Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

זוהי שאלה קצת מורכבת, אבל אם יש מישהו שמתמצא בנושא אשמח לשמוע מה דעתו.

לפני שבועיים העברתי את הרכב טסט, עלות האגרה היתה כ- 900 ש"ח.כמה שאלות:

א. שנה שעברה האגרה היתה כ- 860 ש"ח. האם יש סיבה למה העלו את אגרת הרישוי? לא שמעתי על זה פרטים ברשת.

ב. חבר עם פונטו 95' שילם השבוע אגרה בסך כולל של כ- 700 ש"ח. האם זה הגיוני שיש לי רכב יותר ישן ושילמתי כ- 200 ש"ח יותר? :shock: אני הייתי קצת בהלם ששמעתי על זה. איפה ההגיון פה?

בנוסף שמתי לב ש"קונסים" בעלי מכוניות ישנות בביטוח החובה. רכב שאין לו כריות אוויר משלם כמה מאות שקלים יותר מרכב חדש שיש לו כריות אוויר. אני ממש לא מבין את הסידור הזה, הריי מי שנוסע ברכב לא בטיחותי לא עושה את זה מרצונו! האם כך רוצה משרד התחבורה להוריד מהכביש מכוניות ישנות? האם בעוד מקומות בעולם נהוגה ההתנהגות המוזרה הזו?

תודה מראש.

פורסם

תשובה לשאלה הראשונה - גם פונטו 95 וגם אונו 93 נמצאות מעל 11 שנה על הכביש ולכן הן משלמות אגרת רישוי מינימלית. האגרה לא תרד יותר עם הגיל.

ההבדלים הם בגלל שאונו 1.4 בשנה שלך הייתה שייכת לקבוצת רישוי 2, ופונטו שייכת לקבוצת רישוי 1.

פורסם

אין זה קשור לגיל הרכב אלא לתוספי הבטיחות שבו(כמובן שרכב ישן יותר, קיים בו חוסר אבזור).

כל עולם הביטוחי נוהג כך, אנחנו לא המצאנו זאת.

פורסם

הנך קורא - "אל תחפש הגיון", אך מצד שני נותן את הסיבה לדבר שזה קורה: קבוצת רישוי(כפי שהסביר "בוקי" בתגובתו).

פורסם
הנך קורא - "אל תחפש הגיון", אך מצד שני נותן את הסיבה לדבר שזה קורה: קבוצת רישוי(כפי שהסביר "בוקי" בתגובתו).

זה נאמר באירוניה . לא הגיוני שלגאסי מודל 1991 תהיה בקבוצת רישוי 4 .או שמא אני טועה ?!

הרכב צריך להיות בקבוצת רישוי עפ"י ערכו .כך לפחות אני רואה את פני הדברים ,בכדי שלא יווצרו עיוותים כאלה.

בברכה

מוטי.

פורסם

קבוצת רישוי נקבעת לפי מחיר הרכב, כשהיה חדש.

אם רכב כלשהוא נמכר על ידי היבואן בסוכנות במחיר, שמתאים לקבוצת רישוי 4, הואי ישאר בקבוצת רישוי 4 במשך כל חייו.

בלי שום קשר לקבוצת רישוי, אגרת טסט יורדת עם היתיישנות הרכב, עד גיל 11 שנה. מגיל 11 זה נשאר קבוע.

דוגמה למקרה שלך - רכב חדש קבוצת רישוי 4 משלם 1700 ש"ח.

אתה (רכב בן יותר מ 11 שנה ) משלם 1150 ש"ח.

ברכב קבוצה 7 ההבדל משמעותי הרבה יותר - חדש כ 4000 ש"ח, משומש מעל 11 שנה - כ 1500 ש"ח.

פורסם

הייתה לך אונו 45 או 60. דגמים אלו שייכים לקבוצת רישוי 1

אונו 70 בשנים מסויימות הייתה שייכת לקבוצה 2

פורסם

פשוט גנבה לאור היום , עכשיו בדקתי הפזיו 205 שלי 1.4 משנת 94 נכנסת לרישוי 2

שנה שעברה שלימתי 868 ש"ח השנה רוצים 897 ש"ח העלו את האגרה ב 29 ש"ח .

למה שאגרה על רכב כל כך ישן תעלה ,

שלא לדבר שמחיר החובה עלה ב 120 ש"ח משנה שעברה שנה שעברה שילמתי 1500 השנה זה 1620 (בתירוץ שכל החברות העלו תעריפים) .

למרות שאולי בחובה אולי יש איזשהו צדק וזאת מכיוון שרכב ישן ממש אבל ממש פחות בטיחותי מרכב חדש ואז הסבירות לכך שבמקרה תאונה ההוצאות של חברת הביטוח על מבוטח בעל רכב ישן תהינה הרבה יותר גבוהות ולכן אותו בעל רכב צריך לשלם יותר (די דומה לאופנועים).

