Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב המדובר אצלי כשנתיים.. כאשר קניתי את הרכב הייתה בו בעיה של סל"ד רוקד..

ביצעתי ניקוי וכיוון של מצערת בצ'מפיון וזה פתר את הבעיה כמאט באופן מלא...

לאחר מכן ניקיתי גם את החיישן אוויר MAF שזה תיקן את הבעיה לחלוטין חוץ ממצבים מסוימים

, רק כאשר הרכב כבר חם ואני מניע, הסל"ד קופץ ל1200 ולאחר מכן נופל ל 700 ומסתדר על 800 שזה לא כל כך מפריע לי..

אך לאחר כל זה הופיע בעיה חדשה והבעיה היא כזאת: תוך כדי נסיע אם אני לוחץ על הגז עד הסוף הרכב מאיץ , אבל לאט כאילו משהו לא נותן לו להאיץ ,אך ברגע שהוא מגיע בערך ל4000 סל"ד הוא סוחב מצוין(מורגש יותר בהילוכים גבוהים). הדבר המעניין זה שאם אני לוחץ רק על רבע\חצי מהמהלך של דוושת הגז, הרכב מאיץ מצוין גם לפני 4000 סל"ד וגם אחרי...

ידוע לי שאין תקלות במחשב מנוע וכל מה שאפשר לכוון ,כיוונתי ע"י VAG-COM,כמו כן ידוע לי שכנראה יש לי בריחה קלה מאוד של אוויר מסעפת יניקה וגם בריחה קלה איפה שהוא בצנרת של אגזוז..

השאלה היא, האם בריחה קלה של אוויר מסעפת יניקה ו\או בריחה קלה איפה שהוא בצנרת של אגזוז יכולים לגרום למצב הזה או שיש גורמים נוספים שיכולים לגרום לבעיה הנ"ל ומה עוד אני יכול לבדוק כדי לבודד את הבעיה..

תודה לכולם..

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

התופעה מוכרת גם בגולף דור 4 שהינו מצוייד באותו מנוע 1.6L קוד מנוע AKL.

בדרך כלל הבעיה היא כמו שציינת ובמיוחד עקב משיכת אוויר מסעפת היניקה כתוצאה מחוסר אטימה.

גש לחבר הפורום מוסך רון ותקבל פיתרון מהיר.

רחוב המסגר 31 ת"א 03-5373204.

איזה כייף לי :)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה נוספת, הבנתי שצריך להחליף את האטמים של סעפת יניקה.. מה המחיר של האטמים(או שצריך להחליף את כל הסעפת?) והאם אפשר להסיג את האטמים לא בצ'מפיון..

ועד כמה זה מסובך לביצוע לבד?

תודה..

• ספונסר פורום
פורסם

אטמים כאלו מחירם כ 40 שח לאחד

אתה צריך 4 יחידות ,אני לא חושב שזו התקלה שלך

זה לא אופייני.

צריך להתחבר עם סורק ולראות את הערכים של זרימת האויר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רון.

לפי בדיקה שעשיתי , אין בריחה מהצנרת של האגזוז, אבל נאמר לי שכנראה הממיר הקטליטי סתום חלקית(בדיקת 4גזים תקינה)...

המסקנה הזאת נובעת מכך שכאשר הרכב קר(גם הממיר) יש כמו צילצולים כאלה שבאים מהאגזוז,וכאשר הרכב התחמם הצלצולים נעלמים..כמו כן הממיר לא "מפורק", הוא שלם..יש בכלל דרך לבדוק את זה בלי לפרק את הצנרת?

לגבי ערכי זרימת אוויר וכל הערכים האחרים , אני יכול לבדוק זאת ע"י VAG-COM,הבעיה שאני לא יודע מה הם הערכים התקינים...

פורסם

אני מנצל את השרשור הזה ברשותך :)

אני בעל גולף סימן 4 ידנית, רק שאצלי זה מנוע BCB וגם אני בזמן האחרון מרגיש חוסר סחיבה בהילוכים 4,5

וכמו שהבחור אמר אחרי 3.5-4 אלף טורים הסחיבה משתפרת.

האם זה גם בעיה של אטימות סעפת היניקה?

