Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני- תמיד אפשר לתת לזה קונטרה בעיתון אחר "אוטו" למשל.

אולי הגיע הזמן להזמין כתבות גם מהצד שלנו...

עידן

אל תחשוב לרגע שלא חשבתי על זה. אני פשוט לא יודע אם אספיק לשבת ולכתוב לאינטרנט, אבל אני מקווה שבמגזין בחודש הבא יתפרסם משהו בנושא.

לפי מה שאני מבין, עד התאונה, שמבחינתי נפגע שמה נער קשה, המשטרה דיי התעלמה.

בנוסף, בקשר לאותו נער פצוע, ברור לכם שהביטוח של ה"דריפטר" הפוגע אינו מכסה את עלות הטיפול הרפואי שלו, כן?

כתוב בפירוש בביטוח החובה שתחרויות למיניהן אינם מכוסות.

שוב, למיטב הבנתי הנער נפגע קל מאוד, נלקח לביה"ח לבדיקה ושוחרר באותו היום. אם אני טועה - שמישהו יגיד. אבל זה לא משנה ולא חשוב כי באותה המידה הוא היה נפגע קשה - מי שנהג כאן בחוסר אחריות (מלבד הנער) היו הדריפטרים.

אגב - זו לא הייתה תחרות. כל עוד יש ביטוח חובה הוא אמור להיות תקף.

בכל מקרה, עם המשפט האחרון שלך אני לחלוטין לא מסכים:

כול דבר שאינו מוגדר כחוקי ע"פ החוק, לא משנה אם אנחנו מסכימים איתו או לא, המשטרה צריכה להפסיק אותו.

אי אפשר שיהיה מצב שמשטרה מחליטה על דעת עצמה מה אוכפים ומה לא.

אין באף מדינה מערבית בעולם חוק ספורט מוטורי. וכמו שעד שלא הוכחה אשמתך אתה בחזקת חף מפשע - כך גם צריך לאפשר לעשות דברים שאינם מוסדרים בחוק כל עוד הם לא פוגעים באף אחד (מה שלא אומר שאפשר להשתולל במגרשים כשיש קהל קרוב מדי מסביב).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב, רק לידיעה, בעולם יש לא מעט מקרים מתועדים של השתוללויות בצמוד מאוד לקהל לא קטן. הנה דוגמה לפושע אחד:

solberg737878304_1024.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני יש תמונה של האחרי?? :-)

אני לא חושב שקיים סוג של ספורט שהעוסקים בו לא מסכנים את עצמם בפציעות כאלו ואחרות.

אני בטוח שיש פי מיליון יותר פצועים בכדורגל או כדורסל או פוטבול, אתלטיקה או כמעט כל ספורט אחר מאשר ברוב ענפי הספורט המוטורי.

בענפי ספורט אחרים קרו כל מיני תאונות כאלו ואחרות ולקחים הופקו וכך גם במקרה שלנו, מצד הנהגים ומצד קהל הצופים.

כאשר התקיימו אירועים (כמעט תמיד באישורי המשטרה) תמיד היה הדגש הכי חשוב על נושא הבטיחות!

לא פעם ולא פעמיים התבטלו רעיונות מופעים ותוואי מסלולים שהתקרבו טיפ טיפה לטווח הקהל.

המארגנים והמתחרים של אותם אירועים מבינים בדיוק את חומרת הסיכון והחמרנו עם הנושא מאוד ולעיתים גם בהגזמה.

לצערינו קרה מקרה בודד של חוסר זהירות בו, תודה לאל, לא קרה כלום לאף אחד מהצדדים.

קרה פעם אחת ולא קרה כלום.

לא יקרה יותר!

אותו נהג אכן איבד את רשיונו לזמן מה.

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

חבל שהם מכוונים את הכתבה נגד הנהגים במקום לתפוס על זה גל ולנסות להביא לציבור את הצורך במסלול נורמלי לחובבי הנהיגה.

עידן

+1

תיראו בכתבה את תגובה מספר 3 של אלי מגדל - כל מילה בסלע:arrow:

הם עשו זאת במקום נטוש שלא מפריע לאף אחד!

חבל שהם לא מוצאים לזה פיתרון - מסלול חוקי.

במקום זה מביאים דוחות.:roll:

פורסם
קראתי את הכתבה, ראיתי את הסרט והתגובות.

ואז ישבתי וחשבתי מה הייתי עושה לו אני הייתי ק. התנועה שאחראי על האיזור.

האמת? נראה לי שאותו הדבר...

לפי מה שאני מבין, עד התאונה, שמבחינתי נפגע שמה נער קשה, המשטרה דיי התעלמה.

אבל מרגע שיש תאונה קשה, ואתה יודע רישמית שהמקום "מועד לפורענות", לא משנה כמה אתה חושב שזה חשוב וחיוני, אתה בתור מי שאמון על ביטחון הציבור וצריך לעשות הכל למנוע את התאונה הבאה, חייב לסגור את המקום הזה או לטפל במי שנמצא שמה.

