Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אולדס קטלס- רכב אספנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי הכוונה של הבחור היא לגרסא רגילה ולא ממש ל442 , ולרגילה ? ערך אספני?

בערך כמו לנובה 4 דלתות , סבבה לגמרי למי שאוהב ורוצה לקחת פרוייקט , אבל לא ממש אספנות במובן הקלאסי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נראה לי הכוונה של הבחור היא לגרסא רגילה ולא ממש ל442 , ולרגילה ? ערך אספני?

בערך כמו לנובה 4 דלתות , סבבה לגמרי למי שאוהב ורוצה לקחת פרוייקט , אבל לא ממש אספנות במובן הקלאסי.

ליביו

הדגמים הנחשקים ביותר הם הארסט אולדס, דגם 79 לבן עם עיטור זהב, דגם 83 בשחור עם פס אדום ודגם 84 עם אפור ופס אדום.

דגמי 442 נחשקים פחות ונמכרו בשנים 85,86,87,88

המקביל להם היא קלאיי שנמכר ב79,81,82 - גם דגמי ה-442 והגם הקלאיי היו בעלי גיר אוטומטי ברצפה, לעומת גיר בהגה בדגמי הסופרים ברוהאם.

דגמי 87-88 היו בעלי חזית קדמית שונה של פנס אחד (נקראת יורופנל) ודגם 88 נקרא קטלס סופרים קלאסיק, לא ראיתי בארץ מסוג זה.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

קנפי , הכוונה היתה שלדגמים הרגילים לגמריי לא יהיה ערך אספני ולא היתייחסות לדגם זה או אחר או קיטלוגו של כל הדגם.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
הדגמים הנחשקים ביותר הם הארסט אולדס, דגם 79 לבן עם עיטור זהב, דגם 83 בשחור עם פס אדום ודגם 84 עם אפור ופס אדום.

דגמי 442 נחשקים פחות ונמכרו בשנים 85,86,87,88

המקביל להם היא קלאיי שנמכר ב79,81,82 - גם דגמי ה-442 והגם הקלאיי היו בעלי גיר אוטומטי ברצפה, לעומת גיר בהגה בדגמי הסופרים ברוהאם.

דגמי 87-88 היו בעלי חזית קדמית שונה של פנס אחד (נקראת יורופנל) ודגם 88 נקרא קטלס סופרים קלאסיק, לא ראיתי בארץ מסוג זה.

דבר איתנו בתמונות....אתה מסוגל ליותר אנחנו יודעים...:lol:...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ליביו, להערכתי לרכב זה לא יהיה ערך אספני רב ולא בשל העובדה שהקטלס הייתה הרכב הנמכר ביותר בארה"ב בתחילת שנות ה-80 והביאה את אולדסמוביל למקום שלישי עם מעל מיליון רכבים בשנה.

הגרסאות היחידות הם ההארסט אולדס שנמכרו באלפים בודדים ואולי דגם שנת 80 שהוא בעל חזית שונה מכל הרכבים שלפניו ושלאחריו.

קטלס 442 1986

442rear.jpg

הארסט אולדס 1983 (15 שנה להארסט אולדס):

1983_Hurst_Olds.jpg

הארסט אולדס 1984

1334122823951-1984-Hurst-Olds-Buick-V6-Turbo-powered.jpg

הארסט אולדס 1979:

hurstolds1.jpg

דגם 88 קלאסיק:

5449.jpg

דגם שנת 1980:

cutlass80a.jpg

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.3 1995

פורסם

אין על האחרון!:evil::twisted:8) (שנת ה-80)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אוקיי, לגבי ההארסט יש הסכמה (אני מקווה :?)...

אך מה לגבי הדגמים שיש כרגע בארץ (שעלו לארץ בשנת הולדתם)? שוב הכוונה היא לדגמי שנות ה-80.

אני מניח שהרבה מהם הם בעלי נפח "קטן" (3800 סמ"ק), אך האם יש כאלה בעלי מנוע V8 5700?

מה ערכם האספני של ה"רזות" ושל ה"שמנות"?