פורסם

kwon: לפיכך אני צריך מסמך\ספר שמתעד את הערכים המקובלים של החיישנים ברכב הנ"ל או שמישהו יגיד לי מה הם הערכים התקינים, למרות שאם אחד הערכים היה לא תקין אני חושב שהמחשב היה מציג תקלה..

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

ערב טוב הוצאתי שרשור ישן אבל...

אצלי אותה הרגשה רק שאצלי אין בריחות או דליפות למיניהם טולדו 2001 אוטו'

הבעיה ממש מחמירה כאשר המזגן פועל

הרכב בבעלותי כ4 חד' בבדיקה לפני הקניה לא נמצאות בעיות מיחדות מעבר לבוצה במנוע אולי זו הבעיה

• ספונסר פורום
פורסם

מה בדיוק הבעיות אצלך ?

תפרט קצת.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בוקר טוב

אנסה להסביר קצת :?:

כאשר אני ללא מזגן הרכב נוסע סביר ( בנסיעה ) אך בתחילת נסיעה לוקח לו זמן מרגע לחיצת הדוושה עד לרגע עלית הטורים ותזוזת הרכב ממקומו אך ברגע שזה קורה הוא סוחב יפה

המצב חמור יותר כאשר המזגן פועל גם בנסיעה הוא כבד וכאילו איבד כוח ככה שעקיפה יהית יותר ארוכה לדוגמה

היתי במוסך (לא מורשה היכן שאני מתפל בכול הרכבים שלי ) הם חיברו סורק ולא מצאו שום תקלה

בדקתי מול רכב של חבר שיש לו מאזדה ואצלו הרכב מגיב הרבה יותר מהר

יש מצב שהרכב כבד על המנוע ?

אגב אצלנו הדגם הוא אוטו'

פורסם

עדכון:

החלפתי את הגומיות של סעפת היניקה, דרך אגב המחיר של כל 4 הגומיות היה 95 שקלים בצ'מפיון... לאחר מכן איפסתי את המחשב מנוע וביצעתי כיוון בסיסי למצערת... כרגע חל שיפור ניכר בסחיבה ובצריכת דלק של הרכב ,אך הבעיה שלי עדיין קיימת ,אבל בצורה פחות חריפה...

המוסכניק שלי מסרב לפרק את האגזוז רק בישביל לבדוק את הממיר ואני לא רוצה שהוא יעשה לי חורים באגזוז לבדיקת לחץ לפני ואחרי הממיר ... האם יש דרך נוספת לבדוק את מצב הממיר...?

אין לי תקלות במנוע לפי מחשב מנוע,בדקתי את ערכי החיישני MAF וLAMBDA והן תקינים (לפי נתוני יצרן) אך המנוע לא בדיוק עובד חלק והוא גם קצת מרעיש יותר ממה שהוא צריך להרעיש במיוחד בסל"ד גבוהה מ2500... העניין העיקרי שמעצבן אותי ,הוא זה שההילוך הרביעי לדוגמה לא "תופס" בכלל אם לא הגעתי לפחות ל-120, אם יש שלושה אנשים ברכב אז אני צריך למשוך את ההילוך השלישי לפחות עד 5500 סל"ד בישביל להעביר להילוך רביעי, אחרת הרכב פשוט לא סוחב .

אם אני מנסה להעיץ בהילוך רביעי מ-90 קמ"ש בכביש ישר ,ההרגשה היא כמו לנסות להעיץ מ40 קמ"ש בהילוך חמישי,במילים אחרות ,אתה לוחץ על הגז ,אבל הסל"ד עולה כמו צב.

האם יש דרך לבדוק אם יש לי איפה שהוא בריחת וואקום? בדקתי וויזואלית את כל צינורות הוואקום והם נראים בסדר..

האם מצערת לא תקינה יכולה לגרום למצב הנ"ל...?

למישהו יש עוד רעיונות מה לבדוק..?

פורסם

לבדיקת אגזוז/ממיר סתום, יש ערכה מיוחדת, אולם אינה בנמצא ברוב המוסכים. לא צריך לעשות שום חור.

גם בדיקת ואקום ע,י שעון מכני פשוט, בעת שהאוטו "חנוק" , "לא תזיק" (להלן מומלצת)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...