בנוסף, בקשר לאותו נער פצוע, ברור לכם שהביטוח של ה"דריפטר" הפוגע אינו מכסה את עלות הטיפול הרפואי שלו, כן?

כתוב בפירוש בביטוח החובה שתחרויות למיניהן אינם מכוסות.

עכשיו, מרגע שאתה יודע שהמקום מסוכן כביכול,אז אם עוד חודש תהיה שמה תאונה. הכי טיפשית אפילו, צמיג שמתפוצץ, שכתוצאה ממנו הנהג עף על העץ ונהרג (וזה לא תלוש מהמציאות, הרבה דריפטרים משתמשים בסטים יבשים וישנים לדריפטים), אתה בבעיה. כי אז תצטרך להסביר להרבה מאוד אנשים, כולל משפחת הנהג, למה ידעת שבמקום הזה מתרחשת פעילות לא חוקית ואתה לא עושה שום דבר למנוע את זה, ואתה יכול לשכוח ממקום העבודה שלך.

בנוסף, כמו שגם נטען, הצופים והמשתתפים במקום לא עושים הכל על מנת לשמור על כללי הזהירות הנדרשים.

אתם לא מצפים שהמשטרה תשים שמה שוטר שישמור על הבטיחות, כמו שלא שמים שוטר בבית זונות שיבדוק שלאף אחד אין מחלה מדבקת.

לכן, האכזה שלי היא ממספר גורמים (לפי הסדר):

1. מכך שחוק הספורט המוטורי תקוע. לא רואים שום יישום בשטח.

2. המשתתפים, שנוהגים לא פעם בחוסר אחריות. כולנו היינו במפגשים, רידיניג, איילון, קניון הזהב, וראינו שתמיד יש איזה כמה שבוחרים למרות הכל לעשות דברים בקרבה מאוד מסוכנת להולכי רגל, ולא פעם הייתה תאונה, רובן נגמרו בנזק קטן לאוטו וגדול לאגו, אבל עדיין...

כמו כן, גם הצופים שלא יודעים לשמור מרחק מינימום מאותם נהגים משתוללים ומתקרבים אליהם. אני אישית כל פעם שראיתי שמישהו רוצה להוכיח כמה הז*ן שלו גדול, תפסתי קצת מרחק, לא אשקר ואגיד שלא התסכלתי ונהנתי, אבל קצת מרחוק, שאם בטעות (וזה קרה לא פעם) הוא יחליק או יאבד שליטה, שיפגע במשהו אחר.

3. העיתונות, הכתבה הזאתי לא טובה, אני הייתי הולך על כיוון של הנהגים נאלצים לבצע דברים מסוכנים, כיוון שאין להם אפשרות לבצע את התחרויות באופן חוקי, למרות חוק שכבר עבר בכנסת. והנה הם מנסים להזהר ומחפשים מגרשים נטושים, אז הם סה"כ מנסים להיות בסדר וחבל שגורמים להם להיות עבריינים.

מהמשטרה אני לא מצפה לשום דבר אחר.

כול דבר שאינו מוגדר כחוקי ע"פ החוק, לא משנה אם אנחנו מסכימים איתו או לא, המשטרה צריכה להפסיק אותו.

אי אפשר שיהיה מצב שמשטרה מחליטה על דעת עצמה מה אוכפים ומה לא.

במדינה מתוקנת בה המשטרה היא באמת לקראת האזרח והשוטרים רואים עצמם כנותני שירות לאזרח ושהאזרחים הם הלקוחות שלהם...מה שכתבת נכון.

אבל, בארץ הקודש זה לא הולך ככה. אתה באמת חושב שמפקד מחוז עובד ככה? אם הוא היה עובד ככה הוא היה שם כל בוקר שוטר בצומת דרך השלום ויגאל אלון בת"א ודופק 10 דו"חות בשעה על רמזור אדום למכוניות. במקום זה הוא בחר דווקא באחת הצמתים הדרומיות יותר ושם שם שוטר כדי לדפוק דו"חות להולכי רגל שחצו את הכביש איפה שאין מעבר חציה.

עכשיו לחוק הספורט המוטורי ואיך הוא קשר לתאונות. הוא לא קשור, לפחות לא במישרין.

חוק ספורט מוטורי, ספורט מוטורי, תחרויות, הכנת כלי רכב, חנויות לציוד יעודי, שידור מירוצים בטלביזיה. כל אלו ועוד דברים נוספים הם חלק מתרבות מוטורית, זה מה שאין בישראל. כמו שהפופולריות של ענף הרכיבה על אופניים בישראל תורמת בעקיפין לכך שיש מודעות גבוהה יותר לאביזרי מיגון לרוכבים, היכן מותר לרכב וכו', כך מסלול מירוצים או מגרש אימונים כלשהו יחשפו יותר אנשים ליותר יכולות של הרכב שלהם.

זה תהליך איטי וארוך אבל אבא או אמא שיגיעו למסלול כזה במסגרת אירוע (נגיד של מקום העבודה) יספגו תכנים שיעברו אח"כ לילדים שלהם. או, הילדים האלו ייחשפו לתכנים כאלו ואולי יהפכו אימונים כאלו לחלק משגרת החיים שלהם, גם אם זה לא התחביב שלהם.