פורסם

אך מה לגבי הדגמים שיש כרגע בארץ (שעלו לארץ בשנת הולדתם)? שוב הכוונה היא לדגמי שנות ה-80.

אני מניח שהרבה מהם הם בעלי נפח "קטן" (3800 סמ"ק), אך האם יש כאלה בעלי מנוע V8 5700?

הקטלס סופרים קופה של השנים 1978-1988 נמכרה עם מנועי 5700 דיזל בלבד. בארה"ב מותר להסב למנוע בנזין 5700.

אך הן נמכרו עם מנועי בנזין 3800 231 112 כ"ס או מנועי 5000 בעלי 140-180 כ"ס

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.3 1995

פורסם

שוב- הכל שאלה של מה אתה מתכוון "ערך אספני"? -כבר אמרו לך- מבחינה הכלכלית לאוטו ה"פשוט" לא יהיה ערך גבוה במיוחד, לפחות לא בשנים הקרובות. בקיצור- להרוויח אם תיקנה אחת ותרצה למכור יותר ביוקר- לא תוכל, כנראה. אני יכול להעיד על עצמי, למשל- אני מאד הייתי רוצה כזה אוטו, אבל לא מוכן לשלם עבורו סכומים גבוהים. ואני אישית מכיר עוד כמה כאלה. ואני הכרתי כמה מכוניות, שהחלידו למוות (כולל בזמן האחרון יחסית) בגלל, שאף אחד לא היה מוכן לתת בעבורן סכום, שבעלים רצה- והוא לא היה ממש בשמיים, פשוט, שוב- אין יותר מדי ביקוש במחירים, שאנשים חושבים, שזה אמור לעלות, אבל זה לא...

מצד שני- שוב, יש לא מעט אנשים, שאוהבים את ה"סגנון" (וזה כולל גם דגמי הביואיק, פונטיאק ושברולט למיניהם), והיו בכיף "מאמצים" אחד כזה. ככה, שביקוש בעיקרון קיים. שוב- הכל בסכום הנכון.

לסיכום: כפי, שכבר נאמר: אם אתה מחפש רווח- לא כאן. אם אתה אוהב את האוטו- לא הייתי חושב פעמיים... לא יודע, מה איתכם- אני אישית לא ממש מבין את השאלה "האם יש ערך אספני?" -מבחינתי- יש ערך אספני למה, שאני רוצה ומחליט בשבילי, שיש לו כזה. מעולם עוד לא קניתי משהו, ש"יש לו ערך"- זה פשוט לא מעניין אותי, יותר נכון- משעמם אותי. וזה לא, שלא יכולתי- פשוט לא רציתי...:oops:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
מעין גרסה מכנית של טיפטרוניק

דווקא נראה יותר כמו מצבי 1-2-3 בבוררי גירים אוטומטיים של היום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שוב- הכל שאלה של מה אתה מתכוון "ערך אספני"? -כבר אמרו לך- מבחינה הכלכלית לאוטו ה"פשוט" לא יהיה ערך גבוה במיוחד, לפחות לא בשנים הקרובות. בקיצור- להרוויח אם תיקנה אחת ותרצה למכור יותר ביוקר- לא תוכל, כנראה. אני יכול להעיד על עצמי, למשל- אני מאד הייתי רוצה כזה אוטו, אבל לא מוכן לשלם עבורו סכומים גבוהים. ואני אישית מכיר עוד כמה כאלה. ואני הכרתי כמה מכוניות, שהחלידו למוות (כולל בזמן האחרון יחסית) בגלל, שאף אחד לא היה מוכן לתת בעבורן סכום, שבעלים רצה- והוא לא היה ממש בשמיים, פשוט, שוב- אין יותר מדי ביקוש במחירים, שאנשים חושבים, שזה אמור לעלות, אבל זה לא...

מצד שני- שוב, יש לא מעט אנשים, שאוהבים את ה"סגנון" (וזה כולל גם דגמי הביואיק, פונטיאק ושברולט למיניהם), והיו בכיף "מאמצים" אחד כזה. ככה, שביקוש בעיקרון קיים. שוב- הכל בסכום הנכון.