צד ג עלה ב50 ש"ח למרות שצריך לרדת עם השנים.

ומהשנה נוספה עוד אגרת סוכן ביטוח 50 ש"ח .

יצא לי עכשיו כל אלו ביחד וזה יוצא כמעט 250 ש"ח יותר משנה שעברה לי נראה שאין בזה כל היגיון במיוחד שהרכב רק נהיה ישן יותר.

הדבר היחיד שממש לא משתנה זה השכר וחס וחלילה שיגדל באופן משמעותי(או לפחות באופן דומה לעלייה של שאר המוצרים) הרי אז המעסיקים העשירים יתנפלו על המדינה בטענה שהיא מרוששת אותם.

פורסם

למרות שאולי בחובה אולי יש איזשהו צדק וזאת מכיוון שרכב ישן ממש אבל ממש פחות בטיחותי מרכב חדש ואז הסבירות לכך שבמקרה תאונה ההוצאות של חברת הביטוח על מבוטח בעל רכב ישן תהינה הרבה יותר גבוהות ולכן אותו בעל רכב צריך לשלם יותר (די דומה לאופנועים).

.

.

לדעתי זה צריך להיות לפי הסטוריית הנהג ותביעות קודמות (תאונות) ,ולא לפי בטיחות הרכב.

בטיחות הרכבים המודרניים לא עזרה לצערי לעשרות ההרוגים בשנה הזו.

בברכה

מוטי.

פורסם

ברכב קבוצה 7 ההבדל משמעותי הרבה יותר - חדש כ 4000 ש"ח, משומש מעל 11 שנה - כ 1500 ש"ח.

שאלה - אילו מכוניות מוגדרות בקבוצה 7?

TFSI Power

פורסם

כמה שאתה טועה לגבי הבטיחות אם כל האנשים שנפגעים בתאונות הבינוניות קשות היו נוהגים במכוניות ישנות מספר ההרוגים והפצועים קשה היה הרבה יותר גבוהה.

נכון שמבחינה יבשה מספר ההרוגים לא קטן מדי שנה אבל זה רק מכיוון שבכל שנה מתווספת כמות עצומה של מכוניות לארצנו, יחסית לגודל שלה ויוצאת משימוש כמות הרבה יותר קטנה של מכוניות לכן יש גידול עצום במספר כלי הרכב שנוסעים מדי שנה בכבישים.

היה לא מזמן פה שרשור של בן אדם שנהג בלנציה ושיכור התנגש בו חזיתית הוא שרד אבל אם נגיד הוא היה נוהג באיזה

205/שרייד לא בטוח בכלל שהיה חי היום לספר על זה.

מבחינת חברת הביטוח חובה את כל ההוצאות הרפואיות שלו היא תשלם גם כך ולא משנה אם התאונה באשמתו או לא או אם הוא עבריין תנוע סדרתי או אף פעם לא עשה תאונה .

לכן צריך להיות מובא בחשבון רק שיקול ההרשעות של הנהג (ולא הסטוריית טביעות) וגם זה לא ממש משקף מכיוון שבמצב היום אתה אף פעם לא יודע מאיזה כיוון תחתוף.

סטטיסטית לטוס הרבה יותר בטיחותי מלנסוע ברכב אבל עדיין מטוסים נופלים ואנשים נהרגים והסטטיסטיקה לא עוזרת לכל אלו ועדיין לטוס הרבה יותר בטוח. כך גם ברכבים הבטיחות המתקדמת לא יכולה למנוע לחלוטין כי אנשים עדיין (לצערנו)שולטים במכונית אבל זה עוזר ומציל חיים של רבים מאוד.

פורסם
שאלה - אילו מכוניות מוגדרות בקבוצה 7?

כל מכונית, שעולה מעל 269 אלף ש"ח (הכוונה למכונית חדשה מהסוכנות)

אולי היה שינוי של כמה אלפי שקלים למעלה או למטה בחודשים האחרונים.

גם אחרי 25 שנה, כשהרכב הזה יעלה 5000 ש"ח, הוא ישאר בקבוצת רישוי 7.

פורסם
פשוט גנבה לאור היום , עכשיו בדקתי הפזיו 205 שלי 1.4 משנת 94 נכנסת לרישוי 2

שנה שעברה שלימתי 868 ש"ח השנה רוצים 897 ש"ח העלו את האגרה ב 29 ש"ח .

למה שאגרה על רכב כל כך ישן תעלה

כל האגרות הממשלתיות מתעדכנות כל 3 חודשים בהתאם לעליית מדד המחירים לצרכן.

• תוכן חדש...