Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אקדים ואומר שעשיתי חיפוש עם המילים כיוון\כוון מערכת וגם כיול מערת וקראתי המון אשכולות בנושא.

המערכת שיש לי היא:

רדיו דיסק BLAUPUNKT MP34

קומפוננט INFINITY KAPPA PERFECT 6.1

מגבר JBL PX300.4

עד היום שמעו בסדר גמור יחסית (אבל ניתן לשפר עוד טיפה).

היום הרכבתי גם את הסאב ברכב (INFINITY KAPPA PERFECT 12 VQ)

ניסיתי לכוון את הסאב דרך המגבר כמו שאמרו בפורום (להגביר את הר"ד ל3/4 מהעוצמה וכו'...)

אבל הבאס מהסט קומפוננט נשמע אפילו יותר חזק מהסאב וגם לא יודע איך "להזיז" את הבאס קדימה יותר

ישבתי מעל לשעתיים בניסיון לכוון ולא הצלחתי

אני לא יודע איפה לחתוך את סאב מה גם הברגים של הכיוון של החיתוכים\גיין יכולים לעשות מספר סיבובים ואני לא יודע נגיע איפה 100HZ וכדומה

שומעים מממש אבל ממש ממש גרוע ואני לא מצליח לכוון לבד

שיחקתי גם עם הסלופ בין 12DB ל24DB ולא שמתי לב להבדל

איפה אפשר לכוון את המערכת או אולי לקבל איזו שהיא הדרכה? (אני יודע שפיספסתי את המפגש היום, אך היו לי אילוצים משפחתיים :-()

אני כאן על סף בכי כמעט מאיכות השמע הגרוע ביחס להשקעה

מצורפות תמונות עם הכיוונים של המגבר

אני גר באזור המרכז (פ"ת) אשמח אם מישהו יוכל לעזור

תודה רבה!!!

*בנוסף יש היבובי אורות (האור נחלש, לא נכבה לגמרי) איך פותרים זאת? ע"י קבל?

09082008(007).jpg

px300.4.jpg

פורסם

אי אפשר להסביר לך "באויר" אין לכוון את המערכת והתמונות-כמו סינית בשבילי.

אם אתה לא מצליח לכוון לבד-הדבר הטוב והבטוח ביותר תלך למתקין שאתה מכיר וסומך,חבר שמבין או האפשרות הטובה ביותר לדעתי תגיע לאחד המפגשים יש שם אנשים בעלי ידע רחב מאוד במיוחד בכיוונים.

הם ישמחו לעזור לך.:-)

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

ידידי היקר אל תתיאש יש אנשים מיואשים יותר

גש לאחד מהמפגשים ובשניות תצא מבסוט עד הגג

או שאפשרות שנייה תמשיך לנסות אין רק בזה כול עוד נזהרים עם הגיין

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

הבעיה שאני חייל ולא יודע מתי אוכל להגיע למפגשים

לגבי ללכת למתקין הלכתי כבר פעם לכמה והם אמרו שהם לא התקינו לי את המערכת והם לא רוצים לגעת בזה.

:(

פורסם

תתחיל בצורה פשוטה,

תכוון את המגבר לחיתוך LPF ב50 הרץ על הערוצים של הסאב.

אני מבין שאתה משתמש במגבר 4 ערוצים בשביל להרים סט קדמי וסאב.

תוודא לאיזה ערוצים אתה מחבר את הסאב במגבר - תוודא שהגישור מחובר נכון - הפלוס של הסאב לפלוס של הגישור והמינוס של הסאב למינוס של הגישור.

תוריד את הבאס-בוסט לאפס.

עכשיו אתה יודע שלפחות הסאב מחובר למגבר נכון.

תוודא שהRCA שנכנס לערוץ של הסאב במגבר אכן מחובר ליציאות של הסאב ברדיו דיסק (אין לי מושג לגבי הרדיו דיסק שלך כמה יציאות יש לו ואיזה כיוונים אפשר לעשות איתו) בהנחה שיש לך יציאה ייעודית לסאב.

אחרי זה תוודא ברדיו דיסק שלך, HU בשפת הפורום, שבמידה ויש קרוס אובר, שהוא גם כן מכוון לחיתוך LPF מתדר 80 הרץ ומטה.

הסלופ כרגע - כל עוד שהסלופ הוא לא 0 - זה לא משנה... בדרך כלל מומלץ לעבוד על סאב עם סלופ 12 או 24 באמת אבל זה אח"כ מקבל חשיבות כשאתה מכוון אותו ביחס לסט הקדמי.

אחרי שעשית את כל אלה - תוודא במידה ויש לHU שלך שליטה על ווליום הסאב, שהוא לא על האפס וגם תוודא אם יש לך שם הגדרות של קרוס - שהיציאה של הסאב לא מונחתת במקרה.

אחרי שעשית את כל אלה הסאב צריך לפחות לזוז... תבדוק גם את הפאזה של הסאב בHU אם הוא נשמע לך מוזר (בהנחה שהHU שלך יכול לשלוט על פאזה של סאב כמובן).

אם אחרי שניסית את כל מה שרשמתי ועדיין לא עובד - תיגש למתקין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

+1 לאדי.