לסיכום: כפי, שכבר נאמר: אם אתה מחפש רווח- לא כאן. אם אתה אוהב את האוטו- לא הייתי חושב פעמיים... לא יודע, מה איתכם- אני אישית לא ממש מבין את השאלה "האם יש ערך אספני?" -מבחינתי- יש ערך אספני למה, שאני רוצה ומחליט בשבילי, שיש לו כזה. מעולם עוד לא קניתי משהו, ש"יש לו ערך"- זה פשוט לא מעניין אותי, יותר נכון- משעמם אותי. וזה לא, שלא יכולתי- פשוט לא רציתי...:oops:

אני לא מחפש רווח - לכן אני כאן.

פשוט צריך לחשוב על מצב שבו ארצה "לשדרג" את הרכב (קורבט סטינגריי) ואז כנראה אצטרך (בגלל חוסר במקום/מזומנים) למכור את הרכב.

אז האם כל ההשקעה שאשים ברכב תשתלם בעת מחירתו: הכוונה היא לא להחזיר את ההשקעה (ידוע שהשקעה שוקעת), אבל מבחינת הרכב עצמו.

פורסם

תראה... אם תקח אוטו גמור, תעשה לו מנוע חדש, פחחות, צבע, פנים (והכל איכותי, לא "סתם")- אז, מן הסתם, בחיים לא תחזיר אפילו את החלק של ההשקעה בעת המכירה. אבל, לא תמכור אוטו "דנדש", משופץ ויפה, ב-3 אלף שקל, זה ברור- עדיין תקבל, אני מאמין, מחיר הרבה יותר מכובד. אבל שוב- זה יהיה חלק קטן מאד מהסכום, שיעלה לך סטינגריי...:? אז, אם אתה רוצה כזה אוטו- תנסה למצוא משהו במצב סביר ובמחיר סביר, כדי שלא תצטרך להשקיע יותר מדי, ואני מאמין, שבבוא הזמן תוכל למכור אותו מבלי להפסיד יותר מדי. זה הכל, לדעתי. בהצלחה!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מישהו אולי יודע כמה אמורה לעלות מכונית עם הנתונים הבאים:

אולדס קאטלס סופרים 2 דלתות מודל 84 מנוע 3700, לא משופצת, חלודה בכל מיני מקומות, מצב מנוע וגיר לא ידוע (כך גם הקילומטרג'), ידית הילוכים על ההגה, דשבורד סדוק ומפוצץ. הרכב בעל שני צבעים. הרכב במצב נסיעה

אני מניח שלא השקיעו/תיחזקו את הרכב וגם הרכב בן 20 ומשהו שנים ולכן הרכב נראה כמו שהוא...

פורסם

לטעמי לדגם כזה לא מטופל ולא יחודי במיוחד (ועוד עם מנוע כזה שמאבד חצי מהנקודה של אמריקאית) אני לא הייתי משלם יותר מאלף ש"ח בערך.

אולי 2000 אם יש טסט באורך סביר ולא צריך להתחיל לרדוף אחרי לסדר אוטו לטסט (על רכב שצריך לשלם גם אגרות אחורה הייתי משלם אולי בהעברת בעלות).

אבל זה אני.

ערך אספני אין לא (וכנראה לא יהיה)

מצב מכאני או קוסמטי על הפנים (לפי התיאור שלך)

סה"כ , במיוחד אם אין טסט והאוטו לא באמת נוסע - נשמע כמו משהו ששווה את מחירו לברזל.

כמות ההשקעה תיהיה גדולה מאוד ולא בטוח שווה את זה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

הגרסאות היחידות הם ההארסט אולדס שנמכרו באלפים בודדים ואולי דגם שנת 80 שהוא בעל חזית שונה מכל הרכבים שלפניו ושלאחריו.

דגם שנת 1980:

cutlass80a.jpg

זה אגב החזית שמורכבת על הקאטלס 79 שלי, וזה בדיוק הסיבה למה אני כל כך רציתי דווקא את האוטו הספציפי הזה

גם גלגלים כמו בתמונה יש... :wink:

DSCF0928.jpg

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תוכן חדש...