Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני קורא בפורומים מזה זמן רב ובשעה טובה נרשמתי היום וזהו הפוסט הראשון שלי.

לאחר עצות של חברים שאין להם שמץ של מושג בנושא אך עדיין כל אחד הביע דעה שונה ומשונה, החלטתי לפנות אליכם.

הכל התחיל בחיפוש אחר סמארט רודסטר. פעמיים סגרתי עם מוכרים ביד2 וכשהגעתי לבדוק את הרכב הם כבר הספיקו למכור אותו ללא בדיקה. מחיר הרכב הוא פחות או יותר כ-20 אלף מעל מחירון (115-120 אלף ש"ח)

יש לציין שישנם 8 כאלה בארץ ולכן פניתי לסוכנות רכב לייבוא אישי. לאחר שיחה קצרה ושיערוך המחיר הבנתי שאין לי מה לחפש בכיוון מאחר שיעלה אפקטיבית כ-165 אלף ש"ח לייבא סמארט רודסטר ארצה. גם אם אני אקנה אותה בעצמי מאיביי גרמניה או צרפת.

המוכר השכיל והוסיף כי לדעתו בקליבר של מחירים כאלה לא כדאי בכלל לגעת בסמארט אלא "רכב אמיתי". אני מסכים איתו. עלה על הפרק קרייזלר קרוספייר שהוא רכב מדהים. המחיר הוא בסביבות 160-165 אלף ש"ח.

בדקתי את המחירון לקרוספייר 2007 ומתברר כי הוא משוערך ב-100 ש"ח יותר מהמחיר אותו הציעו לי בייבוא אישי.

אני מאוד רוצה לעשות את הצעד הזה, ואפילו למכור את הרכב עוד שנה ברווח של כמה עשרות אלפי שקלים אבל אני בטוח שעתיד לא כל כך וורוד כמו שאותו סוכן ייבוא מבטיח לי. אם כל אחד יכול ליבא אותה בכזה מחיר - איך אוכל למכור אותה בעוד שנה שנתיים כשארצה לעבור הלאה לרכב אחר? אני לא מעוניין להתקע עם רכב כזה אלא לראות בו כנכס שאפשר להנות ממנו לתקופה.

לפי נסיונכם ולפי הצרכים שהגדרתי - האם אוכל למכור את הרכב או לעשות עליו טרייד אין בעתיד במחיר זהה למחיר שקניתי או אפילו יותר או שמא יש פה סיכון להפסיד סכום של כסף בעתיד?

אשמח לשמוע ממכם. תודה!

פורסם

אני בדקתי את האפשרות לייבא אישית דודג' קאליבר. אז החדש נמכר בסביבות 150, כיום 140. ביבוא אישי זה היה בסביבות 100 ואף פחות. למזלי הספיק לי השכל לגשת למוסך מורשה ולברר פרטים. הסתבר כי בארה"ב זה לא בדיוק אותו רכב שמיובא הנה ואצטרך לעשות שידרוגים. כך למשל אצטרך להחליף מחוונים במחיר בלתי הגיוני בעליל ועוד כל מיני דברים כאלה ואחרים, כולל האישור מיבואן במספר אלפי שקלים בלתי-מבוטלים, וזה כבר נוגס מכדאיות העיסקה. בנוסף הסתבר כי לא כל החלפים ברכב האמריקאי זהים לזה שמיובא רשמית ותקלות כאלה ואחרות עלולות להפוך לבכי רע. מהסיבות האלה נורה קשה גם למכור רכב מיבוא אישי. נדמה לי כי יתכן והעיסקה בכל זאת יכולה להיות כדאית, אבל בשום אופן לא באותם ההכפים כפי שמספרים בסוכנויות וכמובן בשום אופן לא ניתן להרווח ממנה.

פורסם
אני בדקתי את האפשרות לייבא אישית דודג' קאליבר. אז החדש נמכר בסביבות 150' date=' כיום 140. ביבוא אישי זה היה בסביבות 100 ואף פחות. למזלי הספיק לי השכל לגשת למוסך מורשה ולברר פרטים. הסתבר כי בארה"ב זה לא בדיוק אותו רכב שמיובא הנה ואצטרך לעשות שידרוגים. כך למשל אצטרך להחליף מחוונים במחיר בלתי הגיוני בעליל ועוד כל מיני דברים כאלה ואחרים, כולל האישור מיבואן במספר אלפי שקלים בלתי-מבוטלים, וזה כבר נוגס מכדאיות העיסקה. בנוסף הסתבר כי לא כל החלפים ברכב האמריקאי זהים לזה שמיובא רשמית ותקלות כאלה ואחרות עלולות להפוך לבכי רע. מהסיבות האלה נורה קשה גם למכור רכב מיבוא אישי. נדמה לי כי יתכן והעיסקה בכל זאת יכולה להיות כדאית, אבל בשום אופן לא באותם ההכפים כפי שמספרים בסוכנויות וכמובן בשום אופן לא ניתן להרווח ממנה.[/quote']

