ידוע כרכב מצויין לדריפטים. גם בגלל שלדה מצויינת, וגם בגלל עלות יחסית זולה (בחו"ל).

והכי חשוב- פוטנציאל :

לרכב הזה יש כל כך הרבה מוצרי אפטר מרקט.

עם קצת חמוצים ( צנרת, פילטר...) והעלאת גדישה ל1 באר (גודש במקור 0.6 אם אני לא טועה)

אפשר בקלות לגרד את ה300 כוח סוס במנוע, כשהמנוע והטורבו מקוריים.

ולמי שיש תקציב לבנות מנוע, ולשדך לו טורבו מתאים, יכול להגיע להספקים דימיוניים.

יש גם המון פרוייקטים של השתלת מנוע RB של סקייליין. אפילו בארץ יש אחת.

בתחום השלדה גם האפשרויות בלתי מוגבלות, עם הקוילאוברים הנכונים, זה ממש רכב מסלול.

מתקשר, חד, מרגיש מדהים.

חסרונות-

למצוא אחת במצב טוב.

זמינות חלקים.

הנה דוגמא לפרוייקט שאני עשיתי (עדיין עושה...) על אחת - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=150016

nissan silvia s14

פורסם

רכב שבהחלט יכול להיות מעניין עד מאוד לשיפור:

מיני קופר S.

יש לו שוק אפטרמרקט עם ים של אפשרויות וקומבינציות לשיפור מסדנאות מקצועיות,שילדה מהנה ביותר כבר במצב סטנדרטי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שלום לכולם

בתור הבעלים של אופל קליברה אני חושב שזה הרכב האולטימטיבי לשיפורים,אני חושב שזה רכב בעל כול היתרונות וכול הנתונים הדרושים לרכב ספורט מהשורה הראשונה כמו שאומרים :-D

טיפה נתונים :

הנעה קידמית

מנוע c20ne

מנוע 2.0 הזרקה

4 צילינדר 8 שסתומים

הספק 115 hp

למה האוטו הזה . כי

רכב עם אוירודינמיקה יוצאת מן הכלל ,אפשרות שידרוג למנוע c20let שזה מנוע בעל פוטנציאל מאוד מאוד גבוהה יצא לי לראות פרויקטים על המנוע הזה הגיעו איתו עד ל 680 כ"ס אולי אפילו יותר אני לא יודע ,מבחינת התנהגות של הרכב בכביש יציב מאוד אני יכול להגיד מהנסיון שלי מהגמיקנה האחרונה שעשיתי, אני בטוח שאפשר לשדרג ולשפר את ההתנהגות של הרכב ע"י מערכת בלימה אי בח או בלישטיין ,מערכת בלימה המקורית של האוטו לא מספיק טובה צריך שידרוג ,מבחינת מהירות מקסימלית 260 וזה נבדק נוסעת פצצה ,מבחינת נתונים של יצרן אהה אני חושב שהם לא הכי מדויקים :מהירות מקס-205 קמ"ש מ 0-100 -8.7 אהה לא הייתי אומר עד כמה שלי יצא יותר נע בין 7.7ל 8.1\2 תלוי בתנאי הדרך .זהו בסך הכול מי שרוצה לראות את הרכב מוזמן לכנס למועדון אופל ישראל יש תמונות מהמפגש האחרון בארד :lol:

OPEL CALIBRA 2.0I היא לא נוסעת מהר היא טסה נמוך :twisted:

• תוכן חדש...