Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום מונחים בפני 3 הצעות מחיר:

1. מזדה 3 2005 , 112000 ק"מ, מליסינג (אוויס) , מחיר 68000 ש"ח.

2. מזדה 3 2006 , 90000 ק"מ, מליסינג (כנ"ל), מחיר 76000 ש"ח.

3. יונדאי אלנטרה 2006, 81000 ק"מ, מליסינג (כנ"ל), מחיר 56000 ש"ח.

כל הצעות המחיר אפשר שיורדו בעוד כ4000 ש"ח.

א.

קודם כל יונדאי מול המזדה, ברור שהמזדה איכותית יותר, השאלה האם לטווח ארוך מבחינת עלות, פער המחירים מצדיק את עצמו, בלא שיקול של נוחות!, רק מההיבט הכלכלי (שמירת ערך, תקלות, חלפים וכו') כשגם הקילומטראז' של המזדות גבוה יותר.

ב.

המלצות של חברי הפורום יתקבלו בברכה.

מדובר במשפחה עם 2 ילדים, נסיעות רגילות ביום יום.

תודה רבה רבה. אנא אבקש תשובה מקיפה, כי אני חייב דחוף אוטו.

פורסם

לא אמרתה כלום לגבי מצבם המכני. נדמה לי אתה עושה השוואה כאילו מדובר ברכבים חדשים ולא כך הדבר! במילים פשוטות, מי מהם שהי פחות דפוק מכולם - הוא גם זה שהכי משתלם.

"2. מזדה 3 2006 , 90000 ק"מ, מליסינג (כנ"ל), מחיר 76000 ש"ח." - פשוט איום ונורה! האים לא שווה כבר להוסיף קצת ולקנות משהו יותר מכובד?

פורסם

יש לי 3 המלצות בשבילך:

1. כתוב כותרת עיניינית בלי דחוף וכד'.

2. קנה רכב פרטי.

3. מזדה 3

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ציטוט ממצאי בדיקה:

ממצאי בדיקה שנערכו ליונדאי:

מנוע= מערכת תזמון, רעש שסתומים.

סרן קדמי ומערכת היגוי= מערכת היגוי, גלגל הגה פגום.

שלדת מרכב= תקוני מרכב, משמעות נמוכה. סימני פגיעה מאחור. פנס אחורי פגום/הוחלף/תוקן. תקוני מרכב וצבע,

מעיכות/מעוך, נזק בפנלים, נזק לפגושים.

העברת כוח= תיבת הילוכם אוטומטית, החלף תומכים= גל הנע/ציריות: החלף גומיות מגן לציריות = דיפרנציאל : רטיבות.

ממצאי בדיקה למזדה 2005:

מנוע= בלוק מנוע: רטיבות = מערכת תזמון: רעש שסתומים.

שלדת מרכב = תקוני מרכב, משמעות שולית: מעיכות שריטות במבע+פגמים, נזק בפנלים, נזק לפגושים = מצב פנימי:

חלקי פלסטיק פגומים= תקוני מרכב, משמעות נמוכה: סימני פגיעה מאחור, דלת תא מטען תוקן, מגן אבנים

אחורי פגום/מעיכות, סימני פגיעה דופן שמאל, שימני פגיעה דופן ימין, מעיכות קורת רוחב מורכבת עם ברגים.

תקוני מרכב וצבע, מעיכות בתחתית/רצפה.

צמיגים= צמיגים וגלגלים: קדמי ימין פגום, קדמי שמאל פגום

מערכת תאורה+מצבר= מערכת חשמל: פנס ראשי ימני פגום.

כל ליקוי הובטח שיתוקן במוסך המורשה אלא אם כן המוסך מורשה יחתום שאין ליקוי

אני לא מבין בכל זה האם מדובר בליקוי רציני, שמשפיע על ההחלטה?

פורסם

שתי הבדיקות פחות או יותר בסדר אילו היו מבוצעות לרכבים פרטיים. אך לעיטים קורה כי לחברות הליסינג יש קומבינות כאלה ואחרות במכוני הבדיקה ואני חוויתי זאת על בשרי.

כך למשל בדיקה שנעשתה לרכב שקניתי (אומנם בהנחה של 40% מהמחירון) הייתה צחה וטהורה. גם כן רעשים סטנדרטיים ופגיעות בעלות משמעות שולית. והאמת המרה הייתה כדלקמן:

1) הרכב עבר תאונה קשה (התהפך)

2) לרכב הוחלף מנוע

3) הקילומטרז' זויף

אני למזלי כמעט ולא נפגעתי כספית מכל הנ"ל כי בעלים הקודם (חברת ההשכרה) משום מה לא דרש ירידת ערך מחברת הביטוח והרכב אבד כללית עצלי תרם תחילת קילקולים רציניים. אבל אינני מוכן להתגרות שוב פעם במזל.

פורסם

תשמע:

אני לפני שאתה מתלבט אני מודיע לך, מאזדה 3 בחירה יותר חכמה.

תנסה לפני שאתה מתלבט להבין, שני המאזדות עם יותר ק''מ, אני מניח במצב פחות או יותר כמו של היונדאי (מבחינה

מוחשית, האם הרכבנקי ונראה טוב מבפנים ומבחוץ או שכל הרכב סריטות

ובפנים הכול זניח).

ועדיין יתר יקר.

תנסה לחשוב מדוע מחיר האלנטרה הוא כל כך זול ביחס למה שמתארים לך אותו:

בטח התיאור הוא כזה

''רכב נקי במצב מעולה, חדש שמור'' וכו' וכך המחיר נמצא דיי בשפל.

שלומי.

פורסם

אני מניח שאת תוצאות הבדיקה שצרפת קיבלת מהמגרש שמוכר את הרכב. זה נחמד והכל אבל שווה עבורך כקליפת השום.

בכל מקרה קח את הרכב לבדיקה אוביקטיבית במכון בדיקה או מוסך ש-אתה (ורק אתה) תבחר.

שים לב שבשני הרכבים נמצאו תקלות שמצריכות תשומת לב.

ביונדאי יש סימנים של פגיעה מאוחר וחלקי פלסטיק פנימי פגומים (מה שיכול להעיד על הזנחה מצד מחזיק הרכב בפועל). בנוסף, יש להחליף תושבות של הגיר וגומיות לציריות. סביר מאוד להניח שהרכב נסע עם גומיות גמורות ועכשיו צריך להחליף את כל הצירייה. תקפיד שיחליפו אותה ולא רק את הגומיות.

במאזדה יש קורת רוחב שמורכבת עם ברגים. אני רוצה להאמין שאני מבין לא נכון, אבל קורת רוחב שמורכבת עם ברגים משמעותה בשפת הרחוב "האמא של השאסי". תדאג שיבדקו את הרכב הזה טוב ויחפשו סימנים לתאונות, וגם יסבירו לך היטב על חומרת הממצאים שמתגלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...