Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב :)

בעוד כ-3 חודשים אני מתכנן לטוס לחו"ל, כשלושה חודשים ארה"ב ואח"כ עוד איזה חודשיים לאוסטרליה.

המטרה היא לטוס עם חברה שלי לארה"ב כדי לעבוד בעגלות (או משהו אחר, עוד לא סגורים), ואח"כ להצטרך לחברים בטיול באוסטרליה.

אני כרגע עובד באבטחה ובקרוב מאוד נגמר לי החוזה, אני בן 22 ועוד לא סטודנט וגם לא נרשמתי עדיין לשום מוסד אקדמאי.

הבנתי שאני צריך לעבור ראיון כלשהוא כדי לקבל ויזה, ושזה יהיה קשה לקבל ויזה אם עדיין לא נרשמתי ללימודים או משהו אחר שקושר אותי\מחייב אותי לחזור לארץ ולא להשתקע בחו"ל.

האם ככה הדברים?

אם מישהו יוכל לתת לי טיפים להוצאת ויזה בהתאם לרקע כמו שלי אני אשמח:)

כמו כן, האם אני אצטרך להוציא ויזה לאוסטרליה? והאם זה אמור להיות גם כן מסובך?

תודה ולילה טוב לכולם :)

פורסם

ויזה לארה'ב (זה הקשה, אוסטרליה זה שטויות)

1. תיקבע את התור רק לשעה שהיא אחרי 12, ככה אולי יהיה לך תור של 2 אנשים

2. רצוי שתהיה לך כתובת לאן אתה הולך או סיבה משכנעת לטוס לחו'ל, למשל ביקור משפחה.

3. עבודה זה באמת הדבר הכי חשוב, הם ממש מסתכלים על זה.

הם רוצים לדעת שיש לך מסםיק הכנסה כדי לממן את הטיול כך שלא תיאלץ לעבוד שם או להיתקע שם בגלל כסף (תביא תלושי משכורת אחרונים)

והם רוצים ליראות שיש לך סיבה לחזור לארץ מיבחינת עבודה.

רצוי שתיתן להם סיבה של איך זה בידיוק מסתדר שיהיה לך זמן לטוס שם במהלך העבודה.

אם בעבודה לא מודעים לכך שאתה עוזב אז זה הזמן להוצי א מהם מכתב פשוט שבו רשום ממתי אתה עובד ומה תפקידך ורצוי שיוסיפו שם שהם מודעים לטיול שלך.

4. הכי חשוב, אפילו אם אין לך שום דבר ביד ממה שרשמתי זה לאמר להם את האמת, אפילו להיסתפק בכך שזה טיול תיירותי.

מה שאני מנסה לאמר זה שזה המקום האחרון להשחיל בו המצאה או משהו לא אמיתי, הם מזהים שקרנים עוד לפני שתצא מהבית.

מיצמוץ של שקר או דבר מדומה ואתה לא רואה ויזה.

במקרה שהכל עבר בשלום ויש לך דרכון חתום עם ויזה ואתה כבר אצל סוכן הנסיעות, אתה קונה כרטיס ל 4 חודשים

לא 3 ולא 6.

למה ?

3 או 3 וחצי חודשים ואתה מקבל אשרת כניסה ל 3 חודשים.

4 וחצי ומעלה אתה מקבל אשרת כניסה ל 3 חודשים גם כן, מצידם זה יותר מידי זמן ושתקצר את זמן השהות(לא ברור למה)

הם רואים כרטיס ל 4 חודשים, אז זה יותר מ 3, ולא יותר מיד זמן והרי לך אשרת כניסה ל חצי שנה.

אם תרצה להישאר חצי שנה פשוט תדחה את תאריך החזרה בכרטיס או ליותר מזה אם תרצה להוציא אשרת שהות בקונסוליה המקומית.

כל זה מנסיון אישי שלי (4 פעמים בארהב) ושל כל מי שהלך ע'פ המלצותי

וגם אם לא ירצה השם עוד חודש וחצי אני שם שוב פעם.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

2. רצוי שתהיה לך כתובת לאן אתה הולך או סיבה משכנעת לטוס לחו'ל, למשל ביקור משפחה.