אל דאגה חבר, קצת סבלנות ואתה תהיה מרוצה [אני יודע שסבלנות זה המצרך היקר והנדיר ביותר - גם אצלי]

דרך דפי הפורום זה כמעט, או לגמרי, בלתי אפשרי. זה או ניסוי וטעייה, אך בזהירות ובהגיון כדי לא לעשות נזקים, או המתנה לאחד המפגשים. יש כאן המלצות רבות על מתקינים מהמרכז, אתה רוצה לומר שאף אחד תמורת כמה לירות לא מוכן לכוון? זה לא נראה לי הגיוני. מי סירב בטענה שהוא לא התקין? הצעת לו תשלום? ידע עולה כסף:lol:

לגבי הבהובי אורות, הנושא נטחן עד דק וכן נושא הקבל, תריץ חיפוש, יש המון אינפורמציה בנושא.

פורסם

אוקי תודה רבה לך על התגובה!!!

יש לי HU פשוט עם שני RCA ואין שום אופצית חיתוך בו ו\או באס בוסט (רק אותיות של פאדר, באלאנס, טרבל, באס, באס אקסטנדר ואקולייזר פשוט עם 4 מצבים של ROCK POP CALSSIC ועוד אחד ששכחתי)

בFREQ במגבר אין לי מושג איך אני מגיע ל50 הרץ (הבורג מסתובב ומסתובב ואין לי מושג איפה זה 50 הרץ או האזור של 50 הרץ)

בסלופ יש לי או 24 או 12 אין אופציה אחרת ולא יודע גם איך זה משפיע.

הסאב מחובר נכון בגישור (אימתתי ע"י הספר)

הבאס בוסט במגבר סגור לגמרי

הסאב שלי זז

אבל מקדימה לא שומעים אותו כמעט בכלל והוא לא מורגש (לאנסר 2005)

וגם עם הגיין אני מפחד שלא יהיה גבוה מידי ויגרום נזק לסאב - כיוונתי אותי עד שהמגבר היה מתנתק לשניה ואז הורדתי אותו טיפה.

ניסיתי כמעט הכל אני חושב וגם קראתי כמה פעמים גם בפורום את האשכולות וגם את הספר של המגבר.

ניסיתי ללכת לכמה מתקינים אך לא רצו לקבל אותי.

פורסם

נשמע לי קצת מוזר מה שאתה רשמת.

יכול להיות שיש בעיה במגבר או שאולי החיווט שלו דק מידי - אמרת גם שיש לך נפילות מתח (הבהובים).

אתה צריך להתמקד קודם כל במערכת החשמל של הרכב, לבדוק שהאלטרנטור טוען את המצבר ושהמצבר תקין.

אחרי זה לבדוק את עובי החיווט ורק אח"כ לעבור על ההתקנה.

במצב הנוכחי שלך אתה צריך לגשת למתקין.

וזה שאתה אומר שמספר מתקינים לא קיבלו אותך - כשאני שומע משפט כזה נדלקת לי נורה אדומה שאומרת שאולי מישהו לא מספר כאן את כל הסיפור.

אם הרכב תקין ואין בו בעיות (כמו למשל פיוזים שרופים או נורות שרופות בדש-בורד, חיישן כריות אוויר) שמתקין יפחד לקחת עליהן אחריות שלא תאשים אותו על משהו שהוא לא גרם לו - אז אין שום סיבה שמתקין לא יבדוק לך את הרכב ויסרב לפרנסה.

מי התקין את המערכת?

יש ליקויים לאחר ההתקנה? למעט העובדה שהסאב לא מספק עבודה תקינה.

האם הצעת למתקין תשלום עבור הבדיקה או שציפית שהבדיקה תהיה בחינם והתעקשת על זה? (כי אם כן, אפשר להבין טוב מאוד למה סירבו לך).

משהו פה "not cosher"

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפני התקנת המערכת הלכתי לקבל הצעות מחיר ממספר מתקינים

בחרתי במתקין אחד, התקין לי הכל (חיווט 4 גייג' למגבר - מגליל אבל אמור להספיק לדעתי)

המתקין שהתקנתי אצלו (לא אציין את שמו כאן) לא הצליח לכוון את המערכת לשביעות רצוני

ניסיתי לגשת למישהו שנתן לי הצעת מחיר להתקנה והוא בא בטענה שלא התקנתי אצלו (כנראה נעלב או משהו, אבל לדעתי השוואת מחירים זה דבר טריוואלי בימנו) והוא לא מוכן לעזור לי בכיוונים אפילו לא בתמורת תשלום.

לכן, נפלתי כאן בין הכיסאות והכסף שחסכתי במשך כמה שנים כבר אזל (אני חייל) ובאמת שאני אובד עצות.

לגבי ההיבובי אורות הם לא נכבים לגמרי אלא קצת נחלשים עם הבאסים ומאשכולות בפורום הבנתי שזה קורה להרבה אנשים.

**יכול להיות שאם הגיין נמוך מידי אז הסאב ינגן חלש?

פורסם

הבהובי אורות מצביעים על פיקים של עומס, בדיוק מה שצריך להיות.

ניתן לטפל בכך באופן מקצועי (ולא, קבל לא יספיק) , אך לא זו הבעיה שלך. לעניין זה, אל תראה בהבהובים כמשהו פסול.

מאידך, אין לקבוע שהמגבר מותקן נכון, ו/או שאין בעיה אחרת, אך זיהוי הבעיה לא צריך לבוא מכיוון של היבהובי אורות.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מה גם שההגדרה שלך לסאב לא עובד יכולה להיות משהו יחסי.

ממש בקושי שומעים אותו או שהוא פשוט לא מרים שכונות כמו שרצית - כי אם זה העניין, אין לך מה לחפש הרמת שכונות עם סאב של אינפיניטי מסדרת קאפא, הוא לא מיועד לזה ולא מתוכנן לזה.

בכל מקרה - אתה צריך לגשת למתקין.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...