היי תודה דוקטור. אני בהחלט צריך לבדוק ולוודא את המידע הזה עם היבואן. אבל בשורה התחתונה אתה אומר שאין מצב לא להפסיד עליה כסף מכיוון שמדובר ברכב ייבוא אישי. האם זה נכון?

פורסם

קודם כל, רכב איננו השקעה - תמיד מפסידים עליו כסף.

כל רכב שתקנה ביבוא אישי, ושלא ביבוא אישי - יאבד מערכו.

נכון הוא שאם במקרה תמצא "משוגע לדבר" תוכל למכור את הרכב ברווח, אבל לבנות על זה? ודאי שלא!

לגופו של עניין, ייבוא רכב שאינו מיובא באופן סדיר לישראל הינו הרפתקה שיכולה להסתיים בחיוך - אבל לעיתים קרובות מסתיימת במפח נפש שנובע מהעובדה שרוב הרכבים שמיובאים מארה"ב ביבוא אישי שונים מהותית (מכנית) ממה שמיובא לפה באופן סדיר.

רבים הם הלקוחות שמצאו את עצמם עם כלי רכב חדישים מושבתים ועם הצורך להמתין חודשים לחלקי חילוף בהזמנה מיוחדת...

המלצתי - אם במכונית פתוחה חשקה נפשך, קנה לך איזה CC של פיג'ו או איזה מיאטה משומשת קלות.

בהצלחה בכל אשר תבחר,

צביקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבל יש את הקרייזלר בארץ ומוכרים את הדגם הזה..אני מאמין שיש חלקים תואמים אצל היבואן..

חוצמזה אם אתה מייבא רכב שיש בארץ רק יותר בזול אז אפשר להגיד שאתה רק תרוויח מזה

חוצמזה לך תדע מה יהיה עוד שנתיים שתמכור את הרכב..מקסימום תמכור אותו במחיר שקנית אותו ...

פורסם

כמה דברים שחשוב לדעת (כאחד שמאוד מבין בייבוא אישי)

לגבי המחיר- טווח המחירים שקיבלת לCrossfire הוא נכון ואת גירסת הקופה הלא מאובזרת ניתן להביא אפילו בכ-130 אלף שקלים. הבעיה היא שהCrossfire כבר אינה מיוצרת ולכן אינה מיובאת לארץ. הרכב פשוט היה כשלון. כאחד שחווה אותה

(בתערוכת פרנקפורט בהשקתה) אני יכול להגיד לך שכל דבר ברכב הזה פשוט ירוד: החל מפנים הרכב שהושאל מהSLK

הישנות (שידועות "לטובה" בפלסטיקים מתפרקים ומתקלפים, פלסטיקה זולה ואיכות גימור ברמה אמריקאית ישנה) והמנוע

3200 אוכל הדלק, שמפיק למיטב זכרוני משהו כמו 200 כ"ס (לא נתון מדהים...) תוך אכילת דלק סדרתית.

שוק היד שנייה של המכוניות האלה גרוע. יש בלוח מכוניות שעומדות למכירה כבר כשנה (אני זוכר שכאשר חיפשתי BMW

סדרה 3 קופה, פזלתי לכיוון הקרוספייר ובחנתי מודעות-אותם מודעות שקיימות גם היום). דבר חשוב- כאשר אתה מייבא

רכב אתה חותם על מסמך שמחייב אותך שלא למכור את הרכב למשך שנתיים, למעשה, אתה "נתקע" עם הרכב למשך שנתיים

שלמות ותצטרך להפוך את העולם ואחותו בשביל שיבטלו לך את ההגבלה בשלב מסוים.

בקיצור, אני כמו האחרים הייתי ממליץ לך לחפש איזו מיאטה מהנה או משהו בכיוון הזה.

הייבוא האישי משתלם ברכבים יקרים יותר (ג'יפים, רכבי פרימיום ויוקרה) וברכבים שלא משווקים בארץ (ביניהם הקרוספייר

והמוסטנג שלדעתי הם בזבוז מוחלט של כסף. מלבד פוזה הם לא נותנות שום דבר).

בכל מקרה בהצלחה.