מסלול מירוצים זה חלק ממכלול שלם שתפקידו לחנך לתרבות מוטורית בישראל, מסלול לא קשור לחבר'ה שמתאמנים באשדוד, אני מוכן להמר על זה שמי שבא להתאמן שם יש לו סיכוי נמוך עשרות מונים להכנס לסטטיסטיקה של תאונות הדרכים מאשר סתם נהג "ותיק" בן 40 עם 20 שנה על הכביש בלי תאונות או דו"חות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
בוודאי שיש!!

אני חושב שמה שראינו בתמונה - לא תקין. נקודה. צריכה להיות בטיחות מינימלית. היה על זה פעם דיון בפורום של הספורט המוטורי כאן.

עריכה:

אם כבר מדברים על ספורט מוטורי, אני מתגעגע לתקופה של לפני כשנתיים, כשכמעט כל שבוע-שבועיים היה משהו מעניין .

אין ספק שאם היה לי תקציב לרכב ספורטיבי, ולא הייתי עסוק עד מעל הראש עם התואר המנובל הזה, הייתי מנסה לארגן ג'ימקאנות כאלה ואחרות. יום יגיע, אני מקווה.

פורסם
אני חושב שמה שראינו בתמונה - לא תקין. נקודה. צריכה להיות בטיחות מינימלית. היה על זה פעם דיון בפורום של הספורט המוטורי כאן.

זה דיון לגיטימי, אבל אתה חייב להבין שמדובר באירועי ענק עם עשרות ומאות אלפי צופים. בלתי אפשרי לאבטח את כולם ואני מבטיח לך שהמארגנים של מרוצי הראלי עושים את מירב המאמצים בכדי למנוע מקרים כמו אלו. אבל לפעמים הקהל מטומטם ולכן הקהל משלם...

לא, באמת - אנשים צריכים להיות בעלי הגיון בסיסי ולדאוג לשמור על החיים שלהם. אם הם לא מסוגלים לעשות את זה במרוץ ראלי, הם גם לא יעשו את זה על הכביש.

אם במדינתנו הקטנה יתעקשו שלא לקיים אירועים בסדר הגודל של עשירית מזה מסיבות בטיחותיות - לא יהיה כלום בארץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

המקרה האחרון הוא מתסכל, לא צודק ולא נכון. אבל אני יכול להבין אותו.

מר ד. הוא אכן נהג מוכשר, הנהג המוכשר ביותר שקיים כרגע בישראל. אבל מר ד סובל מבעיית היותו חלק מישראל - וזה לא אומר רק המשטרה.

לפני כמה חודשים היה "מותר" לנהוג על המגרש ללא חשש. המשטרה התעלמה, לא היו כמעט ביקורות במקום וביקורות שהיו - נגמרו במילים יפות. ואז, במצב מושלם שכזה, התחילו חלק מהישראלים להגזים. אופנועים היו שם להשתוללויות, ווילי ליד הקהל, ליד אופנועים אחרים וליד רכבים. כבר התרחשה לפחות תאונה אחת שאני יודע עליה של שני טיפשעשרה בווילי. הקהל הגיע באופן קבוע לצפות בזירה המוטורית החדשה והדריפטרים פיתחו תרגילים חדשים כדי לעמוד בציפיות.

התאונה המדוברת הייתה אכן שיא הטפשות - 3 אנשים בדריפט אחד ליד השני - מטרים מקהל ענק של צעירים - הכתובת אכן הייתה רשומה על הקיר.

הקהל לא רץ לתוך המסלול כמו שמישהו רשם פה - המכוניות יצאו לקהל עקב טעות של שני נהגים. העובדה שהבחור נפצע קל היא נס.

הנס הזה לא חל לצערנו על הענף הזה. בעיקבות התאונה נפסקה כליל ליגת הדריפט, וכל הספורט המוטורי בארץ קפא. במהלך החצי שנה אחרונה אין ספורט מוטורי בארץ.

ד' נפגע בגלל התאונה ההיא, בגלל שישראלים לא יודעים לקחת אצבע, הם חייבים לקבל את כל היד. אם אנחנו כחברה לא מצליחים למנוע הפתרעויות במקומות יפים שכאלו, כנראה שהמשטרה היא זו שצריכה לטפל בזה.

בקשר לחוק הספורט המוטורי, בינתיים אני לא רואה איך חוק הספורט המוטורי מקדם את העניינים שלנו. כרגע, החוק הוא רק מסמר בארון המתים של הפעילות העממית, ופתח מצויין לספורט היקר יותר כמו הראלי, ואופנועי המוטוקרוס. לא הייתי ממתין לחוק בתקווה שיסדר את ענייני, ולא הייתי ממתין לממשלה שתעזור בפיתוח הספורט הארץ.

הספורט המוטורי לצערנו הוא עניינם של בעלי כסף וחזון - היכולים להרשות לעצמם להתחרות בחו"ל, או אלו שנכנסים לענפים הבודדים שיהיו מוסדרים בארצנו.

חבל

• תוכן חדש...