ההמלצה המדוברת לא תמיד עוזרת ולפעמים אף פוגעת.

אתה יכול לציין שאתה טס לצורך אירוע משפחתי (חתונה/בר מצווה וכו') או משהו בסגנון.

להגיד שאתה הולך למשפחה שלך שם הרבה פעמים יגרום למצב בו יחשדו שאתה מתכוון לעבור להתגורר אצלהם - ואז בקשתך לויזה תדחה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם זה משפחה מקרבה ראשונה שלך או של בת זוגתך אז זה רק יכול לעזור במידה והם אזרחי ארה'ב

זה ה-סיבה של למה אני רוצה לטוס לארה'ב, יש לי שם משפחה ואני רוצה לבקר אותם.

מאחר ויוצא לי לטוס רק כל כמה שנים, מי היום נחשבות חברות תעופה טובות לארהב, אני יודע שהסטיגמות משתנות משנה לשנה

מפעמים אחרונות אני זוכר את בריטיש וסויס כטובות

משהו השתנה ?

פורסם

חבר'ה תודה בינתיים.

כמה דברים,

gsi, בקשר לעבודה, החוזה אוטוטו נגמר לי (עניין של חודשיים בערך). האם אני צריך לבקש מהמעסיק לרשום בשבילי מכתב שהוא מודע לטיול שלי ושאני אמור לחזור לעבוד אצלו בתום הטיול?

האם בשגרירות אני צריך להראות תדפיס בנק או רק תלושי משכורת? (מצד אחד זה נשמע לי בסדר, אבל מצד שני זו כולה עבודת אבטחה ובטח בשגרירות יודעים שיש כאלו עבודות כמו זבל).

דבר שני, יש לי בארה"ב קרובים גם מצד האמא וגם מצד האבא ששניהם אזרחים של המדינה (בן דוד של אמא וכנ"ל של האבא). האם זו קירבה מספקת כדי לציין שאני נוסע לאירוע כלשהוא שלהם? זה יתקבל בשגרירות?

דבר שלישי, אבא שלי כרגע נמצא בבית והוא בשיקום לאחר שעבר אירוע מוחי. איך אני מציין זאת בפני השגרירות (איזה מסמכים וכו', אם בכלל) בתור דבר שיגרום לי לחזור לארץ?

דבר רביעי שחשבתי שאולי יהיה לו משקל: אם בראיון לויזה של ארה"ב אני מציין שגם הוצאתי ויזה לאוסטרליה ושאני מתכוון לטייל קצת בארה"ב ואח"כ באוסטרליה, האם הם יצליחו להבין שאני בטיול ולא מתכוון להשתקע בארה"ב?

דבר חמישי, יש לי אוטו בארץ בבעלותי שאני לא מתכוון למכור לפני הטיסה, עוזר לי במשהו? :wink:

תודה, ובבילבול רב, ארז :|

פורסם

אף פעם לא שמעתי על אישור שהיה ל3 חודשים,

כל הביקורים שלי ושל המשפחה תמיד חצי שנה אוטומטית.

למה שיבקשו לקצר ? הרי ויזה יש כבר

פורסם

זה מה שהם עושים, לא ברור למה, אפילו לרוב הסוכני נסיעות מנסים לדחוף כרטיסים של עד חודש שהות, כניראה שזו מן הנחיה (הם מעט זולים יותר)

FEREZ,

אם באמת הוא יהיה מוכן לעשות לך ג'סטה כזו ולירשום שהוא מחדש לך את החוזה אחרי שתחזור (רצוי שירשום כמה זמן הוא "משחרר" אותך) זה יהיה מעולה, כי זה כאילו הזדמנות שלך לטייל (לבקר קרובים) בין החוזים.

חובה להביא 3 תלושי משכורת אחרונים וגם תדפסי בנק של שלשה חודשים אחרונים.

אם יש לך קרובים חוקיים בארה'ב זה מצויין, כי זה המקום שאליו אתה אמור ליסוע לביקור ותצטייד בכתובת שלהם (הם לא יבדקו אותה אבל זה מראה אמינות אם אתה מצוייד בה, וגם אותה תיצטרך להציג בכניסה לארהב)

תצטייד באישור כלשהו שבו רשום את הממצאים/מצב בריאותי של אביך.