Lexus CT200H

פורסם
אבל יש את הקרייזלר בארץ ומוכרים את הדגם הזה..אני מאמין שיש חלקים תואמים אצל היבואן..

חוצמזה אם אתה מייבא רכב שיש בארץ רק יותר בזול אז אפשר להגיד שאתה רק תרוויח מזה

חוצמזה לך תדע מה יהיה עוד שנתיים שתמכור את הרכב..מקסימום תמכור אותו במחיר שקנית אותו ...

אם היית קורא בעיון את שאר התגובות שנכתבו, היית יודע שהוא לא "רק ירויח מזה", ושאע"פ שהדגם נמכר בארץ, עדיין עלולה להיות בעיית חלפים.

מעבר לכך, אני מבקש ממך לחדול מהשימוש האובססיבי במקש הנקודה. שלוש נקודות (...) אינן תחליף לפיסוק תקני (גם לא שתי נקודות). כמו"כ, למען שלום בית, בבקשה כתוב בשפה נאותה (רמז: "חוצמזה" אינו נחשב לשפה נאותה במחוזותנו).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ובנימה מבודחת, זכורה לי התוכנית מטופ-גיר בה נבחנה הקרוספייר וקלרקסון התוודה שהחלק האחורי שלה הזכיר לו משהו שבתחילה הוא התקשה להצביע עליו. הוא נזכר בסופו של דבר "האחוריים של הקרוספייר מזכירים תנוחה של כלב המטיל את תכולת הבטן על דשא וגבו מכופף". האמת, מרגע שאמר זה נשאר לי בראש. היא אכן גם בלתי מצודדת מפרספקטיבה זאת.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

נכון הוא שאם במקרה תמצא "משוגע לדבר" תוכל למכור את הרכב ברווח, אבל לבנות על זה? ודאי שלא!

לגופו של עניין, ייבוא רכב שאינו מיובא באופן סדיר לישראל הינו הרפתקה שיכולה להסתיים בחיוך - אבל לעיתים קרובות מסתיימת במפח נפש שנובע מהעובדה שרוב הרכבים שמיובאים מארה"ב ביבוא אישי שונים מהותית (מכנית) ממה שמיובא לפה באופן סדיר.

רבים הם הלקוחות שמצאו את עצמם עם כלי רכב חדישים מושבתים ועם הצורך להמתין חודשים לחלקי חילוף בהזמנה מיוחדת...

המלצתי - אם במכונית פתוחה חשקה נפשך, קנה לך איזה CC של פיג'ו או איזה מיאטה משומשת קלות.

בהצלחה בכל אשר תבחר,

צביקה.

ממש לא נכון - רוב המכוניות שמגיעות כוללות את אותן מערכות מכאניות - גיר, מנוע וכו'. כמובן שאם אתה רוצה לייבא קרייזלר מדגמי SRT אז המנוע שונה, אבל בגרסאות הבסיס שמביאים בייבוא אישי הכל זהה למעשה. לא בכדי מביאים בכל שנה אלפי רכבים בייבוא אישי - למעלה מ-1000 עד עתה במחצית הראשונה של 2008!

מה שכן - רוב הרכבים בייבוא אישי הם ברמת גימור נמוכה יותר ע"מ שמחירם יהיה נמוך משמעותית ממחיר רכב זהה בארץ. לדוגמא, חבר הביא לאחרונה גרנד צ'רוקי 3.7 ליטר כולל גג ועור וכן גימור ניקל חיצוני (כמו הלימטיד שנמכר כאן). הרכב משנת 2007 עם קליומטראזז אפסי ובמצב חדש. המחיר - מחצית ממה שעולה כאן גרנד צ'רוקי חדש. נכון, אולי ה"רשמי" מתהדר במנוע 4.7 ובגימור מעט יותר מפואר, אבל עדיין 150-200 אלף ש"ח הבדל?

זאת ועוד - הרכב שמגיע לארץ עובר תקינה ישראלית מלאה באחריות הסוחר שמביא אותו עבורך. כלומר, לא צריך להתאים מחוונים (ממילא בארה"ב הם במיילים ובק"מ ברוב הרכבים) ו/או

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

בהצלחה בכל אשר תבחר,

צביקה.

ממש לא נכון - רוב המכוניות שמגיעות כוללות את אותן מערכות מכאניות - גיר, מנוע וכו'. כמובן שאם אתה רוצה לייבא קרייזלר מדגמי SRT אז המנוע שונה, אבל בגרסאות הבסיס שמביאים בייבוא אישי הכל זהה למעשה. לא בכדי מביאים בכל שנה אלפי רכבים בייבוא אישי - למעלה מ-1000 עד עתה במחצית הראשונה של 2008!

מה שכן - רוב הרכבים בייבוא אישי הם ברמת גימור נמוכה יותר ע"מ שמחירם יהיה נמוך משמעותית ממחיר רכב זהה בארץ. לדוגמא, חבר הביא לאחרונה גרנד צ'רוקי 3.7 ליטר כולל גג ועור וכן גימור ניקל חיצוני (כמו הלימטיד שנמכר כאן). הרכב משנת 2007 עם קליומטראזז אפסי ובמצב חדש. המחיר - מחצית ממה שעולה כאן גרנד צ'רוקי חדש. נכון, אולי ה"רשמי" מתהדר במנוע 4.7 ובגימור מעט יותר מפואר, אבל עדיין 150-200 אלף ש"ח הבדל? ומה לגבי קרייזלר C300 ב-175000 ש"ח במקום במחיר כפול? ועם אותו מנוע 3.5 ואותו הגיר, רק בלי גימור העץ (אבל כולל גג ועור)? ועוד לא דיברתי על פונטיאק סולסטיס במחיר של מאיטה בת שנתיים...

זאת ועוד - הרכב שמגיע לארץ עובר תקינה ישראלית מלאה באחריות הסוחר שמביא אותו עבורך. כלומר, לא צריך להתאים מחוונים (ממילא בארה"ב הם במיילים ובק"מ ברוב הרכבים) ו/או פנסים שכן הרכב מגיע מוכן לידיך.

המסקנה - אלפי אנשים לא תמיד טועים. ייבוא אישי היום בהחלט משתלם אם הסוכן אמין ואתה מחתים אותו מראש שהרכב מגיע במצב מעולה, בלא פגיעות שלדה וכו' ובלא בעיות מכאניות. כ"כ יש לבדוק שיש ליווי של עו"ד וערבויות לכסף.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

שוב תודה חברים. דיברתי עם היבואן והוא מוכן להתחייב שהרכב זהה לאלה שיובאו ארצה, הן במפרט הטכני והן בדגם.

נראה לי שמה שבאמת יכול להיות בעייתי הוא שאין לרכב שוק בארץ ויש מצב שאתקע איתו ברגע שארצה למכור. עדיין ההפרש של 100 ש"ח בין המחירון בארץ למחיר שאני קונה אותה הוא מאוד מפתה. גם אם אמכור אותה באותו מחיר שקניתי בעוד שנתיים זה יהיה שווה לי. אחרי הכל - מי לא היה רוצה קרוספייר בלי לשלם :-P האם זה הגיוני או שאני חי בסרט?

יש מצב שאחרי כל זה אני חוזר למסע החיפושים אחרי סמארט רודסטר.. חחחח

פורסם

השוק של המכונית הזו דפוק. מחירון זה רק ספר, זו לא תורה מסיני ובשוק מכוניות היוקרה והספורט מחירון הוא בגדר

המלצה מצחיקה, כי רוב המכוניות נמכרות בעשרות אחוזים מתחת ואם המכונית מבוקשת ונדירה היא תמכר במחירון (בלי

הוספה של תוספות וכו') ואת זה אני אומר מניסיון, בתור אחד שכבר קנה ומכר רכב יוקרה (סדרה 3 קופה שנת 2001 מאובזרת בכל

תוספת אפשרית)

Lexus CT200H

פורסם

ביררת וגילית שמדובר באותו רכב עם מכלולים זהים.

לדברייך ההבדל בין המחירון למחיר הייבוא מספיק גדול בשביל למכור את הרכב לאחר מכן במחיר מפתה.

כל רכב אפשר למכור, השאלה היא באיזה מחיר, מכיוון שיש לך מרחב תימרון גדול במחיר המכירה אני לא חושב שצריכה להיות בעיה.

נכון , לא מדובר במזדה 3 , והיא לא תימכר תוך שבוע.

בכל מקרה אתה לא קונה רכב בשביל למכור אותו, אלא בשביל ליהנות ממנו.

במקרה בכי גרוע מוכרים לסוחר, אם ההבדל בין יבוא ל מחירון כזה גדול ההפסד הכספי יהיה מינימלי.

:shock:
פורסם

במקרה בכי גרוע מוכרים לסוחר, אם ההבדל בין יבוא ל מחירון כזה גדול ההפסד הכספי יהיה מינימלי.

חחחח.. סוחרים בארץ יביאו לי עליה 50 שקל :-P

תודה לכולם.. אני עדיין לא בטוח מה לעשות. קבעתי פגישה עם היבואן השבוע, נראה איזה מידע אפשר להוציא ממנו בעניין

• תוכן חדש...