אל תזכיר את עניין אוסטרליה, מעבר לכך הם ירצו לראות אצלך עוד איזה 10K $ בחשבון וזה כבר לא אמין עם כל העניין של העבודה ומצב האב.

קח איתך את רשיון הרכב שהוא בר תוקף, על כל מקרה וישאלו אם יש לך רכוש.

פורסם

אוקיי, הבנתי אותך פחות או יותר.

האם יש טעם לזייף הזמנה לאירוע (חתונה\ברית) של הקרובים בחו"ל?

דבר נוסף, לפי מה שאמרת בתגובה שלך זה נראה כאילו קובעים לך את תוקף אשרת הכניסה רק אחרי שאתה קונה כרטיס?

אשרת כניסה = ויזה ?

פורסם
מישהו יודע עוד פרטים לגבי הויזה?

כן, תנסה להירשם ללימודים במוסד אקדמי גדול, ומן הסתם אחרי שאתה מסיים את כל הוצאת הויזה תבטל את הלימודים,

תבדוק רק לפני שאפשר לבטל , עד איזה תאריך, וכמה זה דמי ביטול.

אני בפעם הראשונה שביקשתי להוציא ויזה לא אישרו לי, הבאתי מכתב מהמעסיק שלי שאני נוסע רק לחודש לטיול ואין לי כוונה לעזוב, הבאתי תלושי שכר, והבאתי גם מכתב מהבנק שיש לי כסף בחשבון סגור, לא עזר שום דבר.

פעם השניה כבר הגעתי בתור סטודנט, המראיין אפילו לא הסתכל בשום דבר, אפילו לא באישור מהלימודים ולא בתעודת סטודנט, הוא היה מאוד חביב וצחק איתי ותוך 2 דקות מהרגע שהגעתי לדלפק (אחרי יאוש של 3 שעות בתור) כבר הייתי בחוץ.

זה מזכיר לי כשהייתי שם בפעם השניה היה שם מכות בתור, איזה בלאגן היה שם...

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה! ואל תשכח לבקר בLAS VEGAS!!! :lol:

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

מאחר ויוצא לי לטוס רק כל כמה שנים, מי היום נחשבות חברות תעופה טובות לארהב, אני יודע שהסטיגמות משתנות משנה לשנה

מפעמים אחרונות אני זוכר את בריטיש וסויס כטובות

משהו השתנה ?

לא ממליץ לטוס בריטיש לארה"ב.

1- יש המתנה ארוכה מאוד בלונדון.

2- יש ה-מ-ו-ן עיכובים בלונדון בגלל הטרמינל החדש של בריטיש.

3- בריטיש מספר 1 בעולם באיבוד מזוודות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לדוגמא, לפלורידה (שזה קרוב כמו ניו יורק ולא נימצא בצד המערבי) בקושי יש טיסות ישיריות והם יקרות וגם אין מקום כמעת 3 חודשים לפני הטיסה.

אז אפשר לאמר שאין ברירה ולוב לשם עם עצירה.

בכל אופן לגבי הויזה מה ששאלת למעלה:

אשרת כניסה זה ויזה שאותה אתה הולך לקבל/לא והיא תהיה על הדרכון שלך ל 10 שנים.

ברגע שאתה נוחת בארהב ישנה אשרת שהייה שזה הדבר השני שדיברתי עליו, זה הם נותנים למחזיקי דרכון ישראלי ל 0-3/6 חודשים.

לא לזייף כלום ולא לשקר אפילו בחלקיק של מילה, הם פשוט קולטים עליך אם אתה 100% אמיתי איתם או לא, פחות חצי אחוז והתחנה הבאה שלך היא שגרירות אוסטרליה

פורסם

מתעלק על השרשור:

אני טס עוד מעט לארה"ב, יש לי ויזה ל10 שנים שקיבלתי בשנת 2000 (כשהייתי בן 13).

התמונה בויזה מן הסתם לא עדכנית, אבל הזאת שבפספורט כן, האם אני צריך לשנות משהו בויזה?

תודה לכל העונים!

• תוכן